Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @side bagli bulundugunuz sehirdeki Social Security Administration ofisene basvurarak durumu sorun, onlar size bilgi vereceklerdir. Baska bir yere sormaniza gerek yok.

• Arkadaşlar 18 Mart ve sonrası dq olup IL alan var mı aranızda ?

• @İrem-Cuarto Hizlandilar diye umitlenmistim ama 2 hafta icinde yine yavasladilar galiba sansima 😂 araya bayram tatili girdigi icindir belki alakasi var mi bilmiyorum ama... Umarim haftaya kadar tekrar mulakat dagitmaya baslarlar. Cok zor bir surec herkes esine sevdigine bir an once kavussa keske 🙏🏻

• Merhaba arkadaşlar çok şükür sonunda biz de Mülakat mailimizi aldık bugün 18 Haziran için, umarım bekleyen herkes almıştır veya yakında alır. Mayıs ayı için bekliyorduk aslında en son alanlara bakarak ancak yaklaşık 2.5 ay sonrasına verdi NVC randevuyu, yoğunluk olsa gerek diye yorumluyorum. Herkesin iyi haberler alması dileğiyle 🙏🏻 🙏🏻

• @nazmi4343 Cok tebrik ederim! Sizin almaniz sevindirdi. Yine erteliyorlar diye korkuyordum ama yakinda biz de haber aliriz umarim 😊 Arada kurban bayrami var, bir de ertelenen randevular vardi o yuzden gec verdiler galiba. Simdiden mulakatinizin basarili gecmesini dilerim. Saat kac gibi geldi mailiniz?

• @GH25 Çok teşekkürler umarım size de en yakın zamanda mail gelir, muhtemelen dediğiniz gibi bayram dolayısıyla ve geciken randevular sebebiyle olmuş olabilir. Geç olsun güç olmasın. Work and Travel gibi göçmen olmayan vize başvurularına randevu verilmiş de olabilir diye düşünüyorum yaz gelmesi sebebiyle, belki ondandır. Mail 5 buçuğa doğru geldi.

• arkadaşlar bu ay daha kimse interview yapmadı mı? ilk yapacak ben miyim acaba? Trump ın son değişikliklerinden sonra tavırlarında bir fark olur mu acaba diye korkuyorum

• @salimekoken Nisan'in 7 veya 8'i gibi mulakati olan birkac kisi vardi diye hatirliyorum ama emin degilim tam, paylasilmadi sanirim mulakat sonrasi deneyimleri henuz. Mulakat sirasinda degil de ulke girisinde supheli gorurlerse o zaman ekstra incelemeye alabilirler en kotu ama o da cok dusuk bir ihtimal bence aldigimiz vize turunden dolayi zaten USCIS ve NVC yeterince kontrol ediyor, ustune bir de son olarak konsolosluk. Gumruk memurlari muhtemelen biliyordur bunu, o yuzden bence cok stres yapmayin.

• Nihayet DQ oldum. Tahmini interview ne zaman olur

• @Alfa-Centauri son mülakat alan kişiye göre hesaplandığında görüşmeniz Temmuz sonu – Ağustos başına denk geliyor ancak bence Temmuz'un ortasında görüşmeniz olur.

• Sizlere bir sorum var başlıktaki genele baktığım zaman I-130 Applied ile Approved arasında 1 yıl var gördüğüm kadarıyla %90 lık bir kesim bu şekilde. Şimdi Uscis e yüklediğimiz I-130 un onaylanıp NVC ye gönderilmesi genelde 1 yıl mı sürüyor bu kanaate varabilirmiyim yoksa bu 1 yıl sürenlerin davalarında ekstrem durumları mı mevcut ?

• @lina ben 1 aralıkta giriş yaptım ücreti ödedim yaklaşık 130 gün oldu halen gelen giden yok. Bu süreler değişkenlik gösteriyor her ucsis service center süreleri farklı birisine 75 günde geliyor başkasına 120 gün de bile gelmiyor stabil bir süre yok anlayacağınız.

• Herkese merhaba bugün sağlık muayenemi oldum. Öncelikle kan idrar ve röntgen gibi tahliller yapıldı daha sonra muayenede hastalıklarınız var mı yok mu sorular soruyor doktor bu sırada tansiyonumu ölçüp aşılarımı yaptı. 4 tane iğne vurdu ama kimisi karışık dedi ücret kağıdında 6 aşı gibi görünüyor raporum yarın gelecek o yüzden tam sayısı orada yazar. Şunu belirtmek isterim ki tahlil kısmında ayrı aşı sonrası ayrı ücret ödeniyor dolar tl kart nasıl isterseniz ödeyebilirsiniz benim toplam 560 dolar tuttu 440 dolar aşı ve muayene 120 dolar tahliller. Ancak sonuçlarınız henüz çıkması aksi bişey olursa saat 3 den sonra ararız mail atarız yoksa aramayız mail atmayız dediler. Çok şükür arama ve mail gelmedi bu konuda. Dosyanız dijital bir sıkıntı olmazsa bu akşam konsolosluğa aktarırız dediler onunda mailini atarız dediler. Henüz sağlık kontrolüne girmeyen arkadaşların işine yarar umarım bu bilgiler

• Arkadaşlar birth certificate bizdeki vukuatlı nüfus kayıt örneği mi oluyor ?

• @Ronn evet

• @Ronn Evet o belge birth certificate diye kabul ediliyor NVC asamasinda, her ne kadar tam olarak birth certificate olmasa da.

• @nazmi4343
    Teşekkür ederim

• @İrem-Cuarto Sizin mulakat tarihiniz belli mi?

• @ıscx USCIS'in I-130 u onaylamasi artik %80 olarak 16 ay suruyor malesef, 1 yil bile degil. Sure de gitgide uzuyor gibi gorunuyor, onceden 5-6 ayda onay geliyormus

• @ıscx şu an sadece uscis onayı 16 ay sürüyor. Nvc ve mülakat süreci ayrı zaman alacak.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

154

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |