Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@Samet-Baydar selamlar,

Bucketlist..

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...

• Iyi akşamlar,
    01.04.2025 tarihine kadar turkiyeden hongkong a gelen var mi acaba ?

• @Samet-Baydar hocam siz baştan beri forumu takip etmiyorsunuz anlaşılan, biraz ortadan biraz sondan bilginiz var bence biraz okuyarak zaman geçirin. Sadece şunu söyleyim numaranız neye ve nereye göre küçük bu sonuca nasıl vardınız bilmiyorum ama imzanızı oluşturun forumda, sonra biraz Ankara yazıp arama butonuna okuma yapın zaten sorularınıza cevap bulacaksınız. Dipnot: Ankara için millet 4xxx li numaralara güvenemedi başka ülkelere dosya taşıdı

• @Samet-Baydar bey selam,
    Yeşilkart forumu ben çok çok geç keşfettim heralde Ocak ayında falan, ve o zaman a kadar da açıkçası bana sıra geleceğini düşünüyordum danışmanım bana öyle söylemişti. Sonrasında verileri ve yorumları takip ettiğimde bana sıra gelse bile o zamana kadar basılacak vize kalır mı, Trump yeni bi karar alır mı diye emin olamayınca dosyamı büyük risk alıp Viyana ya taşıdım (shengenim bitmişti, hamileydim uçuş yasağı olmadan usa a girebilecek miyim belli değildi vs) ve şimdi amerikadayım. Bence paniğe kapılmadan( ben inanılmaz panik olmuştum çünkü hem hamileyim hem deneyimlerinden yararlanacağım kimseyi bulamamıştım, hem eşimle ikimiz de DV talihlisi olmuştuk ama vize alamama durumu da olabilirdi) öncelikle forumu bir kaç gün bol bol okuyun sonra ne yapacağınıza karar verin.

• @Samet-Baydar öncelikle kendinize yapabileceğiniz en büyük iyilik, bu bilgileri hangi sohbet grubundan alıyorsanız oradan bir an önce ayrılmak. İkinci yapabileceğiniz iyilik ise DV2025 Aşamaları başlığını ve bu başlığı baştan sona okumak.

Özetle, CN numaranız insanlık için küçük ama Ankara için çok büyük bir numara. Yerinizde olsam dosya taşımaya çalışırdım, biz 12K CN'ler bu ay başında Hong Kong'dan vizemizi aldık. Visa Bulletin sizin CN numaralarınızın çağrılmaya başlayacağını ifade eder ama çağrılacağınızı garanti etmez. Current olan güncel CN'leri çağırıp çağırmamak veya daha az sayıda dosyaya bakmak, konsolosluğun "keyfi" ve takdirinde.

Excel listesine bakarsanız Ankara'nın en son 2025EU000037XX CN'lere mülakat verdiğini görebilirsiniz, DV2025 mali yılının 6. ayındayız ve bu gidişle size mülakat gelecek gibi görünmüyor. Belki sıranın hiçbir zaman size gelmeyeceği vize kontenjanını 15K CN'ler dolduruyor şu anda.

Kaldı ki sizin CN'lerinize sıra gelse bile, Ankara hiç mülakat vermeden sizi atlayabilir de, daha önce oldu bu. Hadi diyelim sıra size geldi, basılan toplam vize miktarı "sıra size gelene kadar" dolduğundan dolayı konsolosluk sizi kapıdan geri de çevirebilir. Biraz daha olumlu düşünelim, diyelim Ankara'da vize mülakatına girdiniz, bankada çok yüksek miktarda para göstermenize rağmen sizden ABD'de bir sponsor bulmanızı da isteyebilirler.

Bu saydığım senaryoların her birisi daha önce çok kez yaşandı. Ankara'nın önerilmemesinin tek sebebi çok yavaş çalışması değil.

Şimdilik Schengen vizeniz veya yeşil pasaportunuz varsa dosyanızı Viyana'ya taşımanızı, yoksa Hong Kong'a veya Bangkok'a taşımanızı öneririm. İlgili konsolosluklara dosyanızı taşımak istediğinize dair e-posta atabilirsiniz, forumda çokça örneği mevcut. Telaşlanmayın ama vize almak istiyorsanız acele edin, naçizane.

• @aksseddd ne soru olarak neler sordu en önemli yeri es geçmişsin…

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ugursway ugursway 

• Bu ileti silindi!

• ........

• Arkadaşlar merhaba, hong konga 25 mart akşam 19.15 gibi hong kong a indim, yolculuk rahattı, pasaport kontrolünde ilk başta sıra vardı ancak sıra hemen eridi, çok beklemiyorsunuz, pasaport kontrolünde evraklarımı hazırladım, ancak herhangi bir soru sormadı sadece 2 saniyelik baktı ve 90 günlük vizemi verdi, gelen yolcu kısmının sağında bulunan global exchangeden 150 dolar bozdurdum ve 80 gb sim kartı aldım, sim kartını aktifleştirmek için yine orada çalışandan yardım aldım, severek yardımcı oldular. Daha sonra bishop lei oteline gidebilmek için airport express traineleri var, zaten görürsünüz, havalimanı istasyonunda octobus kartıda oradaki gişe memurundan alanilirsiniz, 150 hongkong doları verdim aldım, trene binerken değil inerken gişelere ödeme gapıyoruz bilginiz olsun, tren ile son durak olan hong kong duragında indim, daha sonrasında dünyanın en uzun yürüyen merdivenleri ile 10 dakikada bishop lei oteline ulaştım. 26 mart sabah saat 9 gibi ise sağlık muayenem oldu, hemşireler ve doktor iyidi, covid aşısı ile ilgili hiç bir şey sormadılar, ancak ben çıkarken, 2 gün sonra covid aşısı olacağım, cuma öğlen aşı belgesini getireceğim dediğimde, hemşire bana “ihtiyaç yok” dedi, ben emin misniz dedim, evet ihtyaç yok dedi, sizinle wpden iletişime geçeceğiz dedi. Ben de tamam diyip çıktım, öğleden sonra türkiyedeyken iletişim kurduğum arkadaş bana anakarayı ve adayı gezdirdi, yerel yemekler yedik, ona buradan selam söylüyorum, bugün ise teknoloji ürünlere göz atacağım…. Bu arada @ugurbocegi , @gizemctr , @onuru ya ve deneyimini paylaşanlara cokk teşekkür ederim sayelerinde kolay yolculuk, konaklama ve muayene geçirdim. Mülakatımı bitirip Türkiyeye döndüğümde daha detaylı bilgi vereceğimm, buradan herkese selamlar.

• @Physicus yolunuz açık olsun

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• Hongkong özelinde sormak istiyorum aşıyı bugün 27.03.2025te olacağım
    9 Nisan sağlık randevusu ve
    2 Mayıs'ta mülâkat var. 2. Dozu olmam gerekecek mi acaba. Bide Tdab olarak boostrix+ polio aşısı olmayı düşünüyorum yorum ve bilgileriniz benim için kıymetli

• Arkadaşlar merhaba, hong konga 25 mart akşam 19.15 gibi hong kong a indim, yolculuk rahattı, pasaport kontrolünde ilk başta sıra vardı ancak sıra hemen eridi, çok beklemiyorsunuz, pasaport kontrolünde evraklarımı hazırladım, ancak herhangi bir soru sormadı sadece 2 saniyelik baktı ve 90 günlük vizemi verdi, gelen yolcu kısmının sağında bulunan global exchangeden 150 dolar bozdurdum ve 80 gb sim kartı aldım, sim kartını aktifleştirmek için yine orada çalışandan yardım aldım, severek yardımcı oldular. Daha sonra bishop lei oteline gidebilmek için airport express traineleri var, zaten görürsünüz, havalimanı istasyonunda octobus kartıda oradaki gişe memurundan alanilirsiniz, 150 hongkong doları verdim aldım, trene binerken değil inerken gişelere ödeme gapıyoruz bilginiz olsun, tren ile son durak olan hong kong duragında indim, daha sonrasında dünyanın en uzun yürüyen merdivenleri ile 10 dakikada bishop lei oteline ulaştım. 26 mart sabah saat 9 gibi ise sağlık muayenem oldu, hemşireler ve doktor iyidi, covid aşısı ile ilgili hiç bir şey sormadılar, ancak ben çıkarken, 2 gün sonra covid aşısı olacağım, cuma öğlen aşı belgesini getireceğim dediğimde, hemşire bana “ihtiyaç yok” dedi, ben emin misniz dedim, evet ihtyaç yok dedi, sizinle wpden iletişime geçeceğiz dedi. Ben de tamam diyip çıktım, öğleden sonra türkiyedeyken iletişim kurduğum arkadaş bana anakarayı ve adayı gezdirdi, yerel yemekler yedik, ona buradan selam söylüyorum, bugün ise teknoloji ürünlere göz atacağım…. Bu arada @ugurbocegi , @gizemctr , @onuru ya ve deneyimini paylaşanlara cokk teşekkür ederim sayelerinde kolay yolculuk, konaklama ve muayene geçirdim. Mülakatımı bitirip Türkiyeye döndüğümde daha detaylı bilgi vereceğimm, buradan herkese selamlar.

• @Physicus covid aşısı istemediler mi ? Emin misiniz ?

• @omerko Covid aşısı olma zorunluluğu kalkti.

• ⭐⭐⭐⭐

@omerko

11.03.25 itibariyle yapılan sağlık kontrollerinde göçmen vize kategorisinde sağlık muayenelerinde Covid aşısı zorunluluğu kaldırıldı, resmi link aşağıda mevcut.

CDC Removes COVID-19 Vaccination Requirement for Immigrant Visa Applicants

• @omerko sorduğumda ihtiyaç olmadığını söyledi.

• @Physicus Çok sevindirici haber , teşekkür ederim .

• @ATS16 kaçırmışım haberi , teşekkür ederim .

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |