Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@ahmet-eren-yeşiltaş "mülakat deneyimi nasıl olmalıdır" sorusuna cevap niteliğinde, muhteşem bir paylaşım yapmışsınız teşekkür ederim.
    abd'deki hayatınızda da yolunuz açık olsun, bol şans.

• @mehmetizmirli çok teşekkür ederiz

• @gucarslan çok sağ olun Uğur Bey 🙏

• Tebrikler yeni hayatınızda mutluluklar dilerim😊 Darısı başımıza inşallah 🙏🏻

• ⭐⭐

@ahmet-eren-yeşiltaş tebrikler, yeni hayatinizda basarilar.

• @ATS16, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@alpteo

05.03.25 tarihindeki mülakatınız için evrakları toparlamak için henüz erken zira e-devletten alacağınız evrakların altında son geçerlilik tarihi var ve sizin için daha erken. Mülakat öncesi Ankara konsolosluktan email de gelecek götürülmesi gereken hem genel evrak listesi hem de DS260’da doldurduğunuz bilgiler doğrultusunda ihtiyaç olması halinde ekstra evrakların detayları.

Bu konu basliginin 1.iletisini sakin bir şekilde tekrar okumanizi, anahtar kelimeler ile 2024 & 2025 mülakat deneyimlerini forumda arattırmanızı okumanızı tavsiye ederim zira süreçte hazır cevap bekleyen değil çok okuyan kazanıyor.

Vukuatlı nüfus cüzdanı için e-devletten nüfus aile olarak alacaksınız, e-devletten alacağınız evrak yeterli. Diploma sadece asıl kazanan için orijinali ve 1 kopyası (Ankara’da girecekler için diploma TR ve ENG dilinde olması fark etmiyor). Formül a veya b yurtdışı mülakatlar için, sizin için asıl olan vukuatlı nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı ve 1 fotokopisi.

Yurtdisinda belirtilen süreden uzun yaşadıysanız polis raporu temin etmek için çabalayabilirsiniz şimdiden, önceki evlilikleriniz varsa mahkeme kayıtları için ugras verebilirsiniz.

Unganlar ebeveynler için geçmiş covid aşı kartınız ve kendinizi götürmeniz yeter muayeneye. Geçmiş ciddi ameliyat varsa epikriz raporu ve gözlük kullaniyorsaniz reçetesi. Evladınız için yanınızda olması adına e-devletten aşı kartı sadece, zaten tüm aşıları tüm aile bireyleri için uygulayacaklar size. Bol şans 🍀

Mülakat öncesi evraklarınız ve sorularınız ile ilgili DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları konu başlığını kullanmaniz forumun işleyişi için önemli, bu başlık mülakat deneyimlerini içeriyor.

Cok tsk ederim, inanin hergun okuyorum , eksiksiz puruzsuz bir sekilde bundan cikmak istiyorum . Cok tskler bilgiler icin

• @merve34 Cok sevindim sizin adiniza. Basta gostermis oldugunuz rakam cok da dusuk olmamasina ragmen o sekilde geri donus yapmalari beni de baya korkutmustu. Su an ben de sizin guncel rakam gibi bir rakam gosterecegim. Insallah olumlu cevap aliriz biz de.

• @onuru çok teşekkürler

• @mertkanozyurek Merhaba teşekkür ederim, umarım güzel geçer görüşmeniz, vizenize ulaşırsınız

• @ahmet-eren-yeşiltaş Hayırlı olsun. Güzel bir deneyim yazısı olmuş. ABD'deki hayatınızda başarılar dilerim. Hangi eyaleti düşünüyorsunuz?

• @forester çok teşekkürler. Şu an eyalete karar verebilmiş değiliz ben de eşim de IT'de çalışıyoruz. İş bulabilirsek direkt bulduğumuz eyalete gideceğiz. Bulamazsakta daha önce wat'tan tanıdığım arkadaşlarımın yanına gideceğiz.

• ⭐⭐⭐

@Asiye-Akgül @samedt @atilla04 @busedmrcgl @marius @ahope @Ahmet-Sarıkurt @ordeal34 @orangegreen @omerfarukuysal @dehaningizemi @cemciftcioglu @arasosman @SoulofSword @gizemctr @yasincl @sedaa @Muhammet-Talha-KÜÇÜK @bahar_aydin @YasinKsk @akara @Uzuzi @vixo @gdv25 @Kerim-ERDOĞAN @berilll @MEnes-0 @taskinbufe3838 @sumbuddy @flaperss @Falcon-1 @merve34 @ahmet-eren-yeşiltaş @siraç
    Bir müddet yoktum, süper şahane deneyimler paylaşılmış ellerinize sağlık...Birikmiş olarak iyi dileklerimi iletmek istiyorum,
    Hepinizin yeni kıtada, yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• Bu ileti silindi!

• Merhaba sevgili dostlar. Uzun bir bekleyişin sonunda buraya deneyim yazma fırsatım oldu. Biraz uzun ve detaylı yazacam. Bizden sonraki arkadaşlara faydalı olması dileğiyle...
    Ama öncelikle @gucarslan ve bu formun aktif kullanıcı ve destekçilerine teşekkür ederim. Bu forum olmasaydı ben dahil bir çok kişi vizesine kavuşamayabilir veya danışmanlara gereksik paralar vermek zorunda kalacaklardı. Tekrardan herkes için foruma teşekür ediyorum.

47 yaşında ve 4 çocuk sahibi bir öğretmen olarak asla green cart düşüncesi olmayan ve tamamen tesadüf eseri ilk başvurumda çıktı. Öğrendikten sonra çocuklarımın istemesi üzerine süreci yürütmeye ve vizeyi alıp abd ye yerleşmeye karar verdik. Benim yaşımda ve durumumdaki biri için çok zor bir karardı ama çocuklarımın geleceği için yapmam gerektiğini biliyordum. Hele ki güzel ülkemin düştüğü durumu gördükçe kahroluyordum. Ve ben bile gelecek kaygısı yaşarken çocuklarımınkini tahmin edebiliyordum. Neyse bu konuda fazla konuşmuyayım lakin yeterince doluyum 🙂

Green cart sürecini araştırırken çocukların yaşı 21 altı olması gerektiğini öğrendiğimde en büyük hayal kırıklığım oldu. Lakin en büyük oğlum 23 yaşındaydı ve kendisi bile 3 defadır başvurusu vardı. En çok isteyen o olduğu halde onu sürecin dışında tutmak zorunda kalmış olmak beni ayrıca üzüyordu. Ama kesinlikle onuda almak için ne yapılması gerekiyorsa yapacağım.

İlk öğrendiğimde case numarasının çok önemli olduğunu anladım. Benim 76XX olduğu için sevinmiştik ilk başlarda ama zaman geçip 2024 verilerine baktıkça sıkıntının büyük olduğunu anlamaya başladım. '' Ankara'ya güven olmaz'' sözünü idrak etmiş ve inanmış biri olarak Dosya taşımayı düşünmeye başladım. Bu konuda @mrt01 ve @rezanclz arkadaşlara teşekürlerimi sunuyorum. İlk dosya taşıyan arkadaşlar bunlar oldu bende taşıdım arkasından. İlk zamanlar bizden adres bile istenmiyordu. Taşıyacağınız yeri yazıp taşımak istiyorum demek yetiyordu. Hatta bir saat içinde olumlu cevap gelmişti. Dosyam Viyana ya taşınmıştı ve numaramın current olmasını beklemek kalıyordu bana.
    Vize sorunu olmayan arkadaşlar genellikle viyana ya taşıyordu. Benimde yeşil pasaportum olması bana büyük bir avantajdı.
    Dosyam current olduktan sonra 30.01.2025 için viyana dan mülakat randevum oluşmuştu ve sağlık randevusu için 27.01.2025 olarak ayarladım.

Viyanaya gidiş biletlerini aldım ama dönüşü almadım çünkü vizenin ne zaman basılacağını kestiremiyordum. Airbnb den ailem için bir ev tuttum konsolosluk sağlık mauyanesi(molnar) ve röntgen merkezinin tam ortasında bir yer.

Ve beklenen an geldi. Yolculuk başladı. 26.01.2025 pazar günü viyana vardım. Ordaki ulaşım ağı için benimde takip ettiğim videodaki bilgiler çok işime yaradı. O linki buraya bırakıyorum.

Sağlık muayanesi için randevumuz sabah 9.00 da idi biz 30 dk önceden ordaydık. Gidince orada @Dada7 (önder ve selin) arkadaşlarda vardı. Özellikle selin hanıma teşekür etmek istiyorum. İngilizcemiz iyi değildi. Sağlık muayanemiz boyunca bize tercumanlık yaptı kendisini tekrardan teşekürlerimi iletiyorum.
    Sağlık muayanesi bitince röntgen için yönderiyorlar. Oraya ulaşım çok kolay. Genel olarak Viyananın ulaşımını çok beğendim. Çok düzgün ve düzenli bir ulaşımı var. Google haritalarlar ile çok uyumlu ve sistemli yapmışlar. Bun arada söylemeyi unuttum İnternet paketi olarak e-sim alamamıştım. Çünkü telefonum uyumlu değildi. Türktelekomdan yurtdışı 1 gb 164 tl olan paketten bir hafta boyunca 3 defa aldım. Yani toplamda 3 gb yaklaşık olarak 500 tl bir fiyata mal oldu ve buda yeterli oldu. Ayrıca dışarda bir çok yerde Wi-fi vardı.
    Sağlık muayanesinde yaşadığım olumsuzluk eşimin ve çocuklarımından birinin doğum tarihini yanlış yazmış olmaları. Onu düzeltmek için tekrardan gitmek zorunda kaldım, çünkü mailime dünüş yapmadılar ben riske atmak istemedim. Sağlık muayanesi sonuçları 1 gün sonra şifreli olarak geldi. Bana verilen şifreyi girerek sağlık muayanesi sonuçlarını bilgisayarıma indirdim.

Daha önceden forumdan tanıştığım @hDundar hocamında bizimle aynı gün mülakatı olduğunu biliyordum. Onun sağlık muayanesi 28 ocaktı. Mülakattan önce hakan hocamla buluşup tanışma fırsatımız oldu.

......
    Bu heyecanı sizlere anlatamam, o binanın önüne saat 11.00 gibi gittik. ve orada bir kahvaltı yaptık. Sonra hakan hocamla buluşup parkın içinde evrakları gözden geçirip heyecanımızı paylaştık. Son 15 dk kala binanın önüne geldik. O gün mülakatı olan 7 case numarası vardı. Ben ,@hDundar @Dada7 , birer çocukları olan iki aile , çocuksuz bir aile ve bekar bir arkadaş vardı.
    5. vezneden benden evrakları aldılar ve parmak izlerimizi aldılar.
    3. vezneden ücretleri ödedim. (330x5=1650 usd)
    6. veznedende mülakat gerçekleşti.

EVRAKLAR

Benden istenenler

-Pasaport
    -2 adet fotograf (5x5 cm)
    -Ünv Diploması aslı ve bir fotokopisi
    -Formül A
    -formül b
    -Adli sicil kaydı
    -Mali durumu gösterir belge (Ben 52000 UDS gödtermiştim, ayrıca bir adet tapum vardı ama onu istemediler)

Eşimden istenenler

-Pasaport
    -İki fotograf (5x5 cm)
    -Formül A
    -Formül B
    -Adli sicil kaydı

18 yaşındaki oğlumdan

-Pasaport
    -İki fotograf (5x5 cm)
    -Formül A
    -Adli sicil kaydı

16 yaşındaki oğlumdan

-Pasaport
    -İki fotograf (5x5 cm)
    -Formül A

10 yaşındaki oğlumdan

-Pasaport
    -İki fotograf (5x5 cm)
    -Formül A

(Bütün belgeler E-devletten, apostil ve noter gerekli değildi)
    Sadece bu evrakları aldılar. Extra başka evraklarımda vardı ama onları almadı.

Mülakat vakti gelmek bilmiyordu. Benden önce 4 kişi mülakatını geçip bayraklarını aldılar ve her geçeni alkışlayıp tebrik ettik. Ama o an beklemek çok stresliydi ve vakit geçtikçe heyecanımız artıyordu.

Ve beklenen an gelmişti. TURGUT ailesi diye anons edildiğinde elimiz ayağımıza dolandı.

(Bu arada söylemeyi unuttum. İngilizcemiz çok iyi değildi. Ve ben önceden konsolosluğa mail yollamıştım tercumanla gelebilir miyim diye. Onlarda bana tercumana gerek olmadığını ve Türkçe bilen personelimiz olduğunu söylemişlerdi. Buda Alice hanımdı. Ve işin ilginç yanı evraklarımızı alan kişi Alice hanımdı kedisiyle o esnada tanışmıştık. Kendisine mülakatımda bulunursanız çok sevineceğimi çünkü ingilicemin yetersiz olduğunu söylemiştim ve bana yardımcı olacağını söylemişti.)

Hemen 6. bankoya geçtik. Bir bayan arkadaş vardı ve arkasında sarı ve kıvırcık saçlı orta yaşlarında güler yüzlü Alice hanım duruyordu. Bana sorulan soruları Alice tercume ediyordu. Sorular şu şekildeydi

-Kaç yıldır evlisiniz

• 25 yıldır dedim
      -hangi okul mezunusunuz
    • Fizik bölümü
      -ne iş yapıyorsunuz
    • Öğretmenim
      -abd de nereye gideceksiniz
      *California
      -tanıdığınız var mı
    • evet. yeğenim orda
      -ne iş yapacaksınız orada
      *önce hizmet sektöründe çalışacam sonra kendi işimi yapacam.
      Ne zaman Türkiye ye döneceksiniz.
    • Cumartesi dönmeyi düşünüyoruz dedim
      -Yetiştirmeye çalışacağız dedi.

Şuan aklıma gelenler bunlar
    Veeeee eğilip masanın altında bayrakları çıkarttı. 3 adet lazım olacak bize diyerek gülümsedi. O an mücadele ve kararlılığın sonucu olan başarı duygusu tarif edilemez. Umarım hepiniz bu süreci sorunsuz tamamlar ve mutlu olursunuz.

cuma günü saat 9.40 gibi mail geldi ve pasaportlarınız hazır alabilirsiniz deniliyordu. Bizde 11.30 gibi orda olduk. Ve pasaportları teslim almak için içeri girdiğimde Alice hanımı gördüm. O teslim etti bana. Bilgilendirme yaptıktan sonra yeni hayatımda mutlulular diledikten sonra bende kendisine teşekür ettim. Türkiye de yeşilkart forum diye bir internet sayfası olduğunu hepimizin ordan kendisini tanıdığımızı ve çok sevildiğini söyledim. Çok hoşuna gitti. 🙂 Bütün Türkiyedeki dv talihlileri ve dosyasını Viyanaya taşıyanlar adına kendisine teşekürlerimi sunup ordan ayrıldım...

Herkesin hedeflediği amaca ulaşması dileğiyle saplıcakla kalın.
    ( elimden geldince foruma katkı yapmaya devam edecem)

• ⭐⭐⭐⭐

@siraç tebrikler, sizi ve ailenizi tebrik ederim. Çocuklarınızın yolu açık olsun 🙏🏻

• @siraç

Hocam senin ve diğerleri adına çok mutluyum, aynı şekilde seni ve aileni tanımak çok güzeldi, teşekkür ederim herşey için. Maalesef bildiğin üzere benim süreç biraz uzadı, bugün mailleştim haftabaşında bana dönüş yapacaklarını söylediler. Umuyorum sorunsuz peşinden gelirim. Ailene de selamlar

• @siraç tebrikler, yaşlarımız aynı sayılır, yolunuz açık olsun, mutluluklar dilerim.

• @siraç vizeniz hayirli olsun, uscis fee‘yi ödemeyi unutmayin. 21 yasindan büyük olan oglunuzu dil okuluna kaydettirmeyi düsünebilirsiniz part time olma sartiyla calisma izni de oluyor diye biliyorum. Forumda ilgili basliklara sorunuzu sorarsaniz daha bilgili kullanicilar yardimci olacaktir umarim diger oglunuz da sorunsuz bir sekilde sizin yaniniza gelebilir🙏🏻

• @siraç hayırlı olsun. Detaylı anlatiminiz için de teşekkür ederim 👍

• @ATS16 çok teşekkür ederim 🙏

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

112

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |