Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese tekrar merhaba. Bugün eşim ile Hong Kong'dan vizelerimizi ve sarı dosyalarımızı aldık. Haftalardır koşturuyoruz. Fırsat bulabilirsem Hong Kong deneyimimizi deneyimler kısmından paylaşacağım. Şimdi yeni bir sorumuz var. Cevabı önceden verildiyse cevaba da yönlendirenbilirsiniz. Hong Kong'dan San Francisco aktarmalı Florida/Tampa'ya geçmeyi düşünüyoruz. Sorum şu: bize verilen sarı dosyalar bizden San Francisco'da mı istenecek yoksa Tampa'da mı? Eğer San Francisco'da istenirse 2 saat 20 dakika uçaklar arası zaman sarı dosyaların kontrolü için yeterli olur mu?

• @boredeng Covid aşısı da isteniyormuş. Zaten birçok insana 2 doz yapılmıştı. En azından ben olmuştum. Yine de son 1 yilda covid aşısı vurulmayanlara hatırlatma dozu isteniyormuş. Ben yine de bunu vurulmak istemiyorum en kötü mecbur kalırsam Taylanddaki hastanede vurulacagim.

• @boredeng Elinize sağlık. Influenza aşısını da ekleyebilirsiniz, bildiğim kadarıyla tek doz. Ben de birkaç hatırlatmada bulunayım:

• Daha önce Tdap/Td vurunduğunuzu belgeleyemiyorsanız veya primer seriniz eksikse, Tdap tek dozdan daha fazla vurunmanız gerekebilir CDC kurallarına bakmakta fayda var.
    • Polio aşısı olarak bazı sağlık klinikleri (örn. HK'deki Dr. Nicolson) canlı form olan oral polio (OPV) aşısını kabul etmiyor, enjeksiyon yani IPV (inactivated polio vaccine) formunu kabul ediyor. Forumdaki geçmiş tecrübelere bakmak veya direkt sağlık kliniğine sormak yine faydalı olabilir.

• @ugurbocegi aa evet influenza yazdım sanmıştım. Elinize sağlık sizin de. Teşekkürler düzeltme için.

• ⭐⭐⭐

@boredeng Selamlar...Bu aşı gruplarını uygulatmadan önce antikor testi yaptırarak rektif olduğunuz gruplar için uygulama yaptırmama yoluna gidebilirsiniz...Böylelikle daha az efor ve para sarfedersiniz..Bazı aşı gruplarında aile hekimliğine ricacı olmanız gerekebilir bu kredinizi çok zorlamamış olursunuz..

*Tekil tetanoz grubu ve ardından TdaP olmanızın anlamı yok..Tek Tdap yeterli olacaktır..
    *Bangkok OPA yı kabul ediyor mu bilmiyorum, isterseniz bu konuyu netleştirin.

Sürecinizde başarılar...

• Arkadaşlar HK'daki Dr. Nicolson'a sorduğumda yetişkinler için olan Tdap+IPV(Polio) karma aşılarından "ADACEL POLIO" veya "BOOSTRIX POLIO" marka aşıları yaptırmam gerektiğini, ancak TETRAXIM (DTaP+IPV) aşısının çocuklar için olduğundan bunu yaptırmamam gerektiğini söylemişti, geçmiş mesajlarımda yazmıştım.

Onlarca eczane gezmiş ve ne "ADACEL POLIO" ne de "BOOSTRIX POLIO" isimli aşıyı bulamamış birisi olarak, en son BOOSTRIX POLIO isimli aşının dağıtım şirketini aradım ancak sağlık çalışanı olmadığım için bilgi vermediler. Sonra eczacıma arattım ve sipariş ettirdim. Eğer yetişkinler için Tdap+IPV Polio karma aşısı arayıp da bulamayanlar var ise İstanbul Acıbadem Gamze Eczanesini bir arasınlar. İsteyenlerle özelden telefon numarasını paylaşabilirim. Ya da kendi eczacınıza (özellikle tanıdığınız bir eczası falan varsa) GSK Pro ilaç dağıtım şirketini aratıp Boostrix Polio aşısını sipariş verdirebilirsiniz. (Aslında tüm forum ahalisi gelecek yıllarda aşıları temin edebilecekleri bir eczacı belirleyebilirler, bu tarz piyasada bulması zor olan aşıların da siparişi verilebilir bu sayede, aramızda eczacı/yakını olan varsa.)

Dipnot: Ben aşının gelmesini beklemek istemediğim için yalnızca Boostrix isimli Tdap aşısını oldum, Polio'yu Dr. Nicolson'da vurunacağım.

• @Flight101 çok teşekkür ederim bilgiler için. Size de başarılar

• Selamlar bir konuda daha danışmak istiyorum size. HK'deki konsolosluk için lise diplomamı yeminli tercümana çevirttim + noter onayı yaptırdım (yalnızca lise diplomama noter onayı olacak). Ancak aklıma şunlar takıldı:

• Lise diplomamın template'iyle bu çevirideki template bambaşka (template dediğim teması yani, orijinal diplomayı bilirsiniz üzerinde bayrak resmi olur, arkaplan rengi olur, kenarlarında karne gibi desenler olur vs.), bu Word'de basit bir tablo oluşturulup translate edilmiş. Diplomanın template'iyle aynı mı olmalıydı, yoksa diplomanın çevirisi böyle mi oluyor? Ya da örneğin e-Devlet'ten aldığım belgelerde de aynı dosya template'inde mi çeviri olmalı yoksa bunun gibi draft bir template üzerine mi çevrilmesi gerekiyor?
    • Çevirinin altında noter onayı olduğu için Türkçe bir bölüm var. Sizinkinlerde de böyle Türkçe bir bölüm var mıydı? Tercümanıma kaldırabilir miyiz diye sordum ama noter onaylı istediğim için o ibarenin yer alması gerektiğini söyledi. Sizce bir problem yaratır mı, yoksa noter onaysız ve o alttaki Türkçe bölüm olmadan yeniden mi hazırlamasını isteyeyim?

image.png

• @boredeng
    Son düzeltmeyle birlikte aşıların İngilizce isimleri tam liste bu şekilde:
    TDAP + IPV: Boğmaca (pertussis), difteri ve tetanoz, polio (çocuk felci)
    MMR: Kızamık (measles), kabakulak (mumps) ve kızamıkçık (rubella)
    Hepatit B: Hepatit B
    Influenza: Grip
    Varicella: Su çiçeği (varicella)
    Covid Vaccine: Covid
    Antikor testi: Bir devlet hastanesinde "Enfeksiyon Hastalıkları" bölümünden muayene randevusu alıp, antikor testi isteyin ve sonuçları hastaneden kaşe imzalı olarak alın (Bazı değerler 3, bazıları ise 10 güne yakın çıkıyor, hepsi bir anda e-Nabız’a işlenmiyormuş)
    Eksik aşılar: BK hastane randevunuza kadar tekrar dozu gelmeyecek aşılarınızı tamamlamalısınız, böylece orada dozu gelmediği için yapılmaz.
    Aşı kartı: Tüm aşılarınızı tamamladıktan sonra, aşılarınızın e-Nabız’a işlenmesi, eski aşı kartınız varsa bunu da İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne gidip e-Nabız’a işletilmesi ve aile hekiminden kaşe imzalı alınması gerekiyor. Sonrasında bu iki belgeyi tercümana çevirtmelisiniz

• @ugurbocegi 2012'de 6 doz td adult aşısı vurunmuş görünüyorum e nabızda. Ayrıca bebekken 4 doz tdap aşısı vurulmuşum elimde çok eski bir aşı kartı var. Bunlar Nicholsan'da kabul görüyor mu bilginiz var mı? Türkiye'de hiçbir aşı yaptırmadan gidip orada yaptırmayı planlıyorum, Türkiye'deki doktorlarla uğraşmaktan gerçekten gına geldi artık. Bunlar kabul görmese bile sanırım Türkiye'de hiç aşı yaptırmadan gitmek sorun olmaz değil mi? Zaten birçoğuna antikor testinde bağışıklı çıktım sadece tdap/td ve polio için aklımda düşünceler var.

• ⭐⭐⭐

@ugurbocegi
    Yazısına bir ekleme yapayım..Adacel Polio ve Boostrix Polio zaman zaman ilaç depolarına dağıtımı yapılmaktadır...
    Zamanı olan kişiler tanıdık eczaneleri üzerinden sipariş oluşturup ürün depolara geldiğinde siparişin karşılanmasını sağlayabilirler..
    Zamanı olmayanlar @ugurbocegi nin yaptığı gibi tekil TdaP uygulatıp sürece devam edebilirler..
    Sevgiler...

• @lesnarhomie Dr. Nicolson'a

• "Should the vaccines I will receive be visible in the Turkey e-Government system (do you need this), or would a "vaccine record card" signed and stamped by the doctor, containing the English names of the vaccines, be sufficient for you?"

diye sormuştum,

• "Please prepare "vaccine record card" signed and stamped by the doctor, containing the English names of the vaccines."

diye yanıt vermişti. Aşı kartınızda doktor imzası/kaşesi var mı? Varsa kabul eder diye düşünüyorum. Eğer yoksa aile hekiminizden imza/kaşe isteyebilirsiniz (benimki yapmadı, e-Nabız'dakine bile imza/kaşe attıramadım hatta).

Araştırdığım kadarıyla 6 doz Td aşısı primer seri olarak kabul ediliyor (hatta 4 Tdap da öyle), dolayısıyla 10 yaşından sonra Tdap vurunmadığınız için yalnızca 1 doz Tdap aşısı vurunmanız gerekiyor, diye biliyorum (akabinde her 10 yılda 1 doz Td yeterli).

Türkiye'den hiç aşı yaptırmadan gitmeniz problem yaratmaz ama Dr. Nicolson bir başka e-postasında şunu dedi:

• "If you need to take more than 4 vaccines after seeing the doctor, we can only take 3 vaccines at most in the exam day. You may need to come back for the remaining vaccine after few days."

Kendiniz için en doğru değerlendirmeyi siz yaparsınız. 👍

• @Flight101 teşekkürler ekleme için. Bana eczacılar hep "bu karma aşılar artık bize gelmiyor, sadece hastanelere veriliyor, yenidoğanlara yapılıyor" dedi. Hiçbirinin ecza deposunda da çıkmadı maalesef. Dediğiniz gibi zaman zaman geliyor olabilir, aslında prosedürleri gerçekten bilen eczacılardan & doktorlardan destek almak lazım.

• @ugurbocegi Teşekkürler cevabınız için. Aşı kartım çok eskiydi ve imza vesaire yoktu fakat aile hekimim oradaki bilgileri yeni bir aşı kartına geçirip imza kaşe yaptı. Ayrıca e nabızdaki td aşılarımın çıktısını da götüreceğim. Nicholson'un aşıları birden fazla güne yayması sorun değil zaten ben de bunu rica edeceğim çünkü aynı gün içerisinde covid aşısı için de randevum var.

• Bu arada CDC'nin websitesi güncelleniyormuş. Takipte kalmakta fayda var belki COVID gibi bazı aşı gereksinimleri Consular Processing süreçlerinden de kaldırılabilir.
    5dcb574a-e916-4a5e-a7c8-23b56a33d776-image.png

• @ugurbocegi umarım Covid aşısı olma derdinden de kurtuluruz.

• @ugurbocegi bravo👍

• @minnesota kurtulma ihtmalimiz var.Ümitle bekliyoruz

• @Flight101 Bizde eczacı tanıdığımız kişiye Adacel ve Boostrix aşıları konusunda yardımcı olması için rica da bulunduk. Ecza depolarını araştırdı olmadığını söyledi ayrıca sistemde eczanelere satışı kapalı gözüküyor diye bilgi verdi. İlçe Sağlık Müdürlüğü ile görüşmemizi önerdi, biraz önce orayı da aradım, Tdap aşısı yapmadıklarını söyleyip aile hekimine yönlendirdi. Herkes bir yere yönlendiriyor 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@dogukan-altn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp hanım sizin tahmininizce bizim dosya numaralarımız ne zaman current olabilir ?
    Teşekkürler…

Böyle bir tahmin yapmak mümkün değil. Her sene farklı ilerliyor.
    Bekleyen herkesin bir an önce current olması ve vizelerini alması dileğiyle🙏

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |