Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
-
@sebo rica ederim peki silinse affolsa bile suç işlediniz mi sorusu var DS 260 formunda o soruya evet mi dediniz sildirdiniz diye hayır mı yazdınız.. arşivde olmayan suçun mahkeme kayıtlarını mülakata götürmeyi düşünüyor msunuz
-
Benimki sabika teskil edecek birsey degildi. Calistigim matbaa mustehcen yayin yaptigi icin yargilanmistim. Once para cezasi dendi arkasindan erteleme verdi hakim. ve bu 30 sene onceydi. Dolayisyla ben bu hic yasanmamis gibi davranmayi sectim :)
-
Oncelikle herkese merhabalar,
Amerikan vatandasi olan esimden green card alma surecindeyim. Arsiv kaydim bulunmakta. 11 aralik 2024 tarihinde Ankara baskonsoloslugunda interview e girdim, officer nihai kararimi incelemek icin zamana ihtiyaci oldugunu soyledi, yeminli tercumesi de bulunan mahkeme kararlari disinda butun evraklarimi pasaportumla birlikte bana geri verdi ve AP durumuna kaldim. Bugun (6 ocak) konsolosluktan bir posta aldim, icinde benden almis olduklari tum mahkeme evraklari ve sari bir kagit vardi. Kagitta pasaportum isaretlenmis ve ''iletmis oldugunuz kararda sari ile vurgulanan, yargilandiginiz yasa maddelerine dair resmi bir yazi gerekmektedir'' notu yaziyordu. Nihai kararin tum sayfalarinda, yasa maddelerinin soz konusu oldugu tum satirlari isaretlemisler. Pasaportumu istediklerini gordugumuzde vize basacaklarini dusunup sevindik acikcasi cok zorlu ve stresli bir donem geciriyoruz cunku. Amerika'da ki dosyamizi yuruten avukatimiz notta yazili olan kisimla ilk kez karsilastigini, yasa maddelerinin ne anlama geldigini aciklayan resmi bir evragin alinacagi herhangi bir kurumun olmadigini, ancak Turk hukuku avukati olmadigi icin bir Goc hukuk avukatiyla gorusebilecegimizi, onun bilir kisi olarak yasalarin ne anlama geldigini aciklayan bir mektup hazirlayip konsolosluga bunu iletebilecegimizi dusundugunu soyledi. Arastirma yaparken bu iletiye denk geldim ve 35 sayfanin hepsini okudum. Sayin @gucarslan in yapmis oldugu bir kac yorumda sunu gordum bulanan arsiv kaydinin, iddianame ve ilgili suça ait kanun maddesini cevirip yaninizda bulundurun yorumunu yapmis. Avukatimin tecrube etmedigi bir durum sanirim, yalnis bir sey yapmak istemiyoruz. Sicil kaydim yoktur, fakat arsiv kaydim 11 sene once islenen ''kacak sigara satmak''tan bulunuyor. Durumu cok vaktinizi almadan aciklamaya calistim, yanlis bir yol izliyoruz sanirim, soruma gelirsek;-Konusu gecen yasa maddelerinin resmi evrakini nereden alabiliriz?
-Sari kagida yazdiklari notta yargilandiginiz yasa maddelerinin diyor, mahkeme karari dosyasinda verilen son karar 2 yil boyunca uzman kisi gorevlendirilmeden denetimli surenin gecirilmesi idi. Fakat karar dosyasinda kacakcilik ile ilgili bir suru yasa maddesinden soz ediliyor ve bazi hapis cezalarinin yasalarida mevcut, bunlarin hepsinin cevirisi mi gerekli yoksa yalnizca son verilen karar yeterli olur mu? Eger tum yasa maddelerini aciklamamiz gerekiyor ise, kacakcilik konusu olan yasa maddeleri durumu daha kotu gosterip olumsuz etkiler mi?
Simdiden ayirdiginiz vakit ve emeginiz icin cok tesekkur ederim..
-
Oncelikle herkese merhabalar,
Amerikan vatandasi esimden green card alma surecindeyim. Arsiv kaydim bulunmakta. Ankara baskonsoloslugunda 11 aralik 2024 gunu interview e katildim ve arsiv kaydim bulunan mahkeme karariyla alakali AP ye kaldim. Mahkeme karari ve yeminli tercumesi disinda butun evraklarimi pasaportumda dahil bana geri vermislerdi. Bugun (6 ocak 2025) konsolosluktan bir posta aldim. Icerisinde benden aldiklari mahkeme karari, tercumesi ve sari bir kagit vardi. Mahkeme kararinin tum sayfalarinda bulunan yasa maddeleri sari renk bir kalem ile isaretlenmisti. Sari kagitta pasaportum isaretlenmis ve kagidin ust kismina ILETMIS OLDUGUNUZ KARARDA SARIYLA VURGULANAN, YARGILANDIGINIZ YASA MADDELERINIE DAIR RESMI BIR YAZI GEREKMEKTEDIR notunu dusmusler. Acikcasi pasaportumu istediklerini gordugumde sevindim, vize basacaklarini dusundum. Amerikada dosyami yuruten avukatim bu konuyla daha once hic karislasmadigini, ve yasa maddelerine dair resmi bir yazinin alinacagi herhangi bir kurum bilmedigini soyledi. Baska bir Turk Hukuku avukatina danismami, belki onun bilir kisi olarak kanunlari aciklayan bir yazi yazabilecegini dusundugunu soyledi. Arastirma yaparken bu iletiye denk geldim ve 35 sayfanin hepsini okudum. Sayin @gucarslan in bir kac yorumuna denk geldim gorusmeye giderken karar metni, iddianame ve ilgili suça ait kanun maddesini cevirip yaninizda bulundurun diyor. Cok vaktinizi almadan konuyu anlatmaya calistim sorularima gelirsek;-
Yasa maddelerinin resmi yazilarini nereden alabilirim?
-
14 yil once kacak sigara satmak sucu ile kacakciliktan yargilandim. Notta -Yargilandiginiz yasa maddeleri- diyor, karar metninde birden fazla yasa maddesinden soz ediliyor, ve konsolosluk memuru tum maddeleri isaretlemis. fakat sonda bana verilen karar 2 yil boyunca uzman kisi gorevlendirilmeden denetimli surenin gecirilmesi idi. Tedirgin oldugum durum yasa maddelerinde para cezasi, hapis cezasi gibi agir cezalardan da bahsediliyor, bana verilen sadece uzman kisi olmadan denetimli serbestlik. Yalnizca karar yasasini gondermem yeterli olur mu? Yoksa tum bahsi gecen ve ozellikle memurun isaretledigi maddeler sunulmali midir? Cunku diger maddeler isin icine girince durum daha ciddi gozukuyor, bu sonucumu olumsuz etkiler mi?
-
Sizce bu durumda yasa maddeleri ile birlikte pasaportumu istemeleri prosedur geregi mi yoksa sevinmem gereken olumlu bir durum mudur?
Simdiden vakit ayirdiginiz ve emeginiz icin tesekkur ediyorum. Herkese bol sans! :crossed_fingers_light_skin_tone:
-
-
@erayemre mahkeme kararında yargılandığınız yasa maddeleri yazılı olması lazım. mesela TCK 453995... nolu yasa... hangi TCK X Y Z ya göre ceza aldıysanız onları TCK da yazılı olduğu gibi ingilizceye çevireceksiniz. Mahkeme kararını çevirisinin yanında falanca nolu kanun mesela kaçak sigara satmak TCKda bu kanuna göre şu kadar yıla kadar ceza veriliyor bana şu verildi vs gibi bir kağıt bence istedikleri.. tüm maddeler değil sSİZİN yargılanıp ceza ladığnız maddelerin açıklaması bence
-
@erayemre AP ye kalınca prosedüre gereği isterler red mi onay mı onu vereceğiniz açıklamaya göre değerlendirirler. mesela hangi suçtan ne kadar ceza TCKda var bunu kendi yasaları ile kıyas edip ağır bir suç ise belki olumsuz olacak veya hafif bulurlarsa onay verecekler AP sonunda.. siz madde madde onlaro açıklamanız lazım... Yalnizca karar yasasini gondermem yeterli olur mu? Yoksa tum bahsi gecen ve ozellikle memurun isaretledigi maddeler sunulmali midir? Cunku diger maddeler isin icine girince durum daha ciddi gozukuyor, bu sonucumu olumsuz etkiler mi? DİYEW YAZMIŞSINIZ** BENCE İSTEDİKLERİNİ YAPIP GÖDERİN ANCAK SİZİN CEZANIZIN AZ OLDUĞUNU VURGULAYIN BELKİ İLK suçunuz veya iyi hal vs bunu vurgulayın... olumlu da olabilir inşh olumlu olur onayı alırsınız
-
Merhabalar,
2025 gc talihlisiyim fakat ds 260 formunu doldururken adli sicil kaydım temiz oldugundan, tutuklanma sorusuna hayır cevap vermiştim. 2020 tarihinde araç ile giderken polis uygulamasını görmemiştim daha sonra polislerin sirenini duydugumda durmuştum fakat polisler neden durmuyorsun kaçıyorsun diyerek sorgusuz darp etmişlerdi.Bende polislerden darp raporu alarak şikayetçi dolmuştum. Mahkeme sonucunda mahkeme beni suclu bulup gorevliye polis memuruna gorevini yaptırmama sucundan 8 ay bana hapis cezası vermişti. Arsivli adli sicil kaydımı cikarttigimda bu hapis cezası gözükmektedir. Mahkeme kayitlarini yeminli tercümeye ingilizceye çevirttim ve ds 260 formunda tutuklanma sorusuna eveti işaretlemek icin konsolosluğa mail attım. Vize görüşme randevum kesinleştiği icin ds 260 formun acilamamaktadir seklinde mail ile konsolosluktan cevap geldi. Bu durumda iki sorum olacak ;- GC alma şansım sizce yüzde kaçtır ? Çünkü burdaki yorumlardan cikarttigim sonuca Gore 6 aydan fazla olan hapis cezalarına gc verilme olasiliginin düşük oldugunu anladım. Sizce gc i konsolosluk verir mi ?
- Sabikanin detayını Green cardi verecek konsolosluktaki kişiye detaylı anlatabilirmiyim? ornegin benim durumum icin ben sucsuzdum durup dururken polisin yanlis anlamasından kaynaklı darp edildim sonrasından poliste özür diledi benden şikayetçi olma konuyu kapatalım dedi fakat ben şikayetçi olunca o da benden şikayetçi oldu fakat mahkemeyi kazanan polis oldu. Bunun gibi kısa açıklama yapabilir miyim ?
Cevaplariniz icin şimdiden teşekkür ediyorum, herkese başarılar diliyorum.
-
Merhabalar,
2025 gc talihlisiyim fakat ds 260 formunu doldururken adli sicil kaydım temiz oldugundan, tutuklanma sorusuna hayır cevap vermiştim. 2020 tarihinde araç ile giderken polis uygulamasını görmemiştim daha sonra polislerin sirenini duydugumda durmuştum fakat polisler neden durmuyorsun kaçıyorsun diyerek sorgusuz darp etmişlerdi.Bende polislerden darp raporu alarak şikayetçi dolmuştum. Mahkeme sonucunda mahkeme beni suclu bulup gorevliye polis memuruna gorevini yaptırmama sucundan 8 ay bana hapis cezası vermişti. Arsivli adli sicil kaydımı cikarttigimda bu hapis cezası gözükmektedir. Mahkeme kayitlarini yeminli tercümeye ingilizceye çevirttim ve ds 260 formunda tutuklanma sorusuna eveti işaretlemek icin konsolosluğa mail attım. Vize görüşme randevum kesinleştiği icin ds 260 formun acilamamaktadir seklinde mail ile konsolosluktan cevap geldi. Bu durumda iki sorum olacak ;GC alma şansım sizce yüzde kaçtır ? Çünkü burdaki yorumlardan cikarttigim sonuca Gore 6 aydan fazla olan hapis cezalarına gc verilme olasiliginin düşük oldugunu anladım. Sizce gc i konsolosluk verir mi ?
Sabikanin detayını Green cardi verecek konsolosluktaki kişiye detaylı anlatabilirmiyim? ornegin benim durumum icin ben sucsuzdum durup dururken polisin yanlis anlamasından kaynaklı darp edildim sonrasından poliste özür diledi benden şikayetçi olma konuyu kapatalım dedi fakat ben şikayetçi olunca o da benden şikayetçi oldu fakat mahkemeyi kazanan polis oldu. Bunun gibi kısa açıklama yapabilir miyim ?
Cevaplariniz icin şimdiden teşekkür ediyorum, herkese başarılar diliyorum. -
Merhaba,
Eşim H-1B vizesi aldı. Bende H-4 vizesine başvuracağım.
Arkadaşımla kavga ettik.
“Silahtan sayılan cisimle kasten yaralama, neticesi sebebiyle yüzde sabit iz kalması” maddelerinden yargılandım. Şikayetten vazgeçme ve silah yoktu dememize rağmen 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.İstinafa başvurmadan Yeni Adli Tıp Raporu aldık. Yüzde iz geçtiği/kalmadığı belirtiliyor.
Dilekçemize silah yoktu, yüzde sabit iz geçti diye itiraz edeceğiz.
Muhtemelen HAGB e düşürecekler.
“Silah kullanarak kasten yaralama” suçundan HAGB almış birisi H-4 vizesi alabilir mi ?Süreçte ne önerirsiniz, vizeye istinaf sonucu gelince mi başvurmak gerekir? Daha önceden adli sicil kaydım yok.
Bu ceza kesinleşmeden vize alma ihtimalim var mı ?Bilgili veya deneyimli olanlar yönlendirirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
-
2017 yılında eşim haksız yere tutuklanmış ve 50 gün cezaevinde kalmış. Ara kararla serbest bırakılmış ve dava sonucunda masumluğu anlaşılınca tarafına tazminat ödenmiş. Şuan arşiv kayıtlı sicil kaydında da herhangi bir şey gözükmüyor.
"Have you ever been arrested or convicted for any offense or crime, even though subject of a pardon, amnesty, or other similar action? "
Ds-260 formunda bu soruya evet mi dememiz gerekir acaba?
-
@gouryella, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
2017 yılında eşim haksız yere tutuklanmış ve 50 gün cezaevinde kalmış. Ara kararla serbest bırakılmış ve dava sonucunda masumluğu anlaşılınca tarafına tazminat ödenmiş. Şuan arşiv kayıtlı sicil kaydında da herhangi bir şey gözükmüyor.
"Have you ever been arrested or convicted for any offense or crime, even though subject of a pardon, amnesty, or other similar action? "
Ds-260 formunda bu soruya evet mi dememiz gerekir acaba?
Bildigim kadariyla 10 sene gecince kayittan siliniyor. Arsiv kayitli adli sicil kaydinda yoksa, evet demenize gerek yok.
-
@deebee Bilgilendirme için teşekkürler. Mülakat sırasında "Daha önce hiç tutuklandınız mı?" diye sorarlarsa durumu olduğu gibi anlatmak mı gerekir bu durumda?
-
@gouryella, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
@deebee Bilgilendirme için teşekkürler. Mülakat sırasında "Daha önce hiç tutuklandınız mı?" diye sorarlarsa durumu olduğu gibi anlatmak mı gerekir bu durumda?
Aslında çok açık yazmıştım, tekrar yazayım. Arşiv kayıtlı adli sicil kaydında yer almayan bir şeyi size neden sorsunlar ki? Eğer sunduğunuz belgede olmayan bir şeyi açıklayacaksanız, ki bence gerek yok, tüm dokümanlarınızı İngilizceye çevirtmeniz gerekiyor, ilgili kanun maddeleri de dahil ve bu evrakları verdikten sonra, evrakları değerlendirip vize verip vermeme yetkisi tamamen Konsolosta.
-
@deebee Birçok kişiye hiç kaydı olmamasına rağmen mülakatta "Daha önce tutuklandınız mı?" sorusunu sormuşlar nedense. Orada hatalı bir duruma düşmemek adına anlamaya çalışıyorum.
-
@gouryella Bu soru herkese soruluyor. Sizin beyaninizi almak icin onemli. USCIS bugun bilmese bile, ileride ogrendiginde, 'yanlis beyan' gerekcesiyle verilmis hakkli geri alabiliyorlar.
Zaten bu yuzden asla yalan soylemeyin derler. -
Baska bir ulkede alinan ceza infazinin green card basvurusuna etkisi.
Arkadaslar merhaba. Greencard basvurusu ,mulakat , ds260 doldurulmasi vb konularina sicil kaydinin etkisi ile ilgili sorularim olacak.
Turkiyede sicilim temiz olmasina ragmen Japonyada adli bir surecten gectim. 5 yil yasadigim Japonyada 4-5 aylik bir sure boyunca mahkeme ve sorusturma sonuclanana kadar tutuklu yargilandim. Detaya inecek olursak calistigim is yerinde is arkadasim olan bir Nijeryali banka hesabima babasi adina para gondermek istedigini soyledi ve surec basladi , cok uzun olacagi icin mumkun oldugu kadar kisaltacagim. Bu sahisin gonderdigi para elbette babasina ait degildi ve sonradan ortaya cikti ki scam/fraud kaynakli bir paraymis, ben basindan beri bu sahisin aciklamalarindan sorularima verdigi cevaplardan suphelendigim icin gelen parayi kendisine teslim etmedim ve aradan gecen birkac ay sonunda organize suc polisi tarafindan tutuklanip sorguya alindim. ( sahislarda alinmis mahkeme bitince avukatimdan ogrendim )
Hakim ve savci yurutulen sorusturma ve deliller neticesinde fraud olan suclamami dusurdu ve parayi hicbir sekilde bu sahislara vermeyisimide degerlendirip beni baska bir kategoriye aldi. Japon yasalari geregi ben parayi bankadan cektigim icin her ne kadar fraud scam sucu islememis olsam bile bankayi maddi acidan zarara soktugum soylendi ve bu nedenle hakim thieft sucu isledigime karar verdi. Fakat hicbir sekilde bu suc orgutuyle isbirligi yapmayip scam ve fraud ile elde ettikleri parayida bu sahislara vermeyisimi goz onunde bulundurarak Japon yasalarina gore 2.3 yil olan hapis cezasini suspend edip 4 yil boyunca benzer suca karismamam sartiyla beni serbest birakti fakat obur sahislar 7-10 yil hapis cezasi aldilar.
Internette yaptigim arastirmada thieft green card mulakatini cok kotu etkileyen suclara girmiyor ve ben mulakatta veya baska yerde sorulmasi durumunda her ne kadar Turkiyede temiz sicilim olsa bile konsolosluk calisanlarina durust cevap verip dogruyu soylemek istiyorum.
Yukarida kisaca bahsetmis oldugum yargi ve ceza sureci green card basvurumu / mulakatimi ne kadar kotu etkiler ? Denial almama neden olur mu ? Her ne kadar bazi kimseler yurtdisidaki sicil kaydini bahsetme dese bile FBI istemesi ve sorusturmasi durumunda Japonyadan rahatlikla detaylara ulasabilir ve ben ileride kotu bir sonucla karsilasmamak icin en bastan durustce dogrusu neyse onu soylemek istiyorum.
Simdiden cevaplayan herkese cok tesekkur ederim.
-
@ata06 dv çekilişini kazandıktan sonra dolduracağınız DS260 formunda bu durumu belirtmelisiniz.
sonrasında japonya'dan police report alamanız gerekecek elbette. ilgili raporda bu durum yazacağından ilgili mahkeme kayıtlarını mülakata götürmelisiniz.
AP sürecinizin ardından ilgili kararı her zaman ki gibi mülakatınızı yapan konsolosluk görevlisi verecektir. -
@gucarslan Anladim cok tesekkurler. Japonyadan belge alma konusunda soyle bir sorum olacak. Mulakat icin bu raporu sunmak istedigim zaman Japon vatandasi olmadigimdan oturu buyuk bir ihtimal Japon konsoloslugunun bunu reddetmesi durumu var. En kotu ihtimal ile degerlendirecek olursak bu raporu mulakatta sunamazsam fakat Japon devletinden talep edebileceklerini soylersem mulakat surecine ne gibi bir etkisi olur ? Kesin red mi alirim veya baska bir surecemi yonlendirilirim ?
-
@ata06 lütfen bu başlığı inceleyin;
https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak/
-
@gucarslan Cok tesekkur ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum