DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@mehmet-yücel-söğüt, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
İyi forumlar benim sıram biraz sıkıntı Ankara dan görüşme gelmeyeceği kesin, KCC ile taşıma yapmayı düşünüyorum ama nereye taşıyacağım bilemedim, en hızlı nereden alabilirim randevuyu bilen var mı Afrika ülkeleri vs de olur Aile ile alacağım
En hızlı derken current olduktan sonraki süreçten bahsediyorsunuz değil mi? Current olan dosyalara aynı ay mülakat planlayan konsolosluklara ve geçmiş senelerin tecrübelerine bakarak daha kolay karar verebilirsiniz. Ancak süreci gözlemleyip ona göre karar vermek için epey bir zamanınız var önünüzde.
-
DV2025 için şöyle bir başlık var, Sayılarla DV2025 ancak bu başlıkta rakamlar şu aşamada sizin akılınızı karıştırabilir. Bu başlığın bir benzeri DV2026 içinde Agustos ayında yayınlanacak ilk bülten sonrası aktif hale gelecek.
DV2026 - 28xxx’e sıra gelir mi gelmez mi şu an bunu konuşmak için çok erken, her mali yılın ve çekiliş sürecinin kendi dinamikleri var. Şu aşamada sizin yapabileceğinizin en iyisi ve elden geleni DS260 formu en az hata ile doldurmak, çekilişi kazandığınızi ogrendiginiz mektubun altında yazan “post”a gore (Frankfurt yazıyorsa Frankfurt) DS260 formunda o konsoloslugu seçerek mali yılın başlamasını beklemek. Bol şans!
-
Herkese merhaba, öncelikle forumda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım. Olumlu sonucu gördüğümden beri çok fazla yardımcı olabilecek bilgiye ulaştım. Çıkan herkese hayırlı ve kolay bir süreç dilerim henüz çıkmayanlara da iyi şanslar diliyorum. Birkaç sorum olacaktı:
1-) 6 yıldır şimdiki nişanlımla birlikteyim. 2024 Aralık ayında nişanlandık. Green Card çıkacağını hiç beklemiyorduk ama bana Green Card çıktı. Zaten yavaş yavaş düğün salonu baktığımız bir evredeyken bu haberi aldık. Acilen nikahı kıyıp başvuru formunu evli olarak mı doldurmalıyım yoksa formu bekar olarak doldurup mülakat tarihi geldiğinde konsoloslukla bağlantı kurup eşimi mi eklemeliyim? Hangisi daha doğru olur bilemedim.
2-) Başvuru formunda resmi ikamet adresimi yazmıştım ama o adresten taşınıp ailemin yanına yerleştim çekiliş sonucu açıklanana kadar. DS-260 formunda bu adres değişikliği sorun yaratacak mı?
Şimdiden teşekkür ederim.
-
@kayaece84
Selamlar, mulakat yerinizi Sofia ya da Viyana olarak secerek formunuzu submit edebilirsiniz. Dosyaniz islendikten sonra KCC’ye sorgu emaili atarak mulakat yerinizin neresi oldugunu teyit edebilirsiniz, mulakatiniz Sofia’da planlandigini varsayarsak sizden bir ihtimal oturum ya da vatandasliginizi beyan etmenizi talep edebilirler ancak sizin vatandasliginiz oldugu icin bu da bir sorun teskil etmeyecektir. Sureciniz basladiginda ise hangi konsoloslugun performansi daha iyiyse o konsolosluga KCC araciligiyla dosya tasima talebinde bulunabilirsiniz.
Bu sekilde DS-260 formunun submit edilmesi sizce uygun mudur? @crazycells @gucarslan -
Oncelikle tebrikler, çok iyi bir CN’ye sahipsiniz. Ekim ayına Ankara mülakat verirse ilk mülakata katılacak talihlilerden birisiniz, yeni yıl bitmeden ABD’ye goc etmeniz muhtemel tabi sizde isterseniz.
1-Konu ile ilgili DV2024 sürecinde Sn. @gucarslan’in başka bir kullanıcıya verdiği cevabı aşağıda bulabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/post/358057
Mülakatta çıktılarını hazırlayacağınız ilişkinizin çekiliş tarihi öncesine dayandığıni kanıtlayan birlikte seyahat ettiyseniz aynı tarihli uçak, otobüs bileti isimlerinizin yazılı olduğu, birlikte tatile gittiyseniz isimlerinizin yazılı olduğu rezervasyon konfirmasyon mektubu, tarihli WhatsApp yazışmaları, fotoğraflarınız vb kanıtları hazırlamaniz gerekecek.
2-Fiziksel olarak gerçek yaşadıginiz adresi beyan ettiyseniz DS260’da sorun yok. Beyan ettiğiniz adresler mümkün olan olan en doğru (fiziksel olarak yaşadığınız) adresler olması yeterli. Adresler konusunda kritik olan yurtdışında yaşamış talihlilerin (1 yıldan fazla yurtdışında kalan talihlilerden police certificate) beyanı doğrultusunda ilave evrak talebi için önemli. Sizin endişe edecek bir durumunuz yok.
Bol şans 🍀
-
@EzgiLera korrunt ne oluyor aciklarmisiniz mumkunse lutfen
-
YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.
Süreci anlayabilmek için bu konu basliginin 1.sayfasindaki ilk 4 iletiyi çok iyi okumanız sizin faydanıza olacak, asla ihmal etmeyin.
Current olmak ➡️ aylık olarak yayınlanan vize bülteninde dosya (case) numaranızın aktif olmasını beklemek
-
@Muhammed-0 önce siz inanırsanız onların inanmama gibi bir ihtimali olmaz ;)
bu tür konularda rahat olun.. vizenizi almamış olsanız bile sevdiğiniz insala evlenmiş olacaksınız, bence her türlü kazanç var bu işte.
ama içiniz rahat olsun, bu durumdan dolayı vizesi reddedilen olmadı şu ana kadar. -
Arkadaşlar öncelikle böylesine değerli bilgileri bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim çok ufak bir sorum olucaktı emin olmak adına..
DS260 Formunu doldururken ABD'de yaşayan bir arkadaşımın adresini versem bu bana ilerde bir sorun çıkartırmı misal 2 yıl sonra o kişi o adresten taşınsa vs gibi bir durum olursa.. Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.
-
Bu ileti silindi! -
@ozangules62 bu cn ile türkiye'de mülakata girecek ilk kişi bile olabilirsiniz.
DS260'ı bekar olarak doldurun, sonrasında resmi evliliğinizi yapıp eşinizi forma ekleyin.
mülakat aldığınızda kendi formunuzu açtırıp eşinizi de kendi formunuza ekleyip mülakata gidip vizenizi alın.
şimdiden mutluluklar, sürecinizde bol şans. -
@kayaece84 formu bulunduğunuz ülke olarak doldurup, sonrasında taşıma işlemi yapmalısınız.
-
@ugursway
selamlar dediğiniz şekilde yazdım imza kısmını bilgilerimi -
@ugursway doğru olan, DS260 formunu yaşadığı yer olarak doldurup o şekilde submit edip, sonrasında dosyayı dilediği ülkeye taşımak.
çünkü dosyanızın taşıma işleminin onaylanıp onaylanmayacağı ya da sürecin ilerleyen zamanlarında dosya taşıma işleminin iptal edilip edilmeyeceğini bilemeyiz.
bu yüzden doğru olan yaşanan ülke olarak doldurulup, sornasında dosya taşıma işlemi yapılmasıdır. > @kayaece84 -
@emre-cebeci bizler de forumdaki ilgili iletileri okuduktan sonra bile bir sorusu olanların, sorularına açığız ;)
sürecinizde bol şans. -
@Spectator öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@Nedim-Öztürk tebrik ederim.insallah vizenizi en kisa surede alirsiniz.Frankfurt´un en son hangi numaralara kadar mulakat verdigini ve sureclerinin hizini bende cok merak ediyorum,her ne kadar bana cikmasada :) eger Almanyadan mulakat alirsaniz surecinizi mutlaka yazin lutfen :folded_hands_light_skin_tone:
-
@Nedim-Öztürk cn'niz oldukça yüksek, asıl sorununuz bülten ve tabi ki verilecek vize kalıp kalmaması.
ama size tavsiyem frankfurt'tan uzak durun.. -
@gucarslan Cok mu yavaslar? Forumda 3-4 tane tecrube okudum cok fazla girdi goremedim Frankfurttan.
-
@qizzz evet. ve rusya'daki konsolosluk kapandığı için önceki yıllarda rus talihliler bu konsolosluğu kullanmak zorunda bırakıldı.
- ayrıca ilgili başlık sadece talihlilere özel, lütfen sorularınızı DV2027 sohbet odası başlığını kullanmaya özen gösterin.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum