Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ATS16 Hocam dediğiniz gibi yapmak istedim ama son 5 sene içerisinde gittiğimiz ülkeler kisminda ülkeyi sectikten sonra tarih ekleme kısmı cikmiyor. Baska bir yerde de sure gösterebileceğim bir yer yok. Bu benim formumla alakalı bir bug gibi bir durum mu diye sayfayı kapatıp yeniden açtım ancak yine gelmedi. Bu sene yapılan bir degisiklik mi yoksa baska bir durum mu?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aerials kusura bakmayın ama;

bir immigration lawyerdan

sonrasını okumadım.

yıllardır binlerce kişiye green card aldırdım ve aldırmaya da devam ediyorum.
    bu süreçte bildiğim ve emin olduğum tek şey; güçmenlik avukatlarından uzak durmak.

karar sizin.. ben size ne yapmanız gerektiğini açıkça belirttim.
    uzun uzadıya, tekrar ve tekrar bir şeyleri açıklamaya ve deşmeye gerek yok.
    sürecinizi tehlikeye atmadınız, korkmayın. bunun nelere sebep olacağını şu an bilemezsiniz, sabırla beklemelisiniz.

• @ATS16 Gürcistandan oturum almak ne gibi bir sorun yaratır onu öğrenebilir miyim?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@onur12 öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Göktuğ-Yılbaşı bu DS260 formunun bir bug'ı, sizinle alakalı değil herkeste aynı.
    telaş edecek bir durum yok, devam edip submit edebilrisiniz. tamamlanınca görünecek ilgili kısım..

• @gucarslan taşkent konsolosluğu için resmi evrakların olduğu (doğum belgesi, eski kimlik, eski pasaport vb gibi) güzel bir mail hazırlayacağız ve Taşkent konsolosluğuna mail atıp şansımızı zorlayacağız. umarım güzel bir sonuç alırız. Attığımız maili buradan paylaşacağız

teşekkürler.

• Merhabalar, bu sene bana da 7k sıralama ile GC çıktı, dosyamı dün Hong Kong'a taşımak için adresi ile birlikte gönderdim ve yanıt bekliyorum. Birkaç sorum olacaktı:

1. Eğitim geçmişinde en yüksek derece olarak üniversite seçip, sonrasında lise ve ortaokulu da ekledim, ayrıca iş için de sgk geçmişimde göründüğü için 3 adet stajımı da ekledim her biri 1 ay kadar sürdü. Bu üç stajın işvereni okul olarak görünüyor. Bunları eklemek sorun veya kafa karışıklığı oluşturmaz değil mi?

2. 7k sıralama ile Hong Kong'da mülakat tarihi alabileceğimi düşünüyorum. Forumda birçok kişinin deneyimlerini okudum genelde basit sorular soruluyor. Eğer belgelerde ve verdiğim bilgilerde hata yoksa vize kabul oranı yüksek midir, örneğin Hong Kong'da veya dünya genelinde mülakata giren ortalama her kaç kişiden biri vize alıyor. Bununla ilgili bir gözleminiz veya istatistik var mı?

3. Mimarım, işim gereği 1,5 ay boyunca Irak'ta şantiyede kaldım, hatta 1 ay bittiğinde aynı gün Türkiye'ye giriş çıkış yaptım, turist vizesi olduğundan 1 ay alınabiliyor. Irak'a olan bu ziyaret negatif etkiler mi, neden gittin sorusuna iş için gittiğimi söylersem turist vizesi ile gitmemi sorgular mı? Nasıl bir yol izlemeliyim?

4. Bedelli askerlik başvurusunda bulunmuştum aralıkta askere gidiyor olacağım, fakat geçmiş tecrübelere ve yorum yapanların imzalarına baktığımda Hong Kong'da benim sıralamamın aralık ayında gelme olasılığı yüksek görünüyor. Askerlik ve eğer verilirse mülakatın çakışmaması için ne yapabilirim? İşimden erken istifa edip askerliği eylül veya ekime çekmek mantıklı olur mu, orada forumu takip edemem muhtemelen. Ardından askerlik yaptığıma dair bir belgeyi mülakata götürmek mantıklı mı?

Sabrınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• @gucarslan cok ozur dilerim asla haddimi asmak degil amacim ya da rahatsız ettiysem o cümlemle lütfen kusura bakmayın. USte native bi lawyerın KCCye mail atma/atmama ya da maili x tarzında mı y tarzında mı atmam daha mantıklı sorusuna referans icin yazmistim aynı sekilde mesajın devamında size yoneltmeye calistigim gibi. Haddimi asan bi dusunceyle diil de oldugu gibi samimi aktarmak icin duz duz yazmıstım, kabalık niyeti gütmemiştim. Bilemeyiz şu aşamada olumlu/olumsuz mesajının üstüne yaptığım, her condition hakkında fikir almaya çalışmam laf kalabalığı ve şu an için bilinmez bir durum haklısınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@H-TAS neden oturum alacaksınız? Bu konu basliginin 4.iletisi dosya taşıma iletisini tekrar dikkatle okursanız yapmanız gereken adımları bulabileceksiniz. Bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Veysel-Özel merhaba,

1- sorun olmaz
    2- yüksektir
    3- etkileyebilir, muhtemelen AP süreci geçireceksiniz güvenlik soruşturması için. gerekli sebepleri belgeleyecek evrakları hazır bulundurun.
    4- mulakatınızı erteleme talebinde bulunabilirsiniz ama kesinlikle tavsiye etmem. bu durumda karar tamamen sizin. yapabiliyorsanız hemen yapıp bitirin askerliğinizi.

• Öncelikle Merhabalar 👋🏻 Greencard talihlisiyim, Case No: 4XXX.
    1. Üniversitede zorunlu olarak yaptığım stajların sigortasını okulum karşıladı, bu yüzden SGK dökümümde okulumun bilgileri gözüküyor. Daha önce çalıştığım yerleri DS-260 formunda doldururken SGK kaydına göre mi hareket etmeliyim, yoksa staj yaptığım yerlerin bilgilerini mi yazmalıyım?
    2. Gönüllü olarak staj yaptığım bir firma var, ancak bu staj için herhangi bir sigorta girişi veya resmi bir belge yok (sadece iş mailleri mevcut). Bu firmayı da formda belirtmem gerekiyor mu?
    3. 2023 yılında yurtdışından gelen kuzenlerimin kullanması amacıyla üç tane telefon hattı çıkarmıştım. Bu hatları ben kullanmadım, şu anda pasifler ama e-Devlet’te eski aboneliklerim arasında görünüyorlar. Bu bilgileri DS-260 formuna eklemem gerekir mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aerials kusur yo, estagfurullah 🙂
    ben sadece avukatların tutumları sebebiyle bu konuya oldukça tepkiliyim.
    insanların onbinlerce dolarını alıp, sonucunda vermeseydin diyen insanlar.
    burada çokça karşılaştık bununla.. zerre bilgileri yok ama para konusunda tutumları belli.

yine tekrar ediyorum;
    konuyu ne kadar deşer ve irdelerseniz o kadar sürecinizi zora sokacaksınız.
    bu yüzden olduğu gibi bırakmak, süreci takip edip ona göre aksiyon almak en doğrusu.
    telaş edecek bir şey, güvenin bana 😉

• @gucarslan cok tesekkurler:) yok asla para vermedim, TRden gidip orada lawyer olan samimi bir arkım vasıtasıyla oradaki native (immigration lawyer) arklarından fikir alıyorum sadece (free). Hicbir vize basvurumda ya da su anki surecimde dummy okudugunu anlayan her insanın yapabilecegi basvurularda para tuzaklarını beslemedim, beslemem zor:) forumdaki ozel sohbetten de cok panik olunacak bir durum olmadığına dair yorum aldim, aciklanabilir ve de dogru bi planla ilerleyebileceğimi düşünmemi sağladı. Önümü daha iyi gorebilmeme yardımcı oldu. Tüm bilgiler icin tekrar tesekkurler.

• merhabalar,

oncelikle cok yararli bir site oldugu kuskusuz. sahsen bir haftadir takip ediyorum. kazandigimi gorunce youtube tan forumunuza geldim. tabiki her seyi inceleyecek firsatim olmadi. birkac sorum olcak eger cevaplarsaniz memnun olurum.

• excel dosyalarindaki bilgiler adina soruyorum. tr de yasayip green card cekilisinde kazananlarin tahminen % de kaci sitenize girip excel e isliyordur?
    • dunya genelinde 55000 kisi ve (asyadaki bazi ulkeler disinda ki onlar basvuramiyor) tr den kac kisi green card aliyor ? boyle istatistik varmi.
    • tabiki herkez vize alacak diye bir durum sozkonusu degil ancak red alanlarin % kactir?

genel istatistikleri takip edecegimiz bir link varmi. Paylasildiysa ve daha once sorulduysa simdiden affiniza siginirim.

tekrar tesekkurler iyi is cikartiyorsunuz

• Merhaba, DS-260 formunu gönderdikten sonra 9 yıl önce lisede yaptığım stajı yazmayı unuttuğumu fark ettim. Stajla ilgili elimde bir belge yok ve tarihlerini ve isyeri adresini de tam olarak hatırlamıyorum. Bu durumda, mülakat aldıktan sonra formu açtırıp bu bilgiyi eklemem gerekir mi? Daha önce B1/B2 vizesi başvurumda da bu stajı belirtmemiştim ve herhangi bir sorun yaşamamıştım. Yardiminiz icin simdiden tesekkurler!

• Ben 24 bin sırayla başka bir yere taşısam da mülakat alır mıyım çünkü çok yüksek? Veya şöyle sorayım bu sıra numarasıyla hangi ülkede daha rahat sonuca ulaşabiliriz

• Yasaklı

@ATS16 Teşekkürler, zaten garanti olur mu açısından değil daha mı mantıklı olur şeklinde sormuştum. Sağolun yeterli oldu cevap.

• Kıymetli arkadaşlar

Formu doldurup sumit ettiğimde fark ettim.
    Annenin babanın adresi ile aymı mı diye bir kısım var burası boş.
    Burası bende sanırım doldururken çıkmadı ondan görmemişim diye düşünüyorum. Sorun olur mu? dosya açtırmalık bir konu mu?
    @gucarslan kıymetli yönlendirmelerinizi rica eder iyi günler dilerim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bkaraca bu tür bilgileri belirtmenize gerek yok, hiçbiri önemli detaylar değil.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@swadze anne babanız vize almayacağı için sorun değil.
    çok önemsiz bir detay..

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

157

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |