Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @sumeyyenur hayirli olsun, basarilar diliyorum. Ayni yoldan haziranda gecegiz gerci biz ilk girisimizi zaten yapmistik.o asamalar olmayacak. Bu arada 14.00 ucagi aksam 19.30 gibi orada olmasi gerekmiyor muydu Gec mi kalkti? Dun aksam biletlerimiz aldik en azindan orada oyle yaziyordu. Ah beni neler bekliyor acaba 🤔🤔🤔

• @jtcarlos cok tesekkur ediyorum sizlere de simdiden iyi yolculuklar ☺ Ucagin icinde epey bir beklettiler kalkistan once ondan kaynakli olabilir. Sizin ucus daha hizli ve kolay gecer umarim 🙏

• @sumeyyenur tesekkur ediyorum dilekleriniz icin. 🙏

• Merhabalar. İlk girişte bavulları açıyorlar mı? Asla bavula koyma diyeceğiniz şeyler neler?

• ⭐⭐⭐⭐

@Ezgi-2 bavullarinizin açılıp açtırılmaması şansınıza kalmış. Kesinlikle yanınızda olup olmadığına dair CBP memurunun sordugu yiyecek, gıda, limitiniz haricinde tutun ve alkol olup olmadığı.

• @Ezgi-2, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhabalar. İlk girişte bavulları açıyorlar mı? Asla bavula koyma diyeceğiniz şeyler neler?

İlk girişte değil ama benim hem turist hem GC’li iken, bazı giriş ve çıkışlarımda, bazı bavullarımı açmışlardı. Açınca içine açtıklarına dair bir bilgilendirme metni koyuyorlar. Ne için açtıklarını bilmiyorum, hiçbir zaman da içinden bir şeyim kaybolmadı/eksilmedi.

• @jtcarlos mülakattan 5 ay sonra mo giitnniz

• Bu ileti silindi!

• @Ercan-Şen hayırlı olsun.

Bunu sonuna kadar okuyabilenlere madalya vermeli. Nokta, virgül ya da bir satır boşluk kullanırsanız daha anlaşılır ve okunaklı olur.

• @istalin ilk girişi soruyorsaniz 4 5 ay sonra gibiydi .

• @deebee Bavullarınızı x-ray den geçirdikten sonra sizin görmediğiniz bir alanda açtıklarını anlıyorum yazdıklarınızdan degil mi biraz daha detay verebilir misiniz açılan bavulunuzda sıvı vs mi vardı acaba

• @zge, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@deebee Bavullarınızı x-ray den geçirdikten sonra sizin görmediğiniz bir alanda açtıklarını anlıyorum yazdıklarınızdan degil mi biraz daha detay verebilir misiniz açılan bavulunuzda sıvı vs mi vardı acaba

Ne zaman, nerde actilar bilmiyorum acikcasi, benim actiklarindan bagaji teslim aldiktan sonra, kagidi okuyunca haberim oldu. Icinde ne oldugunu hatirlamiyorum ama siviyla ilgili soyle ornek vereyim, gecen yil anneme ready to drink margarita goturmustum bavulun icinde, mesela onu acmamislardi. Baska bir ornek de kardesimin esinden vereyim, lufthansa ile gelirken icinde kesme bicagi olan kucuk bir ev aleti getirmek istemis, Almanya aktarmasinda bagajini asagi verdigi halde acip, aletin bicagini icinden almislar.

• Türkiye'den ABD Dallas uçak biletini aldım 7 mart da ilk ABD ye ilk girişi yapmış olacağız. ABD de görüşmek dileğiyle

• Tam 1 aylık Houston maceramı anlatıyorum sizlere 🙂
    20 Ocak akşamı indiğim Houston şehri beni oldukça soğuk ve karlı karşılaşmıştı 😃 Benim şansıma sanırım son yılların en soğuk zamanlarından birine denk geldim. Gelmeden önce kiraladığım Airbnb evine vardıktan sonra artık mücadele başlamıştı.
    Yaptığım ilk şey bir banka hesabı açtırmak oldu. Herkes gibi bende Bank of America'nın sıcak kollarına kendimi attım. Şansıma Özlem hanımında hasta olması banka hesabı açtırma işlemlerimi baya zorlaştırdı ancak müdür beye kendimi açıkladıktan sonra hesabı açmama izin verdiler. Bir miktar para transferinin ardından 3 gün sonrada 1000 dolarlık kredi kartımı onayladılar 🙂 Kredi Skoru denilen şey için adımlar atılmış oldu. Aynı hafta Mint operatöründen bir e-sim ile numaramı da almıştım. Houston için oldukça başarılı ve iyi fiyatlara sahip bir operatör.
    Ve ardından ikinci en önemli şey olan ARABA alma olayına geldim. Craiglist, Facebook Market gibi bir kaç ilan sayfasına baksam da neye nasıl güvenebileceğim ve kontrol mekanizmalarından kaynaklı en mantıklı adımın bir dealerdan araba olmak olduğuna karar verdim ve soluğu @semavi (Kadir) abinin yanında aldım. Uzun soluklu sohbetin ardından araba için bir kaç seçenek sundu, bir tanesinde deneme sürüşü yaptım ve daha fazla seçeneğe ihtiyacım olmadığını düşünerek sürdüğüm aracı almaya karar verdim. Bu noktada Zora Motor's oldukça keyifli bir süreç oldu benim için. Kadir abiye tekrardan bir de buradan teşekkür ediyorum.
    2. haftadan itibaren artık ev arama sürecimin de başlama zamanıydı. Bir kaç ev ziyaret edip kendim için seçenekleri belirlemeye çalıştım. 1+1 evler her ne kadar mantıklı gelse de 2+2 bir eve teklif verdim ve teklif verdiğim tek ev bu oldu 😃 Eğer olumsuz sonuçlansaydı bir oda kiralamaya devam edecektim sanırım bir süre daha. Gerçekten beğendiğim bir kaç kompleks ne yazık ki kredi skorum ve işim olmadığı için ( 3-5 ay kirayı peşin ödeyeyim dememe rağmen ) beni kabul edemeyeceklerini bildirmesi canımı sıktı. Artık kaldığım evdeki son bir haftaya girmişten başvurduğum evden olumlu sonucunu aldığım mail ile büyük bir rahatlama yaşadım 🙂 Fiyat konusunda istediğim aralığın altında olması, merkezi bir noktada olması ve oldukça temiz bir yapıda (2. kat, full PARKE, Parke be abi parke, bu önemli, nedir bu halı sevdası adsfha 😃 ) olması beni oldukça mutlu etti. Hemen bir kaç parça eşya almak için bakınmaya başladım derken zaten bir haftalık süreyi de tamamladım ve Amerika'ya girişimin 1. ayı bile bile dolmadan kendi evime çıkmış bulunuyorum. Bugün evde 4. günüm ve eşya taşımak, eşya monte etmek, temizlik gibi süreçlerle boğuşmaya devam ediyorum. Yine de en güzeli şu ki 1 ay dolmadan yapılması gerekilen tüm önemli şeyleri yaptım ve artık keyifle önüme bakmaya devam edebilirim 🙂
    Ek bilgi: SSN 10 Gün, Green Card 20 günlük bir sürede geldi 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@cemciftcioglu hızlı ve güzel bir süreç geçirmişsiniz sizin adınıza sevindim, tabii ki sizin için bu süreçte çetrefilli geçen zamanlar olmuştur ama 1 ay içinde istediğiniz eve kadar her şeyin yolunda gitmesi çok iyi olmuş. Amerikadaki bundan sonraki hayatınızda kolaylıklarla geçer umarım 🙏

• @cemciftcioglu maşallah çok güzel bir süreç yaşamışsınız.SSN ne zaman sonra geldi?

• ssn 10. gün, green card 20. gün gibi bir sürede geldi 🙂

• @cemciftcioglu darısı başımıza cem hocam.

• @cemciftcioglu 🧿🧿yolunuz açık olsun.İşiniz gücünüz rast gitsin

• Merhabalarrr. Tüm aşamaları tamamlayıp uçak biletimi almak çok heyecanlııı.. 😊
    23 Mart’ta LAX’ten işl girişimi yapacağım. Sizlere bazı sorularım var:

1. Vize türüm CR-1. Yurt dışı çıkış harcı ödeyecek miyim?
    2. 4 Valiz ile gideceğim. Her valize 1 karton sigara koysam sıkıntı olur mu?
    3. Kuru gıda(baharat gibi), Türk kahvesive salça götürmek sorun oluyor mu?
      Tecrübesi olan arkadaşlar hızlıca cevap yazarsa sevinirim. 🙏🏻🙏🏻

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |