Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• arkadaşlar haberleri ve sosyal medya videolarını gören oldu mu bilmiyorum ama şu an amerikada sınırlarında çılgınlık derecesinde bir ülkeye giriş reddi var. konu sadece vize değil. turist, öğrenci, işçi falan olayını da geçiyorum hadi ama elinde greencardi olanlar bile ülkeye girememis. adamlar tatile gitmis gelmis bildiğiniz kapidan geri cevrilmis o halde bile, kaldi ki biz sadece vize ile gidecegiz. greencardi olanı bile almıyorlarsa durum epey ciddi görünüyor. yabanci bir cok gocmenlik avukati da sunu soyluyor, sınırda görünmez bir duvar var ve bu duvar yükseliyor, bunun sonu nereye gider belli olmaz ama tavsiyem içerdekiler dışarı çıkmasın, dışardakilerde içeri giremezse şaşırmasın. hatta ve hatta ICE sistemiyle şuan hali hazırda vatandaş olmayan ama yine de greencardli olanların bile durduk yere tutuklandığı bir sistem varmış. 50 yıllık vatandaş bile aslen amerikalı olmadığı için tutuklanmış, yaşı 67 imiş. yani gerekçe olarak ne sunuyorlar bilmiyorum ama amerikanın polis gücünü düşününce çokta şaşırtıcı gelmiyor. her şey herkesin gönlünce olsun, ben eşime Türk vatandaşlığı alma kararı aldım, duruma göre buraya dönebiliriz.

• @salimekoken ben daha dun gece girdim. Ilk gocmen girisimi yaptim. Hic sorun yasamadim. 5 dkda gecis verdiler ve hixbirsey sormadilar. Bence sosyal medyadaki haberlere cok guvenmemek gerekir.

• @salimekoken ben de daha bugün ilk girişimi yaptım. Hiçbir zorluk yasamadim. Sadece green card kayitli adresemi gelsin diye sordular.

• Millete sirf korku salip, avukatlara insanlarin para bayilmasi icin bu denli abartarak olaylari lanse etmiyorlarsa benim adim da Koray degil , avukat olsam olan olaylari aynen bu sekilde abartirdim ki insanlar avukat tutsun. Bu isin ticari boyutuna gore hareket ediyor avukatlar unutmayin bunu. Davasini avukatsiz halletmis biri olarak yaziyorum bunu 😃 Hicbir zorluk yok arkadaslar, iki uc haberi gorup korkmayin. Korkacak olanlar zaten belli..

• @salimekoken Ben de iki hafta önce Advance Parole ile giriş yaptım. Henüz green cardım, oturumum bile yok düşünün. Ona rağmen çok formalite ve rahat bir giriş oldu. Tabii ki her zaman temkinli olmakta fayda var ama ben de sosyal medyanın her şeyi biraz abarttığını düşünüyorum. Daha önce göze batan bir eyleminiz, kesinleşmiş ya da mahkemesi devam eden davanız, overstay gibi durumlarınız olmadıysa ve kırmızı listedeki ülkelerden değilseniz bence çok korkmanıza gerek yok.

• @salimekoken Haber kaynaginiz nedir? Sağlam bir kaynağa dayanmadan bu tip haberleri paylasarak, bircok insan icin zaten cok zorlu olan bu sureci daha da beter hale getiriyorsunuz.
    Elinde grèencard'i olan birini ulkeye almamis olabilirler fakat alinmama sebebini bilmeden, bu haberden hicbir cikarim yapamazsiniz. Iltica yoluyla greencard alan biri, ulkesine gidip tekrar Abd'ye donmus olabilir. Ya da greencard'li birey 3 yil yurtdisinda yasayio Abd'ye tekrar girmeye calisiyor olabilir. Greencard'i korumanin statuye gore cesitli kurallari var ve bu kurallara uyulmamasi durumunda pekala greencard'i sinirda iptal edip giriş reddedilebilir.

• @Ronn bunu nasıl alacağız?

• @korayy Merhaba bu sorunun yeri bu başlık değil ama arattığımda da göremedim.Türk telefon hattınızı iptal edip mi gittiniz yoksa yurtdışına açıp bir süre abd de kullandımız mı? ?Beni eşim amerikada havalimanında karşılayacak.

• interview letterı mülakata getirmek icin gelen e-maili yazdırmak yeterli değil mi?

• @tb19 evet yeterli

• Arkadaslar merhaba, benim sorum biraz daha farkli... Yakin zamanda eşi Amerika'dan Turkiye'ye posta ile belge gonderen birisi var mi aranizda? Bildigim kadariyla Araliktan itibaren 30 euro ve ustu (kargo bedeli dahil) kisisel postalar gumrukten gecmemeye basladi. Internette bir sey bulamadim detayli olarak ve surekli gumruk kurallari degisiyor. Amerikadan bir sey yollamak zaten en az 50 $ tutar. Bu konuda bilgisi olan var mi?

• @dreamyy Turk hattimi temmuzda kapaticam. Amerika’ya gelmeden noterden aile uyeme islak imzali yetki verdim benim yerime temmuz ayi geldiginde hatti kapatmasi icin. O sim karti da attim; su an Amerikan hatti kullaniyorum.

• @kadargo bu konuyu ezgi hanım da gündeme getirmiş ama haberi tek bir ya da iki yerde görsem ya da duysam bende cok ciddiye almazdım. hatta ilk ezgi hanımda gördüğümde de ciddiye almadım, ama sosyal medyada durmaksızın karşıma çıkınca dikkat kesilmeye başladım. tabi ki şunu ben de düşünüyorum avukatlar abartıyor olabilir, ülkeye giriş yapamayan insanların backgroundda sorunları olabilir. ezgi hanıma da insanları korkutmayın denmiş amacının bu olduğunu sanmıyorum benim de bu değil. zaten gören oldu mu bu haberleri diye soru sorarak başladım. daha da özele inecek olursam eşimin erkek kardeşinin eşi de ICE sisteminden şuanda başı belada olduğu için artık ciddiye aldım. birinci derece yakınımda olan sıkıntı yaşamadan olayın ciddi olduğunu düşünmezdim. tabi ki ben hala illegal giriş-çıkış, overstay, ban ülkelerinden gelme, criminal geçmiş olmadan bu kadar insanların üstlerine çökeceklerini sanmıyorum. eşimin kardeşinin eşinin bir overstay durumu vardı çok geçmişte ama şunu biliyorum ki amerikan vatandaşıyla evlenmek overstay durumunu affediyor. o yüzden tam olarak sorun yaşamasının sebebini anlamış değiliz. yine de dikkatli olmakta fayda var. burda kimseyi korkutmak değil amacımız, bu tür bilgi akışı hepimiz sağlayalım ki bilgiden eksik kalmayalım istiyorum

• Arkadaşlar merhabalar sağlık kontrolünde ödemeyi kart ile yapabilir miyiz yoksa sadece nakit mi kabul ediyorlar ?

• İlişki kanıtı için koyacağımız resimlerde veya görüşme mesajları gibi şeylerde bir ölçüt var mı mesela fotoğraflar 10x15 olsun ya da a4 boyutunda kağıdın üzerine şu ölçülerde olsun vs gibi

• @ElifÖzdemir hayir yok dilediginiz gibi

• @İrem-Cuarto turk kredi karti/banka karti veya turk lirasi nakit kabul ediliyor

• @İrem-Cuarto ben banka kartı ile ödeme yaptım

• @GH25 esim bana yolladi subat ayiydi, bir sorun olmadi 1-2 hafta icinde geldi, 100$'a yakin tutmustu diye hatirliyorum

• mali dökümanların orijinalini mi götürmek lazım yoksa ceac’a yüklendigi şekilde çıktı alıp götürsem olur mu? bilgisi olan var mı arkadaşlar

Benzer Başlıklar

• 965
  • 61
  • 22
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |