Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ozz Gece saat 2-3 arası randevu sistemini kontrol et ben bu şekilde erkene aldım.

• selamlar. 2009'da work and travel ile gitmistim, vizem vardi.
    2010-2020 arasi da 10 yillik b1-b2 vizem vardi.
    2024 kasim ayinda mulakatsiz uzatmaya basvurdum ama pasaport ellerine ulastiginda 49 ay olmustu, ondan olsa gerek beni randevuya cagirdilar...

7 nisan 2025'te gorusmeye girdim ve ret aldim. cok uzucu bir durum.
    bilgi amacli olarak: 2013 yilindan beri rusya'da yasiyor ve calisiyorum.

gorusmeye gelirsek: turkce basladim adam da turkce devam etti.

-ne icin gidiyorsunuz
    +turistik

-nereye
    +new york

-daha once abd'de bulundunuz mu?
    +evet 3 defa
    -ingilizceniz iyi yani?
    +so so. (agzimdan oyle cikti 🙂

-yurtdisina ciktiniz mi?
    +evet, ispanya italya fransa tayland sirbistan danimarka isvec...

(o esnada pasaporta bakiyor, sonra eski pasaportlari istedi, onlara bakti.)

sonra geldi iste o sikintili asama... pasaporttaki rus vizelerini gorunce. bu arada bende oturum var, yeni 2024'ten sonra vize yok ayri oturum var, pasaport gibi.

-RUSYA'DA NEDEN YASADINIZ-CALISTINIZ?
    +hala calisiyorum ve yasiyorum orada.
    -neden?
    +muhendisim, cok fazla turk firmasi var orada.
    -su an nerede calisiosunuz firma ismi sordu
    +... engineering
    -rus degil mi?
    +hayir turk sahibi.
    -ne kadar suredir yasiyosunz?
    +12 yildir... 2013'ten beri.
    -2013'ten beri mi??? (sasirmis gibi)
    +evet 2013'ten beri.

sonra gitti pasaportu aldi, arka tarafa gitti
    4-5 dk gelmedi... konustu vs...
    sonra geri gelip

-vizenizin suresi dolmus dedi
    +otururumum var dedim ve oturumu verdim
    -hee burada gordum, anladim dedi
    +ben nereye bakmasini gosteridm.

gorusmenin basindan sona kadar her sorudan sonra bir seyler yazdi...

sonra tekrar mikrofonu kapatip arkadaki kadina bir seyler sordu bakti yazdi.
    sonrasinda. mikrofonu acip geri verdi pasaportlari

-uzgunum veremiyoruz dedi
    +sebebi nedir?
    -214 b kagidini gosterip burada yaziyor dedi...

yanimda calisma belgesi, rusya'daki ev araba arsa belgelerim vardi bunlari dusunerek almistim ama sormadi bile.

ne yapmaliyim bundan sonra? yorumlarsaniz sevinirim
    baska ulkeden avrupa'dan dusunuyorum ama bir sure gecmeli, ne kadar beklemeli, nasi hazirlanmali?

• @mesut1905 Merhaba ben 2023 haziran gibi ret yedim b1-b2 vize türünde ,2023 aralık gibi de ücreti ödeyip tekrar randevu bakmaya başladım 2024 ocak gibi 2025 kasım tarihine randevuyu aldım, şimdi randevu tarihini geriye çekmek istiyorum fakat "Randevuyu Yeniden Zamanla " Butonu direk kayboldu bu vize ücretinin 1 sene geçerli olmasından dolayı mıdır ?

• ⭐⭐

@ea1925 Rus vatandaşlığınız var mı? Yoksa RVP ya da VNJ mi var? Bunu Ds160 ta belirttiniz mi? Bir daha başvurmak için aceleniz yoksa 1-1,5 sene beklemenizi öneriyorum. Biz de ailecek 2 defa ret aldık.Sebebinin rus vatandaşlığı olduğunu düşünüyorum. İki ülkede ABD açısından potansiyel göçmen olarak değerlendiriliyor. Tek vatandaşlıkla -1 ile başlanıyorsa görüşmeye Rusya'yı da katınca -2 oluyor.

• @ryuzakitw vize ücreti ödediğiniz tarihten itibaren 1 yıl süre ile geçerlidir ve bu süre bitmeden randevu almanız gerek. Randevunuz 1 yıl içinde olmasına gerek yok, sadece ödeme süresi bitmeden almanız gereklidir. Ödemenize 1 yıl geçtiyse ücretin geçerliliği sona erdiği için bu ödeme ile artık randevu almanız mümkün değildir.

• @selamibasaran vatandasligim yok, VNJ var benim. ds'te baska ulkede kalici oturumunuz var mi kismi vardi ona ben hayir dedim cunku benim vnj sinirli sureli oldugu icin. kalici olmadigini dusundum, acaba yanlis mi yazdim. bilmiyorum 🙂 ya da evet yazmali miydin?
    ama rusya ile ilgili oldugu kesin sorunun, konu rusya'ya gelince basladi tripler...
    ben baska ulkeden basvurmayi dusunuyorum artik, avrupa ya da romanya, ne dersiniz?

• ⭐⭐

@ryuzakitw ödeme tarihinden sonra 1 yıl içinde bir randevu aldıysanız süre kısıtınız kalmamış oluyor. Sistemsel olabilir yada yeni sisteme geçiş aşamasından kaynaklı yeniden zamanlamayı geçici olarak durdurmuş olabilirler. En sağlıklı bilgiyi mail atarak öğrenebilirsiniz

• @ea1925 Rusya bağlantısı olanlar için ciddi sıkıntılı durum, bildiğim kadarıyla şu anda konsoloslukların normal çalışma düzenine dönmesi görüşülüyor, yakın zamanda açılırsa Rusya'da ki konsolosluk üzerinden denersiniz.

• @sefa238 ben de sahsen su an onu dusunuyorum ama ne zaman acilacagina dair net bir bilgi yok. tekrar istanbul risk... avrupa desen o da muamma. mantikli olan rusya uzerinden eger acilirsa.

• @sefa238 ben daha once abd vizesi oldugundan boyle bir sorun olacagimi dusunmemistim ama rusya konusu gectikten sonra ibre tersine dondu ve vermedi.. moskova'daki konsoloslugun acilisi belirsiz belki 1 yil belki daha da gec ama mantiken en dogrusu orada vermek...

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Merhaba! Anneciğim 51 yasinda ve haziran ayinda mülakatı var, biz F1 statüsü ile buradayız ( J1 dan F1'a cevirmistim suan master yapiyorum) ve eb3 skilled kategorisinde current olmayı bekliyoruz ( I 140 onaylandı) Annem daha onceden maalesef 2 red Aldi ( Ocak 2024 ve Nisan 2023), bunun uzerine 2024 yilinda ingiltere vizesi alip orada bir ay kadar tatil yaptı. Bu yıl erkek kardesimin ingilterede dugunu olacak, bundan dolayı tekrar vize alacak, bu vize almasinin amerika konsoloslugunda isini kolaylastirir mi? neden vize almak istiyorsun sorusuna, oglumun ingilteredeki dugunu oncesi kizimi ve torunumu gormek istedigini belirtmesi pozitif anlamda yarar saglar mi?

• Bu ileti silindi!

• Herkese selam. Öncelikle bütün süreçlerde yanımızda olan yeşilkartforum ailesine çok çok teşekkür ederim. Herhangi bir yere para kaptırmaya gerek kalmadan bütün süreçlerde bilgilerini ve donanımlarını paylaşan herkese de teşekkür ederim. Dün vize mülakatım vardı. Onay aldım çok şükür. Darısı hepinize inşallah. Mülakat konuşma sürecine geçmeden önce naçizane şu tespitimi söyleyeyim; samimi ve doğru beyan paylaşımı onay almak için en önemli husus bence. Kısaca profilimden bahsedeyim. Evli 2 çocuk babasıyım. 13 yıllık kendime ait işyerim ve hizmet dökümüm var. Son 3 yılda bir Fransa bir de Dubai çıkışım var. Ve gitmedim ama pasaportumda canada vizem basılı idi. Gitmedim çünkü Amerika ile beraber gitmeyi planladım.
    Konsolosluğa girmeden karşıdaki iş merkezinin alt katında emanete eşyalarımı verdim. Randevu sırasına göre içeri alıyorlar . Nizamiye gibi olan yerden girişim ve çıkışım arası yaklaşık 45 dakika. İçerideki binaya geçtim. Sırasıyla evrak kontrolü - parmak izi- ve sın olarak mülakat sırasına girdim. 4-5 ayrı bölmede camın arkasında görevliler vardı. Daha önce burada yorumlarda bahsedilen sarışın bi genç ve hintşi bir bayan da vardı aralarında. Ret ve onay alanları saydım sıradayken. Bence mülakatı yapanların kim olduğu ile hiçbir alakası yok ret ve onay için. Zira sarışın arkadaş için iyi yorumlar yapılmıştı hep ama 4-5 tane art arta red verdiğini gördüm. (Ben bir odaya girip görüştüğümüzü sanıyordum ama değildi. Bu 4-5 bölme kısa duvarlarla ayrılmış bölmelerdi ve ayakta görüştük) toplamda 3-4 dakika sürdü. Aile tablosu, işyerime ait belgeler, hesap dökümleri ve destekleyici birkaç belge daha… hiç birini sormadı . Hoş geldiniz dedi ve camın altından pasaportu verdim.
    Görevli : işiniz?
    Ben: 13 yıllık işyerim var
    Görevli : evli misiniz
    Ben: evliyim 2 çocuğum var
    Görevli : eşiniz herhangi bir vizeye başvurdu mu
    Ben: hayır hiçbir başvurusu yok
    Görevli: eşiniz ne iş yapıyor
    Ben : devlette memur
    Görevli: son yıllarda yurtdışı çıkışınız ?
    Ben: Dubai ve Fransa
    Pasaportumu kontrol etti
    Görevli: canada vize var ama gitmemişsiniz
    Ben : ikisine beraber gitmeyi planlıyorum. Bu mülakatı bekledim.
    Bunu da söyledikten sonra kafasını salladı . 2 dk kadar bilgisayarına notlar aldı . Vizeniz onaylandı dedi. Darısı gitmek isteyen herkesin başına. Emeği geçen bilgisini paylaşan herkesten Allah razı olsun

• Önemli Duyuru: ABD Büyükelçiliği Yeni Randevu Sistemine Geçiyor

30 Mayıs 2025 itibarıyla, ABD Büyükelçiliği randevu sistemi yeni bir arayüze geçiş yapması planlanmktadır. MUHTEMEL yeni sistem adresi: https://www.ustraveldocs.com

Dikkat Edilmesi Gerekenler:
    Sisteme her girişinizde, oluşturacağınız 3 güvenlik sorusundan 2’sine doğru yanıt vermeniz gerekecek. Bu nedenle güvenlik sorularınızın yanıtlarını bir yere not etmeyi unutmayın.

Yeni sistemde, DS-160 numarasını güncellemek için mevcut randevunun iptal edilmesi gerekecek. Bu yüzden randevu almadan önce DS-160 numaranızın güncel olduğundan emin olun.

🔄 AIS Sisteminden Geçiş Nasıl Olacak?

Eğer halihazırda AIS sisteminde bir hesabınız varsa, yeni sistemde tekrar hesap oluşturmanıza gerek yok. Aynı e-posta adresinizle giriş yaparak, e-posta adresinize gelen doğrulama kodu ile hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz. Bu işlemin ardından kaldığınız yerden işlemlerinize devam edebileceksiniz.

⚠️ Önemli: AIS sisteminde kayıtlı e-posta adresinize erişiminizin olması yeterlidir. Herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Ek Duyuru: DS-160 Uyarısı
    Bugün yapılan bir başka duyuruya göre, 2 Mayıs 2025 itibarıyla DS-160 numarası randevu sistemindeki bilgilerle eşleşmeyen kişilerin randevuları geçersiz sayılacaktır.
    Bu nedenle DS-160 numaranızın doğru ve geçerli olduğundan emin olun.
    Detaylı bilgi için ilgili resmi sayfaları kontrol etmeyi unutmayın.

Resmi duyuru linki;

• Çalıştığım işyeri için amerikaya gitmem gerekti. Tüm evraklar davetiye, maaş bilgileri vs hazırdı. Eşim de benimle beraber başvurdu. Masraflarını kendimiz karşıladık.

Görevli: Neden gidiyorsunuz?
    Ben: Satın alacağımız bir ekipmanı görmek için
    Görevli: Nerede bu ekipman?
    Ben: Detroit'te. ... fabrikasında halihazırda kullanılıyor
    Görevli eşime dönerek: siz neden gidiyorsunuz? Orada çalışmıyorsun
    Eşim: Alışveriş için
    Görevli: Detroit alışveriş için pek iyi bir fikir değil sanki
    Eşim: Ben Chicago'da kalacağım. Dönüşü de ordan yapacağız.
    Görevli: (gülerek) harika. Bol eğlenceler

Sonuç 10'ar yıllık vize tamam.

• arkadaşlar merhaba.. 2023 nisan ayında ankara dan red almıştım.pasaportum cok boştu. ben ona yordum.
    Büğün 2. görüşme için istanbul a randevuma gittim.onayımı aldım. Değişen şartlarım arasında tek şey shengen vizemin olmasıydı.
    ziyaret amaçlı gideceğimi söyledim. memur gezmeden olmaz diye düzeltti beni 🙂 seyehat planı vs vs hiç bişey sormadı.
    kendime ait iş yerim olduğunu söyledim. bununla alakalı 4-5 tane sordu . kaç yıllık. kaç kişi çalışıyor. işinizizn açılımı nedir vs. evlilik ve cocuk durumlarımı sordu. kaç gün kalacaksınız vs vs yani forumda yazan ne varsa çıkıyor. bu arada yanınızda ne olur ne olmaz ds formunu destekleyici evrak götürün. benden yanına gideceğim kişiyle alakalı belgeleri istedi. mektup ve pasaportunu gösterdim. son olarakta pasaportumun tüm sayfalarını kontrol edip. vizeniz onaylandı dedi. en büyük izlenimlerimden biri kıvırmadan konuşmak kısa kesmek net olmak ve bankoya yaslanmamak oldu 🙂 bankoya yaslanıp mülakat yapanların coguna red verdiler sanki :)ds formunu dikkatli doldurup üzerinden bir kaç defa geçmem benim için çok faydalı oldu. forumdaki bu bilgileri bize aktaran süreci sıkıntısız yaşamamıza sebep olan tüm arkadaşlara gönülden teşekkürler.

• @benmusti82 vizeniz hayırlı olsun. tecrübeniz bana umutlandırıcı oldu paylaştığınız için teşekkür ederim.

• ilave olarakta memurların sorduğu sorular genelde aynı. dün dikkatimi çeken bir görüşmede memur genç bir arkadaşla mülakat yapıyordu. annenizin vizesi başvurursu varmı diye en az 5 defa sordu tükçe olarak. bütün salon anladı .fakat cocuk inatla anlamak istemedi. belliydi başka sorulara kitlendiği veya cok heycanlı olduğu. memur mecburen red vermek zorunda kaldı.soru cevplara iyi çalışın. bir kerede cevap verin. ve mutlaka pratik yapın derim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• 29 nisan vize onayı.
    1 mayısın tatil olması sebebi ile 2 mayıs pasaport teslim aldım

• Merhaba arkadaslar, turist randevusunu daha fazla öne çekmem için ne yapmalıyım? Sanırım öne çekmek için ödeme yapıp biri yapıyordu diye duymuştum. Bilgileri varmıdır?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |