Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba ,

DS-260 formunu dolduruyorum ama eğitim bilgileri kısmında kafama takılan bir durum var. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’ne kayıtlıyım, ancak bu dönem kayıt yenilemediğim için şu an sistemde “pasif öğrenci” olarak görünüyorum. Yani fiilen bu dönem ders almıyorum ama kaydım tamamen silinmiş de değil.

DV Lottery başvurusunu yaparken “üniversiteye kayıtlıyım” seçeneğini işaretlemiştim. Şimdi DS-260 formuna bu açıköğretim bilgisini yazmalı mıyım?

• Merhaba, ben eşim ve kızım için de formu dolduruyorum. Sign and submit kısmı ile ilgili birkaç sorum var. Kendi formumu zaten ben sign ve submit edeceğim, peki eşim ve kızımda nasıl olacak? ben mi sign etmeliyim yoksa onlar kendisi mi sign etmeli? Kızımda hazırlamaya yardımcı olduğumu belirtmeli miyim?

• Merhaba, CN ım çok yüksek olduğu için mecburen case imi taşımak zorundayım. DS-260 ı doldururken de şu anki ikametgahımızı girmemiz gerekmekte. Ancak mülakat yerimi Ankara'dan başka bir ülkenin konsolosluğuna taşıma opsiyonum da henüz DS-260ı dolduruken mevcut gözüküyor. İkametgahımı güncel lokasyonum olan TR olarak girip, başka bir ülkede ya da mülakatı talep edeceğim ülkede oturma iznim olmadan sadece turist olarak, mülakat yerimi şu an bulunmadığım ancak turist olarak gideceğim konum seçebiliyor muyum DS-260 ı doldurma aşamasında? Yoksa ikametgahım formu doldururken neresiyse (2 ay ya da 6 ay ya da 1 yıl sonra turist olarak baska bi ülkede olsam dahi), mülakat için konsolosluğumu da bulunduğum ülke (TR-Ankara) seçmek zorunda mıyım DS-260 ı doldururken? Amacım DS-260 ı henüz daha doldururken, case imi yapılabiliyorsa eğer (CN ime sıra gelirse) ileride mülakat için gidebileceğim ülke olarak seçmek ki sonradan ekstra bir durum (yeni bir taşıma daha) gerekirse taşımayı KCC üzerinden ya da o ülke konsolosluklarıyla yapma imkanım baki olsun. Gelebilecek cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• Merhaba arkadaşlar hong kong a dosyamı taşımak istiyorum bu sene case numara aktif olmadan taşındığı zaman konsoloslukların sizi kabul etmeme gibi bir olanağı olmuyormuş bende bu yüzden [email protected] mail adresine mail attım Cs numaramı doğum tarihimi ve isim soy ismimi yazıp şu şekilde bir mail

Dear KCC Officer,
    I kindle request to transfer my DV case from Ankara Embassy / Turkiye to Hong Kong please accept my transfer request and let me now after the transfer process.
    Thanks,regards

Yanlış yaptığım bir yer varmı, bazı arkadaşlar sanki otelin adresini yazdım tarzında birşeyler yazmış

• Lise eğitimim sırasında okul değiştirdim. Mezun olduğum okulu yazacağım, ancak daha önce eğitim aldığım ve şu an kapanmış olan liseyi de DS-260 formuna eklemem gerekiyor mu? Yoksa sadece mezun olunan lise bilgisi yeterli olur mu?

• Merhaba, eşim de 2026 çekilişinde kazananlardan oldu ancak case number 25k civarlarında, konu ile ilgili hiç bir fikrim yoktu ta ki bu foruma bakana kadar. Dosya taşıma işlemi yapmamız gerekecek, amerika ve kanada turistik vizemiz var, schengen de var ama 2026'yı kapsamıyor. Nereden randevu almamızı tavsiye edersiniz? Teşekkürler

• @Kerem-6
    Selamlar, bavsuru zamani güncel bilgilerinizi kullanarak basvuru yapmaniz, DS-260 formunu doldururken de guncel bilgileriniz ne ise o sekilde doldurmaniz gerekir. Basvuru yaptiginiz zaman ile cekilisi kazandiginizi ogrendiginiz ve dosyanizin mulakat alacagi zamana kadar hayatinizda bir cok sey degisebilir, bu gayet normal bir durumdur.
    Siz acik ogretimden su an icin aktif olarak ogrenci belgesi alabiliyorsaniz formunuza ekleyebilirsiniz eger ogrenci belgesi alamiyorsaniz formunuza eklememeniz gerekmektedir. Yani sira gocmen vizenizi alabilek icin en az lise egitimi ya da lise mezuni degilseniz belirli is alanlarinda kabul goren mesleki kalifiye sartini karsilamaniz gerekiyor.

• ⭐⭐⭐

@aerials
    Selamlar...Ankara seçmelisiniz..Sonrasında KCC ile iletişime geçip dosyanızı taşıyabilirsiniz...Turistik seyahatlerimizde ikametimiz bizimle gelmez..😉

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• Ekran görüntüsü 2025-05-06 180338.jpg
    Attığım mail bu şekilde

gelen cevap ise bu

Ekran görüntüsü 2025-05-06 190437.jpg

DS260 formumu ayın 4ünde submit ettim, ne yapmam gerekiyor?

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@BERKE-Güngöroğlu son diplomanızı nereden aldıysanız onu yazabilirsiniz.
    orada kaç yıl okuduysa onu yazın, önemli olan diplomanız olması.

Diploma gibi resmi evraklar için edevletten alınan barkodlu çıktı yeterli oluyor mu? Yoksa orijinal diplomayı mı istiyorlar? İstenilen belgeler hakkında bir konu var mı detaylı incelenen?

• ⭐⭐⭐⭐

@gnollzy mülakata girmeyi planladığınız konsolosluk bazında sorunuzun cevabı değişiyor, 4xxx CN ile hangi konsoloslukta planlıyorsunuz sürecinizi devam ettirmeyi?

• Merhabalar,
    Ben DS-260 formumu gönderdim fakat bu olaydan önce ABD’deki bir kurum bana J1 vize ile bir araştırma pozisyonu teklifi oluşturdu ve dosya oluşturma sürecinde olduğunu söyledi (henüz ne belge gönderdi ne de ben bir ilgili belge doldurdum veya konsolosluğa gittim J1 için) eğer oldu da kurum bir belge oluşturduysa çoktan benim Green Card sürecini etkiler mi?
    Her ne kadar onlar bana başvuru evrağı falan gönderse bile Ben DS-2019 ile konsolosluğa gitmediğim ve aksiyon almadığım sürece birşey olmaz değil mi?

• Arkadaşlar herkese selamlar sonunda 5. Başvurumuzda talihli olduk (eşime çıktı) diğer tüm talihli arkadaşlara bu süreçte başarılar diliyorum çok mutluyuz😃kendimizi HSBN E o kadar cok hazırlamıştık ki randomly selected sayfasını görünce şok oldum gözlerim yuvalarından cıktı geldi bi 😃 uzun zamandır hep ilk günkü heyecanla başvurumuzu yapmıştık darısı diğer arkadaşlara inşallah asla ve asla pes etmeyin bizim yanı başımızdaki insanlara cıktı bize çıkmadıgı dönem oldu hiç geri vites yapmadık tabiki demoralize olduk ama umudumuzu kaybetmedik 💪🏼 benim bir sorum olacak yanıtlanırsa çok memnun olurum eşimin e-devletinde ki lise mezuniyet belgesindeki okulun ismi ile mezun oldugu lise diplomasını aldıgı okul ismi ve adresi uyuşmuyor sebebi okulun taşınması ve yeni isim alması biz ds260 a orjinal diplomadaki ismi ve okulun o dönemdeki adresini girdik acaba mülakatta bu bi sorun teşkil edermi bunun açıklamasını nasıl yapmalıyız memura yardımcı olursanız çok seviniriz şimdiden cok teşekkürler

• herkese iyi akşamlar babama green kart çıktı sıralama 35xx ds260 formunu doldurur iken eşinle evlilik tarihini beyan ediyoruz ya annem ile babam resmi nikahlarını sonradan yapmış . yani en büyük çocuk 1998 doğumlu sırasıyla 2005 2007 dogumlu 3 kardeşiz babam formu doldururken çocuklarını ve doğum tarihlerini yazdığında evlilik tarihi ile uyuşmazlık oluyor ya bu bize bir problem yaratır mı? yani belli bir sure dini nikahla kalmış sonradan resmi nikah olmuş bazı özel sebeplerden dolayı inşallah durumu açıklayabilmişimdir.

• merhaba arkadaslar. Greencard’a 2. basvurumda cikti ancak case numaram biraz yuksek (18xxx) . istanbul teknikte son sinif ogrencisiyim ve tam da seneye amerikada yuksek lisans yapmak isterken green card cikti, sansimi yakmak istemiyorum dosyami sizce hangi ulkeye tasimaliyim en garanti? ( sik yurt disina cikiyorum schengen vizesi almada problem yok , yesil pasaportum da yok) hong kong - bangkok tarzi vizesiz bir yer mi onerirsiniz yoksa viyana tarzi mi. simdiden tesekkurler, iyi forumlar dilerim.

• @ATS16, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gnollzy mülakata girmeyi planladığınız konsolosluk bazında sorunuzun cevabı değişiyor, 4xxx CN ile hangi konsoloslukta planlıyorsunuz sürecinizi devam ettirmeyi?

Bir aksilik olmadıkça Ankara olarak düşünüyoruz. Kendi işlerimizi toparlamak ve göçmenliğe başlamak için 1 sene kadar beklememiz çok sağlıklı olacaktır.

Dosya taşıma stresi ve zamanını yaratabilir miyiz bilmiyorum çünkü.

• ⭐⭐⭐⭐

@farukozt16, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar hong kong a dosyamı taşımak istiyorum bu sene case numara aktif olmadan taşındığı zaman konsoloslukların sizi kabul etmeme gibi bir olanağı olmuyormuş bende bu yüzden [email protected] mail adresine mail attım Cs numaramı doğum tarihimi ve isim soy ismimi yazıp şu şekilde bir mail

Dear KCC Officer,
    I kindle request to transfer my DV case from Ankara Embassy / Turkiye to Hong Kong please accept my transfer request and let me now after the transfer process.
    Thanks,regards

Yanlış yaptığım bir yer varmı, bazı arkadaşlar sanki otelin adresini yazdım tarzında birşeyler yazmış

Cümlenizde sorun yok.
    Subject'e CN yazdınız mı? E-postanızın içeriğinde Ad soyad, doğum tarihini (ay/gün/yıl) yazdınız mı? Ayrıca şu adreste kalacağım şeklinde bir adres belirtmek gerekiyor. Bu bir otel adresi olabilir ancak otelin adını değil sadece adresini yazmalısınız. Orada kalmak zorunda değilsiniz.
    Siz şimdi bir cevap bekleyin. Muhtemelen adres isteyeceklerdir.
    Eğer hiç cevap gelmezse dediğim şekilde tekrar yazarsınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@rhyten, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhaba arkadaslar. Greencard’a 2. basvurumda cikti ancak case numaram biraz yuksek (18xxx) . istanbul teknikte son sinif ogrencisiyim ve tam da seneye amerikada yuksek lisans yapmak isterken green card cikti, sansimi yakmak istemiyorum dosyami sizce hangi ulkeye tasimaliyim en garanti? ( sik yurt disina cikiyorum schengen vizesi almada problem yok , yesil pasaportum da yok) hong kong - bangkok tarzi vizesiz bir yer mi onerirsiniz yoksa viyana tarzi mi. simdiden tesekkurler, iyi forumlar dilerim.

Merhaba çok tebrik ederim. Harika zamanlama olmuş.
    Schengen vizesi almada sorununuz yoksa Viyana daha az maliyetli, diğerleri de olur. Seçim sizin.

• ⭐⭐⭐⭐

@gnollzy

Ankara için mezun olduğunuz en yüksek eğitim derecesine ait (en az lise mezuniyeti) orijinal diploma ve 1 adet fotokopisi.

• @dmd, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, eşim de 2026 çekilişinde kazananlardan oldu ancak case number 25k civarlarında, konu ile ilgili hiç bir fikrim yoktu ta ki bu foruma bakana kadar. Dosya taşıma işlemi yapmamız gerekecek, amerika ve kanada turistik vizemiz var, schengen de var ama 2026'yı kapsamıyor. Nereden randevu almamızı tavsiye edersiniz? Teşekkürler

Yanlış yönlendirmek istemem ama ABD vizeniz varsa süreci orada devam ettirmek sizin için hem daha hızlı hem daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum. Yine de forumdan bilgili arkadaşlardan onay alabilirsiniz

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

114

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |