Noter onaylı çeviri işlemi nasıl yapılır?
-
Merhaba,
İş yerimin sağladığı sağlık sigortasına eşim ve oğlumu da eklemek istedim.
Birth certificate, marriage certificate gibi belgeler istiyorlar. Evlilik cüzdanımızın fotoğrafını ve e-devletten aldığım nüfus kayıt örneğini gönderdim ancak kabul olmadı.
Nüfus kayıt örneğinin noter onaylı ingilizce çevirisi gerekiyormuş. Gelen cevap şu şekilde;Insufficient Documentation - Notorized, Translated Copy of Documentation is Required
Bunu nasıl yapabilirim? Austin Texastayım, e-devlette bu hizmetin ingilizcesi yok. Houston'da türk konsolosluğu var onlar bana bu belgeyi verebilir mi?
Bu konuda daha önce deneyimi olan kişilerin görüşlerine/yönlendirmelerine ihtiyacım var.
Teşekkürler. -
@murat-yılmaz Sanırım Konsolosluktan halledebilirsiniz. hiç olmadı haber verirseniz tercümanlık ofisinde tanıdığım biri var numarasını verırım size e-mail atar.
-
@murat-yılmaz hocam, Houston Başkonsolosluğu sayfasında doğum, evlilik ve nüfus işlemlerine ait belgelerin temin edilebildiği yazıyor. Sanırım randevu aldıktan sonra şahsen başvurmak gerekiyor.
-
@murat-yılmaz Noter onaylı çeviri işlemi nasıl yapılır? içinde söyledi:
Merhaba,
İş yerimin sağladığı sağlık sigortasına eşim ve oğlumu da eklemek istedim.
Birth certificate, marriage certificate gibi belgeler istiyorlar. Evlilik cüzdanımızın fotoğrafını ve e-devletten aldığım nüfus kayıt örneğini gönderdim ancak kabul olmadı.
Nüfus kayıt örneğinin noter onaylı ingilizce çevirisi gerekiyormuş. Gelen cevap şu şekilde;Insufficient Documentation - Notorized, Translated Copy of Documentation is Required
Bunu nasıl yapabilirim? Austin Texastayım, e-devlette bu hizmetin ingilizcesi yok. Houston'da türk konsolosluğu var onlar bana bu belgeyi verebilir mi?
Bu konuda daha önce deneyimi olan kişilerin görüşlerine/yönlendirmelerine ihtiyacım var.
Teşekkürler.Bu belgeyi ABD'deki is yerinize veriyorsunuz degil mi?
Hayir, konsolosluklarin boyle hizmetleri yok. Siz bir tercuman bulup cevirtmelisiniz belgeleri, zaten ceviri yapan yerler noter isleri de yaptigindan ayrica bir noter bulmaniza gerek yok.
-
@murat-yılmaz Bizim sigorta şirketi de bu belgeleri istemişti. Houston'da Elif Ansari hanımdan çeviri hizmeti aldım.
-
Evet iş yerinin sigorta departmanına vereceğim. Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar ancak notorized diyor, yani noter onaylı diyor. Bu kafama takılmıştı.Sorun olmayacaksa çeviri hizmeti alayım.
-
Evet iş yerinin sigorta departmanına vereceğim. Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar ancak notorized diyor, yani noter onaylı diyor. Bu kafama takılmıştı.Sorun olmayacaksa çeviri hizmeti alayım.
Evet, ABD'de Turkiye'deki gibi gitmeniz gereken tek bir noter kurumu yok, sertifika alan her kisi veya kurum noter olabiliyor, bu islemleri yapabiliyor; o nedenle ceviri islemleri yapan kisiler de noter islerini beraber yapiyorlar.
-
Çeviri için noter onayını Elif hanım kendisi yapıyor.
Ayrıca noter hizmeti ile ilgili şöyle bir bilgi vereyim. Bank of America'da hesabınız varsa ücretsiz noter hizmeti alabilirsiniz. Sadece şubeye gitmeniz yeterli.
Burada çok ilginç yerlerde noter olabiliyor. Örneğin benim iş yerimde (hastane) normal çalışan arkadaşlardan birinin noter sertifikası var. İş yerinde birinin noter ihtiyacı olunca ona gidiyorlar. -
@knnrn Noter onaylı çeviri işlemi nasıl yapılır? içinde söyledi:
ız varsa ücretsiz noter hizmeti alabilirsiniz. Sadece şubeye gitmeniz yeterli.
Burada çok ilginç yerlerde noter olabiliyor. Örneğin benim iş yerimde (hastane) normal çalışan arkadaşGüzel bilgi.Her şubesinde geçerli mi bu durum?
-
@knnrn Noter onaylı çeviri işlemi nasıl yapılır? içinde söyledi:
ız varsa ücretsiz noter hizmeti alabilirsiniz. Sadece şubeye gitmeniz yeterli.
Burada çok ilginç yerlerde noter olabiliyor. Örneğin benim iş yerimde (hastane) normal çalışan arkadaşGüzel bilgi.Her şubesinde geçerli mi bu durum?
Şuradan hangi şubelerinde noter olduğuna bakabilirsiniz : https://locators.bankofamerica.com/index.m.html
Çoğu şubede var diye biliyorum.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
ABD'de mi (50 eyalet + Washington DC), yoksa ABD'ye bagli diger bolgelerde mi?