Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ATS16 evet ekran görüntüsü şeklinde kaydettim fakat mail olarak alamıyorum

• @onuru Cevabınız için teşekkürler lakin benim kastettiğim Amerikada olup adres verebilecek olan var mı ? Hiç tanıdığım yok o yüzden foruma bir yazayım dedim, yanlış anlaşılma için kusura bakmayın.

• Arkadaşlar Ds 260 formunu gönderdikten sonra kcc den herhangi bir mail gönderiliyor mu tarafımıza ? Başvurunuz ulaşmıştır tarzında falan

• @yigit55

Merhaba sevgili @ugursway, tüm sorularınıza çok güzel cevaplar vermiş. Ben yalnızca küçük öneride bulunmak istiyorum.

Söyleyeceklerim geçmiş yılların verilerine dayalı; haliyle önümüzdeki yıl Ankara’nın nasıl bir performans sergileyeceğini kesin olarak bilemeyiz. Ancak Ankara her yıl biraz daha kötüye gidiyor. DV2025’e bakıldığında, (her senenin dinamiği farklı ama) mülakatınızı Mayıs-Haziran gibi yapabilirsiniz gözüküyor. Biraz daha düşük bir performans durumunda ise bu tarih Temmuz, Ağustos hatta belki Eylül'e sarkabilir.

Fakat burada daha kritik noktalar da var: Olası bir sağlık sürecinin uzaması veya AP (Administrative Processing) durumu, sürecinizi iki ay kadar daha geciktirebilir. Ayrıca sürecin son aylarına girildiğinde kota sorunları da yaşanabilir.

Naçizane tavsiyem, Şubat-Mart ayına kadar Ankara’nın performansını takip etmeniz (emeklilik durumuzuda göz önüne alarak bu tavsiyem) ve eğer tatmin edici bulmazsanız, daha fazla risk almadan dosya taşımanız yönünde olacaktır. Maddi bir kaygınız yoksa, hiç beklemeden Temmuz ayında dosya taşıyıp büyük ihtimalle ilk bültenle current olur, Ekim ayında da vizelerinizi alabilirsiniz.

Ancak emeklilik konunuz nedeniyle Şubat’a kadar Ankara’yı izleyip, sonrasında aksiyon almak sizin için daha mantıklı olabilir. Nihai karar tabii ki sizin. Sürecinizde bol şanslar dilerim 🙂

• Selamlar dostlar benim Case Number'ım 74XX'de ve 30 Eylül'e kadar Almanya'da oturum iznim var okuyorum aynı zamanda. DS-260 Formunu 3 Mayıs'ta gönderdim sizce 30 Eylül'e kadar bu işlemlerim yetişebilir mi? Devamında Türkiye'ye döneceğim. Almanya vize başvurusu yapabilirim ya da dosya taşıyabilirim bana bir öneri sunacak var mı ya 30 Eylül'e kadar yetişmeyecek gibi gözüküyor ama çoktan formu yolladım.

• ds-260 formunda meslek kismina universiteyi bitirdik ama biyerde calismamis olarak nasil girmeliyiz? ogretmenlik bitirdim sonrasinda kanadaya geldim. birde kanadada suan calisiyorum uber yapiyorum. ayni zamanda hakemlikte yapiyorum uber yerine hakemligi mi girmem dogru olur. uberin meslek karsiligi yok cunku freelance

• ⭐⭐⭐⭐

@Eyupp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar dostlar benim Case Number'ım 74XX'de ve 30 Eylül'e kadar Almanya'da oturum iznim var okuyorum aynı zamanda. DS-260 Formunu 3 Mayıs'ta gönderdim sizce 30 Eylül'e kadar bu işlemlerim yetişebilir mi? Devamında Türkiye'ye döneceğim. Almanya vize başvurusu yapabilirim ya da dosya taşıyabilirim bana bir öneri sunacak var mı ya 30 Eylül'e kadar yetişmeyecek gibi gözüküyor ama çoktan formu yolladım.

Merhaba,
    2026 talihlileri için mali yıl 1 Ekim 2025 tarihinde başlayacak. Her ay bülten yayınlanıyor. Mülakat alabilmeniz için öncelikle dosya numaranızın bültende aktif olması gerekiyor. Mesela geçen yıl 3 ay üst üste EU kategorisi 6000 de kaldı, sizin sahip olduğunuz dosya numarası Ocak ayında aktif oldu.
    Ne zaman aktif olursanız olun sizin her halükarda oturum izniniz bitmiş olacak, vize almanız gerekecek.

• @Serapp Gitmek için çok acelem yok Ankara da benim için okay şuanda ama 74xx'e er yada geç gelir mi mülakat sizce? Tekrar vize alırım ama turist vizesiyle başvuruma devam edebilir miyim bilmiyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@yigit55, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Öncelikle herkese merhabalar . Green Card kazanan arkadaşları tebrik ediyorum. Formu bi arkadaşlar vesilesi ile buldum. Oncelimle ilk aşamaları okudum ve imza ve excel kısmını tamamladım. Sıralamam EU 35XX . Türkiyede yaşıyorum ama Almanya Doğumluyum dolayısıyla almanya kontenjanı üzerinden katıldım. 12 yasima kadar almanyadaydım sonra kesin ailecek kesin dönüş yapıp turkiyeye taşındık . Suan 49 yaşındayım ve devlet memuruyum eşim ve 18 yaşında bir kızım var . Birlikte başvuru yaptık ve çok şükür çıktı.
    Öncelikle soracağım sorular ;

• Almanya doğumlu olduğum için ankarada mülakata girmemde bir problem olurmu?
    • eu35xx sıralama burada okuduğum deneyimlere göre ankarada mülakata girer degil mi ?
    • girersek aşağı yukarı ne zaman girer ? 2026 haziran ayında 25 yıl primim doluyor ve emekli oluyorum. Diyelim green card bana çıktı en geç kaç ay içerisinde abdye giriş yapmam gerekiyor?
    • ds260 formunu henüz doldurmadım aklımdaki soruları bi çözeyim yarında ilk iş formu doldurmaya çalışacağım.
      Şimdiden değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.

Tebrikler, hayırlı olsun.
    Kazandığınızı öğrendiğiniz mektupta hangi şehir yazıyorsa mülakat yeri olarak orayı seçmeniz gerekmektedir. Sanırım Frankfurt Almanya yazıyordur.
    CN sıralamanız iyi ancak Ankara'ya hiç bir zaman güvenilmez.
    Mülakata girmeden önce sağlık muayenesine gireceksiniz, işte o tarihten sonra 6 ay içinde ABD'ye bir-iki günlüğüne gider ilk girişi yaparsınız. Pasaportunuza GC yerine geçen 1 yıllık damga basılır. Tamamen göç etmek için bolca zaman kazanırsınız ve emekli olup öyle gidersiniz.
    Kolay gelsin.

• ⭐⭐⭐⭐

@alfonzo, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar Ds 260 formunu gönderdikten sonra kcc den herhangi bir mail gönderiliyor mu tarafımıza ? Başvurunuz ulaşmıştır tarzında falan

Tebrikler hayırlı olsun. Hayır gelmiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mertkan-Şahin

Kendinizi en uzman hangi meslek dalında hissediyorsanız o meslegi yazmanız yeterli DS260’da, mezun olduğunuz bölüm üzerine meslek yazmanız önemli değil. Kanada’da ki kalış süreciniz doğrultusunda police certificate almanız gerekebilir mülakat öncesi, forumun ilk dört iletisinde bu konuyu da iyi okumanız ve incelemeniz süreciniz için önemli.

• Ds 260'da "do you have doccumentation to establish that you have recieved vaccinations in accordance with U.S law?" sorusuna evet yanıtını verdim. COVID-19 sorusu sandım, ne gereklilik olduğunu bilmeden. 3 biontech oldum ama, açıklamaya da bir şey yazmamışım buradan sorun yaşar mıyım? Tek aklımda soru işareti bu soruya verdiğim yanıt kaldı, mülakat tarihinden sonra editlesem sıkıntı olur mu? Böyle bir şeyden dosyama red veya zarar gelse büyük canım yanar...

• Tekrar merhaba ne gibi alternatiflerimiz bulunuyor?
    Bahsi geçen Viyena hong kong ve bankok gibi yerlerin elçilik sitelerine baktığımızda artık bu yerlerin de dışardan başvuru almadıklarını gördük. (Viza navigator sistemine geçmiller.) Acaba biz mi yanlış baktık bilemiyoruz. yeşil pasaportumuz olduğu için herhangi bir yere gitme problemi yaşamayız ama Amerika'da bir statümüz varken bunu terkedip AOS yapmadan başka ülkeden başvurmak ne kadar riskli emin olamıyoruz.
    Eğer Amerika yasadışı göçmeleri geri yolluyor ise yasal kabul edeceği göçmen sayısında artışa gidecektir diye umuyorum 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Eyupp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Gitmek için çok acelem yok Ankara da benim için okay şuanda ama 74xx'e er yada geç gelir mi mülakat sizce? Tekrar vize alırım ama turist vizesiyle başvuruma devam edebilir miyim bilmiyorum.

Ankara'da sıra gelmesi mümkün değil maalesef. Siz Frankfurt olarak formunuzu doldurup gönderin. Daha sonra kolayca Viyana'ya da taşıyabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Kadir-Yüce, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Tekrar merhaba ne gibi alternatiflerimiz bulunuyor?
    Bahsi geçen Viyena hong kong ve bankok gibi yerlerin elçilik sitelerine baktığımızda artık bu yerlerin de dışardan başvuru almadıklarını gördük. (Viza navigator sistemine geçmiller.) Acaba biz mi yanlış baktık bilemiyoruz. yeşil pasaportumuz olduğu için herhangi bir yere gitme problemi yaşamayız ama Amerika'da bir statümüz varken bunu terkedip AOS yapmadan başka ülkeden başvurmak ne kadar riskli emin olamıyoruz.
    Eğer Amerika yasadışı göçmeleri geri yolluyor ise yasal kabul edeceği göçmen sayısında artışa gidecektir diye umuyorum 🙂

Navigatör sistemi başka bir konu.
    Siz eğer dosya taşıma için mail yazmak istiyorsanız konsolosluğa değil KCC'ye yazacaksınız.
    Eğer yeşil pasaportunuz varsa sizin için en uygun yer Viyana'dır.
    Bu başlığın 4.iletisinde mail örneği var. Ayrıca benim şu iletimde de mevcut: https://yesilkartforum.com/forum/post/478479
    KCC'ye mail yazarken bir adres belirtmeyi unutmayın. Adres, konsolosluğa yakın bir otel adresi olabilir; prosedür gereğidir, orada kalmak zorunda değilsiniz. Adresi yazarken otelin adını değil sadece adresini yazın.

• Merhaba hızlı dönüş için çok teşekkürler. Önce uygunluk var mıdır diye email atıp, uygunluk alıp, daha sonra dosya taşıma talebinde bulunmak mantıklı olur o zaman. Eğer uygunluğu olmayan veya kabul etmeyecek bir elçiliğe 260 formunu doldurmak anlamsız olacaktır bu durumda.

Bu 3 lokasyona da ayrı ayrı mail atıp hangisinden ok alırsak 260 formunu o lokasyona hitaben doldurmak gerekir diye anladım o zaman.

• ⭐⭐⭐⭐

@Kadir-Yüce

Uygunluk diye bir sorgulama durumu yok, bulunmuyor ve böyle bir sorgulama emaili gönderseniz bile KCC’ye konu ile alakasız bir cevap alacaksınız. Konsolosluklar DV2026 süreci talihlilerinin taleplerini 01.10.2025 tarihine kadar dikkate almayacaklar zira mali yıl bu tarihe kadar başlamayacak.

Siz kendi imkanlarınıza (maddi & manevi), seyahat durumu ve sahip olduğunuz pasaport/vize durumuna göre belirleyeceğiniz konsolosluğa KCC aracılığıyla dosyanızı taşımaniz gerekiyor. Daha sonra bültende current olmayı ve konsolosluktan mülakat tarihi almayı bekleyeceksiniz. Sizin durumunuzda olan Türkiye’den ve tüm dünyadan talihliler bu şekilde dosya taşıma taleplerini göndermeye başladılar geçtiğimiz süreçte, son karar ve takdir sizin. Bol şans 🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@Kadir-Yüce, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba hızlı dönüş için çok teşekkürler. Önce uygunluk var mıdır diye email atıp, uygunluk alıp, daha sonra dosya taşıma talebinde bulunmak mantıklı olur o zaman. Eğer uygunluğu olmayan veya kabul etmeyecek bir elçiliğe 260 formunu doldurmak anlamsız olacaktır bu durumda.

Bu 3 lokasyona da ayrı ayrı mail atıp hangisinden ok alırsak 260 formunu o lokasyona hitaben doldurmak gerekir diye anladım o zaman.

Siz tamamen yanlış anlamışsınız. Öncelikle DS260 formunuzu doldurmak zorundasınız. Lokasyona göre doldurmayacaksınız. Mülakat yeri Ankara olacak. Daha sonra taşıma talebinde bulunacaksınız. Konsolosluklara uygunluk var mı diye mail atılmaz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@alfonzo, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese selam arkadaşlar ben de bir talihli olarak aranıza yeni katıldım. Dünden beri forum sayesinde birçok şey öğrendim. Öncelikle katkısı olan herkesin eline emeğine sağlık. Soracağım şeyleri farklı arkadaşlar sorup cevaplandıysa şimdiden kusura bakmayın lütfen. Anlamadığım bazı noktalar var yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Case Number 9 bin lerde olduğu için dosya taşımayı düşünüyorum. Yeşil pasaportum olmadığı için muhtemelen Hong Kong veya Bangkok tarafında halledeceğim. Sizce tek kişilik masraf tahmini ne kadar olur?

Yaklaşık 10 yılı geçen bir kız arkadaşım var ve evlilik düşünüyoruz. Sizce mülakat öncesi evlenip beraber greencard almak daha mı mantıklı? Evlendiğimizde örnek veriyorum Hong Kong tan alıyorsam mülakatı eşlerin hali hazırda ikisininde orada bulunması gerekiyor mu?

Eğer ki mülakattan önce evlenip eşim ile vize alırsam. Eşiminde illa Amerikaya gelmesi gerekiyor mu? (Bunu şundan dolayı sordum önden ben gidip düzeni kurduktan sonra gelse daha rahat olur diye)

Bir de mülakat öncesi evlenmeyip daha sonrasında ben greencard kazanıp daha sonra amerikaya yerleştikten sonra gelip türkiyede evlensem onu en kolay ve hızlı şekilde ne kadar sürede amerikaya getirtebilirim ?

Surecinizle ilgili karar vermenize yardimci olarak su basliklari da incelemenizi tavsiye ederim:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/1478/greenkart-talihlisi-olup-abd-ye-ailece-gidememek

https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik

https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kayaece84, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Benim türk vatandaşlığımın yanı sıra Bulgaristandan dolayı avrupa birliği vatandaşlığımda var ama İstanbulda yaşıyorum. başvuruyu türk pasaportumla yapmıstım. Ds 260 formunu doldurmadım daha CN 9xxx Ankarada sıra gelmez diye tedirginim. ds260 formunu doldururken mülakat için direkt Viyana ya da Sofya seçebilir miyim mantıklı mı yoksa formu doldurup gönderdikten sonra mı dosya taşımak mantıklı olur. Bu arada en başta green card başvurusunda türk pasaportumu kullandım. Kafam çok karışık. Cevaplarsanız sevinirim

yazilanlara ek olarak, zaten iki ulke vatandasliginiz var ve bunu formlara isleyeceksiniz, hangi bilgilerle ilk basvuruyu yaptiginiz cok onemli degil.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |