Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Ezgi-2 çok tatlı bi plan yapmıssınız basarılar diliyorum. evet 2yıl eğitim gerekiyor. bu süre az gibi görünüyor ama belli bi yaştan sonra herhalde bana zor geldi.
    ben de akademi düşünüyorum ancak o yola girmek de emek istiyor. bazen her şeyi bırakıp restoran mı açsam diyorum.
    enerjiniz cok yüksek bu arada. severek okuyorum. kaç yaşındasınız acaba?

• @tb19 Çok teşekkür ederimm 🙏🏻🤗

• @salimekoken eline sağlık harika olmuş formül a ve b için apostil şart mu sadece e devletten alsak sorun olur mu acaba bilgin var mı?

• @ElifÖzdemir ben formül A ve formül B istemiyorlar diye biliyorum, benim başka bir şey için lazım olmuştu hali hazırda elimde olduğu için götüreceğim

• Bu ileti silindi!

• Konsoloslukta vize görüşmesi esnasında veya öncesinde ödenmesi gereken vize ücreti gibi bir ücret var mı? Birisi ailesinin görüşmesinde konsoloslukta 330$ vize ücreti ödediğini söylüyor başka bir grupta ama burada hiç duymadım daha önce. Emin olmak için soruyorum, böyle bir durum var mı veya NVC'nin aldığı ücret olabilir mi? (220$'lık Green Card ücretinden bahsetmiyorum)

• @nazmi4343 bunu bende gördüm ama emin değilim, ne olur ne olmaz yanıma alacağım ama bu konu başlığı altında hiç görmedim

• Merhabalar arkadaşlar uzun süren bir vakitten sonra abdye giriş yaptım daha önceden gelenler için soruyorum green kartınızı ne zaman aldınız ne kadar sürdü bilgi verirseniz memnun olurum herkese sabırlar teşekkürler

• Çok sancılı NVC sürecimde zar zor joint sponsor buldum ve ekledim. Bugün RFE maili geldi CEAC girdim tüm belgelerde accepted yazıyor sadece mesajda eşimin W-2 formunu yüklemeyi unuttuğum için bunu yüklememi istediler. Belgeyi yükleyip gönderdim ne zaman geri incelenir ve DQ olur muyum sizce ?

• @lina Benim bilgilerim imzamda.

• @Alfa-Centauri Merhaba, umarım en kısa zamanda DQ olursunuz, benim size bir sorum var, sponsorlarınızın toplam income kaç dolar olması gerekiyor? Sanırsam hesaplanması biraz karmaşık.

• @Seyduna household member olarak hesaplanıyor, o yüzden kişiden kişiye değişiyor

• @Seyduna Federal Poverty Guidelines var her yıl household sayıya göre değişiyor miktar. İnternetten dediğim gibi aratın hane sayısına göre rakamları görürsünüz. Bana sponsor olan kişi household rakamı 6 civarında ama geliri yıllık 200k olduğu için karşılıyor

• @Alfa-Centauri biz de rfe almıştık 8gün sonrasında dq olduk. belgeleri yanlış başlık altına yüklemişiz

• @tb19 sizce dq olur muyum sadece w-2 unutulmasına sıkıntı yaptılar başka bir şeye rfe olmadım. Eksik olanı gönderdim başka bir sıkıntı olsa yazarlardı diye düşünüyorum zaten accepted yazıyor tüm belgelere baktım

• @Alfa-Centauri Sadece W-2 istendiyse ve gerekli gelir karsilaniyorsa bence DQ olma ihtimaliniz yuksek. Yaklasik 7-10 gun arasinda yeni yuklenen belge tekrar incelenip cevap geliyor. Bizim de o civarlarda surmustu.

• @Alfa-Centauri tabiki olursunuz rfe gibi şeyler olabilecek şeyler. canınızı sıkmayın. bir hafta içinde mail alırsınız

• Unganlara giderken diğer aşı olarak neleri götürüyorsunuz ve nasıl buldunuz acaba enabız da sadece td aşım gözüküyor ama bebeklikte ve çocuklukta bahsedilen tüm aşılarım tam ama bunun belgesini nereden bulabilirim.

• @Ezgi-2 Merhaba birkaç gün önce Lax’ten ülkeye giriş yaptım.Türkiye hattım açık kaldı.(zaten taahhütsüz ve faturasızdı.O yüzden masrafı pek olmaz) Burda e-sim(elektronik sim kart) alacağım.Böylece tr sim kartı kendi telimde kalmaya devam edecek deaktive olmuş olarak.
    Uçaktan iner inmez havalimanı wifi na bağlanıp eşimi aradım.Bu arada da uzun sıraya girdim.İngilizcem iyi seviyede.Benim bebeğim ağladığı için bir görevli gelip ağlayan bebek nerde diye sorup beni en öne alıp pasapotuma bu bir yıllık gc diye bir mühür bastı bir memur.Gayet sıcak kanlılardı.Hiçbir sıkıntı olmadı.Sonra valiz alma kısmına doğru yürürken başka bir görevli türk müsün diye sordu evet dedim.Kaç valizin var diye sordu,3 deyince ve elimde de zaten bebek arabası olduğu için beni bagaj taşıma çalışanlarından birine götürdü,bana yardım etmesini söyledi.Sonra o çalışan valizlerimi aldı taşıma arabasına ve beni kapıda bekleyen eşimin arabasına kadar getirdi.Ne ice gördüm ne köpekli polisler vs .Sanırım bunda Kaliforniyanın republic olmasının etkisi vardır,democrat olan eyaletlerden girseydim farklı olabilirdi.
    Ayrıca yukarda yazdıklarınıza istinaden naturalizyonla vatandaş olmuş kişilerin vatandaşlığını bile iptal etmeyi düşünüyorlar criminal durumları olanları.Dolayısıyla bu ülkedeki dezavantajlı olan gruptan olduğumuzu bilip etliye sütlüye karışmadan yaşamamız lazım.Politika vs her konuda çok dikkatli olmamız gerekiyor.İnşallah hepimizin işleri gönlüne göre olur
    Teşekür ederim yardımlarınız için

• @ElifÖzdemir e nabizdan aşılara girince ne gorunuyorsa o sayfanin çıktisini almaniz yeterli . Ekran görüntüsünü alsanizda olur. Cocukluk asilarinizi bulmaniz zor.

Benzer Başlıklar

• 1
  • 58
  • 3
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |