Baska bir ulkede alinan ceza infazinin green card basvurusuna etkisi.
Arkadaslar merhaba. Greencard basvurusu ,mulakat , ds260 doldurulmasi vb konularina sicil kaydinin etkisi ile ilgili sorularim olacak.
Turkiyede sicilim temiz olmasina ragmen Japonyada adli bir surecten gectim. 5 yil yasadigim Japonyada 4-5 aylik bir sure boyunca mahkeme ve sorusturma sonuclanana kadar tutuklu yargilandim. Detaya inecek olursak calistigim is yerinde is arkadasim olan bir Nijeryali banka hesabima babasi adina para gondermek istedigini soyledi ve surec basladi , cok uzun olacagi icin mumkun oldugu kadar kisaltacagim. Bu sahisin gonderdigi para elbette babasina ait degildi ve sonradan ortaya cikti ki scam/fraud kaynakli bir paraymis, ben basindan beri bu sahisin aciklamalarindan sorularima verdigi cevaplardan suphelendigim icin gelen parayi kendisine teslim etmedim ve aradan gecen birkac ay sonunda organize suc polisi tarafindan tutuklanip sorguya alindim. ( sahislarda alinmis mahkeme bitince avukatimdan ogrendim )
Hakim ve savci yurutulen sorusturma ve deliller neticesinde fraud olan suclamami dusurdu ve parayi hicbir sekilde bu sahislara vermeyisimide degerlendirip beni baska bir kategoriye aldi. Japon yasalari geregi ben parayi bankadan cektigim icin her ne kadar fraud scam sucu islememis olsam bile bankayi maddi acidan zarara soktugum soylendi ve bu nedenle hakim thieft sucu isledigime karar verdi. Fakat hicbir sekilde bu suc orgutuyle isbirligi yapmayip scam ve fraud ile elde ettikleri parayida bu sahislara vermeyisimi goz onunde bulundurarak Japon yasalarina gore 2.3 yil olan hapis cezasini suspend edip 4 yil boyunca benzer suca karismamam sartiyla beni serbest birakti fakat obur sahislar 7-10 yil hapis cezasi aldilar.
Internette yaptigim arastirmada thieft green card mulakatini cok kotu etkileyen suclara girmiyor ve ben mulakatta veya baska yerde sorulmasi durumunda her ne kadar Turkiyede temiz sicilim olsa bile konsolosluk calisanlarina durust cevap verip dogruyu soylemek istiyorum.
Yukarida kisaca bahsetmis oldugum yargi ve ceza sureci green card basvurumu / mulakatimi ne kadar kotu etkiler ? Denial almama neden olur mu ? Her ne kadar bazi kimseler yurtdisidaki sicil kaydini bahsetme dese bile FBI istemesi ve sorusturmasi durumunda Japonyadan rahatlikla detaylara ulasabilir ve ben ileride kotu bir sonucla karsilasmamak icin en bastan durustce dogrusu neyse onu soylemek istiyorum.
Simdiden cevaplayan herkese cok tesekkur ederim.