Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @gkorkmaz Bu süre eyalete göre değişiyor. Kimi etiyalet 6 ay kabul ediyor, kimi 2 ay. Kimisi de hiç kabul etmiyor. Bunu gideceğiniz eyalet DMV kurallarına göre araştırın.

• Merhaba arkadaşlar. 23 Mart tarihinde Los Angeles’tan sorunsuz bir şekilde giriş yaptım çok şükür. Kavuştuk eşimle!! 🥰
    Deneyimimi uzunca yazacağım ancak şu an bir bilgi paylaşmak istiyorum.
    Bugün ABD Dış işleri bakanlığı bir yasa çıkardı, “ABD hükümeti mülteci ve green card başvurularını geçici olarak durdurdu”.
    Tam detaylarını bilmiyorum ancak randevu bekleyen arkadaşlar için randevuların ne olacağı konusu muamma.
    Mülakatını yapıp vizesini alanlar hiç beklemeden giriş yapsınlar bence.

• Lutfen gecerli bir kanita dayanmadan ve detayli bilgi sahibi olmadan kendi fikirlerinizi insanlarin duygularini dogrudan etkileyecek sekilde paylasmaktan imtina edin. Mulakat yapildiktan sonra cogunlukla 6 ay giris hakki veriliyor. Ister ertesi gun ister 3ay sonra gidin sizin tercihiniz. DQ olduktan sonra mulakat zaten bir prosedurun parcasi, tek basina belirleyici degil. O sureye kadar dosyalariniz cogu kez inceleniyor. Mulakat verilmemesi gibi bir durum soz konusu olamaz zaten bu belirleyici bir gorusme degil. O asamaya gelene kadar belgeleriniz tek tek inceleniyor. Bu 2-3 dakikalik bir sohbet sadece.

• Öncelikle geçerli bir kanıt olmadan diye bir şey yok! Okuduğum, izlediğim haberleri burdan paylaşma şansım yok. Bizzat dış işleri bakanının konuşmasını baz alarak naçizane bir uyarıda bulundum!.. İsteyen araştırıp dikkate alır, istemeyende umursamaz bildiğini okur. Burda amaç kimsenin duyguları ile oynamak değildir, bilakis kimse işini şansa bırakmasın mevcut durumu göz önünde bulundursun demek içindir. Kişi niyetini okurmuş.

• Insanlarin umursamamasi gibi bi durum yok, zaten herkes bilgi edinmek icin buraya geliyor ve buraya yazilan her mesaj onemseniyor. Daha once de benzerini mulakat deneyiminizde yaptiniz, hala surecinin tamamlanmasi bekleyen insanlar icin ciddi bir stres unsuru yaratmisti. Yazilan her seyin dikkate alinmamasi gerektigini de hatirlatmis olalim o halde

• Eğer siz sadece güzelleme duymak için burdaysanız yanlış yerdesiniz. Mülakat deneyimimi olumlu ve olumsuz yanlarıyla yazdım. Olumsuz durumları göz önünde bulundurup tedbir alan kişiler elbette oldu. Kişidel mesajlardan biliyorum bunu.
    Sürecin tamamlanması aşamasının ne kadar stresli olduğunu en iyi bilenlerdenim. Ancak kimse stres olmasın diye var olan durumu paylaşmamayı da süreci tamamlanmış biri olarak bencillik olarak görüyorum.
    Siz şahıs olarak paylaşımlarımı okumayın ve geçin. Ancak kişisel stresinizi de bireysel bir saldırı olarak kullanma hakkınız yok. İsteyen dikkate alır, isteyen almaz. Stresliyim diye kimse kimseye saygısızlık yapamaz.

• Varolan durum sizin kisisel dusunceleriniz. Benim de surecim zaten tamamlandi. Stresli bir sekilde bu dusuncelerimi ifade etmiyorum. Bilirkisi gibi hareket edilmese diyorum. Nasil anlayip yorumladiginiz sizinle ilgilidir. Yeni hayatinizda basarilar, sevgiler

• @Ezgi-2 Bu bizi ilgilendirmiyor, iltica ve kaçakları kapsıyor.

• Merhaba arkadaşlar bende ayın 23 de Miami havalimanından giriş yaptım, herhangi bir sorun yaşamadım, tabi giriş yaparken eşim de benimle birlikteydi, önce pasaport ve vize kontrolü yaptılar sonrasında bizi bir salon gibi biyere yönlendirdiler bankoların olduğu bir salon 5 dakika bekledikten sonra görevli kadın personel soyismimle çağırdı green kartın geleceği adresi teyit etmekten başka herhangi bir soru sormadı, cr1 ve ır1 arasında ki farki anlattı (benim vize kategori cr1) cr1 için 2 yıllık kart gönderiyorlar 2 yılın dolmasına 90 gün kala 10 yıllık için başvurmamızı söyledi akabinde ülkeye hoşgeldin dedi teşekkür edip ayrıldık. Naçizane İçiniz rahat olsun derim stres yapmayın.. Bekleyen herkesin bir an önce vizelerini alıp sevdiğine kavuşması ümidiyle.

• Arkadaşlar bugün sağlık kontrolü mü gerçekleştirdim.Bir ben, çocuğum ve bir bey ailesiyle vardı Türk olarak akademisyen vizesiyle green card imiş bilmiyorum ben O1 biliyorum o V harfli birşey dedi aklımda kalmadı diğerleri iranlıydı hep toplamda 10 kişi var yada yoktu kalabalık değildi.Bana 3 çocuğuma 2 aşı vuruldu hesaplamadım ama 20 bini geçti hiç aşı yapcam vs diye birşey demedi çatır çatır vurdu valla doktor Bey 😂😂 yani bağışıklık testi vs fasa fiso bakalım ne aşısı vurmuş mail gelince öğreneceğiz 😃😃😃 bilgilendirmek istedim bir instagram reelsi vardı bebeğe aşı için bi doktor neşeli konuşmalar derken aşı oluvermişti bizimkide ona benzer oldu muhabbet ederken neler oldu diyorsun bir anda 🤣🤣🤣neyse bu deneyimi giden arkadaşlar için paylaşmak istedim çok içten kibar ve nazik davranışlıydı tüm çalışanlar ve Doktor Beyde kısacası deneyimleyecek arkadaşlar stres yapmasın benimki eğlenceli geçti sizinkide eğlenceli geçecektir diye düşünüyorum iyi bayramlar 🥰🥰🥰

• Arkadaslar, SSN’im bugun sabah elime ulasti. Tam 1 hafta surdu elime ulasmasi.

• Haber metni burada. https://www.google.com/amp/s/www.nbcnews.com/news/amp/rcna198061

Durumun IR1/CR1 vizeleriyle alakasi yok. ABD icerisinde yapilmis bazi AOS green card turleriyle alakali. Onlarca greencard turu varken, "Abd hukumeti greencardlari durdurdu" gibi genelleyici bir paylasim yapmanin kimseye faydasi oldugunu dusunmuyorum. Bir haber paylasiliyorsa kaynaği da paylasmakta fayda var.

• Bu ileti silindi!

• İltica ile çalışma izni alanların önünü kapayan bir tasarı

• Merhabalar, forum içinde arama yaptım ancak sorumla ilgili bir cevap bulamadım. Doğru konu başlığının burası olduğunu düşünüyorum, bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim😊
    Sorum ve sorunumu özetlemeye çalışacağım. Babam Amerikan vatandaşı ve 2021 yılında annemin işlemleri başlatıldı. 3 Kasımda yüzyüze mülakat yapıldı ve eksik, hatalı belgelerle birlikte ikincil sponsor istendi.
    İşlemler Amerika'da bir göçmenlik hukuk bürosu aracılığıyla yapılıyor. Eksik belge formunda istenen diğer belgeleri düzeltme işlemini yarım yamalak yapmışlar ve konsolosluğun istediği ikincil sponsora gerek yok mali durum yeterli diyerek yine eksik evrak formu almamıza sebep oldular. Pasaport 2 kez daha konsolosluğa gitti. Diğer tüm eksik evraklar tamamlandı ve kaldık ikinci sponsora bunca ay sonunda avukata sponsor evraklarını verip zorla sisteme yüklettik.
    İşi göçmen hukuku olan bir firmanın, yanlış vergi formu doldurmak, vatandaşlık belgesini yüklememek, vize statüsünü yanlış girmek gibi büyük hatalarından sonra ikinci sponsor belgelerini yanlış yere yüklediğini düşünüyorum.
    Ceac ekranında birincil sponsor (babam) evraklarının yüklendiği ekran,
    Başvuru sahibi (annem) evraklarının yüklendiği ekran var.
    İkinci sponsor için istenen belgeleri ayrı bir bölüme değil de birincil sponsorun ek evraklarının içine yüklemişler konsolosluk farklı bir sponsor isterken belgeleri eski sponsorun evrakları içinde görür mü yada dikkate alır mı emin olamıyorum.
    Kasımdan beri bu saçma hataları yüzünden uğraştığımız avukata güvenemiyorum.
    İkincil sponsor evrağı yükleyen varsa nasıl yaptıklarını söyleyebilir mi lütfen🙏🏻
    Aylardır tüm işi gücü bıraktık stres içinde çözüme ulaşmaya çalışıyoruz karışık yazdıysam kusura bakmayın bir kez daha eksik evrak kağıdını görürsem çıldıracağım😅

• @Gülden-Aydın Merhabalar, ikincil sponsor derken joint sponsoru kastediyorsunuz galiba. Biz de joint sponsorla basvuru yaptik ve DQ olduk. Fakat joint sponsorun evraklari ana sponsorun degil eklediginiz joint sponsorun basligi altinda yukleniyor diye biliyorum. Biz o sekilde ilerledik.

• @Houstonian-Life merhaba, bu işlemlere fazlasıyla yabancı olduğumdan yanlış yazmışım.
    DQ nedir bilmiyorum ama Evet mülakat sonrası joint sponsor ve evrakları (I-864/tax return/ırs tax transkript/yeşil kart,kimlik yada pasaport)istendi.
    Ceac sisteminde kontrol ettiğimde joint sponsor eklemek yada bu belgeleri yüklemek için ekstra bir alan göremiyorum. Avukatında bu konuda yine yanlış yapma ihtimalini düşünmeden edemiyorum. Yükleme alanıyla ilgili bir bilginiz var mı acaba?

• @Gülden-Aydın DQ olmak ceaca yuklenen evraklarin kabul edildigi ve konsolosluk asamasina gecebileceginiz anlamina geliyor diyebilirim. sizinle paylastigim ekranda gordugunuz gibi bir add joint sponsor sekmesi olmali, biz oradan ekleyip belgelerini yukledik.

CEAC.png.bd2cef8ca45669eeb175d30a15a03ebb.png

• @gokcesak ben yapmıştım , ITIN number almanız lazım

• @Houstonian-Life bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Mülakat aşamasından sonra konsolosluk sponsor talebinde bulundu sanırım o ekranlar çoktan geçtiği için bizde farklı gözüküyor. Ekran fotoğrafını foruma ekleyemedim.
    Ama şunu farkettim, panonun hemen üstünde açıklama yazısı
    "Important: If you need to make any of the following changes to your case,
    please contact the U.S. Embassy or Consulate right away:

1. Add or remove applicants
    2. Add financial sponsors"

Konsoloslukla çevrimiçi iletişim için "ASK NVC" alanından yardım talebinde bulundum.
    Sanırım sonradan ekleneceği için konsolosluk yeniden bir ekran açacak.

Desteğiniz için tekrar teşekkür ederim 🙏🏻

Benzer Başlıklar

• 2
  • 1589
  • 61
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

111

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |