Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.4k 784 513.1k 768

• @Nedim-Öztürk cn'niz oldukça yüksek, asıl sorununuz bülten ve tabi ki verilecek vize kalıp kalmaması.
    ama size tavsiyem frankfurt'tan uzak durun..

• @gucarslan Cok mu yavaslar? Forumda 3-4 tane tecrube okudum cok fazla girdi goremedim Frankfurttan.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@qizzz evet. ve rusya'daki konsolosluk kapandığı için önceki yıllarda rus talihliler bu konsolosluğu kullanmak zorunda bırakıldı.

• ayrıca ilgili başlık sadece talihlilere özel, lütfen sorularınızı DV2027 sohbet odası başlığını kullanmaya özen gösterin.

• @onuronair öncelikle tebrik ederim,

İmza kısmına bizlerde olduğu gibi bir düzenle yaparak imzaya eklerseni arkadaşlar ve ben neye nasıl cevap verdiğini anlar.

Sorunuza gelecek olursakta formda adres verseniz bile mülakat aldığınızda, ülkeye girdiğinizde adres değişikliği yapabilirsiniz sorun olmayacaktır.

• merhabalar öncelikle, ds formunu doldururken adres kısmıyla alakalı bikaç sorum olucak.
    Greencard çekiliş başvurusunda mahalle adım özgürlük mahallesi ve 17sinde yapmışım başvuruyu, ama ailem ayın 10unda adresimi taşımışlar. yani yanlış adres girmiş oldum.
    üstüne bir de bizim eski mahallenin (özgürlük) adını değiştirmişler önceden( özgürlük de doğru değil yani). sizce ds formunu doldururken şuanki adresi ve eski adresi nasıl doldurmalıyım.

diğer sorum da greencard çekiliş başvurusu yaparken verdiğim mail adresinden emin değilim. 2 tane mail adresim var ikisine de erişimim var ama hangisini girdiğimi bilmediğinden ds formuna hangisini vereyim bilmiyorum ne yapmalıyım sizce

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@onurfenci öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

adres ile alakalı konu için bu iletiyi inceleyin.
    mail adresi için de güncel kullandığınız adresinizi yazın, eğer ikisini de aktif kullanıyorsanız zaten oradan iletişime geçecekler sizinle.
    telaş edecek bir şey yok kısaca.

• Vay bee diyerek söze giriyorum. bu formu geçen sene baştan sonra tüm mesajları zor zar okuya okuya geçirdim. ds260 formunu doldurduktan sonra aman yanlış yaptık mı aman zaman geçtimi diye diye 6-7 ay bekleme sürecinde kendi kendimi yedim :D buraya kaç kere soru sordum hatırlamıyorum. aradığım tüm bilgilerede ulaştım. sevgili @EzgiLera ne kadar teşekkür etsem azdır. aynı şekilde @gucarslan a 'da.
    Eşimle beraber gucarslanı dinleyip dosyamızı Thailand a taşıdık ve ocak ayı sonlarında amerikadaydık. sizlere amerika washingtondan yazıyorum. sakın ama sakın ankaraya güvenmeyin.
    foruma ne kadar teşekkür etsek azdır.
    YouTube kanalımızda deneyimlerimizi videolu bir şekilde paylaşıyoruz panik yapmayın sakince delirmeden formu okumaya devam edin. gerçekten aradığınız tüm bilgileri bulacaksınız.
    yok ben izlicem derseniz detaylar YouTube kanalımızda
    ama sabahlara kadar izlesenizde forumu okudukça anlayacaksınız bana güvenin :)

• @ugursway @crazycells teşekkür ederim. 'no' seçtim.
    Orada sadece pasaport olup olmadığını soruyor, aktifliğinden bahsedilmediği için biraz kafam karıştı.

