Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.1k 953

• Merhaba,
    2 Nisan daki randevumuz 30 Nisan tarihine ertelendi. Bayram tatili nedeniyle. Bütün 2 Nisan var mı ertelendi acaba?

• Merhaba arkadaslar. M99- basligi ile konsolosluga ikidir email atiyorum DS260 formumu actirmak icin, fakat geri donus yapmadilar. Otomatik cevap gelmedigi icin emailin iletildigini dusunuyorum. Duzeltmem gereken birkac ciddi hata var. Mulakat esnasinda duzeltme sansim olur mu? Tekrar tekrar cevap alana kadar email atmam sikinti yaratir mi? Ne yapmami tavsiye edersiniz?

• @Ege-0
    Merhabalar, duzeletmeniz gereken ciddi hata tam olarak nedir? Eger konsolosluktan donus alamadiysaniz, formunuzu actirmak icin gonderdiginiz emaillinize neden actirmak istediginizi belirtiniz ve bu emailin ciktisini alarak mualkatiniza katiliniz, eger duzeltmeniz gereken ciddi bir hataysa bu sekilde aciklama yapmaniz daha kolay olacaktir.

• Benimle aynı durumda olup belki bilmeyen veya araştıran varsa diye bu paylaşımı yapayım dedim(çünkü forumda ben bulamadım). Sağlık sebepleri ile 12 şubattaki randevuya gitmemiştim ve sıkıntılarımdan dolayı vazgeçmiştim. Daha sonra randevu kaydettiğimiz siteden(ais.usvisa-info.com) başvuruda bulunup, durumu anlatıp yeni bir randevu talep ettim, ertesi gün kabul edip randevu sistemini açtılar. (18 martta başvurdum 19 martta değerlendirip kabul ettiler) Hep sistem yoğun hatası almanın ve 1 haftalık sayfa yenilemeler sonucu tekrar randevu alabildim. Yani kabul edilebilir bir sebeple başvuru yaparsanız randevuyu kaçırma halinde veya gitmeseniz bile randevu yenileme hakkı tanınıyorlar bilginize.

• @ugursway lise diplomam mevcut degil ve high school no degree yerine high school diploma secmisim ve is kaniti ile katilacagim, anne kizlik soyadi ve evlenme tarihimiz yanlis. Bence basit hatalar sayilmaz 😊 Dediginiz mantikli son care olarak onu yapacagim sanirim. Tesekkur ederim @ugursway 🙏🏼

• @Mehmet-ynd Dr. Nicolson Boostrix Polio aşısını kabul edecektir. Aşıların ikinci doz tarihleri sağlık muayenesi gününüze göre değil, vize mülakatı gününüze göre baz alınır. 28 Mart'ta vurunursanız 2 Mayıs'tan önce 2. doz Td aşısı yaptırmanız gerektiğini söylerler.

• @Erdem-Yıldız İtalik yazı onun bir şey bildiği yok öyle boş boş konuşuyor sırf konuşmak için konuşmak
    için konusanlara gıcık oluyorum abi ya dogru bılgı verın yada susun. Dimi ama dikkat mı cekmeye calısıyolar anlamıyırum hala hala

• @ugursway verilecek vize sayısı konusunda hiç bir ülke için kota diye bir şey yoktur. %7 limittir. Kota denildiğinde sanki o kadar kişiye verilecekmiş gibi anlaşılır. Maksimum %7 kadar vize bir ülkeye verilir. Kura çekiminde 3000 tekil kişiye yada 4500 (2019 sonrası bu sayı 5500 civarında) kişi aile dahil kişiye ulaşılınca o ülkeden kazananlar artık atlanır ve böylece case nolar arasında boşluklar oluşur. Başka bir deyişle aslında kuradan çıkmış olsanız bile o sırada limit dolmuşsa bir sonraki kişi talihli olur.

• @Ongn Merhaba, bizim randevumuz da 2 Nisan’dan 30 Nisan’a alındı,

• @ugurbocegi Türkiye'de yapacağımı söylesem. Ki öyle yapmak istiyorum zaten? Kabul edilirmi acaba

• @Mehmet-ynd Mülakat tarihi öncesine denk gelen aşılar için ikinci doz aşı tarihi belirlenmekte ve aşı yaptırılması istenmektedir. Sürecinizde başarılar dilerim

• https://www.theguardian.com/us-news/2025/mar/26/trump-signal-chat-middle-east-opinion
    https://thehill.com/homenews/5213453-us-green-card-application-pause/
    Bu şekilde bir haber var ama tam olarak anlayamadım durumu. Sürecin içindekileri de etkiliyor gibi anladım ben. Haberin aslını bilen biri var mı?

• @aress ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nın (DHS), belirli mülteci ve sığınmacılar için Yeşil Kart başvurularının işleme alınmasını geçici olarak durdurduğunu belirtiyor. Özellikle, ABD’ye siyasi veya toplumsal nedenlerle sığınan kişilerin kalıcı oturum iznine geçiş süreçlerinin ek güvenlik taramalarına tabi tutulacağını ifade etmiş. Bu karar, doğrudan DV programını veya kazananlarını kapsamıyor.

• Sevgili forumdaşlar merhabalar. Bu sabah Hong Kong abd konsolosluğuna eksik belgelerimi teslim ettim ve öğleden sonra vizem basılı bir şekilde pasaportumu teslim aldım. Uzun, yorucu ve stresli bir süreci sonunda geride bıraktım. Burak isimli bir arkadaşım da bugün benimle birlikte vizesini aldı, kendisine selam olsun. Sıradaki mülakata girecek arkadaşların da bu mutluluğu yaşamasını diliyorum. Yeşilkart forum olmasaydı kesinlikle dosya taşıma diye bir şeyden haberdar dahi olmazdım, her şey bu forumun sayesinde. Hepinize çok teşekkürler.

• @lesnarhomie Tebrik ederim,

• @SiRReS teşekkür ederim

• Uyguna dönüş uçağı bulamıyorum qatar airwaysden doha aktarmalı bilet alsam aktarma için vize gerekiyor mu? Gerekmiyor diye biliyorum forumdan okuduğum kadarıyla ama emin olmak için soruyorum.

• @lesnarhomie Doha Havaalanında 24 saat veya daha kısa süreli aktarmalarda transit vizeye gerek yok.

• Az önce 2 bankadan döküm aldım. Teb herhangi birşey demeden verdi fakat garanti artık döküm vermiyoruz dedi. Mobilde e-imzalı almanız gerekiyor konsolosluklarla anlaşmalı yapılıyor bu işler diye de ikna etmeye çalıştı. Bu hafta yürürlüğe konulan bir uygulamaymış. Ben biraz dil döktüm ve sonunda ıslak imzalı aldım. Ayrıca şimdi e imzalı şekilde de çıktısını alıyorum. Hangisini isterlerse onu vereceğim. Banka dökümü alacak arkadaşların dikkatine.

• @lesnarhomie çook sevindim, güzel günler olsun önünüzde.

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    517k Bakış
    H
    hasaanemree said: Herkese merhabalar Viyana 26 ağustos için mülakat tarihimi bugün 19 ağustos veya 2 eylül tarihlerine değiştirme maili gönderdi. 19 ağustos olarak güncellemesini yapacağım. Böyle bir mail alan başka talihliler var mı ? Cevap mail’inden sonra otomatik navigator yönlendirmesi olan mail geldi. Navigator’de ikamet adresi Avusturya olmaması nedeniyle uygun değildir uyarısı alıyorum. Bilgisi olan var mı ?
  • 33 Oy
    11k İleti
    785k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k