Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Seda-Güneş karma 2 aşısını yaptırmaz kuduz ondan sonra mı oluyor sorarız veterinere teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için 🤲🏻🤲🏻🤲🏻🥰🥰🥰

• Merhabalar yine bir sorum var ABD’ye gitmiş olan arkadaşlara. İlk gidişte bavulunuzu açıyorlar mı? Götürülmesi yasak olan neler var? Ben LAX’e gideceğim. Bişgisi olan yazabilirse çok mutlu olurum. 🙏🏻

• @Ezgi-2 ben 23.01.2025 te sağlık raporu için gittim kan tahlili yapmadılar 2022 de corona aşı kartını verdim hiçbir sorun yaşamadan çıktım corona aşısı 3 ay önce Tr de kalktı aramayın hiçbir kurumda yok

• Selamlar, ben 14 kasımda dq olmuştum, 21 mart için mülakat randevusu aldım.

İnşallah mülakat güzel geçerse,en erken ne zaman abd’ye uçulabilir?

• @arslan34 ihtiyaciniz olan tum belgeleri irs'in sitesinden online olarak temin edebilirsiniz.

• @Houstonian-Life Eşiniz maddi olarak sponsorlugu karsilamasa bile sizin ana sponsorunuz ve sponsorluk formu doldurmak zorunda. Hali hazirda formu doldurduysaniz, ve formda son tax returnlerle ilgili kisma son 3 yil icin tax return yaptim diye belirttiyseniz, tax return belgelerini isteyeceklerdir.

• @Ezgi-2 Ben de, 1 yil kadar once, Lax'dan girdim Abd'ye. Bavulum acilmadi, giriş çok kolay ve hizliydi.

• @mamc Teşekkür ederim cevap için. Peki neden kan tahlili yapmadılar? Bildiğim kadarıyla herkese yapıyorlarmış.

• @kadargo Çok teşekkür ederim cevabınız için. 🙏🏻🙏🏻

• @Ezgi-2 kan tahlili icin yaş siniri varmis. Bizde de sadece bana yapildi. 45 yasinda olan esime, 15 ve 11 yasindaki cocuklarima kan tahlili yapilmadi.

• @Olkan-Oflaz-0
    Merhaba
    Bizimde 3/6/25 interview geldi
    Interview den sonra green card başvurusu yapilmasi gerekiyormus nasil oluyor bir bilginiz varsa paylasirmisiniz lutfen

• @Raybay1971
    https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/iv
    bu adresten kayit olusturuyorsunuz ptt posta kaydinizi da buradan yapiyorsunuz. baska bir yere kayit olmaniza gerek yok . Randevu maili geldikten 2 ile 3 gun sonrasinda kendi randevunuz sisteme dusuyor o zamana kadar bekliyorsunuz ara ara kontrol edebilirsiniz.

• @Raybay1971 pasaportunuz geldikten sonra uzerindeki numara ile greencard basım ucreti oduyorsunuz. Hemen odemek zorunda degilsiniz. Abd'ye girdikten sonra da odeyebilirsiniz fakat girmeden once oderseniz, Abd'ye giris yaptiginizda kart otomatik olarak basim surecine giriyor. Uscis sitesinden odeme yapiliyor diye hatirliyorum. Forum'da konuyla ilgili arama yapabilirsiniz.

• @kadargo teşekkürler 🙏🏻

• Merhabalar, sağlık randevusu ile birkaç sorum olacaktı.Cevaplarsanız çok sevinirim.
    1-Türk kredi kartları ile ödeme yapabiliyor muyuz?
    2-Hangi belgeleri götürmek gerekiyor?
    3-Minik bebeğimle tek başıma gitmem muayene sırasında vs zor olur mu?

• @Raybay1971 dq onay tarihiniz nedir?

• @dreamyy her türk kredi karti ile.odeme yapilabiliyor. Pasaportlariniz, aşı kartlariniz, covid aşisı yaptirdoysaniz onun karti gerekli. Wn az yrim gun surecegini dusunun ona gore bebeginizin ihtiyaclarini alın. Tabi gittiginiz gune gore cok kalabalik ise uzayabilir. Biz saat 10.00 da gidip işimiz saat 14.00 civari bitmisti.

• @Manushaqe çok teşekkür ederim

• Herkese merhaba.
    Ben ceac e butun gereken evraklari yukledim ve dq oldum .fakat dq olduktan sonra askerlik belgesi ve boşanma belgesi missing görünüyor bu normalmi, tekrar yukleme yapmalimiyim

• Merhabalar. Bugün sağlık muayenemi oldum. 😊Randevum 09.10’da idi. Ben 8.45 gibi orda oldum, kapıda bekleyenler vardı(Muayenehane 09.00’da açılıyor ve hemen işlemlere başlıyorlar, bankalar gibi). Ama erken gitmenin manası yok çünkü her şey randevu sıranıza göre yapılıyor. Randevu zamanınıza göre isimle ve sırayla sizi çağırıp tüm işlemlerinizi yapıyorlar(Yanınızda muhakkak pasaport ve aşı kartlarınızı bulundurun.Pasaportunuz yanınızda değilse işleminizi yapmıyorlar).
    Giriş kaydınız alındıktan sonra bir üst kata Düzen labaratuvarına kan tahlili için çıkıyorsunuz. Orda da tüm işlemler isim ve sırayla yapılıyor. Ardından röntgen için alt kata yönlendiriyorlar. Sadece akciğer filmi çekiyorlar.
    Röntgeniniz çekildikten sonra tekrar girişinizin yapıldığı kata gidiyorsunuz ve 1-1,5 saat süre veriyorlar tekrar gelin diye.
    Söyledikleri saatte gittiğinizde biraz bekleyebiliyorsunuz(Ben 35 dakika kadar bekledim). Yine isminizle ve sırayla muayeneye alınıyorsunuz. Sadece iç çamaşırlarınız kalacak şekilde soyunuyorsunuz ve bir önlük giyiyorsunuz. Doktor geliyor,genel sağlık ve psikolojik durumunuzla ilgili sorular soruyor. Steteskopla muayenenizi yapıyor.
    Benim covid aşı kartım vardı. Ayrıca haziran ayında istedikleri aşıları yaptırmıştım buna rağmen,
    Hepatit
    Tetanoz
    İnfluenza
    Kkk
    Aşılarını yaptılar. İkinci dozlarını yapıyoruz dediler. 😏
    Aslında kabul edilebilecek bir durum değil! Biranda tüm aşıları gözünüzün yaşına bakmadan dayıyorlar ama elimiz mahkum boyun eğiyoruz. 😏
    Duruma itiraz ettim ama konsolosluğun istediğini söyledi doktor hanım.
    Tüm işlemlerim 12.10 gibi bitti.
    Yaptığım ödemeler:
    Tahliller için: 1.690 lira,
    Doktor için: 12.144 lira.

Ben otel olarak Occidental Ankara’yı tercih ettim. Otel araştırırken eşim buldu burayı. Geceliği 3.500-4.000 TL arası değişiyor. Güzel bir oteldi. Kahvaltısı gayet iyiydi. Unganlar Muayenehanesine, Kuğulu parka, Tunalı Hilmi caddesine çok çok yakın bir otel. Çok rahat hallettim tüm işlemlerimi. Otelin yürüme mesafesinde olması işlerimi çok kolaylaştırdı.
    Muayeneye gelenlerin %90 kadarı İran’lı. %5 kadarı farlı ırklardan. Çok az Türk var. Hemşire ve görevlilerle biraz sohbet etme şansı buldum, her gün tek tük Türk geldiğini söylediler.
    Ayrıca bir beyfendi(Türk) randevusuna pasaportu olmadan gelmişti. İşlemini yapmadılar. Randevusunu iptal edip, yarına tekrar randevu oluşturdular. Sıkı sıkı da tembihlediler pasaportunuzu getirin diye.

Benden önce randevuya giren bir beyfendinin de akciğer filminde leke çıkmış. Balgam testi istemişler. Balgam testi istenirse de süreç en az 3-4 ay sürüyormuş. Görevli ile konuşmalarına kulak misafiri oldum.
    Ben tedbir amaçlı birkaç ay önce şehir hastanesinde(e-devlete düşsün diye) akciğer filmi çektirip, solunum fonksiyon testi yaptırmıştım. Sigara kullandığım için tedbir almak istedim. Eğer bir leke ya da sorun çıksaydı balgam testimi yaptırıp gidecektim muayeneye. Ama çok şükür ki hiçbir sıkıntı çıkmadı o zamanda, bugünde..
    Benim sağlık muayenesiyle ilgili tecrübelerim bu şekilde. Merak eden ya da planlama düşünen arkadaşlara umarım yardımcı olur yazdıklarım.
    İnşallah mülakatımı da böyle sorunsuz ve hızlı halledebilirim. 🙏🏻

Benzer Başlıklar

• 1
  • 6
  • 41
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

153

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |