Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar Bofa hesabimdan Garanti bankasina para gonderecegim wise ile mi yapmaliyim? swift kodu vs istiyor bu bilgileri nasil edinebilirim?

• ⭐⭐⭐⭐

@misha90

Transfers from abroad to domestic Garanti BBVA branches: TGBATRISXX

You can perform your transaction by including the name and surname of the recipient, IBAN of the recipient, or the branch code along with the account number.

Daha önce Remitly uygulaması da tavsiye edilmisti bu başlıkta, ABD’den Türkiye’ye para gönderimi için.

• ⭐⭐⭐⭐

@Razer-Mamba

IRS şimdiye kadar herhangi bilgi talep etmedi. Talep ederse yıllardır hesabımda yaptığım birikim ve ailemin desteği olarak beyan etmeyi planlıyorum. Bu konu ile ilgili daha önce de tax return yaparken kullandığım CPA’dan da 2024 yılı için yapacağımiz tax return öncesi görüş alacağım.

• Türkiye - Amerika Para Transferi
    CEPTETEB > BoFa
    Günlük para gönderme limiti 7.000 USD.
    İnternet bankacılığından Para Transferleri > Swift yapınca çıkan ekran şu şekilde:

Ödeme tarihi: xx/xx/xxxx
    Döviz cinsi: USD
    Alıcı banka ülkesi: ABD
    Banka swift kodu: BOFAUS3NXXX
    Alıcı hesap no: xxx (BoFa'daki account number)
    Alıcı adı soyadı: Adınız Soyadınız
    Alıcı adres: BANK OF AMERICA N.A., 222 BROADWAY, NEW YORK, NY 10038
    Tutar: xxx
    Açıklama: kişisel harcamalar

İşlemi Amerika saatiyle sabah 09:00 öncesi - Türkiye saatiyle 17:00 öncesi yaptım (daha erken yapmanız daha garanti olur).

TEB işlem masrafı: 176 TRY
    Aracı banka masrafı (BNP Paribas): 15 USD
    BoFa işlem masrafı: 15 USD

• ⭐⭐

@Vildan-0 para gönderme limiti neden o kadar az?

• ⭐⭐⭐⭐

@charon

TEB’de “Yıldız Bankacilik Müşteri” kategorisinde değilseniz, yapabileceğiniz maksimum gunluk swift tutarı TL 250.000 karşılığı USD (250,000/35,5 = yaklaşık USD 7,000) 😏

Yıldız Bankacilik Müşteri lategorisinde olabilmek için bankadaki tüm hesaplarınızda varlık toplamınin 500.000 TL veya üzeri muadili para olması gerekiyor.

• @charon TEB bankasında şu şekilde belirtiyor: "CEPTETEB hesapları ile Mobil ve İnternet şube aracılığı ile Uluslararası YP Giden Havale Limiti 350.000 TL ve mudaili YP 'dir. Bunun üzerindeki tutarlarda şubeye talimat ileterek işlem yaptırılması gerekecektir."

Bilgi güncel değil muhtemelen.

Veya ABD'de oturumunuz var mı diye sormuşlardı hesap açarken, biz de henüz oturum belgesi olmadığı için olmadığını belirtmiştik, onunla ilgili bir sınırlandırmaya maruz kalmış olabiliriz.

• ⭐⭐

@Vildan-0 baya garipmiş çünkü 40 50bin dolar gönderenler var trden.

• Selamlar, BofA ATM'lerinde TEB hesaplarindan yapilan cekimlerin guncel gunluk limitini bilen var mi acaba? Ben limitin 10,000 TL (yaklasik 282 USD) oldugunu zannediyordum fakat bugun 400 dolarlik bir cekim yaptim ve bir problem yasamadim.

• @yugen bildiğim kadarı ile yakın zaman önce atm çekim limiti 20000 oldu Türkiye de, o sebepledir.

• @Henry-bloor @ATS16 İlgiliniz ve zaman ayırıp cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. 🙂

• Teb> Bofa 3000 dolar: 10 dolar + 234 tl kesinti

• @charon hesabı ilk açarken ABD'de oturumumuz olduğuna dair bir belge sunamadığımız için -oturum yok- olarak işaretledik. Yukarıda belirtmişim şimdi fark ettim. Muhtemelen onu değiştirirsek daha çok gönderebileceğiz diye düşünüyorum.

• Western Union ile US'e dolar transferi yaptim. 5K dolara kadar 40dolar komisyon aliyorlar. Fakat epey ugrastiriyorlar. Parayi cekmek icin kimlik + social security karti istiyorlar. 1K yi nakit gerisini 500 dolarlik money orderi seklinde veriyorlar. Sonra bunlari tek tek imzalayip bankaya veriyorsunuz vs. baya rezalet.

Onceki WU transferim direk hesaba gecmisti ama bu sefer neden boyle kastirdi bilmiyorum.
    Enpara veya papara ile yapmayi dusunuyorum bir dahaki transferi. Onceki yorumlarda da okudum. Direk hesaba geciyor mu bu yontemle?
    Tesekkurler.

• Turist vizesi ile gelip banka hesabı açılabilir mi? ABD ye en ucuz yolla para çekimi için kriptoymuş. O şekilde gönderim sağlayıp banka hesabıma çekebilir miyim?
    Turist vizesi ile bu mümkün mü? Limiti vs nedir acaba.

• @yugen yabanci kartlardan para cekme, gunluk limit $500 - $1.000 arasinda bir meblagdir.

Eger parayi bank of america hesabiniza aktarmissaniz, o zaman gunluk limitinizi bofa app uzerinden degistirebilirsiniz.

• Arkadaşlar merhaba, benim birikim TEB bankasında, 2 haftaya kadar Amerika'ya uçmayı düşünüyorum. Okuduğum kadarı ile kaldığım adrese ait bir fatura gösterince BOFA dan hesap açabiliyoruz ? Peki hesabı açtıktan 1-2 gün sonra TEB'den BOFA'ya 70bin USD civarı transfer yapabilir miyim ? Ve masrafı ne olur ? Ayrıca BOFA hayırdır der mi ? Sonuçta GreenCard'la gidicem ve Türkiye'den birikimimi taşıyorum ?

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar

https://yesilkartforum.com/forum/post/472998

Teb yıldız bankacılık müşterisi değilseniz tek seferde gunluk yapabileceğiniz swift limitiniz TL 250.000 karşılığı USD. Banka müşteri temsilciniz ile görüşmenizi tavsiye ederim, TEB son zamanlardaki ABD para transferleri hususunda gönderim öncesi müşterilerini geriyor ilave belge talepleri ile. Her kullanıcının tecrübesi farklı olabilir

• @ATS16, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@hDundar

https://yesilkartforum.com/forum/post/472998

Teb yıldız bankacılık müşterisi değilseniz tek seferde gunluk yapabileceğiniz swift limitiniz TL 250.000 karşılığı USD. Banka müşteri temsilciniz ile görüşmenizi tavsiye ederim, TEB son zamanlardaki ABD para transferleri hususunda gönderim öncesi müşterilerini geriyor ilave belge talepleri ile. Her kullanıcının tecrübesi farklı olabilir

Hocam siz söyleyince CepteTEB hesabıma girdim ve tepede Yıldız Bankacılık'a hoşgeldiniz yazıyor, öyleyse sorun yok. Peki masraf oluyor mu biliyor musun ve ne kadar ?

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar yıldız bankacılık müşterisi olmanız sadece günlük swift limitinizi etkiliyor yukarı yönlü. Swift masraflari ile ilgili linki’ini paylaştığım tecrübeyi okudunuz mu? İşlemi yapmadan önce bireysel müşteri temsilcisiniz ve bankanın çağrı merkezi ile görüşmenizi tavsiye ederim. Bende ilk TEB ile çalışma kararı almıştım ama bir önceki mesajimdaki çekincelerim ve müşteri temsilcisinin yaklaşımı nedeniyle TEB ile çalışmaktan vazgeçtim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

155

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |