Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Ongn DV2024 sürecinde gelmişti ANK’dan bir email, mülakat tarihinizden 7-10 gün önce. Bu başlıkta ve resmi konsolosluk sayfasında yer alan talep edilen evrakları mülakat tarihi yaklaşırken toplamanızı, profiliniz nezdinde farklı bir durum var ise (yurtdışı yaşam nedeniyle polis raporu, sabika kaydı, medeni durum değişikliği vb) bunlar için de bu mülakat öncesi gelecek emailde ilave evraklar talep edilebiliyor. Bol şans

• @ATS16 çok teşekkürler. Olası mahkeme evrakı dışında da bütün evrakları türkçe hazırlamamız yeterli değil mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@Ongn

Bu konu başlığından Ankara’da bu yıl veya DV2024 süresince mülakata girenlerinden deneyimlerini okuyarak gotureceginiz evrakların detaylarına ulaşabilirsiniz. Arama butonunu da kullanabilirsiniz. Bol şans

• DV2025 ve Hong Kong Mülakat Deneyimi

Arkadaşlar herkese süreçte bol şans🍀 diliyorum.

Hong Kong mülakat deneyimimi ve DV2025 sürecin en başından yaşadığım deneyimleri sizinle paylaşmak istiyorum.

Greencard çekilişini sadece kulaktan dolma dışarıdan duyduğum bilgiler dahilinde bilgi sahibiydim, şansa internet reklamlarında önüme çıkan bir link ile ilk defa başvurumu yaptığım resmi sitede kazandığımı da şans eseri sonuç açıklandığı tarihten 5 ay sonra öğrenmiştim. Sonrasında bu forumu buldum.

Rehber niteliğinde süreç boyunca ve sonrasında her türlü bilgiye ulaşabileceğim bu forumu bulduğum için çok şanslıyım.

Burada emeği geçen destek veren deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum.
    Kazandığımı 5 ay sonrasında öğrendim biraz ciddiye almama ve nasılsa çıkmaz düşüncesinden dolayı ama asıl neden ID numaramı kaybettiğimden dolayı girdiğim bilgilerde de sürekli hata alıyordum 3 isme sahip olduğum için isimlerin yerlerini değiştirmeyi deneyince işe yaradı.

Şöyle bir sonuç çıkarmak mümkün DS260 formunu geç göndermenizin hiçbir olumsuz etkisi yok ben 5 ay sonra gönderdim sorun olmadı.
    DS-260 formunu gönderdikten sonra CN 10XXX olması belki çok değil gibi gelsede forumda gördüğüm o meşhur söz
    ANKARA'YA GÜVENMEYİN!

Bundan dolayı dosya taşımanın gerekli olduğunu gördüm ve dosyamı sırasıyla Tiran Hong Kong Muscat ve sonrasında yine Hong Kong'a taşıdım.
    Çok fazla dosya taşımanın da herhangi bir olumsuz etkisi olmadı mülakatta da sorulmadı.

En son Muscatta 2 ay beklemenin sonucunda Hong Kong a taşırken current olduğum için dosyamı konsolosluk aracılığıyla taşıdım ve Hong Kong Konsolosluğu anında kabul edip o gün içinde de 2NL mülakat mailini yolladı.

Sağlık randevumu Andersondan almıştım mülakat tarihime yakın bir tarih verdiği için ama tabiki kronik bir problem olan mülakat tarihine yetişmedi. Rapor çıkışı 14 ocak olunca mülakat tarihim 16 ocağa ertelendi ve 21 ocakta vizemi almış oldum.

Sağlık Raporu Bölümü:
    Bütün aşılarımı Türkiye de olduğum için 1200 HKD gibi bir miktar bana kalmış oldu. Size tavsiyem aşılarınızı mümkünse Türkiye de yaptırıp aşı kartınızı aile hekiminden çıktı alarak yanınızda götürün. Antikor testini de aynı şekilde yapın.
    Sağlık kontrolü gayet basit ve kolay hemşireler çok yardımcı oluyorlar sorun olacak hiçbir durum yok.
    Covid 19 testimi virtus medical den yaptırmıştım.

Mülakat hakkında;
    İstenilen belgeler
    Lise diploması ve Üni diploması (benden ikiside istendi)
    Askerlik belgesi
    Adli sicil kaydı
    Nüfus kayıt örneği
    Pasaport
    Ve klasik mülakat soruları
    Daha önce evlilik yaptınız mı Hayır
    Çocuğunuz var mı Hayır
    Öğretmen olduğunuzu görüyorum Amerika da ne iş yapacaksınız Öğretmen olarak devam etmek istiyorum gibi soruların ardından vizenizi onaylıyorum 5 iş günü içinde gelen mail ile pasaportunuzu alabilirsiniz diyerek süreci bitirmiş oldum.

Şunu söylemek istiyorum Çin aktarmalı uçuşlarda Bavulunuzun kaybolma yada gönderilmeme problemi yaşayan çok insan var bende bu durumu yaşadım.
    ÇİN AKTARMALI UÇUŞLARDA MÜMKÜNSE HAYATİ EŞYALARINIZIN OLDUĞU BİR SIRT ÇANTASI AYARLAYIN KENDİNİZE VE ONU MUTLAKA YANINIZA ALIN. Ben iyiki bu şekilde bir tedbir alıp çok zorluk yaşamadım. Hong Kong havaalanında kayıp bagaj deski kurmuşlar ordan yardımcı oluyorlar bagajınızın ne olur ne olmaz diye fotosunu çekin yada belirgin bir işaret veya kolay bulunacak bişeyler takabilirsiniz bavula.

Victoria Peak
    Monster Building (Quarry Bay)
    Chi Lin Nunnery
    Wong Tai Sin Temple
    Disneyland ve Oceanpark
    Hong kong da gezilebilecek yerler manzaralar çok güzel özellikle zirvelerde

Fat Daddy den mutlaka tavuk yemenizi öneririm aşırı lezzetli 😋
    Welcome marketler ucuzdur tavsiye.

Maliyetler
    Uçak gidiş geliş 40 bin
    Hostelde kalmıştım Causeway bay de aşırı güzel bir konuma sahip 17 gün 14 bin
    Toplamda tek kişi 130 bin civarı gibi bir maliyeti oldu bana

Herkese bol şanslar diliyorum herkes vizesine kavuşur umarım 🙏
    Desteğini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürler 🫡

• Bu ileti silindi!

• @vixo valla pazar akşamı beni büyük stresten kurtardınız hocam teşekkürler 🙂 🙏

• @TuttoSPORT yolunuz açık olsun.Tebrikler

• Herkese Selamlar ben Onur 22 yaşındayım 13 Ocak 2025 Hong Kong mülakat deneyimim sizlerle;

=================== Dosya Taşıma Ve Mülakat Maili ===================
    Dosyamı herkesin önerdiği gibi aslında current olmadan kcc ile taşımak aklımda vardı fakat biraz yavaş davrandığımdan current olduktan sonra konsolosluğa
    mail atarak taşımak zorunda kaldım. Hong Kong konsolosluğunun en iyi yanlarından biri mail yoluyla kendileriyle iletişimi çok kolay kurabiliyorsunuz sadece maili
    hong kong visa navigatordeki yönergelere uygun atmanız gerekiyor. Dosya taşıma talebimi gönderip geri dönüş aldıktan sonra onay mailini attım ve bana mülakat
    tarihimi 4 Aralık tarihinde mülakat tarihim 13 Ocak olacak şekilde verdiler. Herhangi bir 2NL maili almadım fakat esc sayfamda mülakat yerim ver tarihim yazıyordu
    kcc'ye mail atıp dosyam nerde ve mülakatım var mı diye sorduğumda onlardan da onayı aldım.
    Konsoloslukların performansları bence her yıl çok alakasız değişiyor(Ankara hariç)
    Örneğin geçen sene için ara sıra benim de düşündüğüm ummana dosyasını taşıyan birçok kişi varken bu sene dosyasını ummana taşıyıp mülakat alan hala sadece
    Ben Baturu biliyorum yanlış da olabilir tabi ama Hong Kong konsolosluğundan kötü performans gösterdiğine eminim.
    Dosyanızı taşıyacaksanız sizden önceki case numberlara dosya taşımayı kabul eden ve mülakat veren konsoloslukları tercih etmeniz her zaman daha iyi olacaktır.

=================== Sağlık Randevusu + Covid Randevusu Alımı ===================
    Mülakatımı aldıktan sonra fazla sürem yoktu fakat sürece az da olsa hakimdim hemen Dr nicolsona mail attım ve verdikleri tarihi (30 Aralık)
    kabul ettim genelde araya 2 hafta koyuyolar daha geçe çekmeye bence gerek yok çünkü Hong Kong konsolosluğu eğer sağlık raporu yetişmesse
    raporsuz gelmeyin mülakat gününüzü erteleyelim diyor.
    Nicolson araya 2 hafta koyduğunda problem çıkmazsa vermiş oluyo benim mülakatım pazartesiydi cumartesi günü öğleden önce teslim aldım.
    Andersonu tercih eden bir çok Türk arkadaşım da oldu onlar da herhangi bir sıkıntı yaşamadı, sadece mülakat tarihinize çok yakınsa normal olarak yetiştiremeyebilirler.
    Covid aşısı randevumu da virtus medical internet sitesinden sağlık muayinemden 4 gün sonra olcak şekilde ödemeyi internet sitelerinden yapıp aldım.
    Covid aşınızı mülakattan 5 gün önce olmanız gerektiğini de unutmayın umarım bunu okuduğunuzda covid aşısı gerekliliği artık kalkmıştır araştırın.

=================== Uçak Bileti ve Hong Kong'a İlk İniş ===================
    Uçak biletimi de gidiş dönüş Pekin aktarmalı olcak şekilde China Southern havayolundan turna.com dan aldım pekin havalimanında herhangi bir problem yaşamadım
    sadece 30k mah powerbankim yüzünden 2dk bekletip biletimle fotoğrafını çekip beni yolladılar bu arada uçağa hiç binmeyenleriniz olabilir hiç abartılacak bir şey yokmuş
    her zaman bahsetikleri kulak tıkanmasını da hong kong metrosunda Tian Tan Buddhayı gezmeye giderken daha çok yaşadım metroları çok hızlı.
    Ben ilk uçuşumu bu süreçte böyle yapmış oldum, ardından tekrar gelicem ama bu süreç yüzünden 1 ayda 8 farklı uçağa binip 4 aktarma da yapmış oldum.

Hong Kong havalimanına indiğimde pasaport kontrol kısmına ilerleyip visitors kısmından sadece pasaportumu verip geçişi kolayca yaptım
    küçük bir kağıt veriyolar vize yerine geçen 90 günlük o kdr ,herhangi bir form yok. Çıktığınızda Global exchangeden hem 88hkdye sim kartınızı alıp aktive etmesi için
    yardım isteyebilirisiniz ordaki görevli saolsun zaten soruyo 2dkda aktive ediyo. Para bozdurma konusunda da paranın çoğunu parçalara bölüp şehir içinde güvenilir
    gelen iyi oranlı dövizcilerden çok daha iyi fiyata bozdurabilirsiniz ilk geldiğimde garanti olsun diye nicolsonun parasını havalimanında bozdurmuştum ama hiç de gerek
    yokmuş sonradan pişman oldum biraz. Ardından airport express tabelalarını takip edip customer servicesten octopus kartınızı alabilirsiniz çünkü şehirde her yerde
    işinize fazlasıyla yarıcak .Ben otobüsle gitmeyi tercih ettim sanırsam en ucuz yol otobüs. Customer service'e giderken sağındaki yol otobüs terminaline gidiyor.

Konaklama konusunda Hong Kongda tehlikenin t'si ile karşılaşmadım oldukça güvenli bir ülke benim deneyimime göre. İlk gidişimde güvenli güzel bir otelde kalmışken
    2.gelişimde bildiğiniz penceresiz bir mansiyonda kaldım keşke ilk geldiğimde de mansiyonda kalsaydım dedim çünkü oldukça ucuzdu gereksiz masrafa hiç gerek yokmuş
    masrafları en alta yazdım.

=================== Dr. Nicolson & Associates Sağlık Muayinesi:===================

Hong Kongda herkesin söylediği gibi harika bir metro ağı var her bindiğimde keşke İstanbulda da aynısı olsa dedim. Central durağında inip Wing On Housea varıp son 2
    asansörünü kullanıp 14.kata çıkmanız lazım. Sıra numaranızı aldıktan sonra sola doğru turuncu alana gidip numaranızın yanmasını bekliyorsunuz.
    Sıra numaranız yanınca yanan numaralı kısma gidip pasaportunuzu verip başlıyorsunuz.
    Sorduğu soruları tam hatırlamıyorum ama zor bir şey yoktu zaten önceki mülakat deneyimleriyle aynıydı farklı bir şey duymadım sadece bir ara belki anlamam diye ,daha soruyu
    sormadan (daha önce başka bir ülkede bulundun mu?)sorusunu translate'e yazıp ekranını bana çevirdi. Gülerek bu sorunun geleceğini zaten biliyordum dedim.
    Önceki Hong Kong mülakat deneyimlerinden birinde bu soruyu anlatamadıklarını okumuştum.
    Sağlık muayinesi için Türkiyeden aile hekiminden aşı listemi + aşı listemin gemini ile ing çevirisinin imzalatıp getirmiştim. Devlet hastanesinden aldığım antikor testimin
    sonuçlarını da aynı şekilde ıslak imzalı ve çeviriyi de imzalatıp almıştım 1x1,5 inç fotoğrafımı da teslim edip ardından kan verme göğüs filmi ve genel muayineden sonra
    influenza aşımı olup Whatsappdan ekleşip ödememi yapıp çıktım.

Covid aşımı Virtus Medicale gidip olduktan sonra da , aldığım covid aşı kartını yürüme mesafesinde olan nicolsona götürüp verdim fotokopisini çekip dosyama eklediler
    wpdan da atabilirsiniz diye biliyorum ama ben şansa bırakmadım.30 Aralıkta girdiğim sağlık randevumun raporunu da 11 ocakta teslim aldım.

=================== Mülakat Deneyimim: ===================

Heyecandan fazla uyuyamadığım gecenin sonunda sabah yola çıktım. Konsolosluğa gitmek için metroyla central durağında inip j1 çıkışından çıkıyosunuz,
    Parkın içinden geçip karşıya geçtikten sonra aynı yönde yukarıya doğru yürüdüğünüzde konsolosluğa kolayca ulaşıyorsunuz.
    Mülakata tercüman Aslı hanımla girdim. İngilizceme güveniyordum fakat sürecin burasına gelmişken mülakat kısmını riske bırakmak istemedim sürece hakim biriyle
    girmek de yardımcı olur diye düşündüm. İçeri girip pasaportumu ve
    arkasında isim soyismim yazılı 2x2 inch fotoğrafımı teslim ettik ve zaten benden isteyeceklerini belgeleri önemlilik sırasına göre sıralayıp ne olduğunu söyleyerek
    aşşağıdaki sırayla verdim. Hong Kong konsolosluğunun en çok orjinal çerçeveli lise diplomasına ve askerlik belgesine önem verdiğini biliyordum ve onları önce verdim.

Mülakat için verdiğim belgeler ve yeminli tercümeleri sırasıyla:

-Lise Diploması-Apostilli tercümesi
    -Askerlik belgesi(edevlet)-tercümesi
    -Sağlık raporum
    -Formül A(Nüfus Müdürlüğü olanı verdim)(Annemin soyadı e devlet formül a'da babamın soyadı olarak çıkarken nüfustan aldığımda kızlık soyadı yazılı olarak çıkıyordu)
    -Arşivli Adli Sicil Kaydı (edevlet)
    -Vukuatlı nüfus kayıt belgesi(edevlet)-tercümesi
    -Üniversite mezuniyet belgem(edevlet)-tercümesi
    -ABD deki adres ve mailimin yazılı olduğu A4

Teslim ettiğim evrakların dışında herkesin mülakat deneyiminde bahsettiği evrakları da garanti olsun diye fazlasıyla götürmüştüm(sgk,banka,ikametgah vs)
    zaten istemedikleri için teslim etmedim. Mülakatta yemin edip parmak izimi verdikten sonra;
    -Daha önce evlendin mi? Hayır
    -Çocuğun var mi? Hayır
    -Bir suç isledin mi? Hayır
    -Tutuklandın mi? Hayır
    -Daha önce Usa vizesine başvurup red aldın mı? Hayır
    -Bitirdiğin en yüksek eğitim düzeyi nedir? Ön Lisans
    -Çalışıyor musun? Evet

Sorulardan sonra beklediğim approved kelimesi yerine, vizeniz için biraz zamana ihtiyacımız var araştırıcaz. Süreç tamamlanınca size maille dönücez cevabı ve
    mavi kağıt almak oldukça kötüydü.
    =================== AP (Administrative Process) SÜRECİ ===================
    Böylelikle sonu görünmeyen belirsizliklerle dolu AP sürecim başladı. Pazartesi girdiğim mülakattan sonra cuma günü uçağa
    binip elim boş tekrar Türkiyeye döndüm ve konsolosluktan mail beklemeye başladım. Apye
    neden kaldığınıza dair hiçbir bir sebep söylenmiyo kötü yanlarından biri de bu. 2 haftanın sonunda AP süreciniz tamamlandı lütfen pasaportunuzu teslim
    ediniz maili alıp tekrardan Hong Kong'a uçup pasaportumu teslim edip ertesi gün vizemi ve sarı zarfımı aldım.
    Bu 2 haftalık süreci sadece AP'ye kalan arkadaşlar bilir ve bu süreç ilk başladığında da kendisine yazdığım bana yardımcı olup
    (hallolcak, sadece biraz zaman alıcak güven bana)diyip mülakattan çıktığım gün beni biraz da olsa rahatlatan(Trump hallolcak dese bu kdr rahatlamazdım)
    @gucarslan abiye de tekrardan buradan tekrar teşekkür ederim.
    Umarım hiç kimse AP'ye kalmaz ve sorunsuz şekilde vizesini teslim alır.

=================== MASRAFLAR TL ===================
    1.Gidiş

-Chiana Southern Gidiş Dönüş Uçak Bileti-30k
    -Nicolson Sağlık Muayine-(4900 hkd) -22k
    -Covid Aşısı-(1880 hkd)-9k
    -3 Hafta Iclub Fortness Hill Konaklama -55k
    -Yeme içme günlük 100 200hkd

2.Gidiş

-Qatar Airways Gidiş+Thai Airways Dönüş+HK Peace Guest House 1hafta Konaklama - Hepsi 45k

=========================================================

Unuttuğum bir şey veya kafanıza takılan bir şey olursa mesaj atabilirsiniz.
    Her şey gönlünüzce olsun Amerikada görüşürüz.

• ⭐⭐⭐

@TuttoSPORT ve @rezonans
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @rezonans hayatınızın baharında çok güzel ve başarılı bir deneyim yaşamışsınız.Yolunuz açık olsun.Çok güzel ve ayrıntılı yazmışsınız.Sadece şu “covid aşısını mülakattan 5 gün önce olma şartı” nı pek anlayamadım.Biraz açıklar mısınız?

• @DenizMaths çok teşekkür ederim herşey gönlünüzce olsun 🍀

• @DenizMaths Teşekkür ederimm. Mülakat tarihinizden 5 gün önce covid aşınızı olmanız ve nicolsona teslim etmeniz gerekiyordu benden böyle istenmişti. Maille sorabilirsiniz sağlık muayinenizi olcağınız yere

• @rezonans Onur kardeşim yolun açık olsun 🫡

• @Flight101 çok tesekkür ederim 🙏

• @TuttoSPORT yolunu açık olsun emek veren takip eden herkes alsın diyelim🙏

• @rezonans yolunuz açık olsun Hong Kong yine yüz güldürmüş🙏

• Hong Kong'a Ulaşım ve Sağlık Muayenesi Deneyimim

Selamlar öncelikle. Bu deneyimde HK'ye uçuşumu, SIM kartı ve Octopus kartı nereden aldığımı, Bishop Lei isimli otele tren ve shuttle ile nasıl gittiğimi ve sağlık deneyimimi anlatacağım.

Öncelikle Bishop Lei'ye rezervasyon yaparken kendi sitesinden rezervasyon yapmanızı tavsiye ederim, ben Booking.com üzerinden yapmıştım ancak ödeme aşamasında sorun yaşadım (+ kendi sitesinden rezervasyon yaparsanız kahvaltı dahil diyenler olmuş forumda). Bir de şu nokta önemli: ödemeyi yaptığınız kredi kartıyla, otele vardığınızda teyit amaçlı kullanacağınız kredi kartı aynı olmalı. O yüzden sanal kart ile ödeme yapmayın, kredi kartının kendisiyle ödemenizi yapın.

Dün THY direkt uçuşla İstanbul'dan Hong Kong'a geldim. Uçuş 10 saat sürdü, kabin ekibi Türktü ve gayet konforlu bir uçuş oldu. Gidiş geliş (dönüş 6 Mart) olacak şekilde uçak biletine toplam 40k TL ödedim. Uçakta iki kez yemek verildi, birisi bindikten 1 saat sonra akşam yemeğiydi, birisi de sabah kahvaltısıydı.
    Uçakta verilen akşam yemeği:
    e9e807e8-8d61-40bb-9709-11b4fa3eea30-image.png
    Uçakta verilen sabah kahvaltısı:
    524e4f04-4690-41e4-b220-39ad89f4bfba-image.png

10 saatin ardından uçaktan indik, otobüslere bindik, tam havalimanı binasından içeri girerken polis 30-40 kişinin içinden yalnızca beni çevirdi 🙂 Hong Kong'da mı kalacaksın yoksa Çin'e mi gideceksin diye sordu, kaç gün kalacaksın diye sordu, pasaportumu istedi, bunları verdikten sonra geçmeme müsade etti (polisler kibar ve güleryüzlü, başınıza gelirse endişelenmeyin). Daha sonra forumdan birinin de belirttiği üzere herkesle beraber Immigration tabelalarını takip ettik ve sınır polisinin olduğu alana ulaştık. Her ihtimale karşı yanımda otel rezervasyonu, sağlık sigortası ve uçak biletlerini getirmiştim. Polis hiçbir şey sormadı, hatta immigration formu falan da doldurmadım (kimse istemedi, uçakta da dağıtılmadı) ve polis 3 ay ülkede kalabileceğime dair ufak bir kağıt verdi. Ardından bagaj teslimi bölümüne gidip bagajımı teslim aldım ve Exit'ı takip ederek oradan da çıkıp havalimanının ana salonuna giriş yaptım.
    Burada, aşağıdaki görselde göreceğiniz alanı bulup 200 USD->HKD işlemi yaptırdım. (Döviz işlemlerini sakın İstanbul Havalimanında yaptırmayın, dalga geçer gibi bir kur söylediler.)
    56e6b0ca-bce7-4563-a7ef-83ebb3ff330e-image.png
    Bu resimdeki yerden aynı zamanda 80 GB'lık o meşhur SIM kartı da aldım. Hintli bir görevli vardı, kendisinden SIM kartı aktifleştirmesini isteyin, pasaportunuzu isteyecek ve aktifleştirecek. Aktifleştirdikten sonra *103*900# numarasını tuşlayın, "Accepted!" diye bir mesaj görüntülüyor olmanız lazım. Bu olduysa hattınız aktifleşmiş demektir. Daha sonra size Çince birkaç SMS gelecek, bunların birinin içinde telefon numaranız yazıyor, +852 alan kodunu da ekleyerek numaranızı bir yere kaydedin.

Bu Global Exchange isimli yerde Octopus kart satılmıyormuş, onun için bu ofisin tam karşısında tren istasyonunun girişi var, bozdurduğum HKD'ler ile oradaki "Customer Service Centre" isimli alandan bir Octopus kart aldım ve ardından Airport Express trenine bindim. Octopus kart aldığım yer burası, yandaki küçük sarı tabelaya zoom yaparsanız Octopus kart falan yazdığını görürsünüz zaten:
    5fceead7-bad0-40ef-b414-05765dff4b78-image.png
    Bishop Lei isimli otele gitmek için, son durak olan "Hong Kong" durağında iniyorsunuz. (Durağın adı Hong Kong Central falan da olabilir tam hatırlayamadım, 3 durak var ve sonuncusunda ineceksiniz.) Son durağa gelip trenden indikten sonra çıkışta Octopus kartınızı okutmanız lazım, burada kartınızdan ücreti tahsil edecek.
    Kartı okuttuktan sonra biraz ileride solda (yine birilerine danışırsınız veya tabelaları takip edersiniz) shuttle bekleme alanı var. Bölgedeki oteller, bu tren istasyonundan kendi otellerine ücretsiz servis kaldırıyor. Aşağıdaki alanı bulun:
    7b286ca9-644f-473b-a10a-f8e0803ab881-image.png
    Burada sizin gideceğiniz otelin ve Bishop Lei'nin bir sonraki shuttle'ının saat kaçta geleceği yazıyor. Bishop Lei'nin son shuttle'ı saat 19.25'te idi ve ben de ona yetiştim. Aşağıdaki otobüs geldi ve ücretsiz şekilde valizimle birlikte beni otele götürdü. Otobüste yalnızca ben vardım, başkalarını beklemiyorsunuz. (Otobüsün üzerinde gideceğiniz otelin ismi yazıyor.)
    e81bef25-0a37-4111-a075-509458cbc42d-image.png

Gelelim sağlık muayenesi deneyimime,
    Benim açımdan oldukça kolay geçti, İngilizce iletişimde hiçbir zorluk yaşamadım, burada yaşayan arkadaşlara destek oldum. Telefon hattı Dr. Nicolson'ın ofisinde nedense pek iyi çekmiyor, Google translate ile hallederim gibi bir düşünceniz varsa her ihtimale karşı bir de offline translator indirin. Bu arada sanırım ülkede ChatGPT de yasak, ben giremedim.
    @onuru'nun deneyiminde yer alan testleri sırayla bana da uyguladılar. Yalnızca Polio aşısı vurundum. 1 doz booster Td aşısını 8. ayda vurunmam gerektiğini (1 ay önce TR'de Tdap vurunmuştum) ve 2 doz daha Hepatit B aşısı vurunmam gerektiğini söylediler, bu Hepatit B aşısının birisini vize mülakatımla aynı gün vurunmam gerekiyormuş, mülakattan sonra gelebilirsin veya Türkiye'de vurunabilirsin dediler, ben çıkar çıkmaz vurunmaya gitmeyi düşünüyorum.
    Orada 3-4 farklı Türk aile ile tanıştım, diğerlerinden farklı olarak benden bir de idrar testi istediler. Her ihtimale karşı bol su içerek gidin çünkü orada 1 saat fazladan bekledim 🙂 neyseki yeter daha fazla su içme diyen olmadı.
    Ücret olarak kredi kartımla 4780 HKD ödedim. Daha sonra faturayı inceledim,

• "Medicine" 160 HKD diyordu bu Polio aşısıydı.
    • "Medical Examination" 2420 HKD diyordu, bu da "Physical exam & documentation,Serologic test for syphilis,NAAT for gonorrhea,Chest x-ray and radiology consult" hizmetlerini kapsıyor olmalıydı, hadi buna da tamam dedik.
    • "Laboratory" adı altında 2200 HKD'lik bir ücret daha kesilmişti benden. Sanırım bu da "Interferongamma release assay (IGRA) test" olmalı, ancak onunla mı alakalı yoksa bir yanlışlık mı yaptılar bilmiyorum, tekrar soracağım.

Ödemeyi kredi kartımla yaptım. 3 gün sonra Virtus'ta COVID aşımı olacağım ve bana verecekleri belgeyi yeniden Dr. Nicolson'a götüreceğim. Onun deneyimleriyle de bu yorumu güncelliyor olurum. 3 Mart'ta randevum var ondan sonra da yeni bir deneyim mesajı yazarım. Bishop Lei'de olup da tanışmak isteyenler mesaj atabilir, süreçte herkese başarılar.

COVID aşısını HK'de olacak olanlara bu deneyimimi okumalarını da tavsiye ederim.

• Hongkong'dan selamlar, Sağlık muayene deneyimimizde ufak ama önemli bir bilgi paylaşmak istiyorum. ÖZELLİKLE ÇOCUKLU VE HONGKONG'A MÜLAKATA GELECEKLER İÇİN.
    Arkadaşlar Nicolson 6ay - 11 yas arası çocuklara covid aşısı istiyor dayanaklarıda hongkong hükümetinin kuralları. Ben ne kadar hazırlıklı gitsemde sıkıntı yaşadık. Şöyle ben bununn başıma geleceğini geçmiş deneyimlerden görmüştüm ve 9 yaşındaki oğlum için sağlık bakanlığından bir muafiyet yazısı aldım özetle " TR de 12 yaş altına covid uygulanmaz" diye QR kodlu bir yazı tercümesini yaptık gittik. Nicolsonda evrak teslimi sırasında çocuğun covid aşı kartı olmadığından yaşı 9 olduğu için yapmayacaksınız dimi diye sorunca belki dedi ve ben biraz gerilmeye başladım sonra bakanlıktan aldığım yazıyı verdim okudu başkasına gösterdi bir yerlere gitti geldi bu olmaz dedi çocuğun adı yok olmaz diye ısrar etti. Ebeveynin oluşturduğu dilekçeye hitaben yazılmış bir bakanlık yazısı dedik üzerindede ebeveynin adı soyadı yazıyor annesi. Annesi burada işte pasaport işte doğum belgesi işte çocuk işte tam vukuatlı belge tüm kanıtlar mevcut diyince biraz kemküm etti ve aynı şeyi tekrarladı ama adı yokki nerden bilim senin cocugun diyor (kü**r edesim var özür dilerim). Nerden bilim senin cocugun diyor ve muayeneye alıyor işlemlerini yapıyor ödemelerini alıyor sorun yok. Sonra yanımızdaki arkadaşlar dil konusunda ve ikna konusunda yardımcı oldu onlarda ikna edemedi en sonunda bize bir belge getirdi bizimkinin benzeri ve üzerinde TC yazıyor yani bizden önce birisi aynı belgeyi vermiş ve bunlarda artık hep benzer evrak peşindeler sonra bize hazırlatın mail atın mülakata kadar dediler. Sağlık olsun dedik ayrıldık oradan. Buradan Bakanlığı aradım izah ettim sağolsunlar yarım saat içinde istediğim belgeyi hazırladılar whatsapp dan attılar nicolsona ileteceğim cuma günüde gidip elden vereceğim. Eğer benzer evrak alanlar hazırlayanlar varsa aman ha sakın TC no isim soyisim olmadan gelmeyin burada sorun cıkarıyorlar. Hiç benim gibi strese girmeyin , direkt bakanlıktan doğru şekilde alın belgeyi cocuklarınıza covid yaptırmaktan kurtulursunuz.

• @ugurbocegi çok güzel anlatmışsınız.Kolay gelsin,darısı başımıza

• @korayuzayates Merhaba, sıralama numaralarımız yakın oldugunu görüyorum ancak ben hala geri dönüş alamadım, size mülakat onay bildirimi ne zaman geldi, öneriniz varmı?
    Teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

• 729
  • 6434
  • 516
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |