Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• @Nugbug normal sartlar altinda alinmasi gereken Vukuuatli Nufus Kayit ornegi (sizin de yaptiginiz uzere)

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Turkey.html

Birth Certificates
    Available

Fees: There are no fees.

Document Name: Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği - Extract of Vital Record

Issuing Authority: Offices of General Directorate of Civil Registration and Citizenship (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü), https://www.turkiye.gov.tr/ website and Turkish Embassies and Consulates abroad.

Special Seal(s) / Color / Format: The ones issued by Civil Registration and Citizenship offices have a Government of Turkiye seal in red color placed at the bottom right side of the document. It is signed by a preparer and an approver. It is a chart printed in landscape format on an A4 size paper with the holder’s name, last name, father’s name, mother’s name, place and date of birth, and marital status on the first line. The following lines would list the holder’s family members and their biographic information written in the next columns in the same order. If it is obtained through https://www.turkiye.gov.tr/ website and the document would have a QR code at the bottom of the page, instead of red stamp and signatures. The documents issued by Turkish Embassies and Consulates abroad have a blue stamp on the right bottom side, with the names and signatures of the Consular Officers as the preparer and approver.

Issuing Authority Personnel Title: Head of the Civil Registration and Citizenship Office (Nüfus Müdürü)

Consul if issued at Turkish Embassy or Consulate.

The ones obtained from https://www.turkiye.gov.tr/ website do not have personnel name or title listed on the document.

Registration Criteria: Every birth must be reported to the Civil Registration and Citizenship office in the city/district of birth within 30 days or to the Turkish Embassy/Consulate within 60 days if the birth takes place abroad. Birth can be registered on the basis of the official hospital document showing the birth. Births that do not take place in health institutions or under the supervision of a health personnel can be registered by verbal declaration by the parents or guardian to the registry office. (https://www.nvi.gov.tr/dogum-islemleri)

Foreigners giving birth in Turkiye can also register the birth with the Civil Registration and Citizenship offices.

Procedure for Obtaining: Birth certificates can be obtained through the https://www.turkiye.gov.tr/ website by personally applying to the General Directorate of Civil Registration and Citizenship (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü) or to Turkish embassies/consulates abroad.

Certified Copies Available: Since an original or QR-coded document is available, there is no need for certified copies.

Alternate Documents: There are no alternate documents.

Exceptions: Foreigners who give birth in Turkiye can obtain a Birth Registration Extract (Doğum Kayıt Örneği) for their child by applying in person to any provincial office of the General Directorate of Civil Registration and Citizenshi

Comments: It is important that “Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği” be requested as this document includes all family members.

Formul A genelde kabul edilmeyen belge ama acikcasi onlarca karisik ornekler mevcut. her ikisini de koyarak bence iyi yapmissiniz.

• @btek14 Çok teşekkür ederim bilgi için. İleride de lazım olur muhtemelen bu belgeler.

• Arkadaşlar selam, güzel haberlerim var. Boston, MA dan göndermiştik dosyamızı. Biometric leri verdikten 32 gün sonra yani bugün, new card being produced güncellemesi geldi, yani interview waive oldu😇 İnşallah diğer arkadaşlarında en kısa zamanda sonuçlanır 🙏🏻

• @mustafauzun447 Tebrikler . Harika bir 2025 olsun .

• Merhaba I-485 dosyasını, 4 aralık gönderdim 8 Aralıkta 2024 te teslim edildi görünüyor. Ancak hala notificiation gelnedi. Bende I-485 için çek yazdırdığım bankaya gittim para çekilip çekilmediğini sordum. Para henüz çekilmemiş. Bende USCIS'i aradım sistemde dosyam görünmüyor 30 iş günü sürebileceğini söylediler.
    Dosyanın akıbetini öğrenmem için Form numarası(ları), başvuru sahibinin adı ve doğum tarihi, posta adresi ve makbuz numara(lar)ını [email protected] adresine e-posta ile göndermemi söylediler.
    Bu durumda olanlara yardımı olur diye yazdım

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• Selamlar herkese, DV2025 talihlisi olarak current statude suan NJ'den AOS dosyami hazirliyorum. Herkese katkilari icin tesekkurler. Bu $330 lottery fee receipti hizli almanin bir yolu var midir? sadece money order veya chashier's check ile posta ile yollanip yazili cevap mi bekleniyor?

Bir arkadas bu receipt'i eklemedigi icin gecmiste RFE aldigindan bahsetmis, acikcasi I-485 fee'yi ($1440) tek ucret olarak anlamistim sagolsun onun yazisindan farkina vardim. Tecrubesi olanlar ne kadar surede receipt alabildigini paylasabilirse cok sevinirim.

• @Mustafa2025
    Merhabalar, 2 ila 4 hafta arasında sürüyor, ben Teksas’taydım 23 günde geldi.
    Zamanla yarışmıyorsunuz bolca vakit var o yüzden receipti bekleyiniz. Zaten sizin zarfta yolladığınız kağıdı Paid diye damgalayıp geri yolluyorlar, receipt dedikleri de o yani.
    Bu yöntemle tahsil etmeleri, devamında o kağıdı dosyada görmek istemeleri, sistemde görememeleri büyük saçmalık zaten. Bana Amerika’da yaşama isteğimi bile sorgulattı.

• @erenotti cok tesekkurler. Receiptin nasil alinacagini bile arayarak buldum acikcsi USCIS bunu daha guzel belirtebilirmis, cok guzel bilgi sagolun. Malesef 10 yillik turist vizesinin son ayina denk gelince birden zamanla yarisma durumuna dusmus oldum :/

Biometrics icin de ayri ucret yollamamiz gerekiyor mu yoksa randevuya gidince mi odeniyor o ?

• @Mustafa2025 1440 doların içine artık biyometrik ücreti dahil, geçen sene Nisan ayından beri bu şekilde.
    I-94 formunda belirtilen süreniz dolmadan dosyanızı yollamış olmanız yeterli, ayrıca I-485 dosyanızı current olduğunuzun açıklandığı ay değil, en erken current olduğunuz ay içerisinde yollamanız gerekiyor. İmzanızı göremediğimiz için bilemiyoruz tabi.

• Merhaba, K1 visa ile gelip ağustos 2024'te AOS başvurusunda bulunmuştum. Biometric ekim ayında tamamlandı. Bugün USCIS'ten bir bildirim aldım, Form I-693; medical examination ve aşı kayıtlarımı istiyorlar. Aşı kayıtlarımı (DS-3025) AOS dosyasında sunmuştum. Bildiğim kadarı ile K1 visada medical exam sunulması beklenmiyordu (hali hazırda Ankarada sunulduğu için). Benzer bir durum ile karşılaşan oldu mu?

Update: Aynı tarihlerde K1 vize ile buraya gelen bir arkadaşım ile konuştum. Ondan da I-693 talep edilmiş. Anlaşılan artık yeterli olmuyor K1 için Urganlardan alınan belgeler. AOS sürecinde yeniden medical examination gerekiyor.

• Ne zamandir AOS basligina bir sey yazmiyordum, malum 2023’te danisman esliginde AOS yapmama ragmen Green card alamadiktan sonra pek icimden gelmiyordu. Bu sene yasananlara goz atmak icin girdim, gordugum kadariyla danisman konusunda bir tartisma yasanmis.

Acikcasi forumun bircok basligi bilgi alisverisi icin cok faydali iken AOS basligi, ozellikle 2021’den sonra bilgi paylasimindan cok reklam ve musteri bulma basligi gibi calisir hale gelmis. Ben de bu furyadan nasibini alanlardanim. Boyle hassas bir surecte aman ne olursa olsun danismanlik vs alayim diye dusunuyor 3-5’e bakmiyorsunuz. Boyle bir duzen olusmus, baslik reklam kusagina donmus.

O yuzden AOS konusunda gercekten bilgi edinmek icin farkli kaynaklari kullanmanizda cok fayda var. Keza benim en buyuk hatam bu oldu, yoksa Brooklyn gibi butun Amerikan’in en yogun gocmen USCIS ofisinden surece baslamazdim.

Simdiden yeni donemde AOS yapacak arkadaslara basarilar. Gecmiste yasananlari lutfen tek tek okuyun, ince eleyin sik dokuyun.

• @Kitten merhaba, sağlık raporu 6 ay süreyle geçerli. Biz başvurana kadar ve onlar dosyamızı açana kadar bu süre geçtiği için yeni sağlık raporu istiyorlar. Benim bildiğim bu şekilde.

• Merhaba,
    Evlilik yoluyla green card için hazırladığımız AOS paketinde vukatlı nüfus kayıt örneği yerine Formül A’yı kullansak olur mu? Bu belgeyi kullanıp onay/red alan oldu mu?
    Ek olarak, vukuatlı nüfus kayıt örneğinde “evli” yazması zorunlu mu yoksa evlilik bildirilmeden alınan belge de geçerli oluyor mu? Teşekkürler.

• Selamlar, 30/05/2024 tarihinde geçici çalışma izni ve green card için formları gönderdim 22/08/2024 tarihinde parmak izi verdim 13/01/2025 tarihinde uscis’in sitesinden e-request gönderdim. Toplamda 7 ay 21 gündür onay bekliyorum cebimde 23$ kaldı psikolojim kendini hiç iyi hissetmiyor acil durum alarmı çalıyor beynimde. Ehliyet, ssn, banka hesabı hiçbir şey yok sadece ehliyet için learner permit alabildim ssn olmadan direksiyon sınavına girmeme izin vermiyorlar. Indiana. Saygılar.

• @jesus34 güzel kardeşim 7 aydır SSN istemeyen bir eayelete geçip neden ehliyetini almıyorsun. Ehliyetini bir kaç bin dolara araba alıp kiralık bir delivery hesabı ile geçinmeni öneririm. Selamlar

• ⭐⭐⭐⭐⭐

COVID-19 Aşı Gereksinimi Hakkında

USCIS yaptığı açıklama ile, 22.01.2025 tarihi itibariyle COVID-19 aşı gereksinim kuralını kaldırdığını duyurdu.
    ilgili açıklamaya ve detaylara link üzerinden ulaşabilirsiniz;

https://www.uscis.gov/newsroom/alerts/uscis-waives-covid-19-vaccination-requirement-for-adjustment-of-status-applicants

• @gucarslan Sadece AOS sürecinde olanlar icin mi? Yoksa Green Card icin saglik muayenesine girecekler icinde mi Covid asisi gerekliligini kaldirdilar?

• @gokhanv şu an sadece USCIS açıklama yaptı, bu yüzden sadece AOS sürecinde olanlara.

• Bana da mail geldi. Ben de bunu paylaşmak için girdim. @gucarslan bey paylaşmış sağolsun.
    Ben de AOS mu yoksa herkes mi onu merak ettim.
    AOS gibi görülse de şahsi tahminim ilerleyen zamanda genele de yayabilirler. Ama belli de olmaz tabi

• @gucarslan çok güzel bir haber inşallah bu sadece aos ile sınırlı kalmaz

Benzer Başlıklar

• Dv Lottery İsim Yanlış Yazılmış!

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card
    7
    0 Oy
    7 İleti
    392 Bakış
    Y
    @EzgiLera valla şu cevabı keşke önceden alsaydım içim rahatladı bir nebze de olsa aşırı komikmiş 🤣 çok teşekkür ederim.
  • ABD'de WIC sağlık yardımı ve Green Card başvurusu

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    2
    1 Oy
    2 İleti
    539 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Abd de WIC yardımı Merhabalar,Amerikadayım 3 ay önce bebeğim oldu F1 vizesiyle geldim hala aynı statüm eşim green cardlı burda evlendik ama henüz green card için başvuramadık. Benim sorum şu şekilde şimdi ben Sağlık yardımı aldım hastane yönlendirmesiyle ve şimdide WIC den bebeğim için yardım alırsam green card başvurusunda sorun çıkar mı ? Çünkü sanırım yardım almadan yaşayabildiğini kanıtlaman gerekiyor? Çok emin değilim beni bilgilendirirseniz sevinirim. Su konuyu incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1418/mevcut-abd-yonetiminin-yasal-gocmenlerin-vatandasliga-gecmelerini-engellemek-guclestirmek-icin-uygulamaya-calistigi-yeni-politika Baslikta vatandaslik yaziyor ama aslinda o uygulamalarin tamami sadece Green Card alirken gecerli.
  • 1 Oy
    282 İleti
    27k Bakış
    ozgbyrO
    Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k