Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.2k 953
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Iricss

Mülakata hangi ülkede girecekseniz o ülkenin yetkilendirdiği sağlık kuruluşunda sağlık muayenesine girmeniz gerekiyor. Sağlık kuruluşu raporunuzun konsolosluğa nasıl iletileceği hususunda muayene sonunda sizi bilgilendirecektir.

• Herkese iyi akşamlar Hong Kong dosya taşımamı kabul etti. Benim bir sorum olacaktı. Oğlum 7 yaşında ve Tip1 diyabet (şeker) hastası ama ben ds260 formunu doldururken böyle bir hastalığı yoktu. Temmuz ayında çıktı kronik hastalığımız ve şimdi insülin kullanıyoruz. Benim formu açtırmam ve düzelttirmem gerekiyor mu? Birde sensör ve pompa kullanıyoruz daha önce bu şekilde hiç uçağa binmedik onun için bir belge bir şey isterler mi? Konsoloslukta bizim için sorun olur mu?

• @Flight101 çok teşekkürler 🙏

• @ATS16 Merhaba, benim aşı ve sağlık belgelerim Azerbaycan dilinde ama okuduğum kadarıyla her aşı için ek olarak 20-200 dolar arası para alınıyor. Azerbaycandaki eksik aşılarımı yaptırıp o belgeleri de doktorlara göstersem oluyor mu ? Azerbaycandaki sağlık raporuyla olsaydı çok rahat olurdu Türkiyedeki ABD yetkili doktorları Azerbaycan belgelerini kabul ederler mi bilmiyorum.

• @Mehmet-ynd Merhaba, evet, aşı olunca aile hekimliği zaten sisteme işliyor ancak bu aşıda problem çıktı, sistemde tanımlı olmadığı için. Böyle bir durumla karşılaşınca, eğer sisteme işlenmiyorsa, yorumlarda arkadaşlar güzel önerilerde bulunmuşlar, aile hekiminin bu aşıyı olduğunuza dair yazı vermesi gibi. Bunlar yapılabilir

• @Erdem-Yıldız eğer orjinali mülakatınıza kadar yetişmezse o şekilde teslim edin.
    zaten sistemden de görmeleri gerek.

• Arkadaşlar doğum yerim bakırköy kimlikte pasaportta öyle yazıyor. Lise diplomamda memleketim Ardahanin doğum yerim diye yazdığını yeni farkettim.boyle bir problem yaşayan oldu mı hic? Konsolosluk sorarsa ne diyeceğimi bile bilmiyorum. Diploma ile ilgili yapılabilecek birseyde yok değişiklik yapılmıyor. Nasıl bir çözüm bulabilirim şaşırdım kaldım açıkçası.

• Sağlık belgesi derken neyi kastediyorsunuz? Bence kavram kargaşası yaşıyorsunuz. Yukarıda açıklandığı gibi, yalnızca mülakata gireceğiniz ülkede sağlık muayenesine girmek zorundasınız.

Aşı belgenizin Azerbaycan dilinde olması konusunu da unganlara mail atarak sorabilirsiniz, sonuçta iki dil birbirine yakın, belki kabul edebilirler.

Ancak prensip olarak tüm belgelerinizin mülakata gireceğiniz ülke dilinde veya ingilizce olması gerekiyor. Yani sizin için Türkçe veya İngilizce.

Ayrıca Unganların muayene öncesinde başka yerde aşı olunmaması konusunda uyarısı var.

Panik yapmayın, evrak listenizi hazırlayıp tane tane hızlıca halledebilirsiniz.

@Iricss, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 Merhaba, benim aşı ve sağlık belgelerim Azerbaycan dilinde ama okuduğum kadarıyla her aşı için ek olarak 20-200 dolar arası para alınıyor. Azerbaycandaki eksik aşılarımı yaptırıp o belgeleri de doktorlara göstersem oluyor mu ? Azerbaycandaki sağlık raporuyla olsaydı çok rahat olurdu Türkiyedeki ABD yetkili doktorları Azerbaycan belgelerini kabul ederler mi bilmiyorum.

• @Koray85 sorun olmaz rahat olun.

• Bu ileti silindi!

• @cttl Websitesini okudum ve 30 gün konusunu gördüm ama tek tek websitedeki aşıları hem 1 gün içerisinde yaptırması imkansız ve zararlı hem de çok maliyetli bir iş bu yüzden endişeliyim

• @gucarslan teşekkürler gucarslan bey 👍🙏

• Hallolur merak etmeyin, geçmiş deneyimleri okursanız problem yaşayan nerdeyse yok, yani ben hatırlamıyorum.
    Hangi aşılarınızın olduğunu, hangi dilde olduğunu ve hangi aşıları vurulmanız gerektiğini soran bir mail atabilirsiniz. Risk görürse zaten sizi yönlendirir randevunuzu bir iki gün öne çekebilir, bir çözüm bulur yani.
    Bu arada 2024 yılı dahil geçmiş ankara deneyimlerini okursanız gayet rahatlarsınız.

@Iricss, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cttl Websitesini okudum ve 30 gün konusunu gördüm ama tek tek websitedeki aşıları hem 1 gün içerisinde yaptırması imkansız ve zararlı hem de çok maliyetli bir iş bu yüzden endişeliyim

• Başka bir başlıkta başka birine, EU bölgesine bir kişi hariç hiç mülakat vermeyen Muscat’ı önermişsiniz, halen muscattan mğlakat bekleyen kişiler var aylar önce cutoff olmalarına rağmen.

Burda da yine geçen sene konsolosluk aracılığıyla dosya taşımalarına rağmen mülakat vermeyen kuala lumpur’u ve bir kaç kişiyi hiç risk almadan direkt balgam testine bırakan filipinleri önermişsiniz.

Kuala lumpur nedeniyle bir çok kişi mülakat alamadı ve hakları yandı.
    Filipinlerde keyfi balgam testine bırakılan kişi zar zor ankaraya tekrar taşıyarak vizesini aldı.

Bilginize.

@boredeng, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@muammerkrgvs geçtiğimiz sene gibi oldukça yavaş ilerliyor ankarada süreç. Sıra bana gelir diyip son aya bırakırsanız ve ankara 5binde süreci kapatıyorum derse başka yere taşımanız da oldukça zorlaşır süre çok kısa olduğundan başka ülkede hastane randevusu bulmanız imkansız hale gelir. Riske atmayıp hong kong, filipinler veya malezyaya taşımanızda fayda var.

• Bu ileti silindi!

• @boredeng

öncelikle üslubunuza dikkat edin.

Burası bir forum, insanlar bilgi alma amaçlı buraya giriyorlar, bilginiz yoksa fikir vermeyin.
    İnsanlar üye olup nereye taşıyalım diye soruyorlar, hiç bilmeyen insanları direkt yanlış yerlere yönlendiriyorsunuz.

İnsanlara konsolosluk önermek gibi kritik bir öneride bulunuyorsunuz, hem de direkt nokta atışı. Ve hepsi de yanlış. Burda senelerdir üye olanlar hatta forum admini kınsolosluk ismi vermiyorken siz rahat rahat muscat, malezya vs vs önerebiliyorsunuz, sonra da araştırsalardı diye konuşuyorsunuz.

Ve her ne hikmetse kendi konsolosluğunuz Bangkok yok bu önerilerde.

• @muammerkrgvs, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dosya taşıma adlı başlık var mı forumda? Ekime kadar kaç cn lere kadar gelmesi bekleniyor ? Ciddi tahminlerinizi alabilir miyim acaba.

Merhaba,
    Dosya taşıma ile ilgili bilgiler bu başlıkta yer alıyor. Ankara'da bekleyen dosyalar için mali yıl sonuna kadar hangi numaralara kadar sıra geleceğini kesin olarak tahmin etmek mümkün değil.
    Size önerim, bu başlıkta yapılan paylaşımları dikkatle okuyarak sürecinizi en iyi şekilde planlamanız. Kolay gelsin.

• Herkese Selamlar,
    23 Şubat' ta Hk ya giriş yapmış bulunmaktayım, wifi ile bağlandığım yerlerden kaynaklı foruma 5 gündür giremiyordum, şu an durum düzeldi, en çok aşı ile ilgili sorulara cevap verecek olursam Türkiye'de Hexaxim isimli (difteri, tetanoz, boğmaca, hepatit B, çocuk felci ve Haemophilus influenzae tip b) 6 lı karma aşısını Aralık ayında yaptırdım. Dr Anderson'un kuruluşu olan "Quality HealthCare Medical Centre" merkezinde Türkiye'de yaptırmış olduğum aşıyı kabul edip standart kontroller dışında aşı yapmadılar. Bugün Marina Medical' de de JN.1 Covid aşısını olup sağlık kurumuna aşı olduğuma dair belgeleri ilettim ve artık mülakat gününü beklemekteyim. Sağlık kontrolleri için her iki kuruluşta inanılmaz derecede anlayışlı ve yardımsever olduklarını söyleyebilirim. Maske takmaları ve alışık olmadığım aksanla konuşmaları sebebiyle bazı yerlerde anlamakta zorlandım ancak yavaş konuşmalarını söylerseniz, yardımcı olabilmek adına size ayak uyduruyorlar :) ( Bu arada İngilizce seviyem ileri düzeyde olduğunu söyleyemem). Buraya gelecek kişilere ilk etapta önerim; havalimanında çok az miktarda para bozdurmaları sonrasında şehir merkezlerinde bozdurmaları daha sağlıklı olacaktır. Octopus kart & sim kart almaları(Octopus ve sim kart pasaport kontrol noktasına gelmeden önce göreceksiniz) ve kesinlikle metro kullanmalarıdır. Ulaşım inanılmaz derecede basit ve her yere rahatça ulaşabiliyorsunuz.
    Sağlık Evrakları için belgeler;

• Mülakatın olduğuna dair çıktı
    • Pasaport fotokopisi
    • 5 adet 1x1,5 fotoğraf
    • Amerika adresi (Yoksa sorun yapmıyorlar)
    • COVID aşı kartı (İngilizce alınabiliyor)
    • Aşı Kartı (İngilizce tercümesi)
    • Antikor Test Sonuçları (E devletten İngilizce alınabiliyor)
    • 4180 HK doları ödemesi ( Aşı olmadım, sadece tarafmalar yapıldı)
      Mülakatı gerçekleştirdikten sonra vizeyi alsamda alamasamda mutlaka daha detaylı bilgilendirme sağlayacağım, sormak istedikleriniz olursa yazabilirsiniz, foruma giriş yaptığımda mutlaka elimden geldiğinice destek sağlamaya çalışırım.

• @Ethem-Kostak Mülakatta başarılar, umarım her şey yolunda geçer, mülakat deneyimini bekliyoruz

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 43 Oy
    7k İleti
    559k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k