Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

• @tuchi merhaba. Baska bir forum sitesinde soyle birsey okudum;

Adam Amerikan vatandasi ve evlenmek istedigi Pakistan vatandasi nisanlisi adina K1 vize surecini baslatiyor. Sonra Pakistan'a giderek Pakistan adetlerine gore bir kac yuz kisinin katildigi bir nisan toreni yapiyorlar. Pakistan'li kizimiz viza mulakatina gittiginde ise red aliyor. Bunun nedeni olarak da yapmis olduklari Amerika'lilara gore fazla abartili olan nisan torenleri gosteriliyor. Amerikan konsoloslugundaki calisanlar bunun nisan toreninden cok bir evlilik toreni oldugunu dusunuyor anlasilan. @graombze arkadasin bahsettigi boyle bir durum. Dusununce aslinda son derece mantiksiz sonucta toren ne kadar buyuk ve kalabalik olursa olsun ortada evlilik yok ancak maalesef bu sekilde mantiksiz sorunlar meydana gelebiliyor. O nedenle kanit niteliginde vereceginiz belgelerde sade nisan fotograflari tercih etmenizi oneririm ben de. Simdiden cokca sabir ve bol sans dilerim :)

• @misi-misiyos ay bu Amerikanlar ve tuhaf bakış açıları. 🤷🏻‍♀️ Sadece teklif gününden birkaç resim ve onlar nişan için geldiklerinde dışarda gezerken ailece çekildiğimiz bikaç resim ekleriz o zaman hiç merasimi katmadan. Sanırım en güvenlisi o ☺️

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@misi-misiyos ilginc bir durum, belki gercekten de evlenmislerdir; o nedenle sorun olmustur.

• @tuchi yine de iliskinin uzun sureli oldugunu gosteren belgeleri yaniniza alin.

• @crazycells bütün belgeleri yanımıza alacağız fakat bu durumda ben ankaraya giderken nişan töreninden resim eklememeliyim sanırım. Erkek arkadaşım zaten Mart’ta işlemleri başlatacağı için nişan töreni vs olmayacak ortada.

Burada Türkiye’de nişan vs yapmış bunu belgeleri arasına koymuş olanlar var mı? Ben nişan davetiyesini vs de eklemeyi düşünmüştüm.

• @tuchi biz Tr de nisan yaptik ama aile arasinda; oyle toren alani vs yok. fotograflar ev ortaminda, arka fonda annemin perdeleri sade kiyafetler esliginde cekildi :) yuzukleri filan gosterdik, niyet mektuplarinda da abd de evlenecegimizi vurguladik zaten.
    Bazen munferit olaylar olabiliyor ve eleyebiliyorlar ama neticede arastiriyorlar. A bak bunun toreni sasali kesin evlenmistir diye akil yurutme yontemleri kullanmiyorlar oyle sacmalik olmaz. Belgeleri bosuna vermiyoruz. Abd deki evlilik torenlerine bir bakin onu golgede birakmayacak sekilde fotograflar gonderin. Cunku abd dugunlerine benzer ya da golgede birakir cinsten bir nisan yapiyorsan iste o zaman adamlar iskillenebilir. Olabildigince sade foto yollayin. Gelinlige benzer nisanlik giyerseniz onlar bunu anlamaz nisanlik degil gelinlik zannedebilir cunku abd de nisanlilik kavrami yok gibi bir sey.

• @crazycells bence de ilginc ve sacma. Dediginiz gibi belki de nisan toreni adi altinda dini evlilik toreni yapmislardir. Gerci o bile olsa sonucta kagit uzerinde gerceklesen resmi bir evlilik yok. Ne diyelim kopruyu gecene kadar tum konsolosluk memurlari canimiz cigerimiz :)

• Merhaba arkadaslar nisanlilik vizesi ile ilgili bir whatsapp grubu var midir, varsa link gonderen olur mu; yoksa kurulmasina nasil bakarsiniz?
    Sevgili Ali forumda aradim ama bulamadim varsa da bu giriyi silerim. Buradan zaten sureci takip edip geldigimiz asamalarla ilgili bilgiler alip-veriyoruz fakat bazen daha spesifik ve anlik haberlesme ihtiyaci da doguyor. Buna istinaden bir whatsapp grubumuz da olsa fena olmaz sanki. Goruslerinizi bildirirseniz memnun olurum.

• @akhilleus benim dahil oldugum veya bildigim bir whatsapp grubu yok ancak olur ise ise yarayacagini dusunuyorum.

• O haldr diger arkadaslar da bir yazsin fikirlerini sonra kabul edilirse duruma gore hareket ederiz. Bu asamada Ali’yi bir bekleyelim ne diyecek bakalim, varsa grup gireriz yoksa ona gore action aliriz.

• @akhilleus @misi-misiyos nisanlilik vizesine yonelik boyle bir whatsapp grubumuz yok arkadaslar, ama faydali olacagini dusunuyorsaniz bu sekilde bir grup kurup bu konuda duyurusunu yapabilirsiniz.

• @akhilleus Selamlar, biz IR1 Sürecine sizden 1 ay sonra başladık.Bahsettiginiz NOA 1 bize hala ulaşmadı.(I797) E-Posta yoluyla sadece bildirim geldi.2.kez ulaşmadıgını yazdım ama hala gelen evrak olmadı.USCİS'in sitesinden ''Change of Adress''mi yapmalıyız. Adres değişikliği yaparsak mı işlemler uzuyor?Birde NOA1 ile dosyanın sistemde ne durumda olduğunu takip edebiliyormuyuz? bu yüzden çok önemlimi fiziki olarak gelmemesi?Şimdiden teşekkürler.

• @crazycells tesekkurler o halde biz ufaktan bir grup kurariz buraya linki birakirim gelmek isteyenler gruba dahil olur.

• @crazycells sanırım erkek arkadaşım forma benim adımı yazarken türkçe karakterlerle yazmalı? Benim son 5 yıl içindeki iş tecrübelerimin olduğu kısımda da türkçe karakter mi kullanmalıyız?

Formda herşeyin bilgisayarda sadece benim adımın elle yazılmış olması sorun çıkartır mı? Neden bilmiyorum fakat forma ‘ğ’ yazamıyoruz. 🤔

• @ice merhaba, bize de gec gelmisti ve telaslanmistik. Hatta adres degisikligi secenegine basvurqcaktik ki son anda bir arayalim dedik. Biz istanbulu adres olarak gidtermistik ve sorunun ordan kaynaklandigini dusunmustuk ama uscisi aradik 30 dk kadar hatta bekledik nihayet iletisime gecebildik. Orda bize iki hafta daha sure verdiler ve eger gelmezse tekrar baglantiya gecmemizi soylediler.
    Biz de bekledik ve nihayet verdikleri surenin sonunda zarf elimize ulasti. Rahatlamistik abd disi adres vermenin sorun olmadigini gorduk. Aksi halde adres degisikligi yapacaktik. Bence bir arayin onlarin yonlendirmesine gore hareket edin eger olmazsa son care adres degistirin cunku adres degisikligi biraz uzatiyor sureci.
    Bu arada no1 zarfi doktor randevusunda gerekli olacak diye biliyorum o nedenle uscis ten gelen her evraga fiziki olarak sahip olun, elinizde bulundurun derim.
    Surecinizde basarilar dilerim.

• Bu ileti silindi!

• @tuchi K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

@crazycells sanırım erkek arkadaşım forma benim adımı yazarken türkçe karakterlerle yazmalı? Benim son 5 yıl içindeki iş tecrübelerimin olduğu kısımda da türkçe karakter mi kullanmalıyız?

Formda herşeyin bilgisayarda sadece benim adımın elle yazılmış olması sorun çıkartır mı? Neden bilmiyorum fakat forma ‘ğ’ yazamıyoruz. 🤔

Soruda ayrica belirtilmedigi surece sadece ingilizce karakterler kullanmalisiniz. El yazisi / bilgisayar farketmez.

• Arkadaşlar ya kusura bakmayın ama gün geldi 11 de görüşmeye gireceğim kimse girmedi mi ne yapıyorsun içerde ne soruyorlar :)) stresimiz azalsın vallahi

• Merhaba arkadaşlar. Bilgilerin güncel durması açısından. 26 şubat günü sabah 10'da doktor randevuma katıldım. Yer olarak bulunması çok kolay bir konuma sahip. Yanınızda getirmeniz gerekli evraklar;

• Pasaport
    • Ankara konsolosluğunun gönderdiği e-mail (ANK2019XXXXXX)
    • Doktor randevu tarihinizi belirten bilgi e-maili
      İlk önce 4. kata çıkıyorsunuz sol taraftaki ilk kapı. Kapıyı çalmaniz yeterli onlar içeriden açıyor. Pasaportunuzu ve diğer evrakları veriyorsunuz. Ve bir süre bekleyip size sesleniyorlar. Fotoğrafınızı çekip ve pasaportunuzla birlikte bir belge veriliyor. Bu belgeyi imzalıyorsunuz. Ve sonra 3. kata iniyorsunuz. Verilen evrağı ve pasaportunuzu oraya teslim ediyorsunuz. Birkaç dakika sonra size sesleniyorlar. Ve 117,5 dolar ödüyorsunuz. Ve yeniden beklemeye başlıyorsunuz. Yaklaşık 10-15 dakika sonra size yeniden seslenip kan ve idrar testi yapılıyor. Yeniden bekleme alanında bekliyorsunuz. Size seslendiklerinde bu kez arka kısımdaki x-ray gidiyorsunuz işlem bittiğinde imzanız alınıyor. Yeniden 4. Kata çıkıp pasaportunuzu ve belgeyi teslim ediyorsunuz. Sıranız geldiğinde size sesleniyorlar. Handan hanımla beni muayne edip birkaç sorular soruyor. Sorular genellikle klasik yinede bilgi amaçlı sıralayayım.
    • Geçirdiğimiz bir ameliyat var mı?
    • Şeker, tansiyon gibi bir hastalığınız var mı?
    • Yara işiniz var mı?
    • Daralma, sıkılma, karamsarlık hissediyor musunuz?
    • Psikolojik destek aldınız mı? Ve alıyor musunuz?
    • Kendinize zarar vermeye çalıştınız mı?
    • Başkasına zarar vermeye çalıştınız mı?
    • Uyuşturucu kullandınız mı? Şu anda kullanıyor musunuz?
    • Sigara içiyor musunuz? içiyorsanız günde ne kadar?
    • Alkol kullanıyor musunuz?
      Hatırladığım sorular bunlar. 4 tane aşı oluyorsunuz eğer herşey yolunda ise ve sanırım yaşınızda önemli. Yapılan aşılar;
    • Grip
    • Suçiçeği
    • Kabakulak, kızamık ve kızamıkçık karma aşısı
    • Difteri, tetonoz, boğmaca karma aşısı
      Not: Aşılar ilk birkaç gün ağrı yapıyor. En azından benim için böyle geçti.
      Daha sonra çıkıyorsunuz ve 280 dolar ödüyorsunuz. Makbuzunuzu veriyorlar. Bu makbuzu konsolosluk görüşmesine götürüp görülmediğini bilmiyorum. Ve size ertesi gün akşam 4'de sonuçlarınızı teslim ediyorlar. Ben 15:30 da gittim ve sonuçlarım hazırdı.
      Not: Doktor randevu saatinizden bir saat önce gittiğinizde sizinle yine de ilgileniyorlar. Ben nişanlımla gittim bu benim şansımdı. Nişanlınızla beraber gidebilirsiniz. Şu sıralar oldukça yoğun bunun sebebi green card. Orada sırada beklerken sadece 1-2 Türk görebildim. Diğerleri Fas ve İran vatandaşıydı. Sonuç olarak toplam 397,5 dolar ödedim. Ve yaklaşık 2 saat sürdü.
      Salı günü konsolosluk mülakatıma katılacağım. İyi niyetlerimizi ve dualarımızı eksik etmeyelim birbirimizden.
      Not: Mülakat sonrası en kısa zamanda detaylı şekilde yeniden anlatacağım.

• @kewanee mülakatınızın da hayırlı bir şekilde sonuçlanması duası ile.

Benzer Başlıklar

• K-1 Nişanlılık Vizesi Mahkeme Sorusu

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    217 Bakış
    M
    Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var. Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin. Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    61
    1 Oy
    61 İleti
    4k Bakış
    C
    @luchadora çok teşekkür ederim.
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k