Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.7k 953

  • @finn_ ben yalnızca tek sayfa olan "Immigrant Visa and Alien Registration Application Confirmation" başlıklı belgeyi aldım, o belgede de Case Number ve Confirmation Number var.


  • @mrcbyyrm selamlar ben mülakata geçen hafta gebeyken gittim Viyana’ya, spesifik sorularınız varsa cevaplarım. eğer henüz gebe değilseniz doktorunuz ile konuşup şimdiden aşılarınızı tamamlayın zaten ileride de lazım olacak size. Benim bir iki aşım yok ve usa a giderken biraz gerginim mesela keşke doktorlar bu konularda uyarsalar bizleri. Bu arada gebeyken canlı aşıları yapmıyorlar zaten bunlar yasak, olunabilen inaktif aşılar var bunları zaten olursunuz yada öncesinde olun kurtulun.


  • @ugurbocegi 0d943b67-ca2c-4fb6-95f0-232654ec3a6c-image.png

    "Print Confirmation" seçeneğini yazdırdınız yani kısa olan sağdaki "Print Form DS-260" değil. Soldaki 2 sayfa olan sağdaki tüm cevaplarımızı içeren 7 sayfalık olan. Cevaplarımızı içereni çıkarmıştım ben o yüzden eski ve yeni hali istenir mi diye bir kafama takılmıştı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @finn_

    DS260 doldurduktan sonra karsiniza cikan asagida ekran goruntusunu goreceginiz "confirmation page" sayfasinin ciktisini ve cekilisi kazandiginizi ogrendiginiz zaman karsiniza cikan mektubun ciktisini alacaksiniz mulakata giderken. Mektubun altinda randevu yeriniz, tarihi ve saati guncellenmis olsa gerek, guncellenmis haline 2NL (second notification letter) deniyor.

    e386545d-4bf2-4cd9-8737-7d87752ebacd-image.png


  • herkese merhabalar ben dosyamı tayland'a taşımak istiyorum. konsolosluğa mail attım bana böyle bir cevap geldi. cevap olarak ne demeliyim yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    Dear applicant;
    Thank you for your inquiry regarding your case transfer request.
    Please clarify if you are a resident or work permit holder of Thailand. Additionally, kindly provide a Thai visa stamp in your passport for our review and response.
    we look forward to receiving your response.


  • @ATS16 6fa7c2f0-2f14-41af-b954-a0e500d96ed0-image.png

    Evet üst yazıda söylediğim print document dediğimde bu örneğe ulaşıyorum Mavi alan hariç daha kısa haline o da mülakat tarihim belli olduğu için sanırım?


  • Sağlık ocağında Boostrix Polio aşısı oldum ancak hemşire hanım sisteme giremedi (ilaç ismi sistemde çıkmadığı için barkod okutamıyor), ilçe sağlıktaki memurda bilmiyor, İlaç içeriğini mi sisteme girmemiz lazım, aşı ismini diye bana sordular. Böyle bir sıkıntı ile karşılaşan oldu mu, nasıl bu işi çözebiliriz.


  • @sarvavasa asinin isminin vurulma tarihinin bulundugu bir kagida(ingilizce) doktoronuzun islak imzasi ve kasesini attirin.hicbir sekilde sisteme isletemiyorsaniz


  • Merhabalar, 3 Mart’ta vize mülakatım var ve bişey aklıma takıldı. Ds-260 formunda pasaport kısmını “Other Travel Documents” seçmiştim ve dosyamıda Hong Kong’a taşırken eski pasaport numaramı maildd belirtmiştim. Şuanda yeni pasaportumun numarası farklı olduğu için mülakat günü sorun yaratır mı bu durum? Eski pasaportu mu yanımda götürmeli miyim her ihtimale karşı?


  • @ertugrulkndmr bence iyi yapmışsınız, bende de hep A antikoru yok, doktorum hepatit A nın hep B den daha tehlikeli olduğunu söyledi, bence iyi yapmışsınız yaptırmakla.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kadirkurtgoz DS260’i doldurduğunuz esnada bilgilerini girdiğiniz pasaportu ve yeni pasaportu mutlaka birlikte götürmeniz gerekiyor mulakata.


  • @gucarslan evet giriş yapabiliyorum, esc sayfasında mail adresinde bir değişiklik olursa eğer bildirmelisiniz diyor. Yeni mail adresimi bildirmem sanırım mantıklı olacak


  • @gngnrnzn Tayland aktif olan numaraların dosyalarını direkt olarak kabul etmiyor. Taylan da gidip giriş yaptığınız pasaportun damgasını konsolosluğa gönderip ben burdayım mülakat sonuna kadar kalmayı taahhüt ediyorum diye mail atıp cevap beklemeniz gerekiyor.
    Onun dışında başka ülkeleri Hong Kong Viyana gibi ülkeleri araştırabilirsiniz/ Deneyebilirsiniz.


  • @fahriakc @gngnrnzn
    Selamlar, onceki senelerde fiziksel olarak iligli ulkede bulunup dosya transfer talebinde bulunuluyordu cunku insanlarin son caresi buydu. Ancak bu yontemin basari orani cok yuksek degil, forumda okudugunuz basariya ulasmis deneyimler sizleri yaniltmasin, bu yontemi deneyip basarili olamamis ve deneyimini foruma yazmamis kisi sayisi cok daha fazla maalesef. Hazirda dosya transferlerini kabul eden konsolosluklar varken zamaninizi ve paranizi kaybetmemek adina bu tarz riskler almamanizi tavsiye ederim.


  • @ugursway *)~~*tekrardan mail attım sonuç bana the applicant is turkish citizen and residing in turkey. The reason to requesting the transfer iş unclear


  • @fahriakc Hong Kong’a direk mail atamıyoruz demi navigatör üzerinden mi ilerlememiz gerekiyor ?


  • Merhaba, ben Türkiyede üniversite okuyan Azerbaycanlı bir öğrenciyim. Görüşme tarihim 2025 April 02 olarak belirlendi. Belgelerimi toplamaya başladım. Türkiyeden adli sicil kaydı çıkardım ama aklımda kalan tek soru şu ki ben GreenKart Azerbaycan başlığı altındaki belgeleri mi toplamam gerek yoksa GreenKart Türkiye başlığı altındaki belgeleri mi ? Ankarada görüşmeye gideceğim. GreenKart Azerbaycan başlığı altındaki istenilen belgelerle GreenKart Türkiye başlığı altındaki belgelerde ufak tefek de olsa farklılıklar var. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.


  • Hong kong’un navigatör visa yerinde de ülkemizde bulunmamız yazıyor yinede mail atsam mı dosya transfer için


  • Bugün Tayland'tan dosya transferimiz için red maili aldık. Personel azlığını ve iç politikalarını öne sürdüler. Taşımayı düşünen arkadaşların bilgisine


  • @Evren53 Selamlar, durumunuz için üzüldüm açıkcası. Acaba KCC ile taşıyanlar içinde böyle bir geçerli durum var mı bilgi verdiler mi ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum