Herkese merhabalar, bugün sabah 8:30 da görüşmem vardı ve sorunsuz bir şekilde tamamladım. Nasıl geçtiğini yazacağım ancak bir sorum var. İlk evrak teslimindeki görevli arkadaş fotoğrafımı aldı sonra tekrar geri verdi ve görüşmeyi yapan memur fotoğraf istemedi. Bu normal bir durum mu bilen varsa yazabilirse sevinirim.
Öncelikle doktor randevum 15 şubat tarihindeydi. Kuzenimde kalacağım için ve herhangi bir sorunla karşılaşırsam telafi için vaktim olsun diye erkene almıştm. İlk etapta ciğer filmi çekilip kan veriyorsunuz ve sonuçlar ile birlikte doktor muayenesi için aşağı yukarı 1-1.5 saat sonra geri çağırılıyorsunuz bu boşlukta kahvaltınızı yapıp çay kahve içebilirsiniz. Hemen doktorun binasının yanında cafeler mevcut. Sorunsuz bir şekilde sabah 9:30 da olan doktor randevum 12:30 gibi bitti.
Bugün sabah 8:30 daki görüşmem için 7:30 gibi konsolosluğun önünde sıraya girdim. Randevu saatine göre çağırdıkları için çok erken gitmenize gerek yok biraz soğuk oluyor, bir ara soğuktan ayaklarım uyuştu :). 8:45 gibi içeriye girdim. İlk girişte görevli arkadaş evlilik cüzdanı, nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı ve askerlik durum belgesi istedi. Bunları verdikten sonra turistik vizelerin yapıldığı bankolardan ayrı olarak sol arka tarafta göçmen vizeler için ayrılmış 4 adet banko bulunuyor bu sabah 2 tanesi aktifti. Biraz bekledikten sonra 9:30 gibi sıra numaram yandı ve şaşırtıcı şekilde hızlı bir mülakat oldu. Görevli bayan vereceğim bilgilerin doğruluğu için yemin ettirdi ve parmak izimi aldıktan sonra birkaç soru sordu. Sorular;
Eşimin adını söyledi ve kim olduğunu,
nerede ve ne zaman tanıştığımızı,
ne zaman evlendiğimizi,:
Amerika'da nerede yaşayacağımızı,
eşimin ne iş yaptığını ve nerede yaşadığını , (kendisine oturum izni aldığımızı ve yaklaşık 2 yıldır Türkiye'de birlikte yaşadığımızı söyledim)
daha önce evlilik yapıp yapmadığımızı sordu. Sorulara cevap verirken bir yandan da bana ilk girişte verdiğim belgeleri uzatmaya başladı. Sadece pasaportum kaldı ve tebrikler, vizenizi işleyip pasaportunuzu adresinize göndereceğiz dedi. Benim şaşırdığım nokta üzerinde günlerce uğraştığım belgelerin hiç birini sormadı (bunun sebebi bütün dosyaları sisteme yüklemiş olmamız olabillir) hatta götürdüğüm dosyaya, destekleyici belgeler bakılmadı bile. 9:30 gibi başladığım görüşmem 9:45 gibi sonuçlandı. Umarım herkesin bu şekilde sorunsuz ve hızlı geçer. Sorusu olan arkadaşlar yazabilirler memnuniyetle yanıtlarım
Herkese başarılı süreçler