Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Selamlar herkese, DV2025 talihlisi olarak current statude suan NJ'den AOS dosyami hazirliyorum. Herkese katkilari icin tesekkurler. Bu $330 lottery fee receipti hizli almanin bir yolu var midir? sadece money order veya chashier's check ile posta ile yollanip yazili cevap mi bekleniyor?

Bir arkadas bu receipt'i eklemedigi icin gecmiste RFE aldigindan bahsetmis, acikcasi I-485 fee'yi ($1440) tek ucret olarak anlamistim sagolsun onun yazisindan farkina vardim. Tecrubesi olanlar ne kadar surede receipt alabildigini paylasabilirse cok sevinirim.

• @Mustafa2025
    Merhabalar, 2 ila 4 hafta arasında sürüyor, ben Teksas’taydım 23 günde geldi.
    Zamanla yarışmıyorsunuz bolca vakit var o yüzden receipti bekleyiniz. Zaten sizin zarfta yolladığınız kağıdı Paid diye damgalayıp geri yolluyorlar, receipt dedikleri de o yani.
    Bu yöntemle tahsil etmeleri, devamında o kağıdı dosyada görmek istemeleri, sistemde görememeleri büyük saçmalık zaten. Bana Amerika’da yaşama isteğimi bile sorgulattı.

• @erenotti cok tesekkurler. Receiptin nasil alinacagini bile arayarak buldum acikcsi USCIS bunu daha guzel belirtebilirmis, cok guzel bilgi sagolun. Malesef 10 yillik turist vizesinin son ayina denk gelince birden zamanla yarisma durumuna dusmus oldum 😕

Biometrics icin de ayri ucret yollamamiz gerekiyor mu yoksa randevuya gidince mi odeniyor o ?

• @Mustafa2025 1440 doların içine artık biyometrik ücreti dahil, geçen sene Nisan ayından beri bu şekilde.
    I-94 formunda belirtilen süreniz dolmadan dosyanızı yollamış olmanız yeterli, ayrıca I-485 dosyanızı current olduğunuzun açıklandığı ay değil, en erken current olduğunuz ay içerisinde yollamanız gerekiyor. İmzanızı göremediğimiz için bilemiyoruz tabi.

• Merhaba, K1 visa ile gelip ağustos 2024'te AOS başvurusunda bulunmuştum. Biometric ekim ayında tamamlandı. Bugün USCIS'ten bir bildirim aldım, Form I-693; medical examination ve aşı kayıtlarımı istiyorlar. Aşı kayıtlarımı (DS-3025) AOS dosyasında sunmuştum. Bildiğim kadarı ile K1 visada medical exam sunulması beklenmiyordu (hali hazırda Ankarada sunulduğu için). Benzer bir durum ile karşılaşan oldu mu?

Update: Aynı tarihlerde K1 vize ile buraya gelen bir arkadaşım ile konuştum. Ondan da I-693 talep edilmiş. Anlaşılan artık yeterli olmuyor K1 için Urganlardan alınan belgeler. AOS sürecinde yeniden medical examination gerekiyor.

• Ne zamandir AOS basligina bir sey yazmiyordum, malum 2023’te danisman esliginde AOS yapmama ragmen Green card alamadiktan sonra pek icimden gelmiyordu. Bu sene yasananlara goz atmak icin girdim, gordugum kadariyla danisman konusunda bir tartisma yasanmis.

Acikcasi forumun bircok basligi bilgi alisverisi icin cok faydali iken AOS basligi, ozellikle 2021’den sonra bilgi paylasimindan cok reklam ve musteri bulma basligi gibi calisir hale gelmis. Ben de bu furyadan nasibini alanlardanim. Boyle hassas bir surecte aman ne olursa olsun danismanlik vs alayim diye dusunuyor 3-5’e bakmiyorsunuz. Boyle bir duzen olusmus, baslik reklam kusagina donmus.

O yuzden AOS konusunda gercekten bilgi edinmek icin farkli kaynaklari kullanmanizda cok fayda var. Keza benim en buyuk hatam bu oldu, yoksa Brooklyn gibi butun Amerikan’in en yogun gocmen USCIS ofisinden surece baslamazdim.

Simdiden yeni donemde AOS yapacak arkadaslara basarilar. Gecmiste yasananlari lutfen tek tek okuyun, ince eleyin sik dokuyun.

• @Kitten merhaba, sağlık raporu 6 ay süreyle geçerli. Biz başvurana kadar ve onlar dosyamızı açana kadar bu süre geçtiği için yeni sağlık raporu istiyorlar. Benim bildiğim bu şekilde.

• Merhaba,
    Evlilik yoluyla green card için hazırladığımız AOS paketinde vukatlı nüfus kayıt örneği yerine Formül A’yı kullansak olur mu? Bu belgeyi kullanıp onay/red alan oldu mu?
    Ek olarak, vukuatlı nüfus kayıt örneğinde “evli” yazması zorunlu mu yoksa evlilik bildirilmeden alınan belge de geçerli oluyor mu? Teşekkürler.

• Selamlar, 30/05/2024 tarihinde geçici çalışma izni ve green card için formları gönderdim 22/08/2024 tarihinde parmak izi verdim 13/01/2025 tarihinde uscis’in sitesinden e-request gönderdim. Toplamda 7 ay 21 gündür onay bekliyorum cebimde 23$ kaldı psikolojim kendini hiç iyi hissetmiyor acil durum alarmı çalıyor beynimde. Ehliyet, ssn, banka hesabı hiçbir şey yok sadece ehliyet için learner permit alabildim ssn olmadan direksiyon sınavına girmeme izin vermiyorlar. Indiana. Saygılar.

• @jesus34 güzel kardeşim 7 aydır SSN istemeyen bir eayelete geçip neden ehliyetini almıyorsun. Ehliyetini bir kaç bin dolara araba alıp kiralık bir delivery hesabı ile geçinmeni öneririm. Selamlar

• ⭐⭐⭐⭐⭐

COVID-19 Aşı Gereksinimi Hakkında

USCIS yaptığı açıklama ile, 22.01.2025 tarihi itibariyle COVID-19 aşı gereksinim kuralını kaldırdığını duyurdu.
    ilgili açıklamaya ve detaylara link üzerinden ulaşabilirsiniz;

• @gucarslan Sadece AOS sürecinde olanlar icin mi? Yoksa Green Card icin saglik muayenesine girecekler icinde mi Covid asisi gerekliligini kaldirdilar?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gokhanv şu an sadece USCIS açıklama yaptı, bu yüzden sadece AOS sürecinde olanlara.

• Bana da mail geldi. Ben de bunu paylaşmak için girdim. @gucarslan bey paylaşmış sağolsun.
    Ben de AOS mu yoksa herkes mi onu merak ettim.
    AOS gibi görülse de şahsi tahminim ilerleyen zamanda genele de yayabilirler. Ama belli de olmaz tabi

• ⭐⭐

@gucarslan çok güzel bir haber inşallah bu sadece aos ile sınırlı kalmaz

• Merhabalar. K1 ile Ekim 14'te ülkeye giriş yaptım ve Aralık 3'te evlendim. Daha sonra AoS için evrak toplama(insurance vs.)holiday season derken beraber çalıştığımız Amerika merkezli göçmenlik şirketinin prosedürleriyle beraber i-94'teki 11 Ocak gününü haliyle geçtik. Her yerde araştırdım ve bunun bi sorun teşkil etmeyeceğini okudum fakat emin olmak istedim. Acaba böyle bir durum yaşayan var mı?

• Merhabalar, yaklaşık 85 gun once AOS surecimi başlattım ve ocak 2 de bıometrıc randevumu tamamladım. Toplam ıslem sürelerı hakkında bilgi arıyorum. Bılgısı olan yardımcı olursa teşekkürler ederim. İyi forumlar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@batum bulunduğunuz USCIS ofisine bağlı olarak değişir bu durum.
    avukat ile mi yürüttünüz sürecinizi?

• @gucarslan Evet avukat vasıtası ıle süreci ilerletiyorum. Ayrıca KKC olarak gözüküyor ofis ama calıfornıa da bulunuyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@batum kcc konsolosluk süreçleri ile alakalı bir kurum, aos süreçlerine bakmaz.
    ceac statünüzün kcc görünmesi normal ama sizin kcc ile işiniz yok.
    avukatınızın bunu açıklamış olması gerek aslında..
    peki avukarınız ne diyor işlem süresi için?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |