Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @crazycells merhaba vizemin basılı olduğu pasaport bordo pasaport iken şuan yeşil pasaport aldım bu şekilde abd ye girmem sorun olur mu?

• @mbk bu konuda girişte bir sorun yaşadınız mı?

• @Space34 iki pasaportunuz da yaninizda olsun. Hic bir sorun yasamazsiniz.

• @serhank Simdi ABD'ye girerken iki ana noktada kontrol yapiliyor. Birincisi ucaga binerken havalimaninda Gozen guvenligin yaptigi kontrol, digeri ise ABD'ye giriste yapilan kontrol. ABD'ye girerken hic sorun yasamazsiniz, zaten hem greencard bilgileriniz var, hem de o oval stamp'in anlamini bilen polisler var. Sorun, ucaga binerken turkiye'de Gozen guvenligin yaptigi kontroller. Ben artik oradaki isanlarin da yillardir bu iste uzmanlastigi icin sorun yasamayacaginizi dusunuyorum. Ama zaten dogum tarihi hatali bile olsa esinizin elinde bir green card var. Gozen guvenlik zaten USCIS sistemine bagli terminallere pasaportunuzu okutuyor ve green card sahibi oldugunuzu goruyorlar. Onunla zaten her turlu ucaga bindirirler. Ayrica bir I-551 bastirmaniza gerek yok.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Merhaba herkese, Greencardım 18 şubatta adres benzerliğinden kaynaklı bir sebeple zip kodu farklı olan bir adrese teslim edilmiş Traking ID takibi sonrasında Ofise gittim ve kartımın yanlış adrese teslim edildiğini söyledim görevli ISCiS tarafından doğru adrese teslim ettik bizim yapacağımız bir şey yok diyerek ilgilenmedi ben teslim edilen adrese gittim ve Greencard teslim alan Çinli ile görüştüm greencardı başka bir ofisin return boxına attığını söyledi buna rağmen 1 haftadır posta bulanamadı ve kayıp durumda usps yapacağım bir şey yok diyor uscis ise kayıp başvurusu yapmalısın diyor sizce beklemeli miyim ?

• @umitbircan Anladigim kadariyla USCIS dogru adresle USPS'e teslim etmis ama USPS yanlis yere gondermis. Tersi de olsaydi farketmez, USPS sana delivery proof vermek zorunda. Hem kendi lokal USPS ofisine, hem de teslim edilen adresin local USPS'ine git ve "I want a non-delivery proof of this tracking number " diyerek senin adresine bir teslimat yapilmadiginin belgesini iste. "Please give me the screen shot of intranet form for delivery and/or non-delivery" diye de ekle.

Bu sekilde ilgili postanin teslim adresin sana ait olmadigini ispat edeceksion ve USCIS'in sana yeni kart basmasini talep edebileceksin. Eger kayip nedeniyle green card istersen 1 seneden fazla suruyormus ve belki interview'a cagirabiliyorlarmis.

Su an kaybin senden kaynaklanmadigini ispat etmen yeterli ve kolay.
    Ben daha once Ebay'den bir dolandirican bir malzeme aldim, adam baska bir adrese bos kutu yollamis. Ebay'i ikna etmek icin non-delivery intranet form istedim verdiler.

• @umitbircan returnbox'in lokal USPS ofisine sordun mu? Henuz gondermemis olabilirler USCIS'e.

• @Karagoz hata USCiS te ama bu nasıl oldu bilmiyorum benim uscis adresim güncel havalimanında da güncelledim SSN doğru adresime geldi fakat Greencard postasını tarattık posta farklı bir adrese USCİS tarafından gönderilmiş Uscis inatla doğru adres diyor fakat benim adresimin zip kodu o değil sokak adı aynı olmasına rağmen zip kodu farklı girilmiş ve başka bir adrese teslim edilmiş nasıl teslim edildi onuda anlamıyorum teslim edilen adresin posta kutusunda benim ismim yok ve imza doğrulaması olmadan bırakmış postacı kısaca missing mail başvurusu başlattım fakat bir sonuç yok dead mail olmuş olabilir diye düşünüyorum tekrar başvuru yap 535 $ öde biyometrik randevuya git 8-12 ay bekle tam bir eziyet

• @Karagoz Elbette sordum herhangi bir hareket yok.

• @umitbircan Ek olarak USPS doğru adrese teslim etti olarak işaretlediği için USCİS kayıp başvurusu yapmalısın diyor şaka gibi 🙂

• @umitbircan Sen yine de kendi USPS ofisine gidip non-delivery belgesini talep et. Onunla birlikte yeniden basvur USCIS'e. This is not my fault, USCIS must solve the issue diye talepte bulun.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @serhank

Guncelleme,

Esimin donus tarihi degisebilir ihtimaline karsilik uscisdan randevu aldik stamp icin.

Randevuya gittigimizde durumumuzu anlattik.

Green carda baktilar ve dogum tarihi hatali oldugu icin bu kart gecerli degil almamiz gerekiyor dediler. Pasaporta dikdortgen damgadan vurdular. 1 yil boyunca green card yerine geciyor aslinda dediler. Suresi doldugunda yurt disina cikmak isterseniz gelip tekrar damga vururuz dediler.

• Boarding foil basvurusu yapan olduysa deneyimlerini paylasabilir mi ??

• Merhaba herkese, 20 Şubat’ta ülkeye giriş yaptık ve 14 Martta greencardim usps tarafından teslim edildi olarak gözüküyor fakat bize teslim edilmedi bununla ilgili usps şubesine gittim ve şubedekiler yanlış adrese teslim ettiklerini söylediler her yeri kontrol edeceklerini soylediler bu sırada adresimize dağıtıma gelen postacı ile (adres arkadaşimizin iş yeri adresi) arkadaşımız görüştü ve o kişi evet yanlış yere bıraktım gün içinde oradan alıp getireceğim dedi o gün gelmedi. Bir sonraki gün aynı postacıya arkadaşım sordu ve postacı bu işte yeniyim kusura bakmayın bulamadım dedi 🙂 bu arada ben de usps şubesindekilerle iletişimdeydim ve onlardan Missing Mail Search Report istedim vermiyorlar, sadece usps şubesinde çalışan hanımefendi bana özel numarasından postanın görüntüsünü, teslim edilen yerin map görüntüsünü ve koordinatlarıni iletti (yani yanlış teslim edilen yeri). Ben de ayrıca teslim ettiklerini söyledikleri yerle ve civarindaki yaklaşık 10 12 ofis ile teker teker görüştüm hepsi böyle bir posta görmediklerini söylüyorlar. Şimdi usps online olarak şikayet oluşturdum, ayrıca uscise bu durumu bildirmeyi düşünüyorum sizce biraz daha beklemeli miyim? (USPS görevlisi bana bi 10 gün kadar daha bekle arastiracagiz dedi ama ben bulabileceklerini sanmıyorum)

• @Karagoz bende bu durumdan muzdaribim:) eşim girdi amerikaya şubat 2025 de sonra tr ye geri dondu. Şimdi parmak izi geldi ve tekrar amerıkaya gelecek. Vize üzerinde şu ibare yer alıyor: “Upon endorsement serves as temporary I-551 evidencing permanent residence for 1 year.” Mühür fln bişe yok. Zaten machine readable . Türkiyeden çıkarken bir sorun olmaz demi ? Çünkü mevcut vize üzerinde bide exp date var ve tarih geçti.

• @Umut-kılıç Dogru anlamam lazim. Cumlelerinizdeki anlamlar birbirine girmis.
    Kac tane vizeden bahsediyorsunuz? I-551 olan etiket halinde mi? Machine readable olduguna gore etiket halindedir? Tarihi gecen o mu? Tarihi gecmis vize ile ucaga bile almazlar. "Mevcut vize" dediginiz baska bir sey mi?
    Bir duzenlerseniz mesajini dogru bilgi verebilirim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

153

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |