@Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
-
-
@orhanozbekk Gecmis olsun arkadaslar zamaninda hem ais den hem de buradan yapmis biri olarak herhalde usvisascheduling.com a kaydiriyorlar (evet, sitenin basina kendiniz www koymazsaniz calismiyor, oyle cop bir site). Sorunlari sayayim:
Guvenlik sorulari case sensitive, ve unutursaniz yandiniz, adiniza hesap varken yeni hesap acarsaniz yandiniz, kullanici adinizi unuttuysaniz yandiniz. Support sayfalarinda "ne yapacaginizi" yayinlamislar ama aslinda orada yazdigi gibi degil. Bunlardan biri mi oldu, orada dedikleri soyle boyle email at falani bosverip direkt soyle yapin:
-
Yeni hesap ac, kullanici adi sifre ve guvenlik sorularini MUTLAKA bir yere kaydet.
-
Pasaportun fotosunu cek, foto ismindeki _ gibi special isaretleri kaldir.
-
Feedback/Requests kismina gir
-
Open a new case -> request -> Subject: Deactivate the other accounts
Please deactivate the other accounts. I opened them by mistake. This is my main account.
Daha fazla yazmayin okumuyorlar. Genelde 1 gun sonra donerler ama ayni gun de olabiliyor sabah yazarsaniz.
Tabi ben bunu anlayana kadar 1 ay boyu email atarak harcadim, ama support sayfalarinda yazan emailden cevap verdikleri tek yer (varsa) o emaille bagli olan usvisascheduling.com hesabi. O yuzden hicbir sorunu cozemedim, taa ki reddit'de benzer durumda birini bulana kadar.
Ayrica ekleyeyim bu site icin ais'deki gibi bot da yok, sayfa yenileme de duzgun calismiyor sanki 10 yil once sitenin kodunu yazmislar da o zamandan beri ayni gibi. Zamaninda ais'den cok memnun biri olarak yazik oldu bence. Benim onerim konsolosluga toplu mail atalim ais den devam diye. Olmazsa da vize alan herkese survey sunuluyor odemeyi yaptiktan sonra sitede, orayi GO BACK TO AIS diye dolduralim.
-
-
@benmusti82 neden ret aldiniz bununla ilgili soru sordular mi? ve ds'te nasil bir aciklama yazdiniz ret kismina?
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
T.C. Kubilay Dikici
-
@ea1925
Merhaba . Red almamla alakalı hiç soru sormadı . Ds deki açıklamaya şartlarım değişti yazdım -
@benmusti82 anladim tesekkur ederim bilgi icin. demek ki illa ret sonrasi soru soracaklar diye bir sey yok anladigim kadariyla.
-
Herkese merhaba;
1 ay sonra İstanbul'da B2 vize randevum bulunmakta. Fikirlerinizi tavsiye amacı ile beyan ederseniz çok sevinirim. Ufak bilgilendirme amacıyla durumumu yazayım.2015 yılında ilk vizem olarak 1 yıllık F1 vize alıp 3 ay ABD'de dil kursunda bulundum.
Daha sonrasında Rusya'da yüksek lisans yaptım ve bu süreçte bir kaç adet Rusya vizesi pasaportuma basıldı.2023'te 2,5 yıllık iyi bir firmada mühendis iken, iyi bir birikimim ve gelirim varken, durumumu optimal düşünüp, B2 vizesine başvurdum ve red aldım. Yakın arkadaşım (39E) aynı günün 2 saat öncesinde daha önce ABD vizesi olmadan, Rusya oturumu ile onay aldı.
Moralimi baya bozsada, araştırma yapıp tavsiyeler doğrultusunda, önce Schengen, sonra UK vizesi aldım. 2023 Aralık ayında önceki işimden ayrıldım. Köklü aile şirketinde hissedar oldum ve borsa/kripto'da yatırımcı olarak gelir elde ediyorum. 2024 başında Rusya'ya geldim, burada oturum aldım ve vatandaşlık almak üzereyim (herhangi bir firmada çalışmıyorum). Ds160 formunu 1,5 sene önce doldurup randevu almıştım o yüzden, orada oturumum olduğu ve UK gezim yazmamakta.
Yaptığım araştırmalar sonucu Rusya bağlantım olması ve şuan herhangi bir firmada çalışmamamın durumumu negatif etkileyeceğini istemeyerekte olsa kabulleniyorum. Bir çok defa şans eseri boş pasaport ile veya durumuma yakın insanların B2 vizesi aldıklarını da biliyorum, şuan durumumu iyileştirmek için ne yapabilirim? Uzun süredir devam eden bir ilişkim var ve onu nişanlım olarak konuşmada bahsedersem ve iş yeri açma sürecinde olduğumdan bahsedersem durumumu iyileştirir mi? Yoksa randevumu erteleyip ikinci bir defa red alma riskini almamalı mıyım, veyahut şansımı denemeli miyim?
-
nadiren yaşanan bir olay benim başıma geldi sanırım.
25 yaşına yeni girmiş bir lisans öğrencisiyim ve seneye mezun oluyorum. seyahat geçmişim güçlü denebilir.
ebeveynlerimle katıldığım grup randevusundan kabul aldık. sonuç: anneme ve babama 10, bana 1 yıllık vize... tabii hiç yoktan iyidir.
vize işleriyle uğraşan bir tanıdığıma durumu anlattığımda şaşırdı ve bir hata olması gerektiğini, anlaşmaya göre b1/b2 vizesinin on yıllık verildiğini, ais sitesindeki iletişim numarasını arayıp durumu düzeltmeye çalışmamı önerdi. yarın arayacağım. 20 yaşındaki bir öğrenciye de 1 yıllık vize verildiğini gördüm. umudum yok ama gelişmeleri aktarırım. -
Merhabalar.
Babamla birlikte turist vizesi almak için başvuracağız. Babam ingilizce bilmediği için ben de yanında gideceğim. 3 ay önce eğitimimi tamamlayıp Türkiye'ye dönmüştüm ABD'den.
Baba oğul birlikte başvuru olumsuz değerlendirilir mi? annem başvurmayacak. Babam emekli memur.
3 ay önce ABD'den çıkmış olmam olumsuz değerlendirilir mi? -
Merhaba arkadaslar, onceden ais sitesinden turist randevu almistim kayinvalidem icin, simdide yeni siteye(ustraveldocs) gecirmem gerekiyor. Siteye bilgileri girdim, dogum tarihi, pasaport ve email adresimi sonra “claim” yaptim. Sonra username, sifre ve security questions cevapladim. Siteye giris yapabildim fakat rendevularimi goremiyorum. Yanda basvuruya basla kisminda bilgileri girdim (pasaport detaylari ev adresi, tel). Fakat gonder tusuna bastigimda bu yazi cikiyor:
Kişisel ayrıntılarınız veritabanımızda zaten var olan bir profille eşleşiyor. Bu profili geçmişte oluşturduysanız ve parolanızı unuttuysanız, lütfen oturum açma ekranındaki “Parolamı unuttum?” işlevini kullanın. Bu kullanıcı adı size tanıdık gelmiyorsa, lütfen sol menüdeki Geri Bildirim Sağla seçeneği aracılığıyla veya yardım hattımıza bir E-posta göndererek yardım hattımızla iletişime geçin. Lütfen pasaportunuzun veri sayfasının taranmış kopyasını geri bildirim mesajınıza/E-postanıza eklemeyi unutmayın.
Ne yapmam lazim?
-
@istanbullover Sizin sırasıyla şu işlemleri yapmanız gerekiyor.
1)Vize başvurusunda bulunduysanız ve göçmen olmayan vize başvuru ücretinizi 19 Mayıs 2025'ten önce ödediyseniz, mevcut vize başvuru kaydınızı kullanarak yeni vize sisteminde bir hesap oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyin.
USTravelDocs
https://www.ustraveldocs.com/tr/en/step-4#scheduleadresine gidin, istediğiniz dilde ülkenizi seçin, “Göçmen Olmayan Vize” veya “Göçmen vizesi” seçeneğini seçin (başvuru türünüze bağlı olarak) ve ardından yeşil renkli “Vize Girişi” butonuna tıklayın.
Mevcut vize başvuru kaydınızı talep etmek için, vize başvurusunda kullanılan Doğum Tarihini ve Pasaport Numarasını doğrulamanız, benzersiz bir e-posta adresi kaydetmeniz (bu e-posta adresi yalnızca bir hesap için kullanılmışsa önceki sistemde kullanılanla aynı olabilir, değilse yeni ve benzersiz bir adres sağlamanız gerekecektir) ve "Talep Et" butonuna tıklamanız gerekecektir.
Doğum Tarihi ve Pasaport Numarası mevcut herhangi bir aktif kayıtla uyuşmuyorsa bir hata mesajı görüntülenecektir. Bunun bir sistem hatası olduğunu düşünüyorsanız lütfen vize servis masamızla şu adresten iletişime geçin: https://ustraveldocs.com/rs/en/contact-us .
Mevcut vize başvurunuzu başarıyla tamamladıktan sonra, lütfen bir önceki adımda sağlanan benzersiz e-posta adresini kullanarak kayıt formunuzu tamamlamak için "Şimdi kaydol"a tıklayın.
Hesap oluşturulduktan sonra “Giriş Yap” butonuna tıklayarak gi2)Sisteme parola ve kullanıcı adı girip doğrulama sorularını geçtikten sonra sizin karşınıza Information Correction yazan bir sayfa çıkacak .Bu yazının olduğu butona basın adres pasaport ve telefon bilgilerinizi güncelleyin, okeryledikten sonra aşağıdaki görseldeki sayfayı göreceksiniz Manege appointments butonunua basın randevunuz karşınızda .

-
@Muhtaradana çok net anlatmışsınız, çok yardımcı oldu. teşekkürler

-
Selam Arkadaşlar:
Daha önce abd ye hiç girişim yok 2023 de turist vizesinden red aldım sebebini hatırlamıyorum şimdi tekrar başvurucam ds 160 doldururken
Previous U.S. Travel Information
kısmında: Have you ever been refused a U.S. Visa, or been refused admission to the United States, or withdrawn your application for admission at the port of entry? BU SORUYA EVET Mİ HAYIR MI DEMEM GEREKİYOR .EVETSE AÇIKLAMA KISMINA NE YAZMAM GEREKİYOR.
TEŞEKKÜRLER. -
Yeni kayıt oldum ama randevu yoktur uyarısı alıyorım sürekli ne yapabilirim?
-
ATS16
-
Merhaba bugün fuar faaliyeti icin Ankara da görüşmeye girdim fakat red edildi, Ingilizce konusmama ve tum evraklari yanimda goturmeme ragmen sormadi bile;
Ne icin gidiyorsunuz ?
- Fuar icin
Kimle gidiyorsunuz ? - yalniz gidiyorum
Sirketinimiz mi karsiliyor? - evet
Evli misiniz? - hayir
Red edildi.
Davetiyem ve tum her seyim vardi yanimda çok şaşırdım
- Fuar icin
-
Bugün green kart vize mulakatında evlilik cüzdanı ve diploma aslı yok diye geri çevrilip yeni bir randevu almam gerektiği belirtildi. Yani ne diyeceğimi bilemedim morali bozuk bir şekilde geri dönüyorum. Umarım benim yaptığım hataya başkası düşmez
-
@Sefkan-Ozardug memurun kötü yanına denk gelmişiniz benim vize görüşmesi yaptığım gün yanımda biri fuar için gitmek isteyen biri vardı konuşmasına şahit olmuştum
Memur fuar için giden kişiye şu soruları sordu
-Daha önce yurt dışında fuar katıldınız mı ? katıldıysanız belgeleri? ne üzerine iş yapıyorsunuz? kaç çalışanınız var? davet mektubu var mı? sonucunu duymadım ama çok detaylı sordu -
Tum evraklar vardi ve gecen hafta ingiltereden geldim aktif vizem de mevcut, cok sasirdim gercekten
-
@Sefkan-Ozardug Benim vize sürecimde şunu gördüm %50 pasaport gücünse %50 şans bence çalıştığım şirketin firma yetkilim red yemişti kendisi 6 yılda 3 pasaport tüm sayfalarını doldurmuştu çok fazla iş seyahati yapan biri red yedi ben 2024 aralıkta onay almıştım bana sen nasıl onay aldın dedi bu sene başvurumu sen yap dedi

-
ATS16
-
@benmusti82

hocam meraba bende red aldım daha önce şimdi tekrar başvurucam bu kısımdaki yere mi yazdınız şartlarınızın değiştiğini. -
Bu sayfaya girmis bulundum ve su an confirmation sayfasina nasil donecegim bilemiyorum...yeni bir basvuru baslat dersen varolan be beklemede oldugum randevu iptal edilir... supporta yazdim cevap yok
Benzer Başlıklar
156
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k