Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba
    Ds-260 formunu, çekilişin açıklandığı gün doldurdum ve gönderdim. bu gün, dosya transferi için mail gönderdim. Viyana'daki bir otelin adresini yazdım fakat cevap olarak böyle bir mail aldım. bu durumda, sanırım dosyam taşınmadı. Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olacak birileri var mıdır?

When filling out your Form DS-260 you will have the opportunity to update your physical address and to select the consular section at which you would like to be interviewed. Generally speaking, this must be the consular section that is closest to where you will be living, in the country of your residence, when you are interviewed. (Please note that Post Office Boxes and mailing addresses in care of another person do not justify a change of interview location.)

If you must change your address or interview location again after you have submitted your DS-260, you will need to write to [email protected] to have your application unlocked and your case reassigned to a new location.

• ⭐⭐⭐⭐

@mruzum, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp merhaba, bebek konusunu tecrübe eden bildiğiniz birisi var mı acaba? biz de hong kong a taşımayı düşünüyoruz ve o tarihlerde 6 aylık bir bebegimiz olacak. Onu bu yolculuğa dahil etme konusunda çekincelerimiz var.

Merhaba. Sağlığı konusunda olumsuz bir durum olmazsa 6 aylık bebek seyahat edebilir. Keyfi olarak götürmez iseniz daha sonra Ankara'dan talep etmek için öne süreceğiniz bir sebep olmaz ve Ankara kabul etmeyebilir.

• DS-260 Formu Hakkında Bazı Sorularım Var – Yardımcı Olabilecekler Lütfen Göz Atsın:

1. Primary Occupation kısmında "Student" seçtim. Ancak açıköğretim okuyorum (örgün değilim).

"Present Employer or School Name" kısmına sadece üniversite adını mı yazmalıyım?

Açıköğretim olduğunu belirtmem gerekir mi?

Üniversite adının yanına fakülte ya da “Open Education” gibi bir ifade eklemem daha mı doğru olur?

1. Primary Occupation kısmına üniversite öğrencisi olarak bilgilerimi yazarsam,

Eğitim bölümünde (educational institutions), bu henüz bitmemiş olan üniversiteyi tekrar yazmam gerekir mi?

Aynı bilgiyi iki kez vermek sıkıntı olur mu yoksa sistem bu şekilde mi ilerliyor?

1. Liseyi 4 yıl boyunca farklı okullarda okudum. İlk yılı başka bir lisede geçirdim, sonrasında başka bir liseye geçip oradan mezun oldum.

Bu ilk yılı geçirdiğim liseyi de formda belirtmeli miyim?

Bahsettiğim ilk lise şu an kapanmış durumda. Kapanmış bir okulu yazmak gerekir mi, yazarsam nasıl belirtmeliyim?

• Selamlar, bugün KCC'den normal dönüş alanları görünce 3. kez hong kong değişimi için mail attım ve çok hızlı şekilde mülakat yerini değiştirdiler.

yazdığım mail:

Name-surname: xx
    Case Number: xx
    Date of Birth: xxx

Dear KCC Officer,

I kindle request to transfer my DV case from Ankara Embassy / Turkiye to U.S. Consulate in Hong Kong.

The address where I will stay in Hong Kong will be: xxx

Please accept my transfer request and let me now after the transfer process.

Thanks, regards

Bu da aldığım cevap:

Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Hong Kong. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].

Herkese kolaylıklar

• ⭐⭐

@Kerem-6
    ✅ 1. Primary Occupation kısmında “Student” seçtim. Ancak açıköğretim okuyorum – sorun olur mu?
    Hiçbir sorun olmaz.
    DS-260 formu açıköğretim/örgün ayrımı yapmaz. "Student" seçeneği, aktif olarak bir eğitim kurumuna kayıtlıysan doğrudur. Açıköğretim resmi bir üniversite eğitimi olduğundan bu seçenek uygundur.

✅ 2. “Present Employer or School Name” kısmına sadece üniversite adını mı yazmalıyım?
    Sadece üniversite adı yeterlidir, ama daha açıklayıcı olması için şu şekilde yazman daha iyi olur:

Anadolu University – Open Education Faculty
    veya
    Anadolu University (Open Education Program)

Bu sayede açıköğretim olduğunu açıkça belirtmiş olursun, ki bu olumlu bir şeydir. Mülakat görevlisinin ek soru sormasını da engelleyebilir.

✅ 3. Açıköğretim olduğunu belirtmem gerekir mi?
    Gerekmez, ama belirtmen faydalıdır.
    Formda doğrudan bir "örgün/açık" seçeneği yok. Ancak okul ismi yazarken açıköğretim olduğunu eklemek açıklık açısından tercih edilir. Bu, sistemin senden gizli bir şey sakladığını düşünmesine engel olur.

✅ 4. Primary Occupation kısmında “Student” yazdıktan sonra, üniversiteyi tekrar Education kısmına yazmam gerekir mi?
    Evet, kesinlikle yazmalısın.

DS-260 formunda mevcut durumun (Student) ve eğitim geçmişin ayrı bölümlerde yer alır.

Sistemde aynı okulun iki kez görünmesi sorun değildir — hatta bu beklenen bir durumdur.

Örnek:

“Present Education” kısmında açıköğretim üniversiten yazılır.

“Educational Institutions Attended” kısmında da aynı okul "Not yet completed" olarak tekrar yer alır.

✅ 5. Liseyi 4 yıl boyunca iki farklı okulda okudum. İlk yılı başka bir okulda geçirdim. Bu okulu yazmalı mıyım?
    Evet, yazmalısın.

Eğitim geçmişinde 1 yıl ve üzeri süren tüm kurumları belirtmelisin.
    Diploma almasan bile orada eğitim gördüğünü göstermen gerekir zaten göreceksin başlangıç ve bitiş tarihi okuduğun yılın tarihini girirsin.

✅ 6. Bu ilk lise şu an kapanmış durumda. Yine de yazmalı mıyım?
    Evet, kapanmış bile olsa yazmalısın.
    Formda okulu şu şekilde belirt:

XYZ High School (closed)
    veya
    ABC Lisesi – [Closed]

• Merhaba,
    Aklıma takılan bir soruyu paylaşmak ve fikrinizi almak istiyorum. Bizim sıra numaramız 25 binlerde ve Ankara'da bu numaralara sıra gelme ihtimali düşük görünüyor. Bu nedenle dosyamızı başka bir konsolosluğa taşıma ihtimalini değerlendiriyoruz.

Vize Bülteni'ne baktığımda, Mayıs ayı için Avrupa bölgesinin 16 binlerde, Asya bölgesinin ise yaklaşık 6.500'lerde olduğunu görüyorum. Ancak, Excel tablosunda kontrol ettiğimde Hong Kong veya Tayland gibi ülkelerden 16 binlerdeki kişilere vize tarihleri verildiğini fark ettim.

Bu nasıl mümkün olabiliyor? Bunun mantığı ya da arka planı nedir?

• Arkadaşlar merhaba sizlere bir sorum olacaktı ds 260 formunda Amerika adresi kısmına US Global Mail, iPostal1 gibi servislerden kiraladığımız adresi yazsak olur mu?

• ⭐⭐

@mustafa-berat-taşcı
    "Country of chargeability" (başvuru ülken) ile "region limit" (kıta kotası) ayrı şeylerdir.
    Vize Bülteni'nde Avrupa için 16.000 görünse de, bazı Asya ülkelerinden başvuranlar daha yüksek sıra numaralarıyla da randevu alabiliyorlar çünkü:

Hong Kong, Tayland, Nepal gibi ülkeler ayrı özel kota/statüye sahip olabilir.

"Cross-chargeability" (eşin doğum ülkesi üzerinden işlem) gibi durumlar olabilir.

Bireysel konsoloslukların yoğunluğu ve randevu esnekliği farklı olabilir.

• Merhaba
    Ds-230 formunu, çekilişin açıklandığı gün doldurup göndermiştim. daha sonra, dosya transferi için mail gönderdim ve dosyamı viyana'ya taşımak istediğimi belirttim. benden, fiziksel bir adres göstermemi istediler. ben de, bir otelin adresini yazarak, maili tekrar gönderdim. cevap olarak ise bu maili aldım. sanırım taşıma isteğimi onaylamadılar. tekrar mail gönderip, dosya taşıma talebini yinelemek istiyorum. nasıl bir yol izlemeliyim? lütfen yardımcı olun.

When filling out your Form DS-260 you will have the opportunity to update your physical address and to select the consular section at which you would like to be interviewed. Generally speaking, this must be the consular section that is closest to where you will be living, in the country of your residence, when you are interviewed. (Please note that Post Office Boxes and mailing addresses in care of another person do not justify a change of interview location.)

If you must change your address or interview location again after you have submitted your DS-260, you will need to write to [email protected] to have your application unlocked and your case reassigned to a new location.

• dosya tasima ne zaman yapilmali, erken yapmanin bir faydasi var mi? bir de seneye hangi konsolosluklarin iyi olup olmayacagi bilinmiyorken insanlar neden bu kadar erken tasiyor? erken dosya tasima sayesinde erken randevu alma imkanimiz var mi?

• 2004 de bana yıne green kart cıkmıstı 29 bındeydım ama ikiz kuleler yuzunden iptal edilmişti şimdide green kart cıktı oncekş deneyimimi ds260 herhangi bir yere yazmam lazımmı

• ⭐⭐⭐⭐

@mustafa-berat-taşcı, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,
    Aklıma takılan bir soruyu paylaşmak ve fikrinizi almak istiyorum. Bizim sıra numaramız 25 binlerde ve Ankara'da bu numaralara sıra gelme ihtimali düşük görünüyor. Bu nedenle dosyamızı başka bir konsolosluğa taşıma ihtimalini değerlendiriyoruz.

Vize Bülteni'ne baktığımda, Mayıs ayı için Avrupa bölgesinin 16 binlerde, Asya bölgesinin ise yaklaşık 6.500'lerde olduğunu görüyorum. Ancak, Excel tablosunda kontrol ettiğimde Hong Kong veya Tayland gibi ülkelerden 16 binlerdeki kişilere vize tarihleri verildiğini fark ettim.

Dünyanın her hangi bir ülkesinde kendi kategorinizde current (aktif) olduysanız mülakat alabilirsiniz.
    Şu anda EU 17500 AS ise 8250'de.
    Hong Kong'ta AS kategorisinde 8250 üstü kişiler mülakat alamazken 17500 altında olan kişiler mülakat alabilir.

• @Serapp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@mustafa-berat-taşcı, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,

Dünyanın her hangi bir ülkesinde kendi kategorinizde current (aktif) olduysanız mülakat alabilirsiniz.
    Şu anda EU 17500 AS ise 8250'de.
    Hong Kong'ta AS kategorisinde 8250 üstü kişiler mülakat alamazken 17500 altında olan kişiler mülakat alabilir.

Teşekkür ederim cevabınız için, Yani biz şunu da diyebiliriz o zaman dosyamızı asya da olması asya koşulları ile değil avrupa koşulları ile değerlendirilmemizi sağlıyor. O zaman asya nın vize kotasından değil ben yine numaram EU olduğundan Avrupanın vize kotasından alıyorum.
    Doğru mu yorumluyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@mustafa-berat-taşcı Evet doğru Mustafa Bey.

• Arkadaşlar iş tecrübeleri kısmında benim bordrom şuan çalıştığum yerde değil taşeron şirkette gözüküyor. Forma hangi şirketi yazmalıyım?

• Merhaba, DS-260 formunu doldurup gönderdikten sonra ve Amerika tarafından form incelendiğinde kabul edilip edilmediğimizi nereden bileceğiz? Kabul edilmeme ihtimali nedir? Diyelim ki Türkiye şartlarında bir şans oldu ve sıra geldi green card çıkan her kişiye dosya numarası current olduktan sonra mülakat tarihi mutlaka veriliyor mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@eyllsvimli, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar. ceac.state'de ; 'Your request cannot be processed at this time.' böyle bi r uyarı alan var mı? site sürekli atıyor çoğu zaman hiç giremiyorum ne yapmalıyım?

Merhaba
    Öncelikle imzanızı düzenleyin.
    Sonra 2026 Excel tablosuna bilgilerinizi girin lütfen.

• Merhabalar takıldığım bi konu var..yardım edebilirseniz şimdiden teşekkür ederim..

Birinci durum: asıl talihli benim..ben ds 260 formunu doldurdum..ve forumda sizinle gelecekler seçeneğinde eşimde gelecek diyerek kapattım formu..eşiminkini henüz doldurmadık..eşim kararsız..bu birinci durumda eşim ikna olup formu doldurup dosya aktif olmadan dosyayı taşırsam ve eşim son anda mülakata gelmezse beni neler bekliyor? (Ds 260 da sizle eşlik edecekmi eşiniz sorusuna evt demiştim) yani ben tek başıma gidebilirmiyim?

İkinci durum: eşim ikna olmadı ve onun formunu doldurmadan bana mülakat verirlermi?verseler bile ben tek gidebilirmiyim?ve vize verilirse ben tek gidip 1-2 yıl sonra eşim gelebilirmi?

• ⭐⭐

@aed99 evet doğru anlamışsınız

• @kedisever Merhaba, attığınız mail örneğini gösterebilir misiniz rica etsem

Benzer Başlıklar

• 83
  • 12173
  • 153
  • 16399
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

156

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |