Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Arkadaşlar merhabalar bir sorum olacaktı, eşim abd vatandaşı, senelik vergilerini öderken vatandaş ya da greencartlı olmayan eş hakkında da bir form bir beyanda bulunması gerekiyormuş. Benim Türkiye'de ki kazancımı içeren. Bu durum nasıl oluyor önceden yapanlar bana yardımcı olabilir mi ?


  • Herkese merhabalar kanıt dosyası için telefon kayıtlarınızı nasıl koydunuz acaba telefonda 1 -2 aylık konuşma geçmişi gözüküyor ama daha eskiye dayalı yok telekomikasyon şirketi e fatura attı ancak orada da facetime görüşmesi internet olarak gözüküyor ve eşimin numarası gözükmüyor internet verisi gibi olduğu için. Otel rezervasyonlarımız hep bo***ng sitesinden eşim adına 2 kişilik rezervasyonlar hep ancak adım geçmiyor bunlar okey olur mu? Ya da sorun olur mu sonuçta aynı tarihlerde orada olduğumuz uçak biletleri var. Ama mesela onlarda eşim amerikadan geldiği bilet benim tr den gittiğim bilet şeklinde. Bilgisi olan ya da bu şekilde kanıtlar sunan var mıdır


  • @ElifÖzdemir Eger Iphone kullaniyorsaniz (facetime dediginiz icin) iMazing adli bir uygulama kullanarak ben tum facetime telefon gorusmelerimizin kaydini cikarabildim. Tabi ben telefondan gorusme kayitlarini hic silmedigim icin cok eskiye kadar gidiyor, sildiyseniz nasil olur bilmiyorum. Ayni uygulamadan iMessage kullanarak mesajlastiysaniz onlari da pdf olarak alabiliyorsunuz. Arayan ve aranan kisinin telefon numarasini, tam tarihini ve suresini gosteriyor uygulama


  • Arkadaşlar selam. Amerikaya girdiğimizde Türkiyedeki ehliyetimiz belli bir süre geçerli oluyor sanırım. Sadece ehliyet yeterli oluyor mu? Uluslararası geçerlilik belgesi vs almaya gerek var mı ehliyet için


  • Merhaba bizimle akraba olamayan farklı eyalette yaşayan bir joint sponsor bulduk. Sponsorum olacak kişi I-864 mü dolduracak yoksa I-864A mı ?


  • Merhaba, I-130 başvurumuzu geçen ay yaptık. Bu süreçte K3 vizesine başvurmamızın süreç açısından bir avantajı olur mu ? K3 vizesi hakkında bilgi sahibi olan biri vize hakkında genel bilgi verebilir mi?


  • Bu ileti silindi!

  • @ıscx tabikide tabiki geçebilirsin, daha yolun çok uzun mülakat ve sağlık muayenesi için gelmen gerekecek oda 2027 gibi.


  • @nazmi4343 18 mart dq tarihim 🙏


  • @gkorkmaz Bu süre eyalete göre değişiyor. Kimi etiyalet 6 ay kabul ediyor, kimi 2 ay. Kimisi de hiç kabul etmiyor. Bunu gideceğiniz eyalet DMV kurallarına göre araştırın.


  • Merhaba arkadaşlar. 23 Mart tarihinde Los Angeles’tan sorunsuz bir şekilde giriş yaptım çok şükür. Kavuştuk eşimle!! 🥰
    Deneyimimi uzunca yazacağım ancak şu an bir bilgi paylaşmak istiyorum.
    Bugün ABD Dış işleri bakanlığı bir yasa çıkardı, “ABD hükümeti mülteci ve green card başvurularını geçici olarak durdurdu”.
    Tam detaylarını bilmiyorum ancak randevu bekleyen arkadaşlar için randevuların ne olacağı konusu muamma.
    Mülakatını yapıp vizesini alanlar hiç beklemeden giriş yapsınlar bence.


  • Lutfen gecerli bir kanita dayanmadan ve detayli bilgi sahibi olmadan kendi fikirlerinizi insanlarin duygularini dogrudan etkileyecek sekilde paylasmaktan imtina edin. Mulakat yapildiktan sonra cogunlukla 6 ay giris hakki veriliyor. Ister ertesi gun ister 3ay sonra gidin sizin tercihiniz. DQ olduktan sonra mulakat zaten bir prosedurun parcasi, tek basina belirleyici degil. O sureye kadar dosyalariniz cogu kez inceleniyor. Mulakat verilmemesi gibi bir durum soz konusu olamaz zaten bu belirleyici bir gorusme degil. O asamaya gelene kadar belgeleriniz tek tek inceleniyor. Bu 2-3 dakikalik bir sohbet sadece.


  • Öncelikle geçerli bir kanıt olmadan diye bir şey yok! Okuduğum, izlediğim haberleri burdan paylaşma şansım yok. Bizzat dış işleri bakanının konuşmasını baz alarak naçizane bir uyarıda bulundum!.. İsteyen araştırıp dikkate alır, istemeyende umursamaz bildiğini okur. Burda amaç kimsenin duyguları ile oynamak değildir, bilakis kimse işini şansa bırakmasın mevcut durumu göz önünde bulundursun demek içindir. Kişi niyetini okurmuş.


  • Insanlarin umursamamasi gibi bi durum yok, zaten herkes bilgi edinmek icin buraya geliyor ve buraya yazilan her mesaj onemseniyor. Daha once de benzerini mulakat deneyiminizde yaptiniz, hala surecinin tamamlanmasi bekleyen insanlar icin ciddi bir stres unsuru yaratmisti. Yazilan her seyin dikkate alinmamasi gerektigini de hatirlatmis olalim o halde


  • Eğer siz sadece güzelleme duymak için burdaysanız yanlış yerdesiniz. Mülakat deneyimimi olumlu ve olumsuz yanlarıyla yazdım. Olumsuz durumları göz önünde bulundurup tedbir alan kişiler elbette oldu. Kişidel mesajlardan biliyorum bunu.
    Sürecin tamamlanması aşamasının ne kadar stresli olduğunu en iyi bilenlerdenim. Ancak kimse stres olmasın diye var olan durumu paylaşmamayı da süreci tamamlanmış biri olarak bencillik olarak görüyorum.
    Siz şahıs olarak paylaşımlarımı okumayın ve geçin. Ancak kişisel stresinizi de bireysel bir saldırı olarak kullanma hakkınız yok. İsteyen dikkate alır, isteyen almaz. Stresliyim diye kimse kimseye saygısızlık yapamaz.


  • Varolan durum sizin kisisel dusunceleriniz. Benim de surecim zaten tamamlandi. Stresli bir sekilde bu dusuncelerimi ifade etmiyorum. Bilirkisi gibi hareket edilmese diyorum. Nasil anlayip yorumladiginiz sizinle ilgilidir. Yeni hayatinizda basarilar, sevgiler


  • @Ezgi-2 Bu bizi ilgilendirmiyor, iltica ve kaçakları kapsıyor.


  • Merhaba arkadaşlar bende ayın 23 de Miami havalimanından giriş yaptım, herhangi bir sorun yaşamadım, tabi giriş yaparken eşim de benimle birlikteydi, önce pasaport ve vize kontrolü yaptılar sonrasında bizi bir salon gibi biyere yönlendirdiler bankoların olduğu bir salon 5 dakika bekledikten sonra görevli kadın personel soyismimle çağırdı green kartın geleceği adresi teyit etmekten başka herhangi bir soru sormadı, cr1 ve ır1 arasında ki farki anlattı (benim vize kategori cr1) cr1 için 2 yıllık kart gönderiyorlar 2 yılın dolmasına 90 gün kala 10 yıllık için başvurmamızı söyledi akabinde ülkeye hoşgeldin dedi teşekkür edip ayrıldık. Naçizane İçiniz rahat olsun derim stres yapmayın.. Bekleyen herkesin bir an önce vizelerini alıp sevdiğine kavuşması ümidiyle.


  • Arkadaşlar bugün sağlık kontrolü mü gerçekleştirdim.Bir ben, çocuğum ve bir bey ailesiyle vardı Türk olarak akademisyen vizesiyle green card imiş bilmiyorum ben O1 biliyorum o V harfli birşey dedi aklımda kalmadı diğerleri iranlıydı hep toplamda 10 kişi var yada yoktu kalabalık değildi.Bana 3 çocuğuma 2 aşı vuruldu hesaplamadım ama 20 bini geçti hiç aşı yapcam vs diye birşey demedi çatır çatır vurdu valla doktor Bey 😂😂 yani bağışıklık testi vs fasa fiso bakalım ne aşısı vurmuş mail gelince öğreneceğiz 😃😃😃 bilgilendirmek istedim bir instagram reelsi vardı bebeğe aşı için bi doktor neşeli konuşmalar derken aşı oluvermişti bizimkide ona benzer oldu muhabbet ederken neler oldu diyorsun bir anda 🤣🤣🤣neyse bu deneyimi giden arkadaşlar için paylaşmak istedim çok içten kibar ve nazik davranışlıydı tüm çalışanlar ve Doktor Beyde kısacası deneyimleyecek arkadaşlar stres yapmasın benimki eğlenceli geçti sizinkide eğlenceli geçecektir diye düşünüyorum iyi bayramlar 🥰🥰🥰


  • Arkadaslar, SSN’im bugun sabah elime ulasti. Tam 1 hafta surdu elime ulasmasi.


Benzer Başlıklar

  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    907 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum