Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @mertkanozyurek çok eskiden 3 aylık turist vizesiyle korede 15 ay kalmış ve kaçak kalındığı için yurtdışında yaşanan ülkelerden alınan polis sabıka kaydını alamamış ama sonra halledilmiş demek ki vize onaylandığına göre. Tebrikler @erttas

• @aliaytac41 eğer lisans mezunuysanız geçici çözüm olarak yl kaydı yaptırın bir üniye. Önlisans veya lise mezunu iseniz 4 yıllık lisans aöf kaydı yeterli diye biliyorum tecil uzatmak için.

• @mertcanaydin bu saydığınız ülkeler oturum izni istiyo greencard mülakatı için. Tayland ve hongkong en garantisi şuanda. Sizin sıranız biraz daha yüksek olduğu için paraya bi tık daha kıyıp Hong Konga bir an önce taşımanızı öneririm ama orada da yoğunluk olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurun

• @Serapp ben birkaç özel hastaneye sordum bu aşıların hiçbirini biz yapmıyoruz anca devlette yaptırırsınız dediler. Aşı birimi olan bir eğitim araştırma hastanesine gittim onlar da bağlı olduğunuz ilçe sağlık müdürlüğünde anca olur bunlar dediler. Siz hangi özel hastanede yaptırdınız acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@boredeng, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp ben birkaç özel hastaneye sordum bu aşıların hiçbirini biz yapmıyoruz anca devlette yaptırırsınız dediler. Aşı birimi olan bir eğitim araştırma hastanesine gittim onlar da bağlı olduğunuz ilçe sağlık müdürlüğünde anca olur bunlar dediler. Siz hangi özel hastanede yaptırdınız acaba?

Oğlumun aşıları tamdı, yalnızca antikor testlerini özel hastanede yaptırdık, e-nabızdan İngilizce olarak çıkarttık ve Hong Kong sağlık kuruluşunda kabul edildi. Ancak siz aşı yaptırmak istemişsiniz, bu konuda bilgim yok maalesef.

• @boredeng Cevabınız için teşekkür ederim fakat bu durumun sorun yaratacağını geç farkettim ve YL başvuruları her yerde bitmiş durumda. Ne yapacağım konusunda çaresiz bir durumdayım şu an

• Merhabalar, e-Devlet'ten aldığımız hiçbir belge için (hatta HK özelinde lise diploması hariç hiçbir belge için) noter+apostil yapmamıza gerek yok değil mi? Bir de SGK dökümü gibi Türkçe belgeleri İngilizceye çevirttikten sonra noter onayı + apostil yapmamıza gerek var mı acaba?

Deneyimleri okuyup not alıyorum, tam kafama yatmadı bu kısmı o yüzden sorayım dedim teşekkürler şimdiden.

• @ugurbocegi Hong Kong için belirtiyorum hiçbir belgeye noter ya da apostil yapmanıza gerek yok yeminli tercümana çeviri yaptırmanız yeterli. Yeminli tercüman kaşesi oluyor bu belgelerde arkasına da türkçesini yerleştiriyorlar. Kaşelenmiş belgeyi gösterdikten sonra orijinal kaşeli belge sizde kalsın isterseniz fotokopisi de kabul ediliyor.

• @gizemctr çok teşekkür ederim iyi ki varsınız hepiniz 😃

• @ATS16 bir ek bilgi de ben vereyim. Gri pasaport gorevlendirme pasaportu olup TC vatandaslarinin sahip olabilecegi bir pasaport turu degildir. Yani Gri pasaport sahibi olanlar diye bir sey soz konusu degil. Simdi uygulama nasil bilemiyorum ama ben devlette calisirken uygulama soyle idi. Siz ilgili bakanliktan ve kamu idaresinden gorevlendirme yazisi ile gri pasaporta basvuruyorsunuz. Bu pasaportu goreviniz bittigi zaman gidip iade ediyorsunuz. Hatta gecerli yesil veya bordo pasaportunuz varsa onu emanet olarak aliyorlardi. Griyi verip asil pasaportunuzu aliyorsunuz. Bazi ulkeler Ingiltere, ABD gibi gorevlendirme yaziniz olsa bile bu pasaportlarla vizesiz girise izin vermiyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@boredeng sizden beklenen bütün birikiminizi göstermeniz.
    dolar, altın farketmez, önemli olan bu birikimlerin sizin hesabınızda gösteriliyor olması.
    dolar cinsinden göstermiş olmanız elbette fayda sağlayacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

AIS Kaydı Oluşturma Rehberi

dv sürecinde talihliler mülakat aldıktan sonra, mülakat sonrası pasaportlarını teslim almak için AIS kaydı yapmak zorundadır.

• asıl talihli, diğer aile üyelerini kendi AIS kaydına ekleyerek ilerleyebilir.
    • eğer yeni bir pasaport aldıysanız AIS kaydına onun numarasını girmelisiniz.
    • bu kaydı, mülakattan 1 gün önce dahi yapsanız olur, ama makul olan mülakat tarihinize 1 hafta kala yapmanızdır.

lütfen mülakat maili aldığınız gibi AIS kaydı yapmaya uğraşmayın, dosyanız mülakat için hazır değil uyarısı alırsınız.

diplomasını cosco'daki indirimden almış sözde göçmenlik avukatlarına, zerre bilgisi olmadan danışmanlık hizmeti veriyoruz diyerek tonlarca para isteyen danışmanlık şirketlerine para vermeyin diye YeşilKartForum olarak sizler için bir rehber hazırladık.

⬇ AIS Kaydı Oluşturma Rehberi ⬇

AIS Kaydı Oluşturma Rehberi.pdf

• Vize türünü "Diversity" seçmelisiniz.

• DS260 numarası; DS260 confirmation page'deki AA ile başlayan numaradır!

• mülakattan 1 gün öncesinde halen; "dosyanız mülakat için hazır değil" uyarısı alıyorsanız aşağıdaki adımları izlemelisiniz;

[email protected] mail adresine

Mail Konusu: 2024EU000XXXXX - Case number not ready to schedule.

Mail Gövdesi: Case number not ready to schedule. Please update my case status on the system.

Name-Surname ....

Date of Birth ....

Case Number ....

• @ugurbocegi Sgk dökümünü de götürmenize gerek yok, herkes olsun yanımda bulunsun ne olur ne olmaz diye düşünüyor olabilir ama Sgk dökümü götürmek çok mantıksız değil mi? 🙂 Zaten şu ana kadar kimsenin Sgk dökümüne de bakılmadı Hong Kong'da.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 
  • ⭐⭐⭐⭐

@arnblt

Bu başlıkta konu ile ilgili birebir ilgili olmayan bir husus için başlığı meşgul etmek istemiyorum. Hizmet Damgalı Pasaport (gri renkte) 5 yıl süresince görevlendirilmiş kişiye ilave olarak aile mensupları için de tahsis edilebiliyor.

Hizmet Pasaportu Kimlere Verilir?
    Devlet adına yurt dışına göreve yollanan, ama siyah (diplomatik) ya da yeşil (hususi) pasaportu olmayan kişilere hizmet pasaportu verilir.

• Hükümet, hususi idareler veya belediyeler tarafından resmi görevle yurt dışına yollanan kişilere,
    • Türkiye Cumhuriyeti’nin üyesi olduğu milletlerarası kuruluşlarda memur statüsünde çalışan kişilere,
    • Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyeti tarafından görevlendirilen kişilere,
    • Hizmet Damgalı Pasaportu hak sahibinin yanında eşine, reşit olmayan çocuklarına, reşit olup ebeveyni ile birlikte ikamet eden, evli olmayan, iş sahibi olmayan, öğrenimine devam eden ve 25 yaş sınırını aşmamış çocuklarına hizmet pasaportu verilir.

Hizmet Pasaportunun Süresi
    Hizmet pasaportunun süresi, görev süresini kapsayacak şekilde olmak üzere düzenlenir. Gri pasaportu olanlar, hizmeti süresini sona erdikten sonra bu pasaportu kullanamazlar. Gri pasaport, çoğunlukla 5 yıllık olarak çıkarılır ve göreve çıkılacak ülkenin vizesini de kapsar. Görev bittikten sonra ise pasaport, alınan kuruma geri verilir. Kurum da il nüfus müdürlüğüne pasaportu teslim eder.

Konu ile ilgili detaylı bilgi edinmek isteyen forum kullanıcıları resmi linkten ve bağlı bulunduğu resmi kurumdan bilgi edinebilir. Herkese iyi forumlar

• @lesnarhomie benden önceden çalıştığıma dair bir belge istendi mülakatta ve sgk dökümümü verdim kabul edildi.

• @ugurbocegi selamlar, Viyana OPA yı kabul ediyor, fakat canlı aşı olduğundan hamilelere önerilmiyor. IPV öneriliyor değiniz gibi.
    Tetraxim i Viyana kabul ediyor sorun yok.

• @gizemctr Bende takip ettiğim kadarıyla sgk dökümünü istemiyorlar diye biliyordum, tercüme yaptırmamız gerekiyor sanırım

• @lesnarhomie DS formunu doldururken "yaptığınız iş lise diploması veya 2+ yıllık tecrübe gerektiriyor mu" gibi bir soru vardı. IT alanında çalıştığım için ve hala öğrenci olduğum için banka hesabındaki bu birikimin kaynağı ne, diye sorabilirler diye düşünüyorum. O yüzden çalıştığımı belgelemek gerekebilir (benim durumum özelinde). Ancak dediğiniz doğru diğer kullanıcıların deneyimlerine bakıldığında genellikle SGK ile ilgili belgeler istenmemiş.

• @sarvavasa Benim de ne olur ne olmaz diye aldığım belgelerden biriydi. Benden başka birinden istendiğini de görmedim ama yanınızda bulunsun her ihtimale karşı.

• @lesnarhomie ben bir kişiden istediler diye biliyorum. @ugurbocegi siz yine de alın ne olur ne olmaz, yük oluşturmaz size, hem 3 kuruşluk kağıt parçası, bişey değil yani

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |