Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Herkese merhabalar redditte banlanacak ülkeler konusu ve bu süreçte marriage based olanlara ne olacağı konuşuluyor. Bu durum beni çok korkutuyor interviewima 1 ay kaldı. 20 ay beklemiş biri olarak bu işin boşa çıkması ve eşime kavuşamamak beni çok korkutuyor

• ⭐⭐⭐⭐

• @ElifÖzdemir nasıl bir şey olacakmış?

• @yakup-budakci borçlanma önceki yıllarsa ödeyin derim,eşim hiç kendini yurtdışında değilmiş gibi ikameti aldırmamış buyıl 6800 küsür ücret verip kapadık borcu,ülkeden çıkmadan nüfus müdürlüğünden halledebilirsiniz.Diye düşünüyorum.yapamazsanız konsolosluktan yapıyorsunuz bu arda green kartı almadan almanya üzerinden girmeyin derim shangen visanız var mı? Elinize green Cardınız elinize geçtikten sonra gelip gidersiniz Türkiye'ye diye düşünüyorum frankfurt sorun çıkaran bir havaalanı herşey umduğunuz gibi olur size yeni hayatınız uğurlar getirir.Darısı başımıza inşaallah

• Bu ileti silindi!

• @ElifÖzdemir nasıl bir ban detay ve kaynak belirtir misiniz ?

• Merhaba arkadaslar; Aranizda K-3 vizesine basvuran yada basvurmayi dusunen var midir?

• @Alfa-Centauri benim de bir bilgim yok reddit ve tiktok da araştırabilirsiniz.

• Arkadaşlar selam, 22 aralıkta ülkeye giriş yapmıştım. Greencard’ım bugün elime ulaştı. Sizlere de fikir olsun istedim.

• Arkadaşlar NVC aşamasında form I-864 doldururken eğer Joint Sponsor sadece 2023 yılında vergi beyanında bulunduysa ancak transkriptteki geliri ve şuanki anlık geliri yeterliyse (~55k$), önceki yıllarda beyanda bulunmamış olması sorun teşkil eder mi? Yeterli bulunur mu? Ekstra bir belge veya başka bir joint sponsor istenme durumu olur mu?

• @nazmi4343 Merhabalar, bizde de benzer bir durum olustu. Joint sponsorumuzun tax returnleri tam fakat sponsor olan benim 2023 tax returnu yoktu. Gecen hafta 2023 ve 2024 tax returnlerini yaptik. Su anda tax returnlerinin irs sitesine dusmesini bekliyoruz. Hem joint sponsordan hem de sponsordan i-864 formunu doldururken son 3 yilin tax returnlerini yapip yapmadigini soruyor. Yapilmadiysa neden yapilmadigiyla ilgili aciklama istiyor. Sonrasi icin RFE olmaktansa tax returnleri yapip gondermeyi daha mantikli bulduk. Baska tecrubesi olan varsa paylasirsa biz de seviniriz.

• @nazmi4343 Son 3 yılda vergi beyannamesi yapılmış olması gerekiyor diye biliyorum yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin.

• @Refiks NVC'nin sitesinde boyle bir ibare yer aliyor :

''If you completed Form I-864, I-864A, or I-864EZ submit an IRS tax transcript from the most recent tax year, which NVC can process more efficiently than a copy of a tax return.''

USCIS'in Affidavit of Support sayfasinda ise soyle diyor:

''A copy of your individual federal income tax return, including W-2s for the most recent tax year, or a statement and/or evidence describing why you were not required to file. Also include a copy of every Form 1099, schedule, and any other evidence of reported income. You may submit this information for the most recent three tax years, pay stubs from the most recent six months, and/or a letter from your employer if you believe any of these items will help you qualify. ''

Sitenin dedigine gore zorunlu degil gibi, Reddit'te ve baska platformlarda da gordugum kadariyla son tax yili geliri yeterliyse sorun olmaz deniyor hep ama ikilemde kaldim. W2 ve paystublarini da ekleyecegiz ekstradan ama Joint sponsorumuz onceki 2 yil beyanda bulunmadigi icin, suanki durumu ve son beyani yeterli olsa da geri cevrilir mi merak ediyorum.

• @Houstonian-Life Anladim umarim bir an once alabilirsiniz. Eger sizin tax beyaninda bulunma zorunlulugunuz yoksa herhangi bir sebepten dolayi dusuk gelir vs sanirim onu belirten ve aciklayan bir yazi yazmalisiniz son yiliniz olmadigi icin dediginiz gibi. Bizdeki Joint sponsorun son yili var ancak 2022-2021 beyanda bulunmamis geliri olmasina ragmen acaba o bize sorun cikartir mi ondan emin olamiyorum. Son yil yeterli ancak oldu ki yeterli gormediler oncekilerde neden beyanda bulunulmadi veya nerede gibisinden. Umarim sorun olmaz.

• arkadaşlar bizim avukatımız yok bilgi aldığımız bir avukat şunu söyledi. eşimin son üç yıl için tax return yollamış olması lazım ama sadece 2024ü nvcye ibraz etmemiz yeterli. eşimin 2024 transcriptlerini yükledik sisteme yeterli olduğu için

• @nazmi4343 i-864 formunun 15. maddesinde "Have you filed a Federal income tax return for each of the three most recent tax years?" diye hem sponsorun hem de joint sponsorun isaretlemesi gereken bir bolum var. Sisteme son tax return transkriptini yuklesek bile bu soruya "no" dedigimizde neden doldurulmadigi kanitlanmasi gereken bir bolum.

• Gençler, konsoslosluğun resmi sitesinde şöyle bir ibare var.”Form DS-260(online immigrant visa application form) must be completed accurately and completely,including the applicant’s entire employment history,not just the last 10 years.Answers such as “retired” or “self employed “ without explanation may cause delays.
    Applicant olarak tüm çalışma hayatımı I-130 yazmıştık ama DS-260 da bu var mıydı

• Merhaba Esim Suanda Türkiyede Yanımda Biz Evlenmeyi Dusunuyoruz Türkiyede Evlenip CR1 Vizesine Basvuracagiz Türkiyede Evlenebilmesi İçin Eşimin İhtiyacı Olan Belgeler Nelerdir İnternette Arastirmalarima Gore Bekarlik Sertifikasi Falan Deniliyor Eşiyle Türkiye'de Evlenip Sürece Başlayanlar Cevaplayabilirse Çok Sevinirim Hangi Belgeleri Verdikleri Hakkında Tekrardan Teşekkür Ederim...

• @salimekoken Teşekkürler. Acaba şu konuda bir bilginiz var mı veya avukatın size söylediği bir bilgi gibi: Reddit'te bir kullanici gectigimiz sene 2024 Mart ayında joint sponsorunun 2022 yıl returnlerini yüklemiş, tax season henüz sona ermediği için 2023 ü eklememişler ama RFE almış 2023 ü de yüklemesi gerektiği yönünde. Şuan da bu durum geçerli olur mu acaba çoğu kişiden şuan 2023 ün returnleri yeterliyse onay alırsınız şeklinde duyum aldım hep, bizim sponsor daha 2024 beyanında bulunmadı, 2024 taxleri sezon henuz bitmedigi icin (nisan 15, 2025) zorunlu degil diye biliyordum ama yuklenmesi şart mı şuan itibariyle? Bilginiz var mi?

• @Houstonian-Life Evet o bolumde ben de cok ikilemde kaldim. Izledigim bir kanal son sene returnu yoksa aciklayin veya geliriniz beyanda bulunmak icin cok dusukse aciklama ekleyin diyordu. Son tax sezonunu ekleyip onceki 2'si bos birakildigi durumda hala bir aciklama gerekiyor mu onu hala tam cozemedim.

Benzer Başlıklar

• 61
  • 3116
  • 1589
  • 5888
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |