Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @deebee yanitiniz için teşekkürler, kafamı su karıştırdı 13 inde gidince direk yeni başvuru mu yapacağım eskisinin hazırlanip çıkmış olma ihtimali var mı bir karışıklık yaşanır mı o durumda?

• @Asiye-Akgül, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@deebee yanitiniz için teşekkürler, kafamı su karıştırdı 13 inde gidince direk yeni başvuru mu yapacağım eskisinin hazırlanip çıkmış olma ihtimali var mı bir karışıklık yaşanır mı o durumda?

Siz SSN’in 21 gunde gelmedigini soylerseniz onlar sizi yonlendirir. Yeni bir basvuru alacaklardir, hicbir karisiklik olmaz merak etmeyin.

• @Asiye-Akgül biz esimle Bridgewater ofise randevusuz gidip islemimizi yaptirdik. Sira alip isleminizi yaptiriyorsunuz.Gittiginizde kartinizin orada olmasi gibi durum yok. Kartlar sadece posta ile geliyor. Yeni talep girerek yapiyorlar. Biz benim icin 3 kez esim icin 4 kez yaptik. Bu tur aksilikler normal.

• arkadaşlar selam, green card’ın postalancağı adres ile ssn’in postalanacağı adresin farklı eyaletlerdeki iki adres olması bir sorun teşkil eder mi acaba?

• Selamlar arkadaslar. Benim bugun tam 15 iş günü oluyor amerikaya gireli. Hala SSN ve Greencard gelmedi. Sadece mart 13 de uscis takibe baktigimda kartiniz basima gecilmistir yaziyor ve o gunden beri hic bisey degismedi. Bende SSA ofise geldim sordugumda senin basvurun yok vs falan dediler. Halbuki formda ben ssn istiyorum diye belirtmistim. Randevu verdi 1 ay sonrasin. SSN olmadan calisamiyorum. Lutfen yardim edin nasil ssn ogrenebilirim yada ne yapmam lazim ?
    Not : 1 tane ofise geldim baska biryere sormadim.

• ⭐⭐⭐⭐

@yusaomers başka bir ofise gidip ssn numaranızı sözlü olarak öğrenmek istediğinizi söyleyin hemen yeni başvuru yapmayın biri iki ofisden kontrol edin eğer hepsi senin başvurun yok derse o zaman isterseniz yeniden başvuru yapabilirsiniz

• ⭐⭐⭐⭐

Tasarruf tedbirleri kapsamında SSA çalışan sayisinin azaltılma planları ve olası yolsuzlukların önüne geçmek adına bazı online işlemlerin önümüzdeki günlerde yapilamayacak olması (03/31/25 itibariyle), SSA işlemlerinde önümüzdeki dönemde geçmişe oranla daha çok gecikme yaşanması muhtemel

Social Security Administration could cut up to 50% of its workforce

Millions of Social Security recipients will soon need to visit offices in person

• @ATS16 Ve bazi SSA offislerini de kapatmayi planliyorlar.

• İyi günler herkeze 27 ocakta ilk girişi yaptık 4 kişilik aileden ben hariç herkezin ssn kartı geldi. Oglum Amerika'da kaldı biz yazın gitmek üzere dönüş yaptık. Bugun oglum Phıledalpıa ssa ofisine gitti fakat herhangi bir işlem yapmamışlar. Ya kendisi olacak yada pasaportu diye cevap vermişler. Başka bir yol bilen varmı acaba? Telefon ile şansımızı denedik olmadı, yüzyüzede olmadı.

• @yusaomers, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Selamlar arkadaslar. Benim bugun tam 15 iş günü oluyor amerikaya gireli. Hala SSN ve Greencard gelmedi. Sadece mart 13 de uscis takibe baktigimda kartiniz basima gecilmistir yaziyor ve o gunden beri hic bisey degismedi. Bende SSA ofise geldim sordugumda senin basvurun yok vs falan dediler. Halbuki formda ben ssn istiyorum diye belirtmistim. Randevu verdi 1 ay sonrasin. SSN olmadan calisamiyorum. Lutfen yardim edin nasil ssn ogrenebilirim yada ne yapmam lazim ?
    Not : 1 tane ofise geldim baska biryere sormadim.

Arkadaslar Greencardim geldi elime ulasti fakat ssn hala gelmedi ds260 formunda ssn istemistim ben. pazartesi gunu ssn office gidecegim. Greencard 22 gun sonra geldi ama ssn hala gelmedi. Bu sebeple calisamiyorum. Ssni ogrenememek cok garip

• ⭐⭐⭐⭐

• Arkadaslar selamlar. SSA ofise gittim 3 tane farkli. Ds260 formunda SSN istedigimi belirtmis olmama ragmen gelmedi ve adima basvuru yapilmamis. 1 ay sonrasina randevu olusturdular ve oyle basvuru yapacakmisim. Maalesef gelmedi arkadaslar. Ama isin garip tarafi 20 gunde greencardim elime ulasti.

• Merhabalar. 2025 greencard talihlisiyiz ve hong kong dan mulakat beklemekteyiz. Ben 2008 yilinda work and travel ile amerikada bulunmustum ve bana bir SSN verilmisti. Sayet mulakati gectigimizi varsayarsak ayni SNN numarasi mi verilecek yoksa farkli bir SSN numarasimi verilecek? Bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim. Ayrica aynisi verilecekse bunun amerkada yeni bir hayata baslarken gecmiste banka hesabimin olmasi ve ssn olmasi bir avantaj saglar mi? tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐

@ahmetgul2536

Aşağıdaki güncel deneyim sizin durumunuza benzer, faydanıza olacaktır. Bol şans 🍀

https://yesilkartforum.com/forum/post/432042

• ⭐⭐⭐⭐

@ahmetgul2536 aynı ssn numarasını alacaksınız tek fark WaT döneminden kalan ssn kartında bir ibare vardır o olmayacak yeni gelen kartınızda. WaT döneminde tahminimce herhangi bir kredi işleminiz vs olmamıştır onun için geçmişe dönelik size bir faydası olmaz

• Merhabalar, 20 Şubatta ülkeye giriş yaptık(Virginia) sonraki gün ssa ofisine (Manassas) gidip numaramızı öğrenebilir miyiz diye sorduk (Greencard başvurusunda (31 ocakta) ssn istediğimi belirtmiştim) girişteki güvenlik 1 ay beklememi eğer gelmezse tekrar ofise gitmem gerektiğini söyledi, ve tabi ssn gelmedi 24 martta tekrar aynı ofise gittim ve kapıda başka bir güvenlik vardı detaylıca durumumu aktardım ama sadece bir belge verdi yeniden başvuru yapın, randevu alın gelin dedi 🤦🏽♀️ bugün ssa üzerinden online başvuru yaptım ama başvurunun tamamlanmasi için sunmam gereken belgeler var bunları da randevu alarak ofise gidip sunmam gerekiyormus kendim için en erken tarih 17 nisana eşim için 9 mayısa randevu alabildim. Bizden 2 3 hafta sonra gelen bir aile vardı Greencard basım için ssn için başvuru yapmaları gerektiğini bilmiyorlardı destek olduk yönlendirdik aynı bizim gibi başvuru yaptılar ve 1 hafta sonra ssn geldi onlara 🤦🏽♀🤦🏽♀️ şimdi ben mecbur 17 nisanı beklicem tabi ama farklı daha hızlı çözebileceğim bir yolu var mı onerileriniz var mıdır?

• ⭐⭐⭐⭐

@merve34 çevrenizdeki farklı bir ssa ofise gidip 1 ay olduğunu ssnin hala gelmediğini başvuru yaptığınızı ancak mümkünse numarayı öğrenmek istediğinizi söyleyin iş başvuruları vs için diyebilirsiniz. Diğer ailenin süreci hızlı değil normal işlemiş yeni başvuru yapmalarıyla alakası olduğunu sanmıyorum. Yeni başvuru genelde süreci uzatıyor hatta

• @Emre-Kurtulmuş evet başka ofise de gittim ama maalesef yardımcı olmuyorlar mecbur randevu tarihini bekleyeceğim, teşekkür ederim destek için 🙏🏼

• Merhaba, SSN başvurusu için SSA ofisinden randevu almaya çalışıyorum, sanırım yanlış siteden uğraşıyorum, benden SSN istiyor ☺️ ben zaten SSN başvurusu yapacağım, yardımcı olabilecek, aramızda böyle bir durum tecrübe eden var mı? Henüz ABD ye giriş yapmadım, 29 Nisanda 10 günlüğüne gidip geleceğim, o esnada SSN başvurusunu halledebilmeyi umuyorum.
    ** SSN başvurusunu DS260 ta 3 aile bireyi içinde yaptık, ancak Viyanadan vizemizi aldıktan sonra eşim için SSN başvurusu otomatik olmadığını, ABD ye gidince ofisten başvuru yapmamızı yazdıkları bir mail aldık. Viyanada mülakata girenler endişelenmesin bu durumdan. Biz kızım için dosyamızı Viyanadan Ankaraya taşıdık, ne olduysa o esnada oldu.

• ⭐⭐⭐⭐

@onurakbas yerinizde olsam amerikaya girişten sonra 1 hafta bekleyip bakarım eğer diğer aile üyelerinin ssni gelip eşinizin gelmezse o zaman başvuru yapmak için uğraşırım

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

165

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |