Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Physicus keşke mail atmasaydınız. Bu mail atmalar yüzünden başımıza bir iş gelecek sürecimiz baltalanacak. Yazılı yanit almak insiyatif alma hakkını elinden alacak görevlilerin. Sürekli mail atılmasından çok sıkıldıklarını dile getiriyorlarmış görevliler.

• @blueboy21 sorunun cevapları var önceki iletilerde

• @Physicus merhaba gelen cevabı banada iletirmisiniz.

• @kinghaze35 aslında ben mail atmadım kendileri benden mülakat öncesinde diplomamı ve e devletten barkodlu bir şekilde lise mezuniyet belgemi istediler. Buna istinaden yolladım zaten.

• @Mehmet-ynd tabi iletirim.

• @Physicus anladım hocam e devletten cikmiyor mu barkodlu belge olarak sizin de? Çoğu insan öyle girmiş sorun yaşamamış. Bir de dv2025 instructions da “ya da” ibaresi ile belli bir mesleki yeterlilik puanı olduğunda Lisa diploması şartı kalkıyor diye anlaşılıyor. Lise diploması veya en az job zone 4 ve svp 7.0 ve üzeri meslek puanı olması gerekiyor. Son 5 yıl içinde en az 2 yıl tecrübe şartı istiyor. Bunu da araştırın bir derim. Ben makine mühendisi olarak aktif çalıştığım için bu şartı karsilior ancak eşimin mesleği karşılamıyor. Asil talihli ben olduğum için biraz buna güveniyorum. Yoksa benim de diplomam kayıp yalnızca e devlet belgesi çevirisine noter yaptırdım.

• @kinghaze35 Ben meslek lisesi mezunuyum ve 4 yıl özel sektörde çalışmışlığım var, şu anda hem makine mühendisliği okuyorum hem çalışıyorum. Ancak hong kong konsolosluğunun benden mülakata girmeden önce mail yolluyla talep ettiği belgeler olarak diploma ve e devlet cıktısı istedi, ben de konsolosluğun benden istediklerini yollamak zorundayım, diplomam kayıp olduğu için liseden imzalı kaşeli öğrenim durum belgesi ve e devletten barkodlu mezun belgemi yolladım. Son olarakta konsolosluğa durumu izah ettim. Cevap gelince paylaşacağım, kafama göre bir şey yapmıyorum.

• @kinghaze35 e devletten barkodlu tabi ki çıkıyor ancak tek istedikleri bu değil diplomayı da istediler, diplomam olmadığı için liseden öğrenim belgesi aldım.

• @Physicus anladım hocam mülakat gerginliği var bizde de kusura bakmayın. Özellikle talep etmediler bizden birsey 2nl mailinde. Umarım sorun yaşamazsınız büyük ihtimalle aynı anda Hong kong da olacağız. Görüşelim mutlaka.

• Merhabalar, bu başlık altında yazılan tüm sayfaları okudum fakat şunun cevabını göremedim, Eşime çekiliş çıktığında evli değildik daha sonradan evlendik ve şimdi kendimi ekleyeceğim forma add aplicant kısmından. Dosyayı hong konga taşımıştık kcc aracılığıyla, şimdi ben kendim için ds 260 doldururken interview location kısmında hong kongu mu seçmem lazım yoksa türkiyeden olduğumuz için ilk doldurduğumuzdaki gibi türkiyeyi mi seçmem lazım?

• @kinghaze35 Bana Yolladıkları Mail ''A copy of your High School Diploma and Certificate of Graduation with barcoded/QR coded we requested on February 21, 2025, have not reach us.  Please look in this matter and if you have not already done so, send these documents to this office by email immediately.  Failure to submit these documents may result in the delay or unable to complete of your immigrant visa of the initial interview.'' Hong Kong konsolosluğu tarafından.

• @Physicus anladığım kadarıyla bir mail göndermişler ve dokumani talep etmişler. Sonrasında hatırlatma göndermişler. Öğrenciliğiniz devam ettigi için olabilir. Yakindan takipteyiz hocam bol şans.

• @kinghaze35 evet anladığınız 🙂 takipteyiz.

• @kinghaze35 iş şartını karşılıyor olsanız da diplomanın aslını bulmaya veya noter onaylı & apostilli diploma sureti almaya çalışın mutlaka. Israrla isterlerse orada bununla uğraşamazsınız.

• @ugurbocegi ugrasiyoruz hocam paralelinde çok sağolun. ama Türkiye’mizde maalesef hiçbir ise yaramadigi için lise diploması. eşimin de benim de kayip.

• @Physicus hong kong konsolosluk calıişanları gelen talihlilere artık sürekli şu lazım mı bu olsa olur mu diye maillerden rahatsız olduğunu belirtmiş

• @Mehmet-ynd Olur hocam, hepsine bakarım. Hatırlattığın için sağol.

• @Flight101 @ATS16 @Serapp @atibaba çok teşekkürler değerli görüşleriniz için.

Schengen kovalamaya devam edicez, sadece numaramız hangi ayda cut-out olacağını bilemediğimiz için vizeyi hangi tarih aralığında istememiz gerekecek bilemiyoruz. Hong Kong ve Bangkok alternatifi için de forumdaki deneyimleri okumaya devam 👍

• @furqi selamlar biz 3 gün bekledik vize basımı için, teknik problem vardı şansımıza, uçak biletimizi yaktık tam otel check out saati geldiğinde vizeler basıldı diye bilgi aldık 😕 son dk tr ye dönüp usa a hazırlık yapmaya başladık. Olabiliyor böyle durumlar. Umarım vizeniz yetişmiştir!

• Şuana kadar hesaptaki parayı dolar yerine TL göstererek mülakata giren oldu mu ? TL olarak ingilizce hesap dökümü geçerli olur mu sizce ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |