Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.8k 953

• @10urdmn nicolsonda tanıştığım arkadaşım, 2 gün önce (25 ocak) New York'a inmiş. Herhangi bir problem çıkmamış. Kendisi de forum da ancak kullanıcı adını bilmiyorum, beni görürsen kendini belli et Oğuz. :D

• Herkese merhaba, hesapta göstereceğimiz para illaki dolar cinsinden mi olmalı? Tek kullandığım banka ziraat bankası ama hesaptaki paranın dolar cinsinden karşılığının gösteren bir belge vermiyor. Dolara mı çevirmeliyim yoksa eşimin hesabina yatırıp (halk bankası) ordan döküm alsak olabilir mi?

• @gucarslan çok şükür bugün vize basıldı kargoya verildi herhangi evrak bilgi talebinde bulunmadilar.

• Merhabalar herkese. Geçen hafta sağlık randevusuna girip çıktık eşimle. Raporu teslim aldık. Hiçbir sorun yaşamadık. Fakat biz hastanedeyken bizden idrar testi alınmadı. Bugün arkadaşımla konuşurken onun idrar testi verdiğini öğrendim. Bu durum bir sıkıntı yaşatır mı? Şimdiden teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gorkemuz idrar ve kan örneği alinmasi yaşa göre değişkenlik gösteriyor, kaç yaşındasınız ve arkadaşınız kaç yaşında?

• @Feyzanur-Kayadibi hiçbir kamu bankasına ve kurumuna işiniz düşmesin bence. Daha önce birisi TEB'i önermişti burada, ben Enpara/QNB'den alabiliyorum. Yine de hangi bankaya yatıracaksanız telefonla aramak yerine bence şubeye gidip konsolosluk için İngilizce belge alıp alamayacağınızı sorun. Hesaptaki toplam varlığın USD karşılığını gösteren belgeye varlık dökümü, sadece dolar hesabınızın hesap haraketlerini gösteren belgeye de hesap hareketleri dökümü deniyor. Siz eğer USD olarak değil de başka bir döviz/altın/TL vb. cinsinden paranızı tutacaksanız o halde varlık dökümüne ihtiyacınız olacak, ama USD olarak yatırırım USD hesabımın hesap hareketlerini alırım diyorsanız o zaman varlık dökümüne ihtiyacınız yok, Ziraat'in aksine hemen hemen her bankanın "mantıken" İngilizce hesap hareketleri dökümü veriyor olması lazım.

• 27 Ocak itibariyle istanbul-londra-phıledıphıa aktarmalı olarak Amerikaya giriş yaptık. Herhangi bir sorun ile karşılaşmadık. @Uzuzi herkezin hayali inşallah en kısa sürede gerçekleşir.

• @alpteo Ankara'da bir büyükelçilik var.
    Çukurambar, 1480. Sk. No:1, 06530 Çankaya/Ankara, Türkiye

• Herkese merhaba
    Umman a taşımış olduğum dosyami ,ummanda. Bir hareket olmadığı için başka bir ülkeye taşımak istiyorum. Hong Kong süreç olarak sanırım en hızlı ilerleyen konsolosluk , her ailenin kendi içinde dinamikleri farkı olsa da 2 çocuklu bir aile olarak Hong Kong mu yoksa bongkok mu sorusu aklıma takılıyor ? Bu konuda nasıl bir uol izlemeliyim ?
    Ayrıca 2024 aylık vize bülten tablo kıyaslamalarini forumda arattım fakat bulamadım
    Link paylaşan olursa memnun olurum
    Zorlu surecte herkese başarılar

• Merhaba,

ABD de tanıdıgım yok , mülakat esnasında adres göstermem gerekecek (Green Card ve SSN için ) , ABD de fiziksel olarak posta kutusu kiralayabileceğim bir seçenek olabilir mi, gittiğimde o posta kutusundan evraklarımı alabilir miyim

• @kelebek Merhabalar,size tavsiyem 2 ülke içinde geçmiş mülakat deneyimlerini okumak ve ona göre yol haritasi çizmek olucak.Aylik vize karşilaştirmasi da (http://yesilkartforum.com/bulten/) bu linkte mevcut.

• Merhaba.

Bir sorum olacaktı. FY2025-ceac-2025-01-25 verilerine baktığımda dosyam aktif, mülakat tarihi verildi ancak 2NLdate sütunun da 2025-Jan-19 yazıyor ama bana konsolosluktan herhangi bir mail gelmedi. esc sayfam güncel ama. tiflis te gireceğim saati tarihi aile bireylerinin isimleri yazıyor. mülakata gittiğimde esc sayfasının çıktısı yeterli olurmu yoksa mail gelmesi mi lazım illaki

• @dkerim yeterli olur, bunun dışında bir şeye bakmazlar merak etmeyin.

• @gucarslan teşekkür ederim.

• @kelebek Hocam sıranız zaten 24K'larda. Oraya ancak mayıs haziran gibi gelir. Ne gibi bir hareketlilik bekliyordunuz?

• ⭐⭐⭐⭐

@blueboy21, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@kelebek Hocam sıranız zaten 24K'larda. Oraya ancak mayıs haziran gibi gelir. Ne gibi bir hareketlilik bekliyordunuz?

@kelebek endişelenmekte haklı bence.

https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY25.html#

Bangkok 76 case 137 vize
    Hong Kong 60 case 94 vize
    Muscat 14 case 28 vize

Şimdiye kadar dağıtılan vize sayıları.

• Tekrar selam dostlar
    Dosyam aktifken HK ya taşıdım ve sonra evlendim iş durumundan dolayı eşim sonra gelicek o yüzden onu kaydetmedim. Sadece evlilik cüzdanımı götürsem yeterli mi yoksa sistemden kendim değiştirmeli miyim? (Değiştirebilir miyim?) bilen varsa yazabilir mi

• @ATS16 aynı yaşlardayız. 25 yaş 24 yaş

• Dosyamı hongkong a taşırken konsolosluk visa process devam ederken burada kalacağınızı onaylıyor musunuz diye sormuştu ben de evet demiştim. Şimdi çin yeni yılı dolayısıyla konaklama fiyatları uçtu hongkongda 3 günlüğüne bangkoka gitmeyi planlıyorum bugün sağlık raporunu aldım. 3 şubat ta mülakatım var ayın 1 inde döneceğim. Bu visa process saglik raporuyla başlamıyor değil mi 3 şubat ta başlayacak? Aramadan aratınca türkiye ye gitgel yapan gördüm fakat 3. Bir ülkeyle alakalı birşey bulamadım

• @Ethem-Kostak öyle kabul etmiyorlarmış. Ben konuştum. Visa kredi kartını kabul etmiyor ama mastercardlı kredi kartı ile ödeme yaptım kabul etti. İsterseniz siz de böyle bir deneyin.

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 33 Oy
    11k İleti
    784k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 40 Oy
    12k İleti
    677k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k