Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
2.7k 479 202.3k 516

• @ilker_b tebrikler 🙏 her şey gönlünüzce olsun inşallah.

• konu dışı ancak daha önceden hpv (genital siğil) geçirmiş olmak sağlıkta elenme sebebi mi ?

• @Murat-Gülkokan

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• 24.04.2025 Viyana Mülakat Deneyimi

DV BAŞVURU VE SONUÇ

Sonuçlar açıklanıncaya kadar Green card ile alakalı hiçbir bilgim yoktu başvurularının tamamlanmasına 1 ya da 2 gün kala eşimin ısrarına dayanamayıp fotoğraf çektirmeye gittik. Çalıştığım şirketten yeni ayrılmışım ne zaman işe girerim ne yaparım derken 4 Mayıs’ta sonuçlar açıklandığı zaman eşim sonuçları kontrol ederken kazanacağımıza dair en ufak bir his yoktu içimde. Eşim sonuçları kontrol ederken dönüp ekrana bile bakmıyorum İlk önce eşim kendi sonucunu ve kontrol etti çıkmamış dedi sonrasında benim sonucumu kontrol ettiğinde o muhteşem sayfa açıldı. İngilizce öğretmeni olan eşim o anki sevinç heyecanla sayfayı okumayı tamamlayamadı 😊 Sonuçları öğrendiğimiz andan itibaren hemen araştırmaya başladık ben o gece sabaha kadar green card ile alakalı videolar izleyip bilgi edinmeye başladım ve yeşilkart forumu buldum , zamanımın çoğunu forumda geçirmeye başlamıştım. Yeşilkartforum olmasaydı muhtemelen vizemi alamayacaktım. Yeşilkart forumu kuran ve sorulan sorulara sabırla cevap veren herkese teşekkür ederim.

SCHENGEN VİZE SÜRECİ VE DOSYA TAŞIMA

Dosya numaramız 4000 civarı olduğu için ve numaramıza güvendiğimiz için dosya taşımayı hiç düşünmemiştik ama forumda defalarca yazılan ‘Ankara’ya Güvenmeyin’ sözünü de aklımızdan çıkarmıyorduk. Kasım ayında Schengen vizesine başvuralım vizemiz geldiği zaman hemen dosyamızı taşımak için yazışmaları yaparız dedik. Önceki yıllardan, farklı ülkelerden 1 tek giriş ve 2 multi vizemiz olması rağmen son multi aldığımız ülke olan Yunanistan’dan Schengen vize başvurumuz reddedildi. Aralık ayında başka bir vize danışmanıyla çalışmaya karar verdik. ‘’Hollanda’dan başvuru yapalım çabuk sonuç alırız’’ dönüşü aldık. 4 Mart’ta gelen sonuçlarda 23 Mart – 6 Mayıs arasında geçerli tek girişli vizemizi aldık. Dosyamızı taşırsak en erken mayıs ayına mülakat alabilecektik. Dosyamızı taşıyalım gerisine de sonra bakarız dedikten sonra 5 Mart’ta dosyamızı taşımak için Viyana Konsolosluğu’na mail attık ve aynı gün dosyamızın taşındığına dair mail aldık. Dosyamız taşındı ama vize süremiz dışında bir tarihe mülakat randevusu alabilirdik nitekim öyle oldu ve 13 Mayıs tarihine mülakat aldık. 17 Mart’ta Viyana Konsolosluğu’na 13 Mayıs 2025 tarihinde mülakat aldığımı ancak bu tarihin Schengen vizem dışında kaldığını, mülakat görüşmemin 21 Nisan – 6 Mayıs tarihlerinde yapılması ricasında bulundum. 4 gün cevap gelmedi o 4 gün 14 gün gibi geldi bana. Ve 21 Mart’ta cevap geldi : ‘’This is to confirm that your DV interview appointment is rescheduled for Thursday 24 April at 1 PM. Please confirm this date’’ 😊 Daha önceden mülakatların ileri tarihi ertelendiğini okudum ama öne çekme gibi bir durum olduğunu hatırlamıyorum. Tarihi onayladıktan hemen sonra Dr. Molnar ile iletişime geçip mülakat tarihimizin değiştiğini ve yeni bir planlama yapmak istediğimizi belirttik yaklaşık 1 saat sonra Dr. Molnar’dan aldığımız mailde ancak 17 Nisan 2025 tarihine planlama yapabileceklerini bildirdiler ve 17 Nisan olarak sağlık muayenemizi oluşturduk.

Viyana konsolosluğu inanılmaz anlayışlı ve iletişimi çok iyi olan bir konsolosluk attığınız maile mutlaka cevap veriyorlar. Göndereceğiniz maile cevap gelmedi diye üzerine tekrar bir mail daha atmanıza gerek yok sabırla bekleyin sadece. Dosya taşıma sürecinde bana mail içeriklerine varıncaya kadar yardımcı olan sevgili @gucarslan ve @ATS16 emeğiniz büyük sizelere ayrıca çok teşekkür ederim.

VİYANAYA GİDİŞ , KONAKLAMA VE VİYANA İÇİ ULAŞIM

Bizim Schengen vizemiz Hollanda’dan olduğu için 13-16 nisan tarihlerinde Amsterdam’da konaklayıp 16 Nisan’da Viyana’ya geçtik. Yakınlık ve ulaşım açısından kolay olması adına 2 Farklı yerde konaklamayı tercih ettik. 16-18 Nisan tarihleri arasında Dr. Molnar kliniğine 350 metre mesafede olan Pappagallo Apartments Vienna adlı yerde konakladık. Tam fiyat-performans yeri diyebilirim. 18 Nisan tarihinde Simmering bölgesinde , Zippererstraße Metro durağının hemen karşısında bulunan Arbio I Liv's Place Lux Apartments isimli yerde konakladık. Hemen binadan çıkınca 71 numaralı tramvay Viyana 1.bölgeye ulaşabilirsiniz. Hemen karşısındaki Zippererstraße metro durağından bu metro hattını kullanıp Stubentor durağında inerseniz yaklaşık 6 dk yürüdükten sonra konsolosluğa ulaşabilirsiniz ve bu yolcuğunuz toplamda 19 dk sürüyor. Yakınında Türk yemeklerinin yapıldığı DELTA restoranından da yemek yiyebilirsiniz. İnternet kullanmak için E-sim io uygulamasından 30 gün geçerli 20gb interneti 24,90 usd karşılığında aldık ve 9 gün boyunca bize yeterli oldu.

DR MOLNAR SAĞLIK RANDEVUSU

Sabah 10:30 olan randevumuz için 10:10 bulunduğumuz daireden ayrıldık klinik kaldığımız yere çok yakın olduğu için yaklaşık 5 dakika sonra kliniğe ulaştık. Giriş yaptıktan sonra bizi Stefan adında bir çalışan karşıladı öncelikle pasaportlarımızı alıp fotoğraflarımızı çekti. Bize doldurmamız gereken formları verdi formları doldurduktan sonra beklememizi söyledi. Bu sırada antikor testlerimizin çıktılarını ve aşı kartlarımızı teslim ettik. Ben antikor testlerimizi gelmeden önce mail olarak gönderip geçerli olup olmadığını sormuştum (Antikor testlerimizi 18 Ocak 2025 tarihinde yaptırmıştık). Yaklaşık 10 dakika sonra üzerinde fotoğrafımız ve kişisel bilgilerimizin olduğu formlarımızı getirdi ve imzalamamız gereken yerleri gösterdikten sonra röntgen için gitmemiz gereken yer hakkında bilgilendirmede bulundu. Sonra eşimle birlikte Sandra adında bir hemşirenin odasına geçtik. Önce eşime sonra bana sorular sordu. (Alkol, sigara, diyabet, ilaç, gözlük, daha önce olduğumuz ameliyatlar vs.) olduğumuz ameliyatlarla alakalı herhangi bir evrak talep etmediler. Tdap ve polio kombine aşısını olmamız gerektiğini ve bu aşının fiyatıyla alakalı bilgiyi verdi (Tdap+Polio 59 Euro) Tansiyon ve ateş ölçümlerimiz yapıldıktan sonra fiziksel muayene ve kan alma işlemi için beklemeye başladık. Fiziksel muayene sırasında İç çamaşırı hariç tüm kıyafetleri çıkartmanızı istiyorlar. Bizim muayene ve kan alma işlemimizi Dr. Ivana Molnar yaptı. Kulak, boğaz kontrolünden sonra göğüs ve sırt dinlendikten sonra sırt üstü uzanmanız isteniyor. Batın muayenesi yapıyor ardından reflekslerinizi ölçüyor ve en sonda aşılarımızı olduktan sonra toplamda 908 Euro ödeyip klinikten ayrıldık. Bizim buradaki bütün işlemlerimiz yaklaşık olarak 75 dakika sürdü.

Bizden istenen evraklar
    -Pasaport
    -Antikor testleri
    -Aşı kartları

Klinikten çıktıktan sonra sola doğru biraz yürüyüp 5A numaralı otobüsün geleceği durağa ulaştık. Lorenz-Böhler durağında indikten sonra otobüsün gittiği yöne doğru yürüyüp karşı kaldırıma geçmeniz gerekiyor. Kırmızı renkli binada Röntgen MRT CT yazılı tabelanın hemen alt tarafından içeriye girdik. “Ich habe keine termin” (ortadaki seçenek) tıklayarak sıra numarası aldıktan sonra sağ tarafta bulundan bankolar var, oraya klinikten aldığımız evrakla ve pasaportumuzu verip kayıt oluşturduk. Bizim şansımıza kalabalık olmadığı için 10 dakika sonra röntgenlerimizi
    çektirdik ve 15 dakika sonra CD’lerimizi teslim aldık.

24.04.2025 MÜLAKAT GÜNÜ

11 aydır beklediğimiz gün nihayet gelmişti. 13:00’da olan mülakatımız için saat 11.40 ‘da evden çıkıp 12.00’da konsolosluğa ulaştık. Hava soğuk olduğu için yakınlardaki bir cafede beklemeye başladık. 12.50’de tekrar konsolosluğa gelip yukarı çıktık. Sıraya girmemizi söylediler ve beklemeye başladık. Güvenlikten geçip içeriye girdik. İçeri girer girmez gözlerimiz, forumda adını sıkça duyduğumuz Alize hanımı aradı sanırım o gün orada değildi. Bizimle 3 Türk aile daha vardı. Şener ailesiyle tanışıp sohbet etme fırsatımız oldu. İngilizce konusunda problem yaşamamak adına bizden yardımcı olmamızı rica ettiler tabi ki kabul ettik. Sırayla herkesten önce parmak izi ve evrakları teslim aldılar.
    Bizden istenen evraklar ;
    Benden (asıl talihli)
    -Diploma
    -Formül A
    -Formül B
    -Adli sicil kaydı
    -Banka hesap dökümleri

Eşimden
    -Formül A
    -Formül B
    -Adli sicil kaydı

Biraz bekledikten sonra ödemeyi yapmak için herkesi tek tek çağırdılar ve yine beklememizi mülakat için sırayla çağırılacağımızı söylediler. Hepsi çok güler yüzlü ve yardımseverdi. Gergin ve heyecanlı olarak girdik içeriye ama rahat olun hiç kasacak bir ortam yok bizden önce gerçekleşen mülakatları gözlemlediğimiz için iyice rahatladık. Bizden önce sevgili Şener ailesi çağırıldı ve bankodaki hanımefendiye bizim onlara yardımcı olup olmayacağımızı sordular. Çok pozitif bir ifadeyle bu talepleri kabul edildi ve eşim çeviri yapmak için mülakatlarına katıldı. Bu durum beni iyice rahatlatmıştı ama sıra bize geldiğinde önce yemin etmek için elimizi havaya kaldırmamızı söylediler ve sonra tekrar parmak izlerimizi aldılar. Bankodaki görevli hanımefendi (fazlasıyla pozitif enerjisi vardı) size birkaç soru soracağım dedi.

1. İkinizin de ilk evliliği mi?
    2. Nereye gitmeyi planlıyorsunuz?
    3. Orda tanıdığınız kimse var mı?
    4. Ne iş yapmayı planlıyorsunuz?

Soruları cevapladıktan sonra her şey mükemmel gözüküyor. Tebrik ederim dedi ve 1 adet bayrağı uzattı. Ben hemen bir bayrak daha istedim. 😊 Bu 11 aydır hayalini kurduğumuz andı ve mutlu sona ulaştık.

Dönemin başından beri vizesini alıp , mülakat deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Bizim için süreç hep yolunda gitti herhangi bir aksilikle karşılaşmadık. Umarım bundan sonrada sürecini devam ettiren herkesin istediği gibi ilerler. Herkese hayatının ilerleyen döneminde bol şans ve mutluluklar diliyorum.

Sevgiler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ysfuncu

Sizi ve eşinizi tebrik ederim, sürecinize destek olabildiysem ne mutlu bana 🙏🏻 Sahip olduğunuz kişisel donanimlariniz ve taşınırken yapacağınız seçimler doğrultusunda göç sürecinizin bundan sonraki aşamalarında da şans yanınızda olsun ve hayal ettiğiniz gibi ilerlesin. Bol şans 🍀

• Bu bir Bangkok/Tayland deneyimidir.

Arkadaşlar mümkün olduğunca bahsedilmeyen konuları anlatmaya çalışacağım.

Dosya numaramın 15XXX olması ve Viyana için Schengen stresi ile uğraşmamak adına çoğu kişi gibi Hong Kong ve Bangkok ikilemi arasında kaldım ve hem daha önce ziyaret ettiğim hem de daha ekonomik olacağını düşündüğümden dosyamı Bangkok'a taşıdım.
    Evlilik planım halihazırda vardı ancak greencard sebebiyle planı 1 yıl geri çektik,evlilik işleminden sonra eşimin kimlik ve pasaportu çıkar çıkmaz eşimi dosyama submit ettim.
    Sabırla current olmayı bekledim zaten current olur olmaz Bangkok mülakat tarihi verdi.
    Mülakat tarihi kesinleştikten sonra DS260 unlock edip medeni durumumu düzenleyecektim ancak emin olmak adına 1 hafta bekledim.Bu esnada Bumrungrad hastanesinden randevu,uçak bileti,GSS kaydı ve hotel rezervasyonu işlemlerini hallettim.Ardından antikor testi sonucuma eksik aşılarımı tamamladım, evraklarımı hazırladım.Bu süreçde hem benim hem diğer kişilerin aşı konusunda çok kafa karışıklığı yaşadığını gördüm ancak bir süre sonra bunun en fazla biraz daha harcama yapmamıza kumanda ettiğini,süreci tehlikeye atacak bir etmen olmadığını fark ettim,dolayısıyla aşı işleri ile ilgilenirken bunu unutmamanızı öneririm.
    Ayrıca genel süreci şu adımlarda takip ettim.Süreç boyunca sıkca aranan cevapları yanlarına yazdım

Dosya taşıma(Current olmadan önce KCC ile,current olduktan sonra konsolosluk vasıtasıyla)
    Evlilik
    Eşim için yeni kimlik ve pasaport
    DS260 Add applicant(Bu aşama DS260'ı unlock anlamına gelmiyor sadece eşimizi dosyamıza ekliyoruz)
    Mülakat aldıktan sonra DS260 düzenleme,unlock etme(medeni durum güncellendi)
    Sağlık kuruluşu Bumrungrad randevu(+66 65 964 7980 numarasından whatsapp yolu ile randevu aldım,ufak sıkıntılar çıkabiliyor bu durumda süreç mailleşme ile ilerleyebiliyor)
    GSS kaydı (https://www.usvisascheduling.com/en-US) site pek stabil çalışmıyor endişe etmeyin,hatta mülakat aldıktan 1 hafta sonra kaydımı yapabildim
    Uçak bileti,otel rezervasyonu
    Belgelerin hazırlığı(Belgenin aslı+çevirisi+çevirinin fotokopisi) apostile ve notere gerek yok
    Aşılar(Bu konu yukarda yazdığım gibi derya deniz dolayısıyla buraya yazmayacağım ama konuya basit yaklaşın:yaş aralığına göre istenen aşıları ol ya da daha önce olduğunu kanıtla.bu kadar)

Mülakat günü : konsolosluk önünde caddede bir sıra oluyor sıra size geldiğinde pasaport ve DS260 confirmation page çıktınızı veriyorsunuz.Randevunuzu kontrol edip sizi güvenlik alanına alıyorlar telefonunuzu kapatıp teslim ediyorsunuz.Laptop götürmek yasak telefon gibi teslim almıyorlar.
    Ardından bahçe alanına geçiyorsunuz ve meşhur 1-2-3 numaralı vezneleri görüyorsunuz.3 numaralı vezneden belge teslimi

Benim için:
    Pasaport fotokopisi
    Formul A (Çok dilli bir belge olsa bile çevirisi istendi)
    Formul B (Çok dilli bir belge olsa bile çevirisi istendi)
    Sicil kaydı (E-devletten ingilizce alınıyor)
    Üniversite diploma kendisi ve çevirisi ve transkript
    Askerlik belgesi ve ingilizce çevirisi
    2 fotoğraf
    Evlilik cüzdanı ve ingilizce çevirisi
    Boşanma belgesi ve ingilizce çevirisi

Eşim için:
    Pasaport fotokopisi
    Formul A
    2 fotoğraf
    Adli sicil kaydı
    Ve tabiki hastane zarfları
    Almanya doğumlu olduğum için Almanya'dan sicil kaydı ve Formul A almıştım ama istemediler.Durumu benim gibi olan varsa yine de burayı referans almasın başka bir dönemde istemeyecekleri anlamına gelmez.

Belge tesliminden sonra içeriye vezneye geçip paraları yatırdık.
    Birkaz bekledikten sonra 1. bankodan amerikalı konsolosluk görevlisi anons etti.
    Önce bizim konuşmamız sonra tercüman Emre beyin çeviri yapması ve ekstra girdi yapmaması konusunda ikazda bulundu.
    Ellerimizi kaldırmamızı ve kendi söylediklerinin sonunda evet dememizi istedi.Hem belge tesliminde hem yeminden önce parmak izi alındı.
    Sorular diğer deneyimlerde olduğu gibiydi:
    Nerdeye gideceksin,tanıdık var mı,ne iş yapacaksın vs.
    Esas kritik şey spesifik tarih istiyor:ne zaman liseden/üniversiteden mezun oldun,ne zaman evlendiniz,ne zaman tanıştınız,kaç yaşında almanyadan geldin,ne zamandır sevgilisiniz...gibi...
    Sonra eşime sen iş yapıyorsun ve orda ne yapacaksın,ve senin ilk evliliğin mi soruları soruldu.kısa bir bekleyişten sonra "I don't see any problem,i aprove" dedi ve 2 hafta içinde pasaportumu teslim alabileceğimi sistemden kontrol etmem gerektiğini söyleyip gönderiyor.
    Tabiki pasaport teslimi 2 hafta sürmedi mülakatımız cuma günüydü salı günü pasaportları teslim aldık.

Mülakat sonrası pasaportun kargoya ulaşması ve takip aşaması:

https://ceac.state.gov/ceacstattracker/status.aspx
    sayfasında Issued olduğumuzu gördükten sonra

GSS sayfasında
    https://www.usvisascheduling.com/en-US
    Passaport statusun "In transit" olmasını bekliyoruz

Daha sonra DHL nin posta takibinden durumu takip ediyoruz.
    https://www.dhl.com/th-en/home/tracking.html?tracking-id=073993081&submit=1
    Posta takip numarası GSS kaydı yaptığımızda oluşan barkodun altında yazan 9 haneli numara

Posta şubeye ulaşsa bile site ulaştı bilgisini güncellemiyor,ya da o an heyecanla hemen olsun diye beklerken biz fırsat tanımıyoruz :)
    Bu durumda şubenin Line uygulaması adresinden iletişime geçtim,Line kullanıcı adı : madd.pld
    Bu Line iletişim adı Palladium alışveriş merkezindeki DHL noktası için geçerli! diğerlerinde böyle bir opsiyon var mı bilmiyorum.
    Salı günü 15.00 civarı postamızın geldiğine dair mail geldi ve aynı zamanda şube Line'dan yazdı,gidip pasaportlarımızı teslim aldık ve vizemizdeki bilgileri kontrol ettik.

Bu foruma case number nedir bilmeden geldim şimdi ise vizem pasaportumda basılı halde,bu gerçekten muazzam bir bilgi paylaşımı sayesinde oldu.Süreç içinde yılmadan herkese yardım eden başta @gucarslan, @ATS16, @Serapp ve @EzgiLera'ya sonsuz teşekkürler,yüzlerce kişinin hayallerine kavuşmasında öncü olmanız harika bir duygu olmalı :)
    Ayrıca Forumda tanışıp artık farklı dostluklar kurulabildiğini gösteren @cptmuzaffer, @fahriakc
    Ayrıca desteklerini yılmadan aktaran @metinbeci @Flight101 @onuru @dehaningizemi @gloria @evrentnrkl @Ben-Batur @berilll @vonmanc @Ahmet-Sarıkurt'a sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum

• @ATS16 teşekkür ederim hocam sağolun

• @RuhunGemisi Tebrik ederim. Hem evliliğinizi hem de GC nizi kutlarım. Eşiniz ve Size yeni hayatınız da başarılar umarım her şey sizler için kolaylıkla güzellikle hallolur. Amerikaya gidiş deneyimlerinizi de okumak nasip olur inşallah.

• ⭐⭐

@RuhunGemisi vizeniz hayirli oldun. Yeni hayatinizda bol sanslar. Selamlar.

• @Ysfuncu herşey gönlünüzce olsun. Sevgili eşinle beraber yolunuz açık olsun.

• @erenas çok teşekkür ederiz 🙏

• @ATS16 Fazlasıyla destek oldunuz çok teşekkür ederim 🙏

• @RuhunGemisi Hem evliliğinizi hem de vizelerinizi tebrik ederim. Yolunuz açık olsun. ABD'de bol şanslar🎉✨

• ⭐⭐⭐

@Ysfuncu
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @RuhunGemisi
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana... Sevgiler..

• @ilker_b Tebrikler, yolunuz açık olsun 🧿😇

• @RuhunGemisi Abi tebrik ederim, sevindirici bir haber. Yolunuz açık olsun 🧿😇🥳

• @Flight101 Teşekkür ederim 🙏

• @RuhunGemisi

Tebrikler ve bol şans 🍀 Yolunuz açık olsun

• Üsküp Kuzey Makedonya Mülakat Deneyimim

Merhaba arkadaşlar,
    Bugün sizlere Üsküp, Kuzey Makedonya’da yaşadığım Green Card mülakat deneyimimi anlatacağım.

Başta şunu belirtmek isterim ki, Üsküp Amerikan Konsolosluğu oturumsuz dosya kabul etmiyor. Ben dosyamı KCC aracılığıyla Üsküp’e taşıdım ve Kasım ayında kendi mesleğim olan grafik tasarım alanında bir şirket kurdum.
    Şirket kurmak ve oturum almak burada zor değil; yaklaşık 2-3 ay içinde tamamlanabiliyor. İsteyen olursa forum üzerinden bu konuda ayrıca yardımcı olabilirim.

Eşim ve 2 yaşındaki oğlumla birlikte Üsküp’e geldikten sonra, Airbnb üzerinden tuttuğumuz evi resmi kira sözleşmesiyle kiraladık. (Oturum başvurusu için kira sözleşmesi zorunlu.)
    Kasım ayı itibarıyla "current" olmayı bekledik ve Şubat ayı bülteninde 1 Nisan için mülakat randevumuzu aldık.
    Mülakat öncesinde yaklaşık 1 ay kala sağlık muayenesi randevusu oluşturduk.

Sağlık Muayenesi

24 Mart günü sağlık muayenesine gittik.
    Üsküp Amerikan Konsolosluğu yalnızca Re Medika Hospital ile çalışıyor.
    Randevu almak için WhatsApp veya Viber üzerinden case number ve pasaport bilgilerinizi iletmeniz yeterli.

Götürdüğümüz belgeler:

Çocukluk aşı kartları (veya çevirili antikor test sonuçları)
    9 adet 5x5 fotoğraf
    DS formu
    Pasaport fotokopileri
    Muayene sırasında:

Boy ve kilo ölçümü yapıldı.
    Kan tahlili ve akciğer filmi çekildi.
    Doktor klasik sorular sordu:

Hiç ameliyat oldun mu?
    Sürekli kullandığın ilaç var mı?
    Alerjin var mı?
    Sigara ya da alkol kullanıyor musun?
    Çocuğunuz normal doğum mu sezaryen mi?
    İşlemler yaklaşık 1 saat sürdü.
    Ödeme:

Yetişkin başı 8000 denar (yaklaşık 120 Euro)
    Çocuk için 5000 denar (yaklaşık 80 Euro)
    Ayrıca, tetanoz aşımız eksik olduğu için bizi Public Health Center’a yönlendirdiler. Orada kişi başı 15-20 Euro karşılığında aşımızı olduk.
    Yaptırdığımız aşıların belgelerini Re Medika’ya WhatsApp veya Viber üzerinden ilettik ve dosyamıza eklendi.

Mülakat Günü

1 Nisan sabahı mülakatımız 09:00’daydı.
    Biz 08:30'da konsolosluk önünde hazırdık.
    Hava yağmurluydu. Çocuklu olduğumuz için bekletilmeden içeri alındık.

İşleyiş şöyle oldu:

Güvenlik kontrolü sonrası 3 numaralı bankoda evrak teslimi yaptık.
    Evrakları tek tek açıkladık ve çevirileriyle birlikte teslim ettik.
    Yan bankoda toplam 990 dolar (3 kişi) ödeme yaptık.
    Bekleme salonuna geçtik.
    O gün toplam 5 mülakat vardı. Muhtemelen ayda yalnızca birkaç gün mülakat yapılıyor.
    Biz 4. sıradaydık ve 11:00 civarında ismimizle çağrıldık.

Mülakatta:

Günaydın, nasılsınız? ile başladı.
    Sağ elimizi kaldırarak yemin ettik.
    Amerika’ya daha önce giriş çıkışlarımız ve tarihleri soruldu.
    Eşimle nasıl tanıştığımız soruldu.
    Lise diplomam olmadığı için meslek ve kariyer geçmişim hakkında sorular geldi.
    Mülakat yaklaşık 8-10 dakika sürdü.
    Sonunda görevli şöyle dedi:

“Sizi 221(g) sürecine alıyoruz, ama endişelenmeyin. Sadece belgelerinizi detaylı inceleyeceğiz. 3-4 hafta içinde sizinle iletişime geçeceğiz.”
    Elimize bir kâğıt verdiler, pasaportun işaretli olduğu not düşülmüştü. Her şey yolunda giderse pasaportlarımızı getirmemiz istendi.

Vize Basımı ve Son Adımlar

23 Nisan günü e-posta aldık:

"Vizeniz basıma hazır, lütfen pasaportlarınızı getirin."
    Aynı gün pasaportlarımızı götürdüm ve yaklaşık 15-20 dakika içinde vizelerimiz basılı şekilde teslim aldım.

Genel Değerlendirme

Üsküp’te mülakat süreci oldukça düzenli ve sakin ilerliyor.
    Hazırlıklı olduğunuz sürece korkulacak hiçbir şey yok.
    Sağlık raporu ve evraklar tam olduğunda işlemler hızlıca ilerliyor.

Şirket kurmak ve oturum almak isteyenler için süreçler biraz emek istiyor ama kesinlikle yapılabilir.
    Sorusu olan olursa yardımcı olmaktan mutluluk duyarım! 🌟

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti
  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

• DV2026 Mülakat Deneyimleri

1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    755
    1
    10 Oy
    755 İleti
    88k Bakış
    Sibel ApaydınS
    @asrin bizde o şekilde gittik bir sorun çıkmadı
  • 28 Oy
    6k İleti
    785k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • 33 Oy
    5k İleti
    602k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k