B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
-
@ryuzakitw ödeme tarihinden sonra 1 yıl içinde bir randevu aldıysanız süre kısıtınız kalmamış oluyor. Sistemsel olabilir yada yeni sisteme geçiş aşamasından kaynaklı yeniden zamanlamayı geçici olarak durdurmuş olabilirler. En sağlıklı bilgiyi mail atarak öğrenebilirsiniz
-
@ea1925 Rusya bağlantısı olanlar için ciddi sıkıntılı durum, bildiğim kadarıyla şu anda konsoloslukların normal çalışma düzenine dönmesi görüşülüyor, yakın zamanda açılırsa Rusya'da ki konsolosluk üzerinden denersiniz.
-
@sefa238 ben de sahsen su an onu dusunuyorum ama ne zaman acilacagina dair net bir bilgi yok. tekrar istanbul risk... avrupa desen o da muamma. mantikli olan rusya uzerinden eger acilirsa.
-
@sefa238 ben daha once abd vizesi oldugundan boyle bir sorun olacagimi dusunmemistim ama rusya konusu gectikten sonra ibre tersine dondu ve vermedi.. moskova'daki konsoloslugun acilisi belirsiz belki 1 yil belki daha da gec ama mantiken en dogrusu orada vermek...
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
Merhaba! Anneciğim 51 yasinda ve haziran ayinda mülakatı var, biz F1 statüsü ile buradayız ( J1 dan F1'a cevirmistim suan master yapiyorum) ve eb3 skilled kategorisinde current olmayı bekliyoruz ( I 140 onaylandı) Annem daha onceden maalesef 2 red Aldi ( Ocak 2024 ve Nisan 2023), bunun uzerine 2024 yilinda ingiltere vizesi alip orada bir ay kadar tatil yaptı. Bu yıl erkek kardesimin ingilterede dugunu olacak, bundan dolayı tekrar vize alacak, bu vize almasinin amerika konsoloslugunda isini kolaylastirir mi? neden vize almak istiyorsun sorusuna, oglumun ingilteredeki dugunu oncesi kizimi ve torunumu gormek istedigini belirtmesi pozitif anlamda yarar saglar mi?
-
Bu ileti silindi! -
Herkese selam. Öncelikle bütün süreçlerde yanımızda olan yeşilkartforum ailesine çok çok teşekkür ederim. Herhangi bir yere para kaptırmaya gerek kalmadan bütün süreçlerde bilgilerini ve donanımlarını paylaşan herkese de teşekkür ederim. Dün vize mülakatım vardı. Onay aldım çok şükür. Darısı hepinize inşallah. Mülakat konuşma sürecine geçmeden önce naçizane şu tespitimi söyleyeyim; samimi ve doğru beyan paylaşımı onay almak için en önemli husus bence. Kısaca profilimden bahsedeyim. Evli 2 çocuk babasıyım. 13 yıllık kendime ait işyerim ve hizmet dökümüm var. Son 3 yılda bir Fransa bir de Dubai çıkışım var. Ve gitmedim ama pasaportumda canada vizem basılı idi. Gitmedim çünkü Amerika ile beraber gitmeyi planladım.
Konsolosluğa girmeden karşıdaki iş merkezinin alt katında emanete eşyalarımı verdim. Randevu sırasına göre içeri alıyorlar . Nizamiye gibi olan yerden girişim ve çıkışım arası yaklaşık 45 dakika. İçerideki binaya geçtim. Sırasıyla evrak kontrolü - parmak izi- ve sın olarak mülakat sırasına girdim. 4-5 ayrı bölmede camın arkasında görevliler vardı. Daha önce burada yorumlarda bahsedilen sarışın bi genç ve hintşi bir bayan da vardı aralarında. Ret ve onay alanları saydım sıradayken. Bence mülakatı yapanların kim olduğu ile hiçbir alakası yok ret ve onay için. Zira sarışın arkadaş için iyi yorumlar yapılmıştı hep ama 4-5 tane art arta red verdiğini gördüm. (Ben bir odaya girip görüştüğümüzü sanıyordum ama değildi. Bu 4-5 bölme kısa duvarlarla ayrılmış bölmelerdi ve ayakta görüştük) toplamda 3-4 dakika sürdü. Aile tablosu, işyerime ait belgeler, hesap dökümleri ve destekleyici birkaç belge daha… hiç birini sormadı . Hoş geldiniz dedi ve camın altından pasaportu verdim.
Görevli : işiniz?
Ben: 13 yıllık işyerim var
Görevli : evli misiniz
Ben: evliyim 2 çocuğum var
Görevli : eşiniz herhangi bir vizeye başvurdu mu
Ben: hayır hiçbir başvurusu yok
Görevli: eşiniz ne iş yapıyor
Ben : devlette memur
Görevli: son yıllarda yurtdışı çıkışınız ?
Ben: Dubai ve Fransa
Pasaportumu kontrol etti
Görevli: canada vize var ama gitmemişsiniz
Ben : ikisine beraber gitmeyi planlıyorum. Bu mülakatı bekledim.
Bunu da söyledikten sonra kafasını salladı . 2 dk kadar bilgisayarına notlar aldı . Vizeniz onaylandı dedi. Darısı gitmek isteyen herkesin başına. Emeği geçen bilgisini paylaşan herkesten Allah razı olsun -
Önemli Duyuru: ABD Büyükelçiliği Yeni Randevu Sistemine Geçiyor
30 Mayıs 2025 itibarıyla, ABD Büyükelçiliği randevu sistemi yeni bir arayüze geçiş yapması planlanmktadır. MUHTEMEL yeni sistem adresi: https://www.ustraveldocs.com
Dikkat Edilmesi Gerekenler:
Sisteme her girişinizde, oluşturacağınız 3 güvenlik sorusundan 2’sine doğru yanıt vermeniz gerekecek. Bu nedenle güvenlik sorularınızın yanıtlarını bir yere not etmeyi unutmayın.Yeni sistemde, DS-160 numarasını güncellemek için mevcut randevunun iptal edilmesi gerekecek. Bu yüzden randevu almadan önce DS-160 numaranızın güncel olduğundan emin olun.
🔄 AIS Sisteminden Geçiş Nasıl Olacak?
Eğer halihazırda AIS sisteminde bir hesabınız varsa, yeni sistemde tekrar hesap oluşturmanıza gerek yok. Aynı e-posta adresinizle giriş yaparak, e-posta adresinize gelen doğrulama kodu ile hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz. Bu işlemin ardından kaldığınız yerden işlemlerinize devam edebileceksiniz.
⚠️ Önemli: AIS sisteminde kayıtlı e-posta adresinize erişiminizin olması yeterlidir. Herhangi bir sorun yaşamazsınız.
Ek Duyuru: DS-160 Uyarısı
Bugün yapılan bir başka duyuruya göre, 2 Mayıs 2025 itibarıyla DS-160 numarası randevu sistemindeki bilgilerle eşleşmeyen kişilerin randevuları geçersiz sayılacaktır.
Bu nedenle DS-160 numaranızın doğru ve geçerli olduğundan emin olun.
Detaylı bilgi için ilgili resmi sayfaları kontrol etmeyi unutmayın.Resmi duyuru linki;
https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv/information/announcements -
Çalıştığım işyeri için amerikaya gitmem gerekti. Tüm evraklar davetiye, maaş bilgileri vs hazırdı. Eşim de benimle beraber başvurdu. Masraflarını kendimiz karşıladık.
Görevli: Neden gidiyorsunuz?
Ben: Satın alacağımız bir ekipmanı görmek için
Görevli: Nerede bu ekipman?
Ben: Detroit'te. ... fabrikasında halihazırda kullanılıyor
Görevli eşime dönerek: siz neden gidiyorsunuz? Orada çalışmıyorsun
Eşim: Alışveriş için
Görevli: Detroit alışveriş için pek iyi bir fikir değil sanki
Eşim: Ben Chicago'da kalacağım. Dönüşü de ordan yapacağız.
Görevli: (gülerek) harika. Bol eğlencelerSonuç 10'ar yıllık vize tamam.
-
arkadaşlar merhaba.. 2023 nisan ayında ankara dan red almıştım.pasaportum cok boştu. ben ona yordum.
Büğün 2. görüşme için istanbul a randevuma gittim.onayımı aldım. Değişen şartlarım arasında tek şey shengen vizemin olmasıydı.
ziyaret amaçlı gideceğimi söyledim. memur gezmeden olmaz diye düzeltti beni :) seyehat planı vs vs hiç bişey sormadı.
kendime ait iş yerim olduğunu söyledim. bununla alakalı 4-5 tane sordu . kaç yıllık. kaç kişi çalışıyor. işinizizn açılımı nedir vs. evlilik ve cocuk durumlarımı sordu. kaç gün kalacaksınız vs vs yani forumda yazan ne varsa çıkıyor. bu arada yanınızda ne olur ne olmaz ds formunu destekleyici evrak götürün. benden yanına gideceğim kişiyle alakalı belgeleri istedi. mektup ve pasaportunu gösterdim. son olarakta pasaportumun tüm sayfalarını kontrol edip. vizeniz onaylandı dedi. en büyük izlenimlerimden biri kıvırmadan konuşmak kısa kesmek net olmak ve bankoya yaslanmamak oldu :) bankoya yaslanıp mülakat yapanların coguna red verdiler sanki :)ds formunu dikkatli doldurup üzerinden bir kaç defa geçmem benim için çok faydalı oldu. forumdaki bu bilgileri bize aktaran süreci sıkıntısız yaşamamıza sebep olan tüm arkadaşlara gönülden teşekkürler. -
@benmusti82 vizeniz hayırlı olsun. tecrübeniz bana umutlandırıcı oldu paylaştığınız için teşekkür ederim.
-
ilave olarakta memurların sorduğu sorular genelde aynı. dün dikkatimi çeken bir görüşmede memur genç bir arkadaşla mülakat yapıyordu. annenizin vizesi başvurursu varmı diye en az 5 defa sordu tükçe olarak. bütün salon anladı .fakat cocuk inatla anlamak istemedi. belliydi başka sorulara kitlendiği veya cok heycanlı olduğu. memur mecburen red vermek zorunda kaldı.soru cevplara iyi çalışın. bir kerede cevap verin. ve mutlaka pratik yapın derim.
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
29 nisan vize onayı.
1 mayısın tatil olması sebebi ile 2 mayıs pasaport teslim aldım -
Merhaba arkadaslar, turist randevusunu daha fazla öne çekmem için ne yapmalıyım? Sanırım öne çekmek için ödeme yapıp biri yapıyordu diye duymuştum. Bilgileri varmıdır?
-
-
@orhanozbekk Gecmis olsun arkadaslar zamaninda hem ais den hem de buradan yapmis biri olarak herhalde usvisascheduling.com a kaydiriyorlar (evet, sitenin basina kendiniz www koymazsaniz calismiyor, oyle cop bir site). Sorunlari sayayim:
Guvenlik sorulari case sensitive, ve unutursaniz yandiniz, adiniza hesap varken yeni hesap acarsaniz yandiniz, kullanici adinizi unuttuysaniz yandiniz. Support sayfalarinda "ne yapacaginizi" yayinlamislar ama aslinda orada yazdigi gibi degil. Bunlardan biri mi oldu, orada dedikleri soyle boyle email at falani bosverip direkt soyle yapin:
-
Yeni hesap ac, kullanici adi sifre ve guvenlik sorularini MUTLAKA bir yere kaydet.
-
Pasaportun fotosunu cek, foto ismindeki _ gibi special isaretleri kaldir.
-
Feedback/Requests kismina gir
-
Open a new case -> request -> Subject: Deactivate the other accounts
Please deactivate the other accounts. I opened them by mistake. This is my main account.
Daha fazla yazmayin okumuyorlar. Genelde 1 gun sonra donerler ama ayni gun de olabiliyor sabah yazarsaniz.
Tabi ben bunu anlayana kadar 1 ay boyu email atarak harcadim, ama support sayfalarinda yazan emailden cevap verdikleri tek yer (varsa) o emaille bagli olan usvisascheduling.com hesabi. O yuzden hicbir sorunu cozemedim, taa ki reddit'de benzer durumda birini bulana kadar.
Ayrica ekleyeyim bu site icin ais'deki gibi bot da yok, sayfa yenileme de duzgun calismiyor sanki 10 yil once sitenin kodunu yazmislar da o zamandan beri ayni gibi. Zamaninda ais'den cok memnun biri olarak yazik oldu bence. Benim onerim konsolosluga toplu mail atalim ais den devam diye. Olmazsa da vize alan herkese survey sunuluyor odemeyi yaptiktan sonra sitede, orayi GO BACK TO AIS diye dolduralim.
-
-
@benmusti82 neden ret aldiniz bununla ilgili soru sordular mi? ve ds'te nasil bir aciklama yazdiniz ret kismina?
-
T T.C. Kubilay Dikici bu başlıktan bahsetti
-
@ea1925
Merhaba . Red almamla alakalı hiç soru sormadı . Ds deki açıklamaya şartlarım değişti yazdım -
@benmusti82 anladim tesekkur ederim bilgi icin. demek ki illa ret sonrasi soru soracaklar diye bir sey yok anladigim kadariyla.
-
Herkese merhaba;
1 ay sonra İstanbul'da B2 vize randevum bulunmakta. Fikirlerinizi tavsiye amacı ile beyan ederseniz çok sevinirim. Ufak bilgilendirme amacıyla durumumu yazayım.2015 yılında ilk vizem olarak 1 yıllık F1 vize alıp 3 ay ABD'de dil kursunda bulundum.
Daha sonrasında Rusya'da yüksek lisans yaptım ve bu süreçte bir kaç adet Rusya vizesi pasaportuma basıldı.2023'te 2,5 yıllık iyi bir firmada mühendis iken, iyi bir birikimim ve gelirim varken, durumumu optimal düşünüp, B2 vizesine başvurdum ve red aldım. Yakın arkadaşım (39E) aynı günün 2 saat öncesinde daha önce ABD vizesi olmadan, Rusya oturumu ile onay aldı.
Moralimi baya bozsada, araştırma yapıp tavsiyeler doğrultusunda, önce Schengen, sonra UK vizesi aldım. 2023 Aralık ayında önceki işimden ayrıldım. Köklü aile şirketinde hissedar oldum ve borsa/kripto'da yatırımcı olarak gelir elde ediyorum. 2024 başında Rusya'ya geldim, burada oturum aldım ve vatandaşlık almak üzereyim (herhangi bir firmada çalışmıyorum). Ds160 formunu 1,5 sene önce doldurup randevu almıştım o yüzden, orada oturumum olduğu ve UK gezim yazmamakta.
Yaptığım araştırmalar sonucu Rusya bağlantım olması ve şuan herhangi bir firmada çalışmamamın durumumu negatif etkileyeceğini istemeyerekte olsa kabulleniyorum. Bir çok defa şans eseri boş pasaport ile veya durumuma yakın insanların B2 vizesi aldıklarını da biliyorum, şuan durumumu iyileştirmek için ne yapabilirim? Uzun süredir devam eden bir ilişkim var ve onu nişanlım olarak konuşmada bahsedersem ve iş yeri açma sürecinde olduğumdan bahsedersem durumumu iyileştirir mi? Yoksa randevumu erteleyip ikinci bir defa red alma riskini almamalı mıyım, veyahut şansımı denemeli miyim?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum