Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @mymuyi 24 üstü ağustos eylülde açar bence ağustos eylül gibi 27500-28500 arası bişey açılır gibi

• @mbaris79 iran asyada bizi etkilemiyor avrupada 18-20 k vizeye ulaşırsa gecmiş olsun

• @mymuyi current problemi olmaz. Mesele konsolosluğa gittiğinde
    ı m
    Sorry, quota is full. Demesi

• ⭐⭐⭐⭐

@istalin asyada olması sizi etkilemiyor diye bir durum yok. Iran vatandaşlarının büyük çoğunluğu ankarada mülakata giriyor. Tabii ki iranın dvden banlanması gibi bir durumu beklemiyorum ama öyle bir şey olursa ankara onlara ayırdığı slotu türklere ayırmak isterse doğal olarak sizide etkileyen bir durum oluyor. Tabii ki iran dvden banlanır mı ve bu durumda ankara bu performansını eu dosyaları için yansıtır mı noktasına gelirsek pek olanak vermiyorum

• Bu ileti silindi!

• bu sene eu: 19 bin afrika:20 bin asya:9 bin diğerleri:4 bin vize basılır diye hesapladım bence böyle olacak ay ay 2500-1300 bin vize basılır ortalaması yaptım ve eylül ayına kadar kadar da 16-18 bin vize basılacak gibi göründü düz bir hesap yaptım tabi

• Öncelikle EU kota 20 bin diye birşey yok 18 olur 22 olur ağam bilir. Bam gelirse sadece İran yok 20 bin kişi etkilenir hadi 5 bini aldı abd ye girdi desek 15 bin kişi bunların 3 de 1i vize alması muhtemel kişi olsa EU ya düşündüklerinin üzerine artı 2 bin kontenjan koyar. Hadi koymadı sonuçta genel kota var yani hertürlü etkiler

• @cngzdmr54 kota değilde bence ortalama bu kadar vizeler basılır çünkü eu hızlı ilerliyor vize basımı yüksek red ap az bide bu bir çeşitlilik vizesi olduğu için afrika geride kaldığı için eu ilerlemedi afrika istedikleri sayıya gelince eu da tırmanış olur her yerden insan almak için çalışıyorlar

• @BeHumble
    Selamlar, verilen vize sayisi maksimuma ulastiginda sizi kobsolosluk binasina almazlar maalesef, DV2023’te bircok kisi bu sekilde kapidan geri cevrildi.

• @ugursway evet doğru 7 eylülde kota bitmişti çünkü büyük sayılar mart nisan ayında mülakata giriyordu 2023 yılında elçiliğin yavaş ise kotaya takılıyordun eğer elçilik hızlı ise vizeyi alıyordun takip etmiştim 2023 yılını

• Net olan hiçbirşeyin net olmadığı 😁
    EU geçen yıl 18 binde kalmış 2023 de neredeyse 22 bin kişi vizesini almış. Yani Bu yıl genel kota düştü derken EU geçen yılın üzerinde olabilir. Bu yıl kotadan ziyade kendi numaramı zorlayacak olan geçen yıla göre numaralar daha sık geçen yıl bu numaranın önünde 28 bin kişi varken bu yıl 32 bin kişi var

• @cngzdmr54 Evet dedikleriniz dogru; ama bir onceki iletinizdeki gibi "agam bilir"lik bir durum yok aslinda. DOS her bolge icin bir hedef kota hesapliyor. Bunun nasil hesaplandigi sozel olarak tarif edilmis Immigration and Nationality Act Section 203(c)(1)–(3) kapsaminda; fakat dediginiz gibi bazen bu kotaya ulasilamiyor, bazen kotanin uzerinde dagitiliyor; ama yine de rehber olmasi acisindan bir kota hesaplamasi yapiyorlar ve kanaatimce uymaya da calisiyorlar buna.

• @ugursway Teşekkür ederim cevabınız için

• @Stoic-Turk bu sene afrikanın biraz yavaş ilerlemesinden dolayı eu da bu sene iyi ilerliyor ondan dolayı Eu da bence 19 bin gibi bir vize basılacak

• @ugursway peki gitmeden önce mail gelir mi ? Ceac verilerinden mi takip edeceğiz

• @Emre-Kurtulmuş iranın ban yemesi ankaranın performası yükselir demek teoriden fazlası olmaz isterse sadece türkler girsin yinede hız aynı olur iran yeni bir ülke değil daha öncede ankaran giriyorlardı

• @cngzdmr54 eu ortalama o kadardır, istisna durum covid zamanı oldu, hani olurda diğer bölgelerden vize basılmassa eu ek ayırabilir

• @istalin
    Boyle bir ihtimal gerceklesirse DOS’un aciklama yapacagini dusunuyorum. Sahsi fikrim, bu ihitmalin tekrar olmayacagi yonunde. Insanlari kapidan cevirmek yerine mulakat dagitimlarini yavaslatabilirler.

• @ugursway eu en fazla vize basılan bölge olduğu için zaten şuan da bültende yavaşlama oldu diğer bölgeler yükselişe geçtikten sonra eu yavaşlaması durup ilerleme başlar

• @istalin Iran'in ban yemesinin Ankara'nin performasini yukseltmesi icin 2 sart gerekiyor:

1. Ban geldikten sonra Iranlilara vize basiminin durmasi (ban vize basiminin durmasi anlamina gelmeyebilir)
    2. Vize basimi durursa ANK'nin olusacak kapasiteyi EU caselerine aktarmasi

Tek basina ban yetmiyor bu terorinin gerceklesmesi icin.

Ancak 2020'deki gibi Kirgizistan'a bir ban gelirse Kirgizlara vize basimi durmasa bile Kirgiz talihlilerin cesareti kirilabilir ve sureci birakabilirler. Bu da EU bolgesinde numarasi yuksek talihliler icin olumlu bir gelisme olur.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |