Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Ezgi-2 Merhaba , ben mulakata girdigimde evliligimden tam 2 yil gecmisti, mulakatlar 1 ay oncesinden verildigi icin CR-1 statum IR-1 donmedi aradi kaynadim resmen. Aralik ayinda vize mi aldigimda CR-1 olarak basmislar .Usic uzerinden iletisime gecip sorgulama yaptigimizda kategoriniz CR-1 olarak gozukuyor o yuzden 2 yillik green card gelecek dediler. Yani ben ulkeye girdigimde 2 yillik evliligim coktan gecmisti. Sonucu degistirmedi.


  • Arkadaslar merhaba,
    2025 yilindayiz
    Covid aşisi hala zorunlu mu acaba ?
    2021 de olmustum en son asilari, acikcasi daha da olmak istemiyorum.

    Bu durumda saglik belgesini onaylamiyorlar mi?


  • @Hsndlr Aaaa randevu verildiği tarihe göre statü belirleniyor öyleyse. Teşekkür ederim cevap için 🙏🏻


  • Arkadaslar merhaba,
    Ben forumda yeni olduğum icin cevaplari bulamadim.
    28.01.2025 tarihinde saglik muayenesine gidicem ama pek bilgili degilim butun sureci esim halletmisti.

    Bir kac sorum olacak bilen varsa cevaplarsa sevinirim .

    1. 2025 yilindayiz Covid asisi guncel olmak zorunda mi (2 doz amerika da 2021 yilinda olmustum)

    2. Hangi asilari yaptirmam gerekiyor suan 39 yasimdayim.

    3. Bu asilari disaridaki bir saglik kurulusunda mi olmaliyim yoksa orada yapilabiliyor mu ?


  • @yasmin982 evet 3 ay sürüyor çünkü kedinize önce kuduz aşısı yaptırıyorsunuz üstünden 1 ay geçmesini bekliyorsunuz sonra kedinizden kan alıcaklar kedinizin kuduz testini geçmesi gerekiyor Ankara’ya gönderiyorlar kan örneği sonuçlar 1 ay içinde geliyor 1 ay da karantina süreci var toplam 3 ay oluyor eğer 3 aylık süreniz varsa anca yetişir hemen başlayın derim


  • @boztemel mevcut ası kartını cıktı alıp yanına alman yeterli türkiyede hiçbir kurum covid aşısı yapmıyor artık bunuda biliyorlar zaten benimde 28 de sağlık randevum var bol şans :)


  • @boztemel Sağlık muayenesinden önce hiçbir aşıyı olmayın, kan tahlili sonuçlarınızı etkileyebilir.


  • @Seda-Güneş karma 2 aşısını yaptırmaz kuduz ondan sonra mı oluyor sorarız veterinere teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için 🤲🏻🤲🏻🤲🏻🥰🥰🥰


  • Merhabalar yine bir sorum var ABD’ye gitmiş olan arkadaşlara. İlk gidişte bavulunuzu açıyorlar mı? Götürülmesi yasak olan neler var? Ben LAX’e gideceğim. Bişgisi olan yazabilirse çok mutlu olurum. 🙏🏻


  • @Ezgi-2 ben 23.01.2025 te sağlık raporu için gittim kan tahlili yapmadılar 2022 de corona aşı kartını verdim hiçbir sorun yaşamadan çıktım corona aşısı 3 ay önce Tr de kalktı aramayın hiçbir kurumda yok


  • Selamlar, ben 14 kasımda dq olmuştum, 21 mart için mülakat randevusu aldım.

    İnşallah mülakat güzel geçerse,en erken ne zaman abd’ye uçulabilir?


  • @arslan34 ihtiyaciniz olan tum belgeleri irs'in sitesinden online olarak temin edebilirsiniz.


  • @Houstonian-Life Eşiniz maddi olarak sponsorlugu karsilamasa bile sizin ana sponsorunuz ve sponsorluk formu doldurmak zorunda. Hali hazirda formu doldurduysaniz, ve formda son tax returnlerle ilgili kisma son 3 yil icin tax return yaptim diye belirttiyseniz, tax return belgelerini isteyeceklerdir.


  • @Ezgi-2 Ben de, 1 yil kadar once, Lax'dan girdim Abd'ye. Bavulum acilmadi, giriş çok kolay ve hizliydi.


  • @mamc Teşekkür ederim cevap için. Peki neden kan tahlili yapmadılar? Bildiğim kadarıyla herkese yapıyorlarmış.


  • @kadargo Çok teşekkür ederim cevabınız için. 🙏🏻🙏🏻


  • @Ezgi-2 kan tahlili icin yaş siniri varmis. Bizde de sadece bana yapildi. 45 yasinda olan esime, 15 ve 11 yasindaki cocuklarima kan tahlili yapilmadi.


  • @Olkan-Oflaz-0
    Merhaba
    Bizimde 3/6/25 interview geldi
    Interview den sonra green card başvurusu yapilmasi gerekiyormus nasil oluyor bir bilginiz varsa paylasirmisiniz lutfen


  • @Raybay1971
    https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/iv
    bu adresten kayit olusturuyorsunuz ptt posta kaydinizi da buradan yapiyorsunuz. baska bir yere kayit olmaniza gerek yok . Randevu maili geldikten 2 ile 3 gun sonrasinda kendi randevunuz sisteme dusuyor o zamana kadar bekliyorsunuz ara ara kontrol edebilirsiniz.


  • @Raybay1971 pasaportunuz geldikten sonra uzerindeki numara ile greencard basım ucreti oduyorsunuz. Hemen odemek zorunda degilsiniz. Abd'ye girdikten sonra da odeyebilirsiniz fakat girmeden once oderseniz, Abd'ye giris yaptiginizda kart otomatik olarak basim surecine giriyor. Uscis sitesinden odeme yapiliyor diye hatirliyorum. Forum'da konuyla ilgili arama yapabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    909 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum