Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @salimekoken tebrik ederim. Benim tahmini sormuştunuz size geldi o tarih 🙂

• @finalhope teşekkür ederimm. umarım sizde en kısa sürede alırsınız 🙏🏻

• @Caner-Türk ben ilk şıkkı seçmiştim

• @dreamyy valla bende ilk şıkkı sectim ilk önce . kayit olduktan sonra tekrar secme yeri geldi ve 3. Şıkkı sectim .kayit oldum bulundugum sehirdeki postaneden alacagım . Bir sorun olmadı

• @Caner-Türk Sonuçta nvc den IL geldi biz register(kayıt) yapıyoruz sadece.3 nolu olanda mülakat tarihi ve saatini biz seçecekmişiz gibi anlama geliyor.Olduysa sıkıntı yok.İnşallah vize alma da sıkıntısız hallolur

• Bu ileti silindi!

• arkadaşlar az önce bir arkadaşla konuştum geçen sene mülakata girmiş birisi. eksik evraktan sarı kağıtla geri göndermişler eksik evrak finansal bir dökümanmış. ne olduğunu hatırlamıyor ama yarım sayfa bir sayfa kadar kısa bir şeydi dedi. bu evrak nedir bilen var mı? bende eşimin IRS tax transcriptleri ve W2 belgeleri var ama bunlar sayfa sayfa uzunlar. nedir o tek sayfa belge bilen var mı?

• @Houstonian-Life cok tesekkur ederim bilgilendirmeleriniz icin. Tekrar tebrik ederim, umarim hersey planladiginiz gibi ilerler ve bir aksilik yasamazsiniz.

• Merhabalar ,biz mart ayında statü değişikliği yaptığımız halde hala onayım gelmedi bu kadar uzun sürmesi normal mi ? Çok oldu bekliyorum 😔

• @Sibel-Demir ben mayısta yaptım statüm onaylandı haziranda. sizinki onaylanmadı mı

• @salimekoken hayır daha onaylanmadı.

• Merhabalar daha önce B1 turist vizesi reddi alan ve daha sonra Cr1-IR1 yapıp mülakata giren var mıdır acaba? B1 hakkında bir şey sordular mı? Önceki yanıtlarınızla ilgili bir şeyler söylediler mi?

• @Sibel-Demir fiziksel olarak mail yollamış mıydınız? biz fiziksel bir mail yolladık. içinde cover letter, vatandaşlık sertifikasının kopyası ve i-130 dosyamızın receipt notu vardi. ayrica USCIS ustunden i-130 dosyamiza ek dosya olarak vatandaslik sertifikasini scan edip yuklemistik. emma uzerinden live agent a yapilmasi gereken her seyi yaptigimizi ve dava dosyamizi upgrade etmek istedigimizi soyledigimizde tamam 30 gun icerisinde cevap alacaksiniz demislerdi, 27 gun sonra almistik. atladiginiz bir yer mi var acaba

• @salimekoken bizim süreçle avukat ilgileniyor .gerekli belgeleri avukata gönderdik o gönderdi.eşim uscısı aramıştı statüm değiştiğini söylemişlerdi

• Herkese merhabalar, bugün sabah 8:30 da görüşmem vardı ve sorunsuz bir şekilde tamamladım. Nasıl geçtiğini yazacağım ancak bir sorum var. İlk evrak teslimindeki görevli arkadaş fotoğrafımı aldı sonra tekrar geri verdi ve görüşmeyi yapan memur fotoğraf istemedi. Bu normal bir durum mu bilen varsa yazabilirse sevinirim.

Öncelikle doktor randevum 15 şubat tarihindeydi. Kuzenimde kalacağım için ve herhangi bir sorunla karşılaşırsam telafi için vaktim olsun diye erkene almıştm. İlk etapta ciğer filmi çekilip kan veriyorsunuz ve sonuçlar ile birlikte doktor muayenesi için aşağı yukarı 1-1.5 saat sonra geri çağırılıyorsunuz bu boşlukta kahvaltınızı yapıp çay kahve içebilirsiniz. Hemen doktorun binasının yanında cafeler mevcut. Sorunsuz bir şekilde sabah 9:30 da olan doktor randevum 12:30 gibi bitti.

Bugün sabah 8:30 daki görüşmem için 7:30 gibi konsolosluğun önünde sıraya girdim. Randevu saatine göre çağırdıkları için çok erken gitmenize gerek yok biraz soğuk oluyor, bir ara soğuktan ayaklarım uyuştu :). 8:45 gibi içeriye girdim. İlk girişte görevli arkadaş evlilik cüzdanı, nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı ve askerlik durum belgesi istedi. Bunları verdikten sonra turistik vizelerin yapıldığı bankolardan ayrı olarak sol arka tarafta göçmen vizeler için ayrılmış 4 adet banko bulunuyor bu sabah 2 tanesi aktifti. Biraz bekledikten sonra 9:30 gibi sıra numaram yandı ve şaşırtıcı şekilde hızlı bir mülakat oldu. Görevli bayan vereceğim bilgilerin doğruluğu için yemin ettirdi ve parmak izimi aldıktan sonra birkaç soru sordu. Sorular;

Eşimin adını söyledi ve kim olduğunu,
    nerede ve ne zaman tanıştığımızı,
    ne zaman evlendiğimizi,:
    Amerika'da nerede yaşayacağımızı,
    eşimin ne iş yaptığını ve nerede yaşadığını , (kendisine oturum izni aldığımızı ve yaklaşık 2 yıldır Türkiye'de birlikte yaşadığımızı söyledim)
    daha önce evlilik yapıp yapmadığımızı sordu. Sorulara cevap verirken bir yandan da bana ilk girişte verdiğim belgeleri uzatmaya başladı. Sadece pasaportum kaldı ve tebrikler, vizenizi işleyip pasaportunuzu adresinize göndereceğiz dedi. Benim şaşırdığım nokta üzerinde günlerce uğraştığım belgelerin hiç birini sormadı (bunun sebebi bütün dosyaları sisteme yüklemiş olmamız olabillir) hatta götürdüğüm dosyaya, destekleyici belgeler bakılmadı bile. 9:30 gibi başladığım görüşmem 9:45 gibi sonuçlandı. Umarım herkesin bu şekilde sorunsuz ve hızlı geçer. Sorusu olan arkadaşlar yazabilirler memnuniyetle yanıtlarım 🙂 Herkese başarılı süreçler ✌🏻

• @yakup-budakci tebrik ederim yolunuz acik olsun. 🙏🏻 bir sey sormak istiyorum. IRS tax transcripts ve W2 disinda bir belge yüklediniz mi? ya da yaniniza aldiniz mi? finansal belge olarak bende sadece bu ikisi var

• @salimekoken çok teşekkürler darısı başınıza 🙏 biz 2018 den bu yana olan IRS tax transcripts ve W2 ları sisteme yükledik bunlar dışında da eşimin banka hesap dökümlerini yüklemiştik. Göstermemi isterler diye yanıma da almıştım ama büyük ihtimalle sistemde gördükleri için tekrar göstermemi istemediler.

• @yakup-budakci yeni hayatınızda mutluluklar.DQ olduktan sonra sisteme hangi belgeleri yüklediniz?Finansal belgeler hariç?

• @dreamyy çok teşekkürler darısı başınıza 🙏 İsimlerini tam olarak hatırlamıyorum ama DQ olduktan sonra sisteme girdiğinizde istenen belgelerin isimleri yazıyor yanlarında 'Upload' tuşu var tıklayıp ekliyorsunuz. İstenen dışında eklemek istediğiniz olursa da 'Other' seçeneğinden ekleyebilirsiniz. Ekledikten sonra belgenin ne olduğuyla alakalı açıklama yazarsanız daha faydalı olur. Hepsini ekledikten sonra 'Submit' tıklayıp gönderiyosunuz, onaylanmayan durumlarda size hangi belgenin onaylanmadığını bildiriyorlar, belgede bir sorun yoksa genelde aynı belgeyi tekrar yüklediğinizde onaylanıyor. Yani benim için öyle oldu en azından.

• @yakup-budakci amin.çok teşekkür ederim detaylı açıklamanız için

Benzer Başlıklar

• 1360
  • 148
  • 58
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

162

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |