@crazycells merhaba kolay gelsin, ben işitme engelliyim green card kazandım ama engelli durumu konsolosluk vize mülakat nasıl sıkıntı varmı
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
-
Merhabalar,
2025 gc talihlisiyim fakat ds 260 formunu doldururken adli sicil kaydım temiz oldugundan, tutuklanma sorusuna hayır cevap vermiştim. 2020 tarihinde araç ile giderken polis uygulamasını görmemiştim daha sonra polislerin sirenini duydugumda durmuştum fakat polisler neden durmuyorsun kaçıyorsun diyerek sorgusuz darp etmişlerdi.Bende polislerden darp raporu alarak şikayetçi dolmuştum. Mahkeme sonucunda mahkeme beni suclu bulup gorevliye polis memuruna gorevini yaptırmama sucundan 8 ay bana hapis cezası vermişti. Arsivli adli sicil kaydımı cikarttigimda bu hapis cezası gözükmektedir. Mahkeme kayitlarini yeminli tercümeye ingilizceye çevirttim ve ds 260 formunda tutuklanma sorusuna eveti işaretlemek icin konsolosluğa mail attım. Vize görüşme randevum kesinleştiği icin ds 260 formun acilamamaktadir seklinde mail ile konsolosluktan cevap geldi. Bu durumda iki sorum olacak ;GC alma şansım sizce yüzde kaçtır ? Çünkü burdaki yorumlardan cikarttigim sonuca Gore 6 aydan fazla olan hapis cezalarına gc verilme olasiliginin düşük oldugunu anladım. Sizce gc i konsolosluk verir mi ?
Sabikanin detayını Green cardi verecek konsolosluktaki kişiye detaylı anlatabilirmiyim? ornegin benim durumum icin ben sucsuzdum durup dururken polisin yanlis anlamasından kaynaklı darp edildim sonrasından poliste özür diledi benden şikayetçi olma konuyu kapatalım dedi fakat ben şikayetçi olunca o da benden şikayetçi oldu fakat mahkemeyi kazanan polis oldu. Bunun gibi kısa açıklama yapabilir miyim ?
Cevaplariniz icin şimdiden teşekkür ediyorum, herkese başarılar diliyorum. -
Merhaba,
Eşim H-1B vizesi aldı. Bende H-4 vizesine başvuracağım.
Arkadaşımla kavga ettik.
“Silahtan sayılan cisimle kasten yaralama, neticesi sebebiyle yüzde sabit iz kalması” maddelerinden yargılandım. Şikayetten vazgeçme ve silah yoktu dememize rağmen 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.İstinafa başvurmadan Yeni Adli Tıp Raporu aldık. Yüzde iz geçtiği/kalmadığı belirtiliyor.
Dilekçemize silah yoktu, yüzde sabit iz geçti diye itiraz edeceğiz.
Muhtemelen HAGB e düşürecekler.
“Silah kullanarak kasten yaralama” suçundan HAGB almış birisi H-4 vizesi alabilir mi ?Süreçte ne önerirsiniz, vizeye istinaf sonucu gelince mi başvurmak gerekir? Daha önceden adli sicil kaydım yok.
Bu ceza kesinleşmeden vize alma ihtimalim var mı ?Bilgili veya deneyimli olanlar yönlendirirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
-
2017 yılında eşim haksız yere tutuklanmış ve 50 gün cezaevinde kalmış. Ara kararla serbest bırakılmış ve dava sonucunda masumluğu anlaşılınca tarafına tazminat ödenmiş. Şuan arşiv kayıtlı sicil kaydında da herhangi bir şey gözükmüyor.
"Have you ever been arrested or convicted for any offense or crime, even though subject of a pardon, amnesty, or other similar action? "
Ds-260 formunda bu soruya evet mi dememiz gerekir acaba?
-
@gouryella, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
2017 yılında eşim haksız yere tutuklanmış ve 50 gün cezaevinde kalmış. Ara kararla serbest bırakılmış ve dava sonucunda masumluğu anlaşılınca tarafına tazminat ödenmiş. Şuan arşiv kayıtlı sicil kaydında da herhangi bir şey gözükmüyor.
"Have you ever been arrested or convicted for any offense or crime, even though subject of a pardon, amnesty, or other similar action? "
Ds-260 formunda bu soruya evet mi dememiz gerekir acaba?
Bildigim kadariyla 10 sene gecince kayittan siliniyor. Arsiv kayitli adli sicil kaydinda yoksa, evet demenize gerek yok.
-
@deebee Bilgilendirme için teşekkürler. Mülakat sırasında "Daha önce hiç tutuklandınız mı?" diye sorarlarsa durumu olduğu gibi anlatmak mı gerekir bu durumda?
-
@gouryella, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
@deebee Bilgilendirme için teşekkürler. Mülakat sırasında "Daha önce hiç tutuklandınız mı?" diye sorarlarsa durumu olduğu gibi anlatmak mı gerekir bu durumda?
Aslında çok açık yazmıştım, tekrar yazayım. Arşiv kayıtlı adli sicil kaydında yer almayan bir şeyi size neden sorsunlar ki? Eğer sunduğunuz belgede olmayan bir şeyi açıklayacaksanız, ki bence gerek yok, tüm dokümanlarınızı İngilizceye çevirtmeniz gerekiyor, ilgili kanun maddeleri de dahil ve bu evrakları verdikten sonra, evrakları değerlendirip vize verip vermeme yetkisi tamamen Konsolosta.
-
@deebee Birçok kişiye hiç kaydı olmamasına rağmen mülakatta "Daha önce tutuklandınız mı?" sorusunu sormuşlar nedense. Orada hatalı bir duruma düşmemek adına anlamaya çalışıyorum.
-
@gouryella Bu soru herkese soruluyor. Sizin beyaninizi almak icin onemli. USCIS bugun bilmese bile, ileride ogrendiginde, 'yanlis beyan' gerekcesiyle verilmis hakkli geri alabiliyorlar.
Zaten bu yuzden asla yalan soylemeyin derler. -
Baska bir ulkede alinan ceza infazinin green card basvurusuna etkisi.
Arkadaslar merhaba. Greencard basvurusu ,mulakat , ds260 doldurulmasi vb konularina sicil kaydinin etkisi ile ilgili sorularim olacak.
Turkiyede sicilim temiz olmasina ragmen Japonyada adli bir surecten gectim. 5 yil yasadigim Japonyada 4-5 aylik bir sure boyunca mahkeme ve sorusturma sonuclanana kadar tutuklu yargilandim. Detaya inecek olursak calistigim is yerinde is arkadasim olan bir Nijeryali banka hesabima babasi adina para gondermek istedigini soyledi ve surec basladi , cok uzun olacagi icin mumkun oldugu kadar kisaltacagim. Bu sahisin gonderdigi para elbette babasina ait degildi ve sonradan ortaya cikti ki scam/fraud kaynakli bir paraymis, ben basindan beri bu sahisin aciklamalarindan sorularima verdigi cevaplardan suphelendigim icin gelen parayi kendisine teslim etmedim ve aradan gecen birkac ay sonunda organize suc polisi tarafindan tutuklanip sorguya alindim. ( sahislarda alinmis mahkeme bitince avukatimdan ogrendim )
Hakim ve savci yurutulen sorusturma ve deliller neticesinde fraud olan suclamami dusurdu ve parayi hicbir sekilde bu sahislara vermeyisimide degerlendirip beni baska bir kategoriye aldi. Japon yasalari geregi ben parayi bankadan cektigim icin her ne kadar fraud scam sucu islememis olsam bile bankayi maddi acidan zarara soktugum soylendi ve bu nedenle hakim thieft sucu isledigime karar verdi. Fakat hicbir sekilde bu suc orgutuyle isbirligi yapmayip scam ve fraud ile elde ettikleri parayida bu sahislara vermeyisimi goz onunde bulundurarak Japon yasalarina gore 2.3 yil olan hapis cezasini suspend edip 4 yil boyunca benzer suca karismamam sartiyla beni serbest birakti fakat obur sahislar 7-10 yil hapis cezasi aldilar.
Internette yaptigim arastirmada thieft green card mulakatini cok kotu etkileyen suclara girmiyor ve ben mulakatta veya baska yerde sorulmasi durumunda her ne kadar Turkiyede temiz sicilim olsa bile konsolosluk calisanlarina durust cevap verip dogruyu soylemek istiyorum.
Yukarida kisaca bahsetmis oldugum yargi ve ceza sureci green card basvurumu / mulakatimi ne kadar kotu etkiler ? Denial almama neden olur mu ? Her ne kadar bazi kimseler yurtdisidaki sicil kaydini bahsetme dese bile FBI istemesi ve sorusturmasi durumunda Japonyadan rahatlikla detaylara ulasabilir ve ben ileride kotu bir sonucla karsilasmamak icin en bastan durustce dogrusu neyse onu soylemek istiyorum.
Simdiden cevaplayan herkese cok tesekkur ederim.
-
@ata06 dv çekilişini kazandıktan sonra dolduracağınız DS260 formunda bu durumu belirtmelisiniz.
sonrasında japonya'dan police report alamanız gerekecek elbette. ilgili raporda bu durum yazacağından ilgili mahkeme kayıtlarını mülakata götürmelisiniz.
AP sürecinizin ardından ilgili kararı her zaman ki gibi mülakatınızı yapan konsolosluk görevlisi verecektir. -
@gucarslan Anladim cok tesekkurler. Japonyadan belge alma konusunda soyle bir sorum olacak. Mulakat icin bu raporu sunmak istedigim zaman Japon vatandasi olmadigimdan oturu buyuk bir ihtimal Japon konsoloslugunun bunu reddetmesi durumu var. En kotu ihtimal ile degerlendirecek olursak bu raporu mulakatta sunamazsam fakat Japon devletinden talep edebileceklerini soylersem mulakat surecine ne gibi bir etkisi olur ? Kesin red mi alirim veya baska bir surecemi yonlendirilirim ?
-
@ata06 lütfen bu başlığı inceleyin;
https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak/
-
@gucarslan Cok tesekkur ederim.
-
@ata06 Trump doneminde en kucuk bir suc kaydi olani red edeceklerini dusunuyorum. Kaldi ki siz suclu bulunmussunuz, hukum giymissiniz.
-
@Karagoz 2.5 sene hapis cezası aldım,paraya çevrildi ödedim. Yarın green card sonucum gelecek bakalım dediğiniz gibi mi olacak
-
@smhcnr88 Umarım sonuç sizin için hayırlı olur. Belli olduktan sonra bilgilendirirseniz çok seviniriz.
-
@smhcnr88, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
@Karagoz 2.5 sene hapis cezası aldım,paraya çevrildi ödedim. Yarın green card sonucum gelecek bakalım dediğiniz gibi mi olacak
Dilerim sizin için sonuç olumlu olur. Anlamak için soruyorum, Konsolos mülakatta ne dedi vizeniz için?
-
@smhcnr88 Sakincasi yoksa ne sebepten almistiniz cezayi?
-
@deebee asıl talihli eşim için vizeniz onaylandı dedi , benim için ise dava dosyanızı incelememiz gerekiyor dedi, iş kazası olduğunu söyledim, tek sorduğu dava bitti mi dedi, evet cezayı ödedim dedim.
-
@Karagoz iş kazasında bana bağlı bir arkadaşımızı kaybetmiştik. asli kusurlu bulundum, 2.5 yıl hapis cezam paraya çevrildi ve ödedim.
Benzer Başlıklar
136
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k