Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Alfa-Centauri Merhaba, umarım en kısa zamanda DQ olursunuz, benim size bir sorum var, sponsorlarınızın toplam income kaç dolar olması gerekiyor? Sanırsam hesaplanması biraz karmaşık.


  • @Seyduna household member olarak hesaplanıyor, o yüzden kişiden kişiye değişiyor


  • @Seyduna Federal Poverty Guidelines var her yıl household sayıya göre değişiyor miktar. İnternetten dediğim gibi aratın hane sayısına göre rakamları görürsünüz. Bana sponsor olan kişi household rakamı 6 civarında ama geliri yıllık 200k olduğu için karşılıyor


  • @Alfa-Centauri biz de rfe almıştık 8gün sonrasında dq olduk. belgeleri yanlış başlık altına yüklemişiz


  • @tb19 sizce dq olur muyum sadece w-2 unutulmasına sıkıntı yaptılar başka bir şeye rfe olmadım. Eksik olanı gönderdim başka bir sıkıntı olsa yazarlardı diye düşünüyorum zaten accepted yazıyor tüm belgelere baktım


  • @Alfa-Centauri Sadece W-2 istendiyse ve gerekli gelir karsilaniyorsa bence DQ olma ihtimaliniz yuksek. Yaklasik 7-10 gun arasinda yeni yuklenen belge tekrar incelenip cevap geliyor. Bizim de o civarlarda surmustu.


  • @Alfa-Centauri tabiki olursunuz rfe gibi şeyler olabilecek şeyler. canınızı sıkmayın. bir hafta içinde mail alırsınız


  • Unganlara giderken diğer aşı olarak neleri götürüyorsunuz ve nasıl buldunuz acaba enabız da sadece td aşım gözüküyor ama bebeklikte ve çocuklukta bahsedilen tüm aşılarım tam ama bunun belgesini nereden bulabilirim.


  • @Ezgi-2 Merhaba birkaç gün önce Lax’ten ülkeye giriş yaptım.Türkiye hattım açık kaldı.(zaten taahhütsüz ve faturasızdı.O yüzden masrafı pek olmaz) Burda e-sim(elektronik sim kart) alacağım.Böylece tr sim kartı kendi telimde kalmaya devam edecek deaktive olmuş olarak.
    Uçaktan iner inmez havalimanı wifi na bağlanıp eşimi aradım.Bu arada da uzun sıraya girdim.İngilizcem iyi seviyede.Benim bebeğim ağladığı için bir görevli gelip ağlayan bebek nerde diye sorup beni en öne alıp pasapotuma bu bir yıllık gc diye bir mühür bastı bir memur.Gayet sıcak kanlılardı.Hiçbir sıkıntı olmadı.Sonra valiz alma kısmına doğru yürürken başka bir görevli türk müsün diye sordu evet dedim.Kaç valizin var diye sordu,3 deyince ve elimde de zaten bebek arabası olduğu için beni bagaj taşıma çalışanlarından birine götürdü,bana yardım etmesini söyledi.Sonra o çalışan valizlerimi aldı taşıma arabasına ve beni kapıda bekleyen eşimin arabasına kadar getirdi.Ne ice gördüm ne köpekli polisler vs .Sanırım bunda Kaliforniyanın republic olmasının etkisi vardır,democrat olan eyaletlerden girseydim farklı olabilirdi.
    Ayrıca yukarda yazdıklarınıza istinaden naturalizyonla vatandaş olmuş kişilerin vatandaşlığını bile iptal etmeyi düşünüyorlar criminal durumları olanları.Dolayısıyla bu ülkedeki dezavantajlı olan gruptan olduğumuzu bilip etliye sütlüye karışmadan yaşamamız lazım.Politika vs her konuda çok dikkatli olmamız gerekiyor.İnşallah hepimizin işleri gönlüne göre olur
    Teşekür ederim yardımlarınız için


  • @ElifÖzdemir e nabizdan aşılara girince ne gorunuyorsa o sayfanin çıktisini almaniz yeterli . Ekran görüntüsünü alsanizda olur. Cocukluk asilarinizi bulmaniz zor.


  • @ElifÖzdemir ben aile hekimimden imzalı aşı kartı aldım. covid aşısı ve diğerlerini kapsıyordu


  • @salimekoken aile hekimim sadece covid ve tetanoz gözüküyor dedi imza istememe rağmen buna imza yetkim yok dedi bende öylece aldım umarım bir sorun olmaz benim merak ettiğim hepatit aşılarım var bebekliğimden ama onlar gözükmüyor mesela onun gibi olan aşılar için merak etmiştim


  • @ElifÖzdemir sadece pasaportunuzu ve aşılarınızı istiyorlar covid sorulmuyor lakin götürürseniz aşı raporunda ilk sırasında covid aşı adı var varsa aşınız yapıldığı tarih listeye eklenir ama benden önceki bey sordu sekretere gerek yok dedi gibime geldi ama emin değilim yardımcı oluyor tatlı bir bayan var orda çok nazik ben e nabızdaki aşılar kısmının ekran görüntüsü verdim.Bağışıklık testini de verdim Qr kodlu ama bir işe yaramıyor boşuna götürmüşüm, baktıkları şey enabızdaki aşılar onları kabul ediyorlar yani size 4 aşı yapacaklar sarılık kızamıkçık su çiçeği ve inflanza diye düşünüyorum.


  • Arkadaşlar merhaba bir sorum var. Biz 2023 return transcriptiyle DQ olmuştuk mülakat maili bekliyoruz şuan, 2024'e henüz başvurmamıştık dosya yükledigimiz siralar ama DQ olduktan sonra 2024 taxlerini beyan edip transcripti aldık IRS'ten joint sponsorumuz için. Interview'e kesin götürmem gerektiğini biliyorum ama dosyayı ceac sitesine de yüklemem gerekiyor mu interview öncesi? Yüklenmemesi halinde mülakatta sorun çıkartıyorlar mı?


  • Arkadaslar merhaba 5 aralik gunu vize green card odemesini gerceklestirdim. 15 aralikta Chicagodan ilk girisimi yaptim. 1 hafta sonra SSN geldi. Suan uzerinden 121 gun gecmesine ragmen hala Green card`im gelmedi. Usic baglandim fakat form doldurma mi istediler 1 ay icinde doneceklerini soylediler 1 ayi gecti donus alamadim. bu durumu yasayan var mi aranizda ? nasil bir yol izlemeliyim .


  • @nazmi4343 bildiğim interview maili almadan CEAC sistemine dosya yüklerseniz yeni bir DQ maili alıp tekrar sıraya giriyorsunuz. zaten resmi sitede de ilk giren ilk çıkar şeklinde yazıyor, yani sıranız en sona geçer. tabi herkesin kendi bileceği şey, ben olsam IL aldıktan sonra yüklerdim


  • @nazmi4343 mülakat maili gelince zaten email içeriğinde yazıyor evrak güncellediyseniz bunu mülakata gelmeden önce CEAC yüklemeye devam edin yazıyor.
    @Hsndlr siz ds 260da,mülakat memuruna yada gümrük polisine hangi adresi beyan ettiyseniz ona gitmiştir green Cardınız zaten gelmediysede gelmek üzeredir adrese bazılarına 3 ayda geliyor.


  • @Seyduna https://www.uscis.gov/i-864p burada sponsorunuzun yasadigi yere ve baktigi kisi sayisina gore karsilamasi gereken geliri detayli gorebilirsiniz. I864 formunda sponsor oldugu kac kisi varsa o kadar kisi daha household sayisina ekleniyor, zaten 5 kisiler, +2 kisi goc ediyorsa toplam 7 kisi eder gibi... benim bildigim bu sekilde


  • @yasmin982 mulakat tarihi aldiktan sonra yuklenilen belgeler icin tekrar NVC onay beklemek gerekmiyor o halde?


  • @GH25 Evet gerekmiyor o direk elçiliğin sistemine düşüyor.


Benzer Başlıklar

  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    464 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum