Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @ElifÖzdemir ben aile hekimimden imzalı aşı kartı aldım. covid aşısı ve diğerlerini kapsıyordu

• @salimekoken aile hekimim sadece covid ve tetanoz gözüküyor dedi imza istememe rağmen buna imza yetkim yok dedi bende öylece aldım umarım bir sorun olmaz benim merak ettiğim hepatit aşılarım var bebekliğimden ama onlar gözükmüyor mesela onun gibi olan aşılar için merak etmiştim

• @ElifÖzdemir sadece pasaportunuzu ve aşılarınızı istiyorlar covid sorulmuyor lakin götürürseniz aşı raporunda ilk sırasında covid aşı adı var varsa aşınız yapıldığı tarih listeye eklenir ama benden önceki bey sordu sekretere gerek yok dedi gibime geldi ama emin değilim yardımcı oluyor tatlı bir bayan var orda çok nazik ben e nabızdaki aşılar kısmının ekran görüntüsü verdim.Bağışıklık testini de verdim Qr kodlu ama bir işe yaramıyor boşuna götürmüşüm, baktıkları şey enabızdaki aşılar onları kabul ediyorlar yani size 4 aşı yapacaklar sarılık kızamıkçık su çiçeği ve inflanza diye düşünüyorum.

• Arkadaşlar merhaba bir sorum var. Biz 2023 return transcriptiyle DQ olmuştuk mülakat maili bekliyoruz şuan, 2024'e henüz başvurmamıştık dosya yükledigimiz siralar ama DQ olduktan sonra 2024 taxlerini beyan edip transcripti aldık IRS'ten joint sponsorumuz için. Interview'e kesin götürmem gerektiğini biliyorum ama dosyayı ceac sitesine de yüklemem gerekiyor mu interview öncesi? Yüklenmemesi halinde mülakatta sorun çıkartıyorlar mı?

• Arkadaslar merhaba 5 aralik gunu vize green card odemesini gerceklestirdim. 15 aralikta Chicagodan ilk girisimi yaptim. 1 hafta sonra SSN geldi. Suan uzerinden 121 gun gecmesine ragmen hala Green card`im gelmedi. Usic baglandim fakat form doldurma mi istediler 1 ay icinde doneceklerini soylediler 1 ayi gecti donus alamadim. bu durumu yasayan var mi aranizda ? nasil bir yol izlemeliyim .

• @nazmi4343 bildiğim interview maili almadan CEAC sistemine dosya yüklerseniz yeni bir DQ maili alıp tekrar sıraya giriyorsunuz. zaten resmi sitede de ilk giren ilk çıkar şeklinde yazıyor, yani sıranız en sona geçer. tabi herkesin kendi bileceği şey, ben olsam IL aldıktan sonra yüklerdim

• @nazmi4343 mülakat maili gelince zaten email içeriğinde yazıyor evrak güncellediyseniz bunu mülakata gelmeden önce CEAC yüklemeye devam edin yazıyor.
    @Hsndlr siz ds 260da,mülakat memuruna yada gümrük polisine hangi adresi beyan ettiyseniz ona gitmiştir green Cardınız zaten gelmediysede gelmek üzeredir adrese bazılarına 3 ayda geliyor.

• @Seyduna https://www.uscis.gov/i-864p burada sponsorunuzun yasadigi yere ve baktigi kisi sayisina gore karsilamasi gereken geliri detayli gorebilirsiniz. I864 formunda sponsor oldugu kac kisi varsa o kadar kisi daha household sayisina ekleniyor, zaten 5 kisiler, +2 kisi goc ediyorsa toplam 7 kisi eder gibi... benim bildigim bu sekilde

• @yasmin982 mulakat tarihi aldiktan sonra yuklenilen belgeler icin tekrar NVC onay beklemek gerekmiyor o halde?

• @GH25 Evet gerekmiyor o direk elçiliğin sistemine düşüyor.

• Herkese merhaba! uscis başvurumuzun üzerinden 14 ay geçti ve hala bekliyoruz. Bir şey soracağım bu süre zarfında eşimle sayısız anımız oldu yurtdışı tatilleri, etkinlikler aile buluşmaları vsvs ve bir çok yeni kanıtımız var… şu süreçte bunları eklemek onay gelmesini geciktirir mi? Sanki bu konuda birisi yazmıştı ama bulamadım.

• @Refiks Merhaba, yeni tarihli kanıtlarınızı eklemenizi öneririm Uscis web sitesinde gözüken tahmini süreyi artıracaktır ama oradaki süre gerçeği yansıtmıyor o yüzden merak etmeyin. Ben de ilk siralar böyle düşünüp eklemedim 1 yıldan fazla bir süre ama bir kişi ekleyip onayını erken aldığını söyledi forumda sordugumda, onaydan ziyade başvuru üzerinden 15-16 ay gibi uzun bir sure geçtiği için Uscis'e şuan hala ilişkinin devam ettiğine dair ekstra bir kanıt olacağı kanaatindeyim o yüzden ben onayımızdan 3-4 ay öncesi birkaç ekstra PDF yükledim 2024 yılını gösteren, ardindan 2025'teki birlikteligimizi de gösteren PDF'ler de yükledim RFE vs gelmedi belki de o yüzden. Size de öneririm. Şuan sanırım 2024 Ocak ayının ilk haftasını onaylıyor USCIS, sizin onaya da 1 ay ya var ya yok gibi gözüküyor.

• @Hsndlr merhabalar ssn gelmesi icin herhangi bir yere basvurdunuz mu yoksa mail olarak mi geldi

• Sanirim yakin zamanda kimse mulakat tarihi almadi... Ankara'nin CR1 icin gecen aylarda kac kisiye vize randevusu verdigi gibi bilgilerin oldugu bir site var mi bildiginiz? Yorulduk artik belirsizlikle beklemekten 🥺

• @side hayir herhangi bir yere basvuru yapmiyorsunuz mail olarak geliyor direk eve.

• @nazmi4343 sitedeki yazan süreyi baz almıyoruz evet onun bir gerçekliği olmadığının farkındayız… teşekkürler yeni kanıtları ekleyeceğiz.

• @sebo merhabalar başka bir kullanıcı ssn numarası almak için hiçbir başvuru yapmadigini belirtmisti . Şu an SSA geldik burada soracağım

• @can-bolatbaş biz yaptık 6 ay oldu henüz bir gelişme yok k3’ün çok bilinmemesiyle birlikte çokta bir işe yaradığını düşünmüyorum artık, süreç aynı ilerliyor bence.

• @GH25 ben de bekliyorum ama tarih atılmıyor 🥲

Benzer Başlıklar

• 3
  • 9
  • 1
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |