Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 518.1k 770

• @gucarslan abi selamlar rahatsiz ediyorum. Orijinal Lise Diploma mi su anda bulamiyorum internetten arastirdigimda MEB’ten talep edebilecegimizi yazmislar resmi bir belge olucagi icin orijinal sayilir mi? Birde abi on lisans okumaktayim seneye bitiyor tecilim 2030 ama okuldan dolayı tecilli bu sorun olur mu forumda aratma yaptim ancak tam istedigim cevaba ulasamadim sormak istedim cok tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@msg burada önemli olan bülten aslında.
    eğer bültenin aos için yeterli olmayacağınız düşünüyorsanız o zaman CP yapıp sonra aos ile devam edebilirsiniz.

• @iibrahimd diploma orjinali mülakat gireceğin konsolosluğa göre değişir. çoğu ülke talep ediyor orjinalini.
    askerlik de sorun olmayacaktır resmi olarka teciliniz varsa.

• @gucarslan Tecil sebebi öğrenimden dolayı gozuktugu icin acaba biter bitmez yoklamaya düşer miyim diye düşünmüştüm. Cimer aracılığıyla MEB’e mesaj attım abi orijinal diploma talebinde bulundum ama en gec 15 gun icinde cevap veriyorlarmış icim kipir kipir olduğundan sormak istedim umarim verirler orijinal diploma

• @gucarslan merhaba KCC başvuruları başladı mı? Ben henüz erken diye biliyorum, ama başvuru yapanlar varmış.

• @Flight101 çok teşekkür ederim cevabınız için maalesef schengen imiz yok verilere bakıp hong kong veya bangkok a karar vereceğiz artık daha Dv2025 mülakat deneyimlerine bakarken bir kaç kişinin sıra numarası 27 bin ve 29 bin olmasına rağmen hong kong dan mülakat aldıgını imzalarında gördüm sanki hong kong u asılacağız gibime geliyor ya hadi hayırlısı

• @yusuf-beyazkaya Numaranız bultende aktif olana kadar KCC, Cut Off olduktan sonra Konsolosluktan talepte bulunabilirsiniz. KCC ile taşıma işleminizi istediğiniz zamaj yapabilirsiniz.

• @iibrahimd yani şimdiden KCC başvurusu yapılabilir diyorsunuz. Numaram aktif olunca da konsolosluk taşıma başvurusu, yanlış anlamadıysam.

• @yusuf-beyazkaya Tabiki şu anda KCC ile taşıma yapabilirsiniz. Ancak şu anda hem DV2025 hemde DV2026 taşıma işleri olduğu için çok yoğun çalışıyorlardır. O yüzden bir sure geçtikten sonra talebinizi oluşturabilirsiniz. Zaten numaranıza göre Current olmanız seneyi bulacaktır. Arastirmalarinizi yapip bultene gore taşıma basvurusunda bulunabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gnollzy

Ankara orijinal diplomayı görmek istiyor ve 1 adet de fotokopisini götürecekseniz. İlerleyen zamanda aktif olacak 2026 Mülakat Deneyimleri başlığında götürülmesi gereken evrakların listesini bulabilirsiniz, acil bakmak istiyorsanız 2025 Mülakat Deneyimleri başlığının ilk iletisine de göz atabilirsiniz. ANK konsolosluk mülakat tarihinden 7-10 gün önce email atacak size evrak kontrollerinizi yapmanız, principal ve beneficiary kazanan kişilerin özelinde DS260’da beyan ettikleri bilgilere istinaden ilave belge talebi olursa bunu bildirmek için.

• Merhabalar, sizce AoS yapmak mı daha mantıklı yoksa Avrupa'da dosya taşımak mı? Buralarda AoS ile Türkiyedeki konsolosluk durumu nerdeyse aynı sıra gelmez uzun sürer gibi bi yazı gördğm ama Amerikadayken halleden 2 tane tanıdığım var? Lütfen yardım edin teşekkürler şimdiden

• @iibrahimd anladım, dosya taşıma mevzusu detayları ile kendi başına ap ayrı bir konu ve stres süreci neyazık ki. Hak eden herkese kolaylıklar olsun. Dönüş ve cevaplar için çok teşekkür ederim🙏

• @gucarslan hocam kcc ye değil buraya yazdığımdan bahsediyorum, kcc ye sadece maili attım belirtilen şekilde , ek olarak form dosyası vs göndermedim

• Arkadaşlar merhaba
    Aşamalar tamamlandığında abdye sadece önden ben gidebilirmiyim ana talihli olarak.?
    Eşimin sonradan gelmesi gerekebilir çünkü.Yoksa ikimizinde 6ay içinde mi giriş yapmamız lazım? Mesela eşim 8 9ay belki 1 sene sonra giriş yapabilir mi?

• Merhaba bir tanıdığımın Greencard başvurusu yaparken doğum yerini farklı bir il yazmıştım. Sonradan öyle olmadıgını anlayınca DS260 formunda düzelttim sizce bu bir sorun teşkil eder mi ? yapılabilecek bir şey varsa yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler

• @Emre-m @Kara-Kartal bende son günler başvurdum birde bu şekilde deneyin derim👍🏻

• @yusuf-beyazkaya, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan merhaba KCC başvuruları başladı mı? Ben henüz erken diye biliyorum, ama başvuru yapanlar varmış.

hatta bu başlığın 4. iletisini okuyup ona göre hareket edenler de var.
    bir bakın isterseniz.

• ⭐⭐⭐

@yusuf-beyazkaya, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@iibrahimd yani şimdiden KCC başvurusu yapılabilir diyorsunuz. Numaram aktif olunca da konsolosluk taşıma başvurusu, yanlış anlamadıysam.

Selamlar..
    Burada bir yanlış anlama seziyorum...Dosya taşıma için önce KCC ile sonra konsoloslukla iletişime geçmeyeceksiniz...
    Şöyle basitçe izah edelim...
    Öncelikle her talihlinin süreci, current olmadan önce ve current olduktan sonra diye iki zaman diliminden oluşur..

1. Current olana kadarki dönem içerisinde iletişime geçmeniz gereken yer KCC dir..Taşıma talebinizi buraya mail yoluyla iletirsiniz, taşıma cevabınız gelir. Artık current olmayı ve taşıdığınız konsolosluğun mülakat tarihi vermesini beklersiniz..

2. Current olduktan sonra dosyanızı taşımak istediğiniz konsolosluk ile iletişime geçerek taşıma talebinde bulunabilirsiniz.

Sürecinizde başarılar....

• @jacklendo o bir tanıdığınız forumda kendisi sorup cevap alabilir, bekleriz kendisini.

• @gucarslan siz egonuzu kasmak için mi bu sayfayı açtırdınız yoksa yardımcı olmak için mi? sizi ne ilgilendirir kim olduğu

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k