Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 515.8k 770
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@H-TAS neden oturum alacaksınız? Bu konu basliginin 4.iletisi dosya taşıma iletisini tekrar dikkatle okursanız yapmanız gereken adımları bulabileceksiniz. Bol şans!

• @Veysel-Özel merhaba,

1- sorun olmaz
    2- yüksektir
    3- etkileyebilir, muhtemelen AP süreci geçireceksiniz güvenlik soruşturması için. gerekli sebepleri belgeleyecek evrakları hazır bulundurun.
    4- mulakatınızı erteleme talebinde bulunabilirsiniz ama kesinlikle tavsiye etmem. bu durumda karar tamamen sizin. yapabiliyorsanız hemen yapıp bitirin askerliğinizi.

• Öncelikle Merhabalar 👋🏻 Greencard talihlisiyim, Case No: 4XXX.
    1. Üniversitede zorunlu olarak yaptığım stajların sigortasını okulum karşıladı, bu yüzden SGK dökümümde okulumun bilgileri gözüküyor. Daha önce çalıştığım yerleri DS-260 formunda doldururken SGK kaydına göre mi hareket etmeliyim, yoksa staj yaptığım yerlerin bilgilerini mi yazmalıyım?
    2. Gönüllü olarak staj yaptığım bir firma var, ancak bu staj için herhangi bir sigorta girişi veya resmi bir belge yok (sadece iş mailleri mevcut). Bu firmayı da formda belirtmem gerekiyor mu?
    3. 2023 yılında yurtdışından gelen kuzenlerimin kullanması amacıyla üç tane telefon hattı çıkarmıştım. Bu hatları ben kullanmadım, şu anda pasifler ama e-Devlet’te eski aboneliklerim arasında görünüyorlar. Bu bilgileri DS-260 formuna eklemem gerekir mi?

• @aerials kusur yo, estagfurullah :)
    ben sadece avukatların tutumları sebebiyle bu konuya oldukça tepkiliyim.
    insanların onbinlerce dolarını alıp, sonucunda vermeseydin diyen insanlar.
    burada çokça karşılaştık bununla.. zerre bilgileri yok ama para konusunda tutumları belli.

yine tekrar ediyorum;
    konuyu ne kadar deşer ve irdelerseniz o kadar sürecinizi zora sokacaksınız.
    bu yüzden olduğu gibi bırakmak, süreci takip edip ona göre aksiyon almak en doğrusu.
    telaş edecek bir şey, güvenin bana ;)

• @gucarslan cok tesekkurler:) yok asla para vermedim, TRden gidip orada lawyer olan samimi bir arkım vasıtasıyla oradaki native (immigration lawyer) arklarından fikir alıyorum sadece (free). Hicbir vize basvurumda ya da su anki surecimde dummy okudugunu anlayan her insanın yapabilecegi basvurularda para tuzaklarını beslemedim, beslemem zor:) forumdaki ozel sohbetten de cok panik olunacak bir durum olmadığına dair yorum aldim, aciklanabilir ve de dogru bi planla ilerleyebileceğimi düşünmemi sağladı. Önümü daha iyi gorebilmeme yardımcı oldu. Tüm bilgiler icin tekrar tesekkurler.

• merhabalar,

oncelikle cok yararli bir site oldugu kuskusuz. sahsen bir haftadir takip ediyorum. kazandigimi gorunce youtube tan forumunuza geldim. tabiki her seyi inceleyecek firsatim olmadi. birkac sorum olcak eger cevaplarsaniz memnun olurum.

• excel dosyalarindaki bilgiler adina soruyorum. tr de yasayip green card cekilisinde kazananlarin tahminen % de kaci sitenize girip excel e isliyordur?
    • dunya genelinde 55000 kisi ve (asyadaki bazi ulkeler disinda ki onlar basvuramiyor) tr den kac kisi green card aliyor ? boyle istatistik varmi.
    • tabiki herkez vize alacak diye bir durum sozkonusu degil ancak red alanlarin % kactir?

genel istatistikleri takip edecegimiz bir link varmi. Paylasildiysa ve daha once sorulduysa simdiden affiniza siginirim.

tekrar tesekkurler iyi is cikartiyorsunuz

• Merhaba, DS-260 formunu gönderdikten sonra 9 yıl önce lisede yaptığım stajı yazmayı unuttuğumu fark ettim. Stajla ilgili elimde bir belge yok ve tarihlerini ve isyeri adresini de tam olarak hatırlamıyorum. Bu durumda, mülakat aldıktan sonra formu açtırıp bu bilgiyi eklemem gerekir mi? Daha önce B1/B2 vizesi başvurumda da bu stajı belirtmemiştim ve herhangi bir sorun yaşamamıştım. Yardiminiz icin simdiden tesekkurler!

• Ben 24 bin sırayla başka bir yere taşısam da mülakat alır mıyım çünkü çok yüksek? Veya şöyle sorayım bu sıra numarasıyla hangi ülkede daha rahat sonuca ulaşabiliriz

• @ATS16 Teşekkürler, zaten garanti olur mu açısından değil daha mı mantıklı olur şeklinde sormuştum. Sağolun yeterli oldu cevap.

• Kıymetli arkadaşlar

Formu doldurup sumit ettiğimde fark ettim.
    Annenin babanın adresi ile aymı mı diye bir kısım var burası boş.
    Burası bende sanırım doldururken çıkmadı ondan görmemişim diye düşünüyorum. Sorun olur mu? dosya açtırmalık bir konu mu?
    @gucarslan kıymetli yönlendirmelerinizi rica eder iyi günler dilerim

• @bkaraca bu tür bilgileri belirtmenize gerek yok, hiçbiri önemli detaylar değil.

• @swadze anne babanız vize almayacağı için sorun değil.
    çok önemsiz bir detay..

• @fatihtunc öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.

• Merhabalar, benim sorum biraz karmaşık şu an bir Avrupa şehrinde oturumum var ama case numberım 18XXX seneye bana mülakat tarihi verilene kadar oturum iznimin süresi bitebilir eğer konsolosluk mülakat verirse artık oturum sormaz mı ? mülakat vermeden mi soruyor bu bilgileri? DS260 formunu doldururken burayı yazdık. Kafam karıştı bu konuyla ilgili oturum bitse dahi Schengen vizesi olsa yine de gidebilir miyim mülakata? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• @chefozy öncelikle bu tür konular için detaylıca açıklama yaptığım bu başlığı okumalısınız.

excel dosyalarindaki bilgiler adina soruyorum. tr de yasayip green card cekilisinde kazananlarin tahminen % de kaci sitenize girip excel e isliyordur?

bunu şuan bilmemiz mümkün değil. bunun cevabını DV2026'nin ilk bülteninde öğreneceğiz.

dunya genelinde 55000 kisi ve (asyadaki bazi ulkeler disinda ki onlar basvuramiyor) tr den kac kisi green card aliyor ? boyle istatistik varmi.

bu siteden detayları öğrenebilirsiniz.

tabiki herkez vize alacak diye bir durum sozkonusu degil ancak red alanlarin % kactir?

bu siteden detayları öğrenebilirsiniz.

• @sinar öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.

• @gucarslan tesekkur ederim 🙏🏻,bide bir sorum olucak benim case number 37 k Azerbaycan vatandasiyim,dosyami tasimam gerekiyormu,eger tasirsam simdimi tasimaliyim yoksa numaram current oluncami.🙏🏻

• @swadze formu doldururken o soru yoktu. Ben de aynısını düşündüm ve kontrol ettim.

• @Nuray-Huseynova tiflis'in performansına bakıp karar vermelisiniz;

https://dvcharts.xarthisius.xyz/

• @zakaria her soru her başvuru sahibine çıkmaz, bu normal.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k