1. Başvurum ve kazandım. 11.7xx sıralamam var, mayısın 15 inde Almanya aile birleşim vizesi randevum var, 1 senedir bu almanya randevusunu bekliyordum sonunda geldi çifte mutluluk yaşadım ve eşim alman. DS 260 formumu doldurdum ama sadece konsolosluk seçimi kaldı. Tahminimce 2 ay sonra almanya aile birleşim vizem elime ulaşmış olacak ve almanyaya yerleşeceğim. Lütfen bana cevap verin, ds 260 formundaki konsolosluk seçimini almanya olarak işaretlemelimiyim. Yada ne yapmam gerekiyor, tek anlamadığım nokta burası kaldı.

• Bu ileti silindi!

• @mehmet-yücel-söğüt 2024 mülakat deneyimleri ve aşamalarını okumak süreci anlamak için çok faydalı aklınızda bir plan oluşur bir kaç yaa süreci kavrarsınız sistemi çözersini ailecek hareket edilecekse Hong Kong bang Kong Viyana(Schengen vizesi lazım) burlar iyi hiç üzmedi ama çok kazanan taşıma yapacak

• @gucarslan nedeninin öğrenebilir miyim? ve nereyi önerirsiniz? Berlin'de var mıdır acaba?

• @alfonzo Öncelikle tebrik ederim, dosyanızı direk Hongkong'a taşıyın. Aktif olduğunuz ilk ayda tahminim kasım aralık aylarında aktif olup Hongkong dan mülakat alırsınız. Bende sizle aynı süreci yaşadım bu sene evlilik sürecini. Direk Temmuz ayında evlenip eşimle birlikte vizelerimizi aldık. En mantıklısı Ekim ayına kadar Evlenip eşle birlikte mülakata gidip Abd'ye yerleşmek. Vizenizi aldıktan sonra 6 ay süreniz oluyor Abd girmeniz gerekmekte. Abd'ye gidip greencard ve SSN aldıktan sonra eşiniz Türkiye'ye dönebilir siz orda yerleşme sürecini yapabilirsiniz (tavsiye etmiyorum).

Evlenmeden siz vizenizi ve Greencardı alıp sonradan evlenme süreci baya uzun sürüyor diye okumuştum hiç riske atmayın.

Yapmanız gereken.
    1-Dosyanızı hemen Hongkong a taşıyın
    2- Ağustos ayına kadar Evlilik sürecini bitirip eşinize ds260 formunu doldurun.
    3-Abd'de yeni hayatınıza başlayın.

• merhaba herkese, bir an önce ds260 formunu doldurun deniliyor fakat pasaport süremiz önümüzdeki sene nisanda bitiyor, o sebeple yarın yeni pasaport başvurusunda bulunacağız sıkıntı olmaması açısından. bir hafta sonra ds260 formunu doldurmak geç mi olur ? bu arada şu an doldurmaya da çalışıyorum fakat sürekli uyarı veriyor site, şu an talebinizi işleme alamıyoruz diye. yoğunluktan olası bir uyarı mıdır bu?

• @ecear evet, tamamen yoğunluktan.
    formu da 10-15 gün içinde doldurabilirsiniz, geç değil.
    süreciniz 1 ekim'de başlayacak.

• @gucarslan çok çok teşekkürler :)

• Merhaba;

Aşağıdaki yazıyı aldım. Seçilmedim mi demek bu?

Based on the information provided, the Entry HAS NOT BEEN SELECTED for further processing for the Electronic Diversity Visa program at this time.

Please verify that you have entered all information correctly. You may re-check the Entry status by clicking on the ESC Home Page link below.

• Merhaba. Benim cn ile dosyayi tasisak bile kota dolup vize alamama ihtimali var midir acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@ecear evet yoğunluktan hata veriyor, ben de bir yarım saat falan hiçbirşey yapamadım, yarım kaldı. Sonra 23.00ten sonra tekrar başladım, hiç kesilmeden 3,5 form doldurabildim 😊 Merak etmeyin uygun bir zamana denk geleceksinizdir 👍🏻

• @tugcebkdgl bu ihtimal her zaman var maalesef, bu noktada sizin müdahil olamadığınız bir şey olduğu için onu düşünmemeye çalışın. Vizenizi alabilmek için elinizden geleni yapacaksınız kota durumuna müdahil olamazsınız maalesef

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k