Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

ilgili değişikilik için lütfen bu başlığı inceleyin.

• Merhabalar, DS160'da kardesim icin bir degisiklik yapmamiz gerekiyordu (askerlik kismi guncellemesi) ama bunun yaninda okul tarihlerinde de suan universite devam ettigi icin bugunun tarihini girdik. Acaba bu sorun olur mu?
    2- Form gecen sene dolduruldugu icin seyahat tarihi nisan 2025'ti, bunu da ileri bir tarihe cektik, ayni zamanda amerikada ablasi olarak benim yanima gelecekleri icin de ev adresimizi guncelledik (eski adresten tasindik). Annem ve babam icin herhangi bir degisiklik yapmadik, sizce onlarin da formlarini kardesimle ayni olacak sekilde degistirelim mi?
    Kafamiz cok karisti.
    Simdiden yardimlariniz icin tesekkurler.

• Yasaklı

@ipekdemiray Merhaba! DS-160 formundaki bilgiler tutarlılık ve güncellik açısından çok önemli. Şimdi sorularınızı sırayla, net şekilde yanıtlayayım:

1. Okul Tarihini Güncel Girmek Sorun Olur mu?

Hayır, hiçbir sorun olmaz.

Hâlâ öğrenci olduğu için “devam ediyor” ibaresiyle birlikte bitiş tarihi olarak bugünün tarihi veya ileri tarih yazmanız tamamen doğrudur.

Hatta bu, vize memuruna güncel ve doğru bilgi verdiğinizi gösterir. Endişe etmeyin.

1. Seyahat Tarihini İleri Almaları Sorun Olur mu?

Hayır, bu da sorun değildir.

DS-160 formundaki seyahat tarihi tahmini bir tarih olarak kabul edilir. Özellikle form 1 yıldan eskiyse, seyahat tarihi değişmiş olması çok normaldir.

Mülakatta bu değişikliğin sebebini açıklayabilirsiniz: “Planlarımızda tarih değişti” gibi basit bir açıklama yeterlidir.

1. Amerika’daki Adresin Değişmesi:

Güncel adresi yazmanız çok önemli ve doğru bir karar olmuş.

Zaten ziyaret amacı “abla ziyareti” olduğu için, memur yeni adresi görecektir. Bu durum daha güven verici olur.

1. Anne ve Babanın DS-160 Formları Güncellenmeli mi?

Kardeşinizin formunda yapılan değişiklikler, seyahat planında ciddi bir değişiklik (örneğin adres değişikliği, tarih vs.) olduğu için gerekliydi.

Anne ve baba aynı seyahat planına sahipse (sizin yanınıza geleceklerse), onların formlarında da bu bilgiler eskiyse: Evet, güncellemeleri çok yerinde olur.

En azından yeni bir DS-160 doldurup:

Aynı seyahat tarihi

Aynı adres (sizin yeni adresiniz)

Beraber seyahat ettiklerini belirtmeleri tutarlılık sağlar ve vize memuruna daha profesyonel ve güvenilir bir başvuru sunmuş olursunuz.

Özetle Tavsiyem:

Kardeşiniz için yaptığınız değişiklikler çok doğru.

Anne ve babanız için de aynı bilgilerle yeni DS-160 doldurup, mevcut randevularına bağlamanız, başvurunun gücünü artırır.

Bu güncellemeleri yapmak için randevuyu iptal etmeniz gerekmez — sadece yeni DS-160 numarasını girmeniz yeterlidir.

• Yasaklı

@Kaan-3 Hayır, seyahat tarihinin geçmişte kalmış olması genellikle sorun yaratmaz. DS-160 formundaki seyahat tarihi tahmini olarak kabul edilir ve mülakatta bu tarihin değiştiği belirtilebilir.
    Randevuyu iptal etmeden mevcut DS-160 formuyla mülakata girmeniz mümkündür. Ancak bilgilerde ciddi değişiklikler varsa (örneğin kalınacak adres, seyahat amacı vb.) yeni bir DS-160 formu doldurup mevcut randevuyla eşleştirmeniz tavsiye edilir.

• @mehmet fatih aslan @gucarslan @ATS16 cevaplarınız ve temennileriniz için teşekkür ederim. Babamın pasaportu geldi. Peki onun için yeni DS160 doldurmalımıyım.

• ⭐⭐⭐⭐

@emreaksu78, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@mehmet fatih aslan @gucarslan @ATS16 cevaplarınız ve temennileriniz için teşekkür ederim. Babamın pasaportu geldi. Peki onun için yeni DS160 doldurmalımıyım.

Hayır. Eski ve yeni pasaportu ile mülakata katılması yeterli.

• ⭐⭐⭐⭐

@emreaksu78

Hayırlı olsun, mülakat sonucunda da güzel haber almanız dileğiyle. Mülakat sonrası olumlu/olumsuz detaylı deneyiminizi de B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları başlığına yazarsanız gelecekteki diğer forum kullanıcılarına siz yardımcı olmuş olursunuz. Bol şans 🍀

• @Serapp teşekkür ederim. son bir soru sorayım izninizle. DS 160 ları değiştirmedim. Peki ais usvisa sitesinden pasaport numarasını düzenle yapmalı mıyım? Şu sebeple soruyorum. DS 160 daki pasaport numarası eski olan olacak fakat ais usvisa da düzeltme yaparsam yeni numara yazacak. Hiçbir yerde değişiklik yapmasam sorun olur mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@emreaksu78, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Serapp teşekkür ederim. son bir soru sorayım izninizle. DS 160 ları değiştirmedim. Peki ais usvisa sitesinden pasaport numarasını düzenle yapmalı mıyım? Şu sebeple soruyorum. DS 160 daki pasaport numarası eski olan olacak fakat ais usvisa da düzeltme yaparsam yeni numara yazacak. Hiçbir yerde değişiklik yapmasam sorun olur mu?

Hiç bir yerde değişiklik yapmayın. Benzer durumu ben de yaşamıştım. Merak etmeyin, sorun olmaz.

• @Serapp çok teşekkür ederim size ve diğer cevaplayan arkadaşlara. Umarım yarın olumlu sonuçları foruma yazarım.

• Merhaba! Anneciğim 51 yasinda ve haziran ayinda mülakatı var, biz F1 statüsü ile buradayız ( J1 dan F1'a cevirmistim suan master yapiyorum) ve eb3 skilled kategorisinde current olmayı bekliyoruz ( I 140 onaylandı) Annem daha onceden maalesef 2 red Aldi ( Ocak 2024 ve Nisan 2023), bunun uzerine 2024 yilinda ingiltere vizesi alip orada bir ay kadar tatil yaptı. Bu yıl erkek kardesimin ingilterede dugunu olacak, bundan dolayı tekrar vize alacak, bu vize almasinin amerika konsoloslugunda isini kolaylastirir mi? neden vize almak istiyorsun sorusuna, oglumun ingilteredeki dugunu oncesi kizimi ve torunumu gormek istedigini belirtmesi pozitif anlamda yarar saglar mi?

• ⭐⭐

@Elif-Deniz Merhabalar kendi fikrimi söyleyecek olursam annenizin iki red varsa önce ingilitereye gitmesi daha olumlu olacağını düşünüyorum.. şöyle bir cümlenin bence etkisi daha yüksek olurdu ..... tarihte ingillterede oğlumu ziyaret ettim bu senede kızımı ve torunumu özlediğim için onları ziyaret etmek istiyorum... demesinin etkisinin daha çok olacağını düşünüyorum..

• @T-C-Kubilay-Dikici cok tesekkur ederim Kubilay bey, bunu kesinlikle söyleyeceğim kendisine

• Selamlar. Amerikada green cardli olarak ikamet ediyorum. Esime Aralik 2022 yilinda F2A(family-based-visa) vizesi icin form doldurup gonderdim ve surec hala devam ediyor. Bu surec cok uzun surdugu icin turist vizesi(B1/B2) basvurusu yapmak istiyoruz. Vizenin amaci tamamen turistik olacak ve green card vizesini alana kadar muhtemelen 1-2 kez yanima gelip 2-3 haftalik ziyaret etmesi amaciyla basvuruyoruz. Turk hava yollarinda IT departmaninda muhendis olarak calisiyor. Esimin 2022 yilindan kalma F1 vize reddi var. DS-160 ta herseyi acikca ve dogru bir sekilde belirttik. Bu konu hakkinda her hangi bir tavsiyeniz yada benzer bir tecrubeniz varsa lutfen fikirlerinizi paylasir misiniz?

• ⭐⭐

@Oguz-Talan İnternette bir video denk gelmiştim deniz meltem hanımın kanalı onların bir videosunda şöyle bir cümle kurmuştu deniz bey; ''ben greencard kazandığında meltem hanımla evli değildik evlendikten sonra meltem hanım için b1b2 vizesine başvurduklarında meltem hanım eşinizin amerika vizesi varmı diye sorduklarında meltem hanım eşimin greencard var dediğini ve konsolosun siz b1b2 almazsınız diyerek vizesini red ettiklerini söylemişti.

Bence sizin durumunuzda olan birileri ile iletişime geçmeniz daha sağlıklı olur.

• @Elif-Deniz, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhaba! Anneciğim 51 yasinda ve haziran ayinda mülakatı var, biz F1 statüsü ile buradayız ( J1 dan F1'a cevirmistim suan master yapiyorum) ve eb3 skilled kategorisinde current olmayı bekliyoruz ( I 140 onaylandı) Annem daha onceden maalesef 2 red Aldi ( Ocak 2024 ve Nisan 2023), bunun uzerine 2024 yilinda ingiltere vizesi alip orada bir ay kadar tatil yaptı. Bu yıl erkek kardesimin ingilterede dugunu olacak, bundan dolayı tekrar vize alacak, bu vize almasinin amerika konsoloslugunda isini kolaylastirir mi? neden vize almak istiyorsun sorusuna, oglumun ingilteredeki dugunu oncesi kizimi ve torunumu gormek istedigini belirtmesi pozitif anlamda yarar saglar mi?

Merhaba, annem ilk kez vizesini aldığında kardeşim sizin statünüzdeydi ve sorun yaşamamıştık. Tabii üzerinden 13 sene geçti. Annenizin döneceğine ikna olmaları gerekiyor, konsolostan konsolosa da değişiyor vize kabulü. Aslında ebeveynlere daha kolay vize veriyorlar, 2 kez red vermeleri üzücü olmuş.

Tavsiyem annenize bir davet mektubu hazırlamanız, annenizin vizenizin detaylarını paylaşmaması ve torununa bakacağını beyan etmemesi yönünde olur. Yani öğrenciler, turistik olarak şuraları gezip tatil yapacağız. Torunumu göreceğim gibi. Zaten İngiltere vizesini görecekler, diğer çocuklarını da soracaklar, o zaman kardeşinizin de İngiltere’de yaşadığını söyler. Dilerim vizesini alır bu defa, bol şanslar!

• @Oguz-Talan @T-C-Kubilay-Dikici bende izledim o videoyu, Kubilay Bey'in belirttiği gibi söylemiş konsolos

• Nisanlimin (resmi olarak herhangi bir bagimiz yok) mayis ayi icerisinde vize gorusmesi var. DS160 formunda beni tanidik olarak ekledik, ve amerikaya geldiginde bende kalacagini yazdik arkadasi olarak. Sizce bundan bahsetmelimiyiz yoksa herhangi bir sakincasi var mi ?

• Yasaklı

@Elif-Deniz Merhaba,
    Annenizin önceki retleri dikkate alındığında, vize memurunun asıl dikkat edeceği konu "ülkesine geri döneceğine dair ikna edici sebepler" olacaktır. İngiltere vizesi alıp sorunsuz bir şekilde seyahat edip dönmüş olması, bu açıdan olumlu bir referans olabilir. Bu, annenizin seyahat geçmişinde güvenilirlik gösterir.

“Mülakat sırasında neden vize almak istiyorsunuz?” sorusuna:
    “Oğlumun İngiltere’deki düğününden önce Amerika’da kızımı ve torunumu ziyaret etmek istiyorum,” demesi mantıklı ve duygusal bağ içeren bir açıklamadır. Ayrıca kızının yasal statüde Amerika’da bulunması da annenin ziyaret amacını destekler.

Ancak şunlara da dikkat edilmesi önemlidir:

Annenizin Türkiye’deki bağlarını (mülk, emeklilik, diğer çocuklar, sosyal çevre gibi) güçlü şekilde gösterebilmesi,

Ziyaretin belirli bir süresi olduğunu açıkça belirtmesi (örneğin: 2 hafta – 1 ay gibi),

Maddi yeterlilik belgelerinin sunulması.

Kısacası, önceki retlere rağmen, yeni şartlarla birlikte bu açıklama ve mevcut durum annenizin başvurusuna pozitif katkı sağlayabilir.

• Yasaklı

@Pln1 Merhaba,
    Son dönemde turist vizesiyle Amerika’ya giriş yapan birçok kişi oldu. Özellikle aile ziyareti amacıyla gelen kişiler, gerekli belgeleri ve net açıklamaları sunduklarında genellikle sorunsuz şekilde ülkeye giriş yapabiliyor.

Trump dönemi sonrası, özellikle Biden yönetimiyle birlikte, sınırdaki genel yaklaşım biraz daha yumuşamış durumda. Ancak yine de sınır görevlilerinin değerlendirmesi kişiye özeldir.

Anneniz ve babanızın İngilizce bilmemesi tek başına sorun değildir. Ziyaret amaçlarının açık, belgelerinin düzenli ve dönüş niyetlerinin net olması yeterlidir. Şu belgelerle gelmeleri faydalı olur:

Gidiş-dönüş uçak bileti,

Sizi ziyaret edeceklerine dair bir davet mektubu,

Türkiye’deki bağlarını gösteren belgeler (mülk, emeklilik, diğer aile üyeleri vs.),

Sizin yasal statünüzü ve Amerika’daki konumunuzu gösteren evraklar (I-94, DS-2019 ya da I-20, üniversite kabul belgesi gibi).

Yani girişlerde ciddi bir zorluk yaşandığı söylenemez, ancak hazırlıklı olmak her zaman avantaj sağlar.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |