Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Stoic-Turk eline sağlık dostum burada bu başlıkta 3/5 kişiyiz bu kadar emeğe karşı en çok hak edenlerden birisin umarım alırsın

Gecen yıl ısseud sayısı bu ay itibariyle 1000 küsür civarı eu bölgesi onun da sebebi ülkelerin konsoloslukların gecen yıla göre kolaylıkla dosya kabul etmesidir, bu kişilerde bence türkler ruslar ukrayna ve eu bölgesinden asya ülkeleridir, kcc temkinli davranıyor ve herkesin eşit şekilde almasını istiyor, önce avrupa dışı en son Avrupaya geliyor, yani vizelerin hızlı currentlerin yavaş gitmesi kötü bir durum değil bence

• @Stoic-Turk elinize saglik, guzel analizler olmus. Bu arada totale bakinca ben de 2018’e benzetiyorum ama detayli olunca sizin soylediginiz gibi her ozellik ayri bir yila benziyor olabilir.

2019 ve 2022 yillarini neden almadiginizi, alinca bir degisiklik olup olmayacagini da merak etmedim degil.

Son olarak Trump yanlis animsamiyorsam bu fiscal year sonuna kadar sure verdi memurlara, boyle olursa bu yil personel sayisi olarak daralma etkilemeyecektir diye dusunuyorum. Elciliklerde de ufak tepek kapanan departmanlar oluyormus ama Konsolosluklarda su an icin bir islem olmayacagini dusunuyorum. Tabii Bogota’da yaptigi gibi vize hizmetlerini Konsolosluk bazli da askiya alabilir.

• @deebee Tesekkurler. 2019-2022 yillarini konsolosluklarin kapasitesi pandemiden etkilendigi icin almadim. Gunumuz sartlarini yansitmayan yillar. Yaniltici olur.

Memurlarin bu yil sonuna kadar vakitleri oldugu bilgisini bilmiyorum. Her an memurlar isten cikarilabilir diye dusunuyorum. Aslinda belli ulkelerin kisitlanmasi case numarasi yuksek olanlara yardimci olabilir. Eger konsolosluklar iyi calismazsa kotaya ulasmak icin vize bulteni daha hizli ilerler. O yuzden mesela Rusya'nin Kirgizistan'in vs kisitlanmasi cok da kotu bir haber olmayabilir. Ankara'nin durumu paradoksik bir sekilde pozitif bir durum.

• @Stoic-Turk ANK a gorece dusuk numaralar icin berbat isliyor. Yuksek numaralar icin harika.

• @Stoic-Turk DV2019 pandemiden hiç etkilenmedi, 1 Ekim 2018 - 1 Eylül 2019 arasındaydı, pandemi Aralık 2019 itibariyle başladı. 2022 için kısmen etkilendi diyebiliriz ancak pandemi sonrası tüm uygulamaları ilk kez 2022 gördük, bu yüzden önemli olabilir. Tekrar elinize sağlık.

• @deebee 2019 konusunda haklisiniz. 1 Mart'ta yine bir tablo hazirlamayi dusunuyorum. Ona 2019'u dahil edebilirim belki; ama tabii gorece az kisinin secildigi bir yil. O yuzden bilgilendirici olma kapasiteisnden de emin degilim.

Bu arada memurlarin isten ayrilma firsatina dair detaylari ogrendim. 6 Subat'a kadar karar vermeleri isteniyor. Yil sonuna kadar sureleri yok; ama mali yil sonuna kadar ucret alacaklar. Konsolosluk calisanlari bu politika kapsamina dahil; yani konsolosluk calisanlari bu teklifi kabul edip isten ayrilabilir. 20 Nisan'a kadar da ise alim yapilmayacagi kesin. Sonrasinda da isten cikarmalar olabilir. Ayrica, Bakanligin bazi konsolosluklari kapatma plani oldugu konusuluyor (ben Napoli konsoloslugunun kapatilabilecegini dusunuyorum). 20 Mart'a kadar bazi ulkelerin vatandaslarinin ABD'ye girisinin kisitlanmasinin gerekli olup olmadigi belirlenecek (EU bolgesinden Kirgizistan kisitlanabilir). Butun bunlar vize bultenini etkileyecektir. Bir kac konsoloslugun operasyonel kapasitesinin dusmesi ve bazi ulkelerin kisitlanmasini case numberi yuksek Turkler icin pozitif bir haber olarak gorurum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Stoic-Turk neden sürekli içinde bulunduğunuz mali yılı diğer mali yıllarla kıyaslıyorsunuz?
    ölçütünüzü bu şekilde yapmanızın bir sebebi var mı?

• @gucarslan Konsolosluk operasyonel kapasitesinin en yakin yillarla benzerlik gosterecegi varsayimindan yola cikarak 2024 ve 2023 ile kiyasliyorum. Aslinda baslangicta sadece 2023 ile kiyaslamak istemistim. 13 Ocak'taki gonderimde sebebini de soyledim: Hem yakin yil hem de bosluk oranlari 2025 ile benzer. Ancak, bu baslikta 2018'e benzetildigini gorunce onunla da kiyaslamak istedim. Daha sonra insanlar baska yillari da gormek istediklerini soylediler. bunun uzerine 2024'u de dahil ettim. Bana kalirsa aslinda 2023 ve 2024 yeterli. Hatta bundan sonra Eylul cut-off tahminimi etkileyecek dramatik bir gelisme olmazsa sadece 1 Subat'ta konsolsluk performansi uzerinden yaptigim analizin benzerini yapabilirim aydan aya. Bakalim artik duruma gore.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Stoic-Turk bunu sorma sebebim aslında şu yüzden;
    forumdaki muhtelif başlıklarda çokça dile getirdiğim gibi; her mali yılın kendi içinde dinamikleri farklı.
    2023-24-25 farketmez.. neredeyse her mali yıl farklı kurallar ve etki dışında geçişen faktörlerle başlıyor.

2019'a kadar su gibi ilerleyen mali yıl; 2020'de ve 21'de yasaklarla devam ederken, 22'de KCC'nin evrak talebi iptali ile, sonrasında DS160 doldurma sırasına göre mulakat almalar, peşine bunun iptali, 23'te bütün vizelerin basılması ve 24'te dosya kabul eden konsoloslukların artması, 25'te değişen FAM kuralı ve ankara'da neredeyse kimsenin mülakata girmemesi, son olarak trump'ın yeniden başkan seçilmesi..

böyle baktığınızda kıyaslanan sayılar sadece bir kaç işaretten ibaret kalır.
    yaptığınız analizler çok faydalı, bu su götürmez bir gerçek. tekrarları da gelmeli kesinlikle..
    sadece insanların bunlara bakarak çıkarım yapmaya çabalaması biraz zaman kaybı olur, hele de dv gibi zaman sınırı olan bir vizede.

tekrar ediyorum, çok faydalı paylaşımlar, devam da etmeli.
    ama kimse konunun ana konuyu lütfen gözden kaçırmasın 😉
    tekrar emeklerinize sağlık..

• @gucarslan Tesekkurler. Evet, her yilin kendi dinamikleri var bu bir gercek. Ancak su da bir gercek ki ozellikle konsolosluk kapasitesi hakkinda cikarimda bulunabilmek icin baska yillarla kiyaslama yapmaktan daha iyi bir secenek yok aslinda. Konsolosluk performansi ve kapasitesini ayri tutuyorum. Performans soz konusu oldugunda islenen mulakatlara bakmak yapilabilecek en onemli sey; ama kapasite ve DOS'in bakis acisi soz konusu oldugunda yakin yillar birer proxy niteligi tasiyor. Ornegin, DOS 2024 Eylul'de cut-offu 30bin'den bir anda 50 bin'e cikardi. Bircok kisinin mulakat alamayacagini bile bile bunu yapti ki Agustos ayi itibariyle 15bin kusur vize basmisti. Demek ki kotaya ulasmak icin radikal aksiyonlar alabildigi de oluyor. Bunu 2024'e bakmasak anlamamiz mumkun degil.

Yillari birbirleriyle nasil kiyasladigimiz da onemli. X yilinda vize bulteni 15'binden 20 bin'e yukselmis demek ki bu yil da oyle olacak veya bu yil hizli ilerliyor Y yilinda da hizli ilerliyordu demek ki Eylul ayi 40bin olur gibi degerlendirmeler yanlis olur; ancak gectigimiz yillarda belli bir ayda kac case current olmus, current olan kac case issued olmus vs gibi degerlendirmeler ongorulebilir paramtereler dogrultusunda tahminde bulunmamiza yardimci olur. Gunun sonunda Trump tum konsolosluklari kapatirsa herkes ortada kalir, o ayri mesele 🙂

Bir de sunu belirtmemde fayda var: Son gonderim dikkat cekti, evet. Ancak, bu postlari tamamen kendim icin yapiyorum. Case numberim yuksek. Elimde olmayan bir surecten geciyorum. Yazip cizmek, hesap kitap yapmak sahte bir kontrol hissi veriyor bana. Bunu bir sonraki gonderimin basina yazacagim, insanlar ona gore davransin.

• 6110 vizeye ulaşmış eu. Gecen seneye kıyasla 2 hafta daha hızlı gidiyoruz…

• @mymuyi evet ama dosya numaralari arasında bosluk dar , 15k dan sonra bosluk arası acilur numaralar hızlı ilerler .

• ⭐⭐⭐

Selamlar..Tüm analiz paylaşımı yapan dostlara elinize sağlık diyorum ve teşekkür ediyorum..Kafama takılan ufak bir soru var...Her yıl ortalama 20 bin vizenin basıldığı EU bölgesi için ilk 4 aylık periyotta 6110 vizenin basılmış olması endişe edilecek bir rakam mı?
    Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..

• @Flight101

2024= 5160 (2136
    2025 = 6110 (2577)

Pek fark yok gibi bin kişi falan oynuyor o da fam yasası falan, hala dosya taşıyanlar var şu an 12 bin vize kaldı tahmini eu için

• @Flight101 Selam hocam, burada bence kimsenin öngöremediği şey aralıklar. Yani 1-1000 arasındaki yoğunluk ve kaç kişinin EU için sırada olduğuyla, 1000-2000 arası mesela tamamen farklı olabilir?

1-13k arasında 3000 kişi varken, 13k-22k arasında belki 1000 kişi olacak. Bunu bilemiyoruz.

EU tarafında kimlerin hangi numaralarda dağıtıldığı, hangi aralıkta ne kadar yoğunluk olduğunu bilemiyoruz. Ya da ben yanılıyorsam birileri açıklarsa çok sevinirim.

• ⭐⭐⭐

Şimdi anlamak için soruyorum..
    Aşağıdaki resimde EU için 15 bin ile 16 bin arasındaki verileri görüyoruz..
    Burada Hole verisi %37, at NVC verisi %63 diyor, yani bu aralıkta 630 dosya var diyebiliyor muyuz?

image.png

• @blueboy21 NVC de ki dosya sayilari araliklara gore belli ancak kaci Ankara da kaci Özbekistan da vs belli degil.

• @Flight101 630 dosya var. %63.

• ⭐⭐⭐

Düzelttim bakarak yanlış yazmışım :)...
    Peki şimdi sorulara devam ediyoruz...Bu 630 dosyanın tamamının DS260 ı gönderilmiş olduğunu kesin olarak söyleyebiliyor muyuz?

• @Flight101 hayir. Ancak gecmis yila gore surece devam orani %50 civariydi yanlis hatirlamiyorsam. O 630 dosyanin 300-330 civari muhtemelen DS-260 doldurmustur. Ben boyle biliyorum. Farkli bilgisi olan yazarsa ekstra dan aydinlaniriz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |