Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)


  • Merhaba,

    Deneyim paylaşımı ve soru :

    6 Şubat günü eşim le birlikte mülakata girdik. Pasaport - foto - adli sicil ve nüfus kayıt istendi - verdik. Çocuğunuz nasıl ABD de doğdu - petitioner kim- bir yıldan fazla bir ülkede bulundunuz mu - sorularını sordu. Tebrik etti ve ayrıldık. 7 Şubatta benim vizem basıldı ve kargo edildi. 10 Ocakta eşimin pasaportu kargoya verildi ancak vize yoktu. 12 Ocakta statüsü "Ready" olarak güncellendi. Şu ana kadar herhangi bir bilgilendirme yapılmadı - eksik evrak belirtilmedi.

    Konu hakkında bilgi olan varsa seviniriz.

    IR-5
    DQ: 01.08.2024
    Ungan : 04.02.2025
    Interview Date: 06.02.2025


  • 20 Mart Perşembe interview için 14 Mart Cuma uygun olur. Biz 4 Şubat sabah Ungan muayene olduk, 6 Mart interview gittiğimizde rapor çıkmamıştı. Randevudan çıktık, rapor maili geldi. 2 günde test sonuçları çıkmayabiliyor.


  • @CaliGirl-0 Randevu sisteminde Cumartesi de vardi diye hatirliyorum, yani Cmtsi de muayene oluyor.

    Ayrica muayene randevu sistemi interview tarihine en erken 3 gun oncesine randevu veriyor, Yani interview dan hemen birgun once muayene olmuyor diye biliyorum.


  • @petitsutlac Tebrikler. Eşinizinki de hemen hallolur umarım. Acaba “Ready” olunca pasaportu Ankara'ya geri göndermeniz mi gerekiyordu?

    Ben de 2-3 güne Ungan randevusunu alacağım. Sonra da evrakları hazırlama işine gireceğim.


  • @CaliGirl-0 Eksik evrak bildirmedikleri için göndermedik. "Ready" olarak bekliyoruz.


  • @CaliGirl-0 Biz de İzmir'deyiz. Umarım işleriniz yolunda gider. Herhangi bir sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım. Teşekkürler


  • @CaliGirl-0 Dediğiniz gibi oldu , "pasaportunuzu gönderin işlemi tamamlayalım" mesajı geldi. Kurye kaydı açtık, göndereceğiz.


  • @ bizede 3 nisan için mülakat randevusu geldi mart ortası sağlığı bitireceğiz


  • @petitsutlac ais kaydı yapanlar formu doldururken i-ü-ö gibi türkçe harfleri kullandılarmı ??? Bilgisi olan varmı acaba


  • @ksk88 Hayır. Kullanamazsınız zaten. Geçersiz der.


  • @CaliGirl-çok teşekkürler kullanmadım ama ds260 ve dosya no larını doğru girmeme rağmen ds260 no altında vise için uygun değildir uyarısı çıktı mülakat maili dün geldi belki elçilik kayıtlarına geçmemiştir diyerek bir kaç gün bekleyip yeniden deneyeceğim


  • @petitsutlac, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

    @CaliGirl-0 Biz de İzmir'deyiz. Umarım işleriniz yolunda gider. Herhangi bir sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım. Teşekkürler

    Tekrardan selamlar. Ungan randevusu alıyorum da şöyle bir bildiri ekranı çıktı: “Please make sure you have updated your DS-260 form within the last 6 months prior to making an appointment with us. This step is necessary for your file to appear on the US Embassy electronic submission system. We will not be able to confirm your appointment until your file is visible on the US Embassy electronic submission system.“

    Bizim DS-260 submit ettiğimiz tarih 11 Ekim 2024. Mantıken 6 ay 11 Nisan'da doluyor. Interview tarihimiz 20 Mart ve Ungan muayenesini de 14 Mart'ta yapmayı planlıyoruz. Bu durumda DS-260 update etmeye gerek var mı?


  • Şimdi baktım benim bile DS-260 formum aktif. Hala güncelleme yapabilirim görünüyor. Anladığım kadarıyla herhangi bir bilgide değişiklik olduysa- örneğin bu sürede herhangi bir yurt dışı seyahatiniz oldu- bu bilgiyi girin diyor. Update edilecek hiçbir bilgi olmasa dahi, cevaplardan birkaçına girip tekrar yazıp -Save- etmeniz güncellemeye yetecektir. Ungan randevusu alabilildiğinizde sıkıntı giderilmiş olur.


  • @petitsutlac Bunu yaptığımızda DS-260 no değişmiyor değil mi?


  • @petitsutlac Az önce CEAC sistemden baktım. DS-260 formuna açıp bakabiliyorum ama girmiş olduğum bilgileri kesinlikle değiştiremiyorum veya güncelleyemiyorum. Zaten resmi sitede de böyle yazıyor: “Applicants who have outdated or incorrect information on their Form DS-260 must IMMEDIATELY submit an inquiry here and provide all the outdated or incorrect information that you would like to update on your Form DS-260. We may need to reopen your Form DS-260 for you to update the information.”

    Ekim'den bu yana birkaç yurtdışı seyahati yapmıştık, onları ekleyecektim ama zaten formda diğer ülke seyahatleri hakkında bir şey sormuyor. Sadece geçmiş ABD seyahatlerini soruyor. Bu şekilde doktor randevusunu alacağım artık.

    Sizin hala güncelleyebiliyor olmanıza şaşırdım. Belki sizin 6 aydan uzun süre olmuştur veya vize türünden kaynaklıdır. Bizim IR-5


  • Evet IR-5. Siz Ungan randevusu almaya çalışırken mesaj geldi diye algıladım. İlginç, bizim DS-260 hep açık güncellemeye. Formlar da farklı olabilir. (Turist vizesini yenilemek isteyenlere farklı farklı sorular çıktığını tecrübe etmiştim.) Algoritmayı kişi bazlı çalıştırdıkları malumdur.


  • @petitsutlac Yok, o yazdığım üstte kırmızı bildiri kutucuğunda yazıyordu Ungan'da. Randevu almaya engel bir ekran çıkmadı.


  • @CaliGirl-0 eğer ds260 formunu doldurduktan sonra değişen adres, iş, pasaport gibi bilgileriniz varsa konsolosluğa mail yollayıp formda güncelleme yapacağınızı bildirmeniz iyi olur. Eğer değişiklik yoksa güncelleme de yapmasanız olur.


  • 14 Mart a doktor randevusu aldım. 18 inde de Visa interview olacak


  • @mrme12 bizde 11 mart unganlar 3 nisan mülakat ama ais kaydı sorun çıkarıyor pasaport teslim yeri sadece istanbul ve ankarayı açıyor sorunu çözemedim belki erken diye yapıyor ????


Benzer Başlıklar

  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    464 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum