Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Dgns0 Issued verilmiş vize sayısı ready ise mülakatı verilmiş vize sayısını temsil ediyor. Bu ikisini toplayıp EU toplam kotasını 18 bin alıp oradan çıkararak bulmuş gibi görünüyor fakat asıl soru şu, Bu dönem için EU'nun 18 bin kotası vardır bilgisinin kaynağı nedir? Zira geçen yıl 18 binde tamamlamış evet ama 23 yılında 21.750'de tamamlamış.

• @aliaytac41 hata şurada ready kısmında ki herkesin vizesini aldığını varsayarak yapmış bunun bir kesinliği yok. en kötü ihtimal 18 bin olarak almış muhtemelen

• @aliaytac41 her bölgeye ayrılan yüzdelik var Avrupa genelde 18 bin varsayılım ki diğer bölgelerde kota dolmadı ise o bölge avrupaya ek tanınabiliyor

• Maalesef ki avrupa bölgesi için vize dağıtımı inanılmaz hızlı gidiyor geçen seneye kıyasla aradaki fark gittikçe açıldı. Durumun bu kadar kötü olması gerçekten şanssızlığımız üzücü…

• EU issued şuan 10037 totalde 15016 case planlanmış, eğer 18.000 vize verileceğini düşünüp hesap yapmak istersek ort. sene sonuna kadar 9725 case nin daha planlanması lazım buda total 24.741 planlanmış dosya yapar ve eu için 18.000 issued'e denk geliyor benim hesabıma göre verilmesi gereken 7.963 vize daha var. (link kaldırıldı)

• @istalin hocam neden sürekli bu kadar karamsarsin, yahu bir inan kendine tamam analiz yapıyorsun ve saygı duyuyoruz. Ama bence insanların umutlarını köreltme . 4500 kalmış olabilir ama kime nasıl denk gelir göreceğiz. Umudunuzu koruyun .

• @mymuyi gecen yılla arasında inanilmaz bir fark yok . Rahat olun .

• @omerko artı geçen sene ready kısmı 700 kişi daha fazlaydı bu sene bülten ya aş olduğu için ready kısmı daha düşük oluyor

• @istalin Hocam ben size bu bilginin kaynağını soruyorum? 23'te 21.750 kişi vize almış mesela, neredeyse toplam kotanın yarısı. Eğer bir bilgiye dayandırmadan şahsi fikrinizi yazıyorsanız bu kadar kesin konuşmayın lütfen ha yok resmi bir kaynağınız varsa buraya atın sayenizde biz de bilgilenmiş olalım.

• 18.000 verilecek vize ne demek oluyor? Mesela diyelim ki benim cn 18500 lerde, mülakat verilsede vize alamıyor mu oluyorum?

• ⭐⭐

@yalcin61 selamlar, sanirim verilecek toplam vize sayisindan bahsediliyor. Su sekilde bir ihtimal var, siz mulakat alsaniz bile eger vize kotasi dolduysa malesef vizenizi alamiyorsunuz.

• @yalcin61
    Her senenin başında, vizeler henüz dağıtılmadan önce KCC (Kentucky Consular Center) tüm bölgelere yaklaşık 55.000 vizeyi paylaştıracak şekilde bir plan yapıyor.

Bu paylaşımda, genelde %35 civarı Avrupa (EU) bölgesine ayrılıyor. Bu da yaklaşık 18.000 ila 22.000 vizeye denk geliyor (resmi bir açıklama yok sadece tahmini).

Ancak case numaraları ve vize sayıları birebir eşleşmez.
    Yani CN 18.500 olan biri için 18.500 vize verilmesi gibi bir durum yok. Çünkü:

Case numaraları dünya genelinde karışık dağıtılıyor

Örneğin CN 18.499 bir AF (Afrika) bölgesi adayı olabilir, EU'dan olmayabilir.

Bu yüzden, örneğin CN 18.500'den önce hala binlerce başka bölgeye ait kişi olabilir.
    Ayrıca tüm işleme alınan dosyalar vize almıyor.
    Red, 221(g), AP (Administrative Processing) gibi durumlar var.

Kaba bir hesapla:
    Avrupa bölgesine 18.000 vize verilebilmesi için, yaklaşık 24.000 kişinin işleme girmesi gerekiyor
    Dolayısıyla CN 18.500 güvenli olduğunu düşünüyorum (büyük ihtimalle önümüzdeki bültende aktif olursunuz)
    Şu an EU bölgesinde ileriki zamanlar içinde kota sorunu olacağını düşünmüyorum, CN 18.500 güvenli diyebilirim

• @yalcin61 case number ile vize sayısı tamamen farklı şeyler. Sizin numaranız güvenli endişe etmeyin

• @aliaytac41 o yıl covid zamanında gidemeyenler dava açmış onlar için özl olmuştu admine sordum tekrarını beklemeyin demişti

• @omerko napmışım ki hocam, karamsar değilim sadece tabloda olanları yazdım son bir hafta içinde 876 kişi vize almış gecen yıl ise bu sayı 272 kişi çok hızlı vize veriliyor, zaten bu forumda görmüş olmalısın sürece yeni dahil olup nasıl dosya taşınır diye soruyorlar karamsar olmasak bile temkinli olmak gerekiyor

• @omerko nasıl fark yok ağabey nerdeyse her hafta sadece eu bölgesinden 800 kişi vize alıyor ailelerde cabası ilerleme bizim içşn iyi ama kota bizim için sıkıntı

• @aliaytac41 Bölge kotası, DV çekilişine dahil bölgelerden (region) vize verilecek yaklaşık kişi sayısıdır. İlk iletide bahsedildiği gibi 6 farklı region var ancak bunların hepsine eşit sayıda vize dağıtılmıyor.
    Avrupa (EU) bölgesi için genel kotanın %36sı verilmektedir. AoS falan eklenince 55binlik kota üzerinden yaklaşık 20bin kişi yapıyor.
    Yani 55bin kişinin ortalama 20bini EU'dan vize alıyor net bir kaynak bu %36 olarak hesaplayın

• @istalin son cumartesi verileriyle avrupada son bir haftada vize alan kişi sayısı 461.

• ⭐⭐⭐⭐

@Yusuf-Uzak yanlış olan bilgi kısmı için düzeltme yapmak istedim. Her bölgenin numaraları kendi içinde özeldir bunun için zaten CN numaranız EU, AS, AF gibi ayrılır. Yani 18500den önce olan numaraların hepsi EU olmayabilir söyleminiz yanlış. Mesela EU13500 cnsine sahip biri olmasına rağmen AS13500 ve AF 13500 cnsine sahip biride olabilir çünkü her bölge kendi içinde sıralanır

• @Emre-Kurtulmuş düzelttiğiniz için teşekkür ederim, bunu kaçırmışım, bende siz söyleyince hatırladım csv dosyalarına bakarken farketmiştim ama anlamamıştım👍 👍

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